ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Την Κυριακή 26 Γενάρη η συναυλία - παρέμβαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό ΔΑΚ «Πλάτων» στη Νίκαια

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»: Με τους στίχους αυτούς του Φώντα Λάδη, απευθύνονται στο λαό σωματεία και μαζικοί φορείς που έχουν αποφασίσει να οργανώσουν μεγάλη συναυλία - παρέμβαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη, την οποία κάλεσε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, προχτές Τετάρτη, και ήδη αγκαλιάζεται από μια σειρά φορείς του κινήματος.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

«Στα 4,5 και πλέον χρόνια που κρατά η δίκη, έχουμε βγάλει συμπέρασμα. Εχουμε δει τις κωλυσιεργίες, τις καθυστερήσεις με ευθύνη των κυβερνήσεων, και σήμερα βλέπουμε μια απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση. Ξέρουμε ότι το εργατικό κίνημα, η νεολαία, το λαϊκό κίνημα γενικότερα πρέπει να συνεχίσει τη δράση του κόντρα στο ναζισμό. Γιατί η ναζιστική ιδεολογία του μίσους είναι που οδηγεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Τα χρόνια που περνάνε δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους μεταλλεργάτες στο Πέραμα, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται.

Οι ταγματασφαλίτες, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες

Οι φασίστες είναι μακρύ χέρι του κεφαλαίου στην προσπάθεια να προωθεί την πολιτική του, να αυγαταίνει τα κέρδη του εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, χτυπώντας ΣΣΕ, μέτρα υγείας και ασφάλειας, δικαιώματα. Είναι όπλο του κεφαλαίου στην προσπάθεια η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία να μη σηκώνουν κεφάλι, να μη βλέπουν το ποιος πραγματικά φταίει για τα βάσανά μας. Ετσι στοχοποιεί τους μετανάστες εργάτες και τους πρόσφυγες, ανθρώπους που η πολιτική του ιμπεριαλισμού με τους πολέμους, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια τούς ξήλωσε από τις εστίες τους. Στοχοποιεί αγωνιστές σε χώρους δουλειάς και γειτονιές για να διασφαλίζεται σιγή νεκροταφείου, να περνάνε ατουφέκιστα τα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνουν ο φόβος, ο συμβιβασμός, η μοιρολατρία.

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, είναι κόντρα στη λογική, κόντρα στην πείρα μας, κόντρα στα γεγονότα. Δεν είναι όμως κεραυνός εν αιθρία, δείχνει ότι οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα ναζί αποτελούν κρίσιμη εφεδρεία για το σύστημα και το κεφάλαιο. Είναι άλλοθι για να μπορούν τα κατακάθια του ναζισμού, οι φασίστες, με όποια ετικέτα, να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση. Είναι πρόκληση απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση απέναντι στο παρελθόν του λαού μας, που έχει υποφέρει από το φασισμό και το ναζισμό και έχει συγκρουστεί μαζί του.

Η θέση των ναζί της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή - Η θέση του ναζισμού είναι στον πάτο της Ιστορίας!

Παίρνουμε θέση, δρούμε ενάντια στο αυγό του φιδιού, είμαστε απέναντι στην προσπάθεια να βγει λάδι. Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε λαϊκός άνθρωπος να φωνάξει ενάντια σε μεθοδεύσεις για να τη γλιτώσουν οι ναζί εγκληματίες.

Από την ανταρτομάνα και προσφυγομάνα Κοκκινιά, που η δράση του πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής μόλυνε όλη την περιοχή, στέλνουμε μήνυμα ότι το φασισμό βαθιά καταλαβαίνουμε τι είναι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πρέπει για να τσακιστεί σε γειτονιές και χώρους δουλειάς».

Τα σωματεία - φορείς που υπογράφουν μέχρι στιγμής το κάλεσμα: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Περιφέρειας Ν. Αττικής & Περιχώρων, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών, Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής Παράρτημα Πειραιά, ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Περάματος, Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η ΕΣΤΙΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ», Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου - Δραπετσώνας «ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Τροφίμων ΠΑΔΑ, Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΠΑΔΑ, Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα όλα τα κομματικά γραφεία να γίνουν «μελίσσια»...

