ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
Σελ. /24

Στο σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση», μία βδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, μπορείτε να διαβάσετε τα εξής:

-- Βουλευτικές Εκλογές: Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, κάνουμε τη νύχτα μέρα για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή!

-- Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια και τα όνειρά μας: Μόνη κερδισμένη ψήφος για τη νεολαία η ψήφος στο ΚΚΕ. Πείρα από την πλούσια πολιτική δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ για την ενίσχυση του Κόμματος.

-- Συσκέψεις Κομματικών Οργανώσεων: Χρήσιμο εργαλείο για να φτάσει μια μακριά το κάλεσμα του ΚΚΕ. Πείρα από τη δουλειά της ΚΟ Αττικής.

-- Θεσσαλία: Η ψήφος στο ΚΚΕ, ψήφος ελπίδας και δύναμης για τη φτωχή αγροτιά.


Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, κάνουμε τη νύχτα μέρα για την ενίσχυση του ΚΚΕ

Με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη, μέχρι και την τελευταία στιγμή!

Μια βδομάδα έμεινε μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη και τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος, οι δυνάμεις της ΚΝΕ, δίνουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Για να μην πάει η εργατική - λαϊκή ψήφος χαμένη στις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης και του αντιλαϊκού ευρωμονόδρομου, στις δυνάμεις που διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πέσει από περισσότερα χέρια στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, η καλύτερη απάντηση του λαού για την «επόμενη μέρα» που του ετοιμάζουν, η καλύτερη απάντηση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Με τον κόσμο που βρεθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα

Είναι αυτές οι μέρες που οι προσπάθειες των μελών και των οπαδών του Κόμματος εστιάζουν στον εργατικό - λαϊκό κόσμο, με τον οποίο βρεθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στις μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσε το ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Εστιάζουν στον κόσμο που εκτιμά το Κόμμα, αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα είναι το πραγματικό αποκούμπι του, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση μετά τις 25 Γενάρη, ωστόσο ακόμα ταλαντεύεται, επηρεάζεται από τη λογική του «μικρότερου κακού» που χρόνια τώρα έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί σίγουρο σκαλοπάτι για τον ερχομό του μεγαλύτερου κακού, γιατί οι «χειρότερες κυβερνήσεις που είχαμε ποτέ» θα εναλλάσσονται όσο ο λαός μένει εγκλωβισμένος «εντός των τειχών» της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ.


Σύνθημά μας μέχρι και την Κυριακή των εκλογών είναι να μη χαρίσουμε κανέναν τέτοιον άνθρωπο. Κόντρα στα εμπόδια που βάζουν τα αστικά επιτελεία, κόντρα στην τεχνητή πόλωση που στήνεται ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές της αστικής διακυβέρνησης, με στόχο να «θολώσει» την όλο και πιο φανερή αντιλαϊκή στρατηγική τους σύγκλιση, κόντρα σε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού της οποίας καθόλου δεν αποκλείεται να δούμε και «νέα» (και ταυτόχρονα ολότελα βγαλμένα από το παρελθόν) επεισόδια αυτήν την τελευταία βδομάδα.

Κόντρα σε αυτούς που μας θέλουν παθητικούς θεατές αυτού του αποπροσανατολιστικού «καβγά» και της «ατζέντας» που επιχειρούν να στήσουν μέσω του βομβαρδισμού των δημοσκοπήσεων, των γραφημάτων και των κάλπικων διλημμάτων, αντιπαραθέτουμε όλα τα όπλα μας, την αποφασιστική δουλειά για την ενίσχυση του Κόμματος, την καθημερινή και ταχύτατη αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη» από το σύνολο του δυναμικού του Κόμματος και της ΚΝΕ, από τους οπαδούς του ΚΚΕ που, μπαίνοντας στη μάχη, πολλαπλασιάζουν τη δύναμή του.

