ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήριο αντίστασης!

Αυξάνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο, στο Πεδίον του Αρεως, και τα καλέσματα κλιμάκωσης του αγώνα

Πυκνώνουν οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του Σαββάτου, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως, στη 1 το μεσημέρι. Με αναπτερωμένο το ηθικό από τη μεγάλη απεργία στις 10 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, την εργαζόμενη αγροτιά, τους βιοτέχνες και μικροεπαγγελματίες, συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται πάλι μπροστά, στην οργάνωση της πάλης, στη συσπείρωση των εργαζομένων, στην αναζωογόνηση της δράσης των σωματείων και των συνδικάτων, που πρέπει να δώσουν προοπτική και βάθος στην αντίσταση της εργατικής τάξης. Ηδη, με αφορμή το συλλαλητήριο του Σαββάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων για τα αντεργατικά μέτρα. Σήμερα, στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν σε χώρους του ΚΕΠΥΟ, στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας και στη Σιβιτανίδειο.

Να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην πανελλαδική κινητοποίηση του Σαββάτου, καλεί τα σωματεία της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ). «Η πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργία - υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΚΙΔΕ - και ιδιαίτερα στο οργανωμένο μέρος του κλάδου, ήρθε σαν αποτέλεσμα της έντονης δραστηριότητας των μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας, της αγωνιστικής στάσης των διοικήσεων των σωματείων και του διεκδικητικού πλαισίου. Είναι αποτέλεσμα της αγανάκτησης και της αντίθεσης των εργαζομένων στο σύνολο των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων. Στον ιδιωτικό τομέα, χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία, παρά τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τσάκισαν τις θεωρίες που πλασάρονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, για αδιαφορία των εργαζομένων, για μη συμμετοχή». Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους και τη ΓΣΕΕ ν' αποφασίσει τώρα συνέχιση των κινητοποιήσεων με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στο πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο καλεί τους συνταξιούχους όλης της χώρας η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης. Η αγωνιστική ενότητα θα φέρει τη νίκη, τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί τους παλαίμαχους της δουλιάς να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να υπερασπίσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να πουν όχι στη λιτότητα και να απαιτήσουν φτηνό και αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης.

Η πολιτική που εφαρμόζεται πλήττει όλα τα λαϊκά στρώματα. Βιοτέχνες, ΕΒΕ, εργάτες, συνταξιούχους, αγρότες, νεολαία -υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ)- γι' αυτό χρειάζεται από κοινού αντίσταση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής και καλεί τους βιοτέχνες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, χτες, το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με επιστολή του στους υπουργούς Εργασίας, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, διατυπώνει τις θέσεις της και ζητά «να ληφθούν σοβαρά υπόψη στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής». Αναλαμβάνει, μάλιστα, να «ερμηνεύσει» τα αιτήματα της απεργίας, τα οποία φιλτράρει κατάλληλα υπό το πρίσμα της «κοινωνικής συναίνεσης», υποβαθμίζοντας συνειδητά την απαίτηση των χιλιάδων απεργών ν' αποσυρθούν τώρα τα αντεργατικά μέτρα. Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της προώθησης «νέων μορφών κοινωνικού διαλόγου και συμφωνιών ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, για την καλύτερη συνεργασία των παραγωγικών φορέων, στην κοινή εθνική και κοινωνική προσπάθεια για τη βελτίωση της χώρας μας στο νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας»!

ΒΟΛΟΣ
«Ηρθε η ώρα της ευθύνης... »

Πρόταση των μελών της ΕΣΑΚ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για κήρυξη απεργίας στις 31 του Οκτώβρη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 31 του Οκτώβρη προτείνουν, με επιστολή τους στην Ολομέλεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΒ, εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ, Κώστας Κούδας, Κώστας Παπαδόπουλος και Τάκης Τριανταφυλλάκος, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην επιστολή τους τα τρία μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου υπογραμμίζουν μεταξύ των άλλων: «Κρίνοντας από την ικανοποιητική 24ωρη απεργία στις 10 του Οκτώβρη, αποδεικνύεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργατοϋπαλλήλων της περιοχής μας είναι διαμετρικά αντίθετη στ' αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και η ικανοποιητική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, υπογραμμίζουν ότι τα επιχειρήματα του τύπου "Ο κόσμος δεν ακολουθεί" ή ότι "Οι εργατοϋπάλληλοι δε συμμετέχουν" καταρρίπτονται.