...κι «ο καθένας μας πάνου από τον εαυτό του»

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Γενάρη ολοκληρώνεται η μεγάλη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, και το Γραφείο Περιοχής της ΚΟ Αττικής καλεί μέλη και φίλους του Κόμματος να συμβάλουν ακόμα περισσότερο για την υπερκάλυψη του πλάνου. Να οργανώσουν με πείσμα και μαχητικότητα το τελικό «κλείσιμο» σε όλα τα γραφεία του Κόμματος, φτάνοντας όσο γίνεται πιο ψηλά την απόδοσή τους. Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο πανελλαδικό «κλείσιμο», το Κόμμα κατέγραφε υπερκάλυψη του πλάνου κατά 109,10% και η ΚΟ Αττικής κατά 106,09%.

Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα του Γραφείου:

«Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, όλα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος, να δώσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τη μάχη για τη μεγάλη υπερκάλυψη του πλάνου της ΚΟ Αττικής για την Οικονομική Εξόρμηση. Εχουμε εφόδια την πλούσια πείρα των Κομματικών Οργανώσεων, τη μεγάλη προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί, τα εκφρασμένα περιθώρια που υπάρχουν, στηριγμένα στους δεσμούς του Κόμματος στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό και συνεχίζουμε τη γενναία και με πνεύμα αυτοθυσίας προσφορά, το ευρύ άνοιγμα με το κουπόνι στο χέρι. Κάθε ΤΟ και ΚΟΒ, όλα τα μέλη του Κόμματος στην Αττική με αποφασιστικότητα, σε πνεύμα άμιλλας, με πρωτοβουλία μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, που για την ΚΟ Αττικής σημαίνει να ανταποκριθεί πλήρως προς την ΚΕ, καθώς και να ξεχωρίσει με βάση τα κριτήρια της άμιλλας. Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, όλα τα κομματικά γραφεία στην Αττική να γίνουν "μελίσσια" κι "...ο καθένας μας πάνου από τον εαυτό του" ("Καπνισμένο Τσουκάλι")».

Η ΚΟ Αττικής απαντάει επίσης στις ...«ανίσχυρες προκλήσεις» της ΚΟ Κ. Μακεδονίας (βλ. δίπλα), στο πλαίσιο της άμιλλας που έχουν προκηρύξει μεταξύ τους, στην οποία άλλωστε η Αττική προηγείται σταθερά, υπενθυμίζοντας «αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι: "Περιμένουμε αυτή τη χρονιά να ανταποκριθούν εάν χάσουν και όχι όπως τις άλλες φορές που "έκλωσαν τα ζευλία"...».

«Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Συνεχίζεται η έκθεση αρχειακού υλικού στην έδρα της ΚΟ Αττικής

Στις 26 Γενάρη θα ολοκληρωθεί η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες: Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Νομικοί της ΠΣΟ στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τη Δευτέρα 20 Γενάρη αντιπροσωπεία νομικών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στο Εφετείο Αθηνών σε σχέση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αντιπροσωπεία νομικών θα απαρτίζεται από νομικούς από την Ιταλία, την Κύπρο και την Τουρκία.

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα...

Σε μήνυμά της για την άμιλλα με την Οργάνωση Περιοχής Αττικής, η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που στο πρόσφατο «κλείσιμο» είχε φτάσει στο 97,05% του πλάνου της, σημειώνει:

«Για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ένα μεγάλο "κλείσιμο" μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ψαλίδα με την ΟΠ της Αττικής, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση, το πείσμα και τη μαχητικότητα να στεφθεί πρωτοπόρα στη μεταξύ μας άμιλλα. Καλεί εκ νέου τα κομματικά μέλη, τους εκατοντάδες φίλους και οπαδούς του Κόμματος να αξιοποιήσουν κάθε στιγμή της τελευταίας βδομάδας, προκειμένου να συμβάλουν στο μέγιστο στην υπερκάλυψη του πλάνου της ΟΠ.

Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δίνει κάθε μάχη με πείσμα, δεν πτοείται ακόμα και αν η πλάστιγγα μοιάζει να γέρνει εις βάρος του. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τη ρεβάνς ακόμα και στην εκπνοή της μάχης.

Αντλούμε τη δύναμη αυτή από την επαναστατική μας κοσμοθεωρία και στρατηγική, από την 100χρονη Ιστορία του Κόμματός μας, που στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας έχει γράψει λαμπρές σελίδες, από τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα των εργαζομένων στους οποίους απευθυνόμαστε.

Η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org