Μέχρι την επόμενη Κυριακή μπορεί να δούμε πολλά: Από «επιθέσεις φιλίας», μέχρι πιο ανοιχτές προβοκάτσιες και απευθείας παρεμβάσεις από την εργοδοσία ή άλλους μηχανισμούς. Αυτό σημαίνει μάτια και αφτιά ανοιχτά, επαγρύπνηση, καλή επαφή με τον εργατόκοσμο. Είναι φανερό από την προπαγάνδα των αστικών κομμάτων, τη μεταξύ τους τεχνητή πόλωση, ότι στόχο έχουν τη συρρίκνωση του Κόμματος, να λυθούν τα χέρια τους για την «επόμενη μέρα» για τη συνέχιση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου, όπως και αν τον βαφτίσουν. Είναι κι αυτός ένας όρος για να πάρουν το κυβερνητικό «χρίσμα», ειδικά οι τάχα νεόφερτοι «σωτήρες» του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της. Να σκεφτεί ο λαϊκός κόσμος: Ποια δύναμη μπορεί να πρωτοστατήσει στην αναχαίτιση την αντιλαϊκής επίθεσης, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την αντεπίθεση, στη συγκέντρωση και την προετοιμασία δυνάμεων για τη ριζική ανατροπή;

Με το ψηφοδέλτιο της πραγματικής ελπίδας για το λαό


Στην τελική ευθεία της μάχης των εκλογών, από σήμερα Σάββατο μέχρι και το άνοιγμα της κάλπης, καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει η δουλειά με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος σε μια σειρά μεγάλες πόλεις της χώρας και φυσικά το πολιτικό άνοιγμα με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ξεχωριστή σημασία έχουν οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, την Τρίτη 20 και την Πέμπτη 22 Γενάρη, αντίστοιχα. Η επιτυχία αυτών των δύο συγκεντρώσεων μπορεί να στείλει ένα μαζικό, μαχητικό μήνυμα στήριξης του ΚΚΕ, μήνυμα πραγματικής ελπίδας για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ετοιμότητας για την πάλη του λαού και στην «επόμενη μέρα».

Την ίδια στιγμή, και καθώς συνεχίζει να ξετυλίγεται ένας πλούτος πολιτικής δραστηριότητας, με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, σε λαϊκές γειτονιές, καθοριστική σημασία έχει αυτές τις μέρες η δουλειά με το χαρτί και το μολύβι για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου σε όλους αυτούς τους χώρους, σε όλο αυτόν τον κόσμο για τον οποίο μιλήσαμε και παραπάνω. Στόχος όλοι οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πάρουν ψηφοδέλτια, να δώσουν στην οικογένειά τους, στο συνάδελφό τους και στο γείτονα. Με συζήτηση και χωρίς καμιά υποτίμηση του γεγονότος ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή μπορούμε να βαθύνουμε το βαθμό στράτευσης με το Κόμμα ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να το ψηφίσουν, μπορούμε να πείσουμε ανθρώπους που ταλαντεύονται, ανθρώπους που θέλουν να δουν ενισχυμένο το ΚΚΕ, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να αντιληφθούν ότι η ενίσχυσή του περνάει και από το δικό τους χέρι.

Η τελευταία βδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκβιασμοί και τα κάλπικα διλήμματα είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ενταθούν, πρέπει να χαρακτηριστεί από πλατιά, μαζική παρουσία του Κόμματος παντού. Ο εργάτης, ο άνεργος, ο νέος, ο λαός ολόκληρος να βλέπει και να ακούει συνέχεια το Κόμμα. Στην αφίσα έξω από το σπίτι του, στο προεκλογικό υλικό και το ψηφοδέλτιο κάτω από την πόρτα του, από το αυτοκίνητο με την ντουντούκα στη γειτονιά του και πάνω από όλα στην εξόρμηση, στην προσωπική συζήτηση στη δουλειά του, στους χώρους που κινείται.


Στο μικρό διάστημα που απομένει έως τις 25 του Γενάρη, κάνουμε τη νύχτα μέρα, στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για να αποτελέσει κι αυτή η μάχη μια αφετηρία για τις νέες πιο αποφασιστικές αναμετρήσεις. Ολοι οι εργάτες ξέρουν ότι το ΚΚΕ θα είναι μπροστά στο καθήκον της οργάνωσης του αγώνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης. Ομως, τώρα μπορούν να νιώσουν ότι αυτή η πάλη μπορεί να κάνει βήμα αποφασιστικό με την ενίσχυση του Κόμματός τους, του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