Ανεξάρτητα από όποιες διαφορές, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα γνωρίζουν ότι εκτός από τις εργασιακές σχέσεις, στο στόχαστρο της πολιτικής της κυβέρνησης έχει μπει το ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των ΔΕΚΟ, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας και η εμπορευματοποίηση της υγείας. Σ' αυτή τη συνολική αντεργατική επίθεση, παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας, οι εργατοϋπάλληλοι αντιτάχθηκαν με τη συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση και αντέδρασαν έμπρακτα, καταδικάζοντας τους διάφορους "κοινωνικούς διαλόγους", το δρόμο της συναίνεσης και του συμβιβασμού που ακολουθεί η ΓΣΕΕ και της υπονόμευσης της απεργίας, που ακολούθησε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, αφού αρνήθηκε να πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση».

Και καταλήγοντας τονίζουν: «Ηρθε η στιγμή και είναι η ώρα της ευθύνης. Ο αγώνας της εργατικής τάξης για να είναι αποτελεσματικός, για να μην περάσει κανένα αντεργατικό μέτρο, πρέπει να έχει συνολικό και ολοκληρωμένο περιεχόμενο και είναι ανάγκη να κλιμακωθεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ως μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου προτείνουμε η Ολομέλεια της Διοίκησης να προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τρίτη 31 Οκτώβρη 2000. Η προετοιμασία και η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης μπορεί να κάμψει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και να στείλει το μήνυμα ότι οι εργατοϋπάλληλοι δε θα δεχτούν αφαίρεση κατακτήσεων, καθώς και αφαίρεση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΟΕ
Με επιμονή στη λογική του «διαλόγου»
Μπροστά στο 26ο Συνέδριο που αρχίζει την Παρασκευή, η πλειοψηφία του ΓΣ ενέκρινε απολογισμό δράσης και προγραμματισμό με τη σφραγίδα του «κοινωνικού διαλόγου»

Απολογισμό και προγραμματισμό δράσης για την επόμενη τριετία, προσηλωμένο στη λογική του «διαλόγου » και μακριά από κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των τραπεζοϋπαλλήλων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματά τους από την ασυδοσία των τραπεζιτών και την κυβερνητική πολιτική, ενέκρινε χτες η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, μπροστά στο 26ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που ξεκινάει την Παρασκευή.

Ο απολογισμός και ο προγραμματισμός εγκρίθηκε από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΟΤΟΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τη ΔΑΚΕ Τραπεζών, ενώ καταψηφίστηκε από τους συμβούλους της ΕΣΑΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι απολογισμός και προγραμματισμός αρκούνται σε απλές αναφορές των προβλημάτων, χωρίς να αναφέρονται στις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ που τα δημιουργούν. Από την άλλη, τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της Αγωνιστικής Συνεργασίας (οι οποίοι συνυπάρχουν στις καίριες θέσεις του προεδρείου) προσπάθησαν να πείσουν ότι όλο αυτό τον καιρό έδρασαν. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του προέδρου της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελά, πως «η ΟΤΟΕ άντεξε στην επίθεση που δέχτηκε...» και ότι για το επόμενο διάστημα θα ακολουθηθεί «επιθετική στρατηγική». Την ίδια στιγμή οι τραπεζοϋπάλληλοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, παραβίαση εργατικής νομοθεσίας και συλλογικών συμβάσεων, εργοδοτική τρομοκρατία και η αγανάκτηση μεγαλώνει για τη στάση ανοχής της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ.

Υποκριτικές χαρακτήρισε όλες τις παρατάξεις της ΟΤΟΕ, το μέλος της ΕΣΑΚ Γ. Βαμβακούσης μιλώντας στο ΓΣ, καθώς -όπως τόνισε- μαζί με την ΠΑΣΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα συναποφάσιζαν και ότι στον απολογισμό δράσης δεν αναφέρεται η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που δημιουργεί τα προβλήματα. «Τα προβλήματα που ήρθαν δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία", είναι απόρροια των συνθηκών Μάαστριχτ, Λευκής Βίβλου και της ΟΝΕ στα οποία έχουν συμφωνήσει και υπογράψει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ. Η ΕΣΑΚ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι με αυτές τις πολιτικές θα οδηγηθούν στο "εκτελεστικό απόσπασμα" τα δικαιώματα των εργαζομένων», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των τραπεζών τόνισε ότι όλες οι παρατάξεις τις δέχτηκαν εκτός από την ΕΣΑΚ που μιλάει για τράπεζες 100% στο δημόσιο. Ακόμα ότι με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΤΟΕ οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν να δουλεύουν 12ωρα μέσω του ψευτο-35ωρου και αγνοήθηκαν οι υπογραφές που συγκέντρωσε η ΕΣΑΚ με αίτημα για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Οσον αφορά το ασφαλιστικό είπε ότι κανένα μέτωπο δεν ανοίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στους τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ.

«Εμείς θα καλέσουμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να στήσουν επιτροπές αγώνα και να προχωρήσουν σε αγωνιστική ενότητα και ταξική πάλη. Γι' αυτό το λόγο συμπορευόμαστε και με το ΠΑΜΕ» ήταν η απάντηση του συνδικαλιστή για το τι πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα.

Γ' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Δύο τρισεκατομμύρια για «απασχολήσιμους»!

Η κυβέρνηση προωθεί ακάθεκτη τα προγράμματά της για τη δημιουργία απασχολήσιμων εργαζομένων, χορηγόντας 2 τρισ. δρχ. για αυτό το σκοπό

Στα δύο τρισεκατομμύρια δραχμές ανέρχεται η πίτα που θα μοιράσει στους επιτήδειους της «απασχόλησης και κατάρτισης» η κυβέρνηση με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Χτες στο Ζάππειο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, όχι βέβαια από ανέργους αλλά από τους άμεσα «ενδιαφερόμενους», ιδιοκτήτες «κέντρων» και «ινστιτούτων», παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης» για τα έτη 2000 - 2006.

Κεντρικός στόχος και του νέου πακέτου στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ, είναι «η αύξηση της απασχολησιμότητας» όπως και οι ίδιοι ομολογούν απροκάλυπτα, στόχος βέβαια που συνδέεται αναπόφευκτα με το νέο εργασιακό καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση. Κινείται στους γνωστούς άξονες που έχει θέσει η κυβέρνηση και στον «κοινωνικό διάλογο», αν και όπως αποδείχτηκε η κυβέρνηση προχώρησε στη «μοιρασιά» χωρίς να πάρει υπόψη της τις προτάσεις της ΓΣΕΕ.

Ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα το οποίο κατανέμεται ως εξής: Από τα 1.964 δισεκατομμύρια δραχμές τα 676,6 δισ. για το πρόγραμμα «Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης», 673 δισ. στο «Εκπαίδευση και αρχική επαγγελματική κατάρτιση», 198 δισ. στην «Κοινωνία της πληροφορίας», 100 δισ. για τα προγράμματα «υγείας, πρόνοιας», 68 δισ. για την «ανταγωνιστικότητα», 241 δισ. σε 13 περιφερειακά προγράμματα.

Το τεράστιο αυτό ποσό δε θα πάει βέβαια για την κάλυψη θέσεων εργασίας, που διαπιστωμένα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία, αλλά θα μοιραστούν για τη: Βελτίωση της ικανότητας ένταξης στην αγορά εργασίας, ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων - σε τι άραγε να προσαρμοστούν οι εργαζόμενοι; - προώθηση των ίσων ευκαιριών και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών στην αγορά εργασίας. Από τους τίτλους και μόνο των στρατηγικών στόχων, καθένας καταλαβαίνει ότι θα πρόκειται για ένα δεύτερο γύρο «πλιάτσικου», που στο όνομα της ανεργίας θα προωθήσει με ακόμα πιο μεγάλη ένταση το μοντέλο του «απασχολήσιμου» για το οποίο έχει μιλήσει και ο πρωθυπουργός.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σύγχυση με τους όρους συνταξιοδότησης

Αντιδράσεις και σύγχυση για απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με αίτημα υπαλλήλου που δε θέλησε ο χρόνος της στρατιωτικής του θητείας να ληφθεί σαν συντάξιμη υπηρεσία

Σύγχυση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στους εργαζόμενους στο δημόσιο, χτεσινά δημοσιεύματα για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, ο χρόνος στρατιωτικής θητείας δε λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της 35ετίας παρότι είναι χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας. Η απόφαση του ΣτΕ αναφερόταν σε προσφυγή τελωνειακού υπαλλήλου, με την οποία ζητούσε να μην υπολογιστεί η στρατιωτική του θητεία στο συντάξιμο χρόνο και να παραμείνει στην υπηρεσία του για δύο χρόνια ακόμη και μέχρι το 67ο της ηλικίας του.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται καθησυχαστικό και δηλώνει ότι «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας, εξακολουθεί να είναι συντάξιμος από το δημόσιο και εναπόκειται στη βούληση των υπαλλήλων να τον χρησιμοποιήσουν ή όχι για την έξοδό τους από την υπηρεσία».

Ειδικότερα για την απόφαση του ΣτΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει πως: «Τα όσα έγιναν δεκτά από το ΣτΕ έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του Ν.2527/1997, όσο και με τις όμοιες της παραγράφου 2 του άρθρου 156 του νέου Υπαλληλικού Κώδικα που κυρώθηκε με το νόμο 2683/1999 και ισχύουν ήδη.»

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν.Φαρμάκη, ο οποίος είπε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρέπει να συνδέεται με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Βέβαια, παρά τους καθησυχαστικούς τόνους που έχουν οι δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων, οι εργαζόμενοι δε νιώθουν καθόλου ήσυχοι με τις γενικότερες ανατροπές που η κυβέρνηση ετοιμάζει για το σύνολο της κοινωνικής ασφάλισης.

Μάλιστα, όπως σχολίαζαν συνδικαλιστές, ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε από τη μια δείχνει τις ανησυχίες των εργαζομένων για την κοινωνική ασφάλιση και από την άλλη η περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα ανασφάλειας που καλλιεργείται από διάφορες πλευρές, προετοιμάζει το έδαφος για την κυβερνητική επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση.

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγωνιστική πορεία

Συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο, αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο της Ενωσης Λογιστών Λάρισας, ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ενωση. Η κατανομή των αξιωμάτων που έγινε σε συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής: Πρόεδρος Π. Παναγιωτίδης, Αντιπρόεδρος Αννα Πανηγυρντζόγλου, Γ. Γραμματέας Αννα Τσιάκα, Αν. Γραμματέας Ζωή Γρεβενίτου, Ταμίας Καραστέργιου Μαρία και μέλη Χρύσα Ράπτη και Δ. Φιλιππίδης.

Στη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Λογιστών Νομού Λάρισας συζητήθηκε και ο συντονισμός δράσης του κλάδου κατά της επίθεσης που δέχονται από την πολιτική της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με την τροπολογία - προσθήκη που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στο ΠΔ 340/98 (ΦΕΚ 228Α).

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Λογιστών Λάρισας καταγγέλλει, επίσης, την άρνηση της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της κυβέρνησης να ασκούν το επάγγελμα χιλιάδες λογιστές, που μέχρι τώρα ασκούσαν νόμιμα. Υπογραμμίζει, δε, οι μεθοδεύσεις της αυθαίρετης ένταξης στο επάγγελμα του λογιστή - φοροτεχνικού και μάλιστα στην Α` Τάξη των δημοσίων υπαλλήλων νομιμοποιούν έτσι τους πάρεργα απασχολούμενους με το λογιστικό επάγγελμα σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, που έχουν τη λογιστική ως κύριο και αποκλειστικό επάγγελμα.

Τέλος, το ΔΣ της Ενωσης Λογιστών Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 21 Οκτώβρη στην Αθήνα, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, καθώς και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για τη συμμετοχή τους στο διάλογο - απάτη.

Οι προσυγκεντρώσεις

Ολες οι προσυγκεντρώσεις του συλλαλητηρίου θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι.

ΕΚΑ: Σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Πλατεία Βικτωρίας: Εργαζόμενοι των βορείων και βορειοδυτικών συνοικιών, του 5ου και 6ου διαμερίσματος.

Πλατεία Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι των ΟΤΑ, των δυτικών συνοικιών, του 4ου διαμερίσματος και της Δυτικής Αττικής.

Ομόνοια: ΔΕΚΟ, τράπεζες, υγεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, νότιες συνοικίες, 3ο διαμέρισμα, Πειραιάς.

Προπύλαια: Εμποροϋπάλληλοι, ανατολικές και νοτιανατολικές συνοικίες και το 2ο διαμέρισμα.

Παναθήναια: Εργαζόμενοι των βορειοανατολικών συνοικιών, 7ο διαμέρισμα και Ανατολική Αττική.

Πλατεία Κάνιγγος: Οικοδόμοι, επισιτισμός συνταξιούχοι, ΕΒΕ.

Πεδίον Αρεως: Φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και μαθητές.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