ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκοί άνθρωποι, νεολαίοι έδωσαν μαχητικό «παρών» στο προσκλητήριο του ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό από τις κάλπες της 25ης Γενάρη. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Εύβοιας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Νομού, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν ότι «το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι στην ίδια γραμμή των προγραμμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και στη φτώχευση του λαού». Να δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρησιμοποιεί φιλολαϊκή προβιά και ψευτο - ριζοσπαστική φρασεολογία, δηλαδή το γνωστό τέχνασμα που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για να εξαπατήσει το λαό με οδυνηρά αποτελέσματα, «έχει μετατραπεί σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, της αστικής διαχείρισης. Δεν είναι εναλλακτική λύση».

Τα μεγάλα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, για το σκίσιμο των μνημονίων, αντικαταστάθηκαν από τη διαπραγμάτευση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, με τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τα διαπιστευτήρια στα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά επιτελεία, τη συνεργασία του με τον ΣΕΒ, με την αποδοχή των μηχανισμών επιτήρησης της ΕΕ, δηλαδή τα «μνημόνια διαρκείας».

«Για να βρεθεί στην κυβέρνηση και να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική» συνεργάζεται με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν στηρίξει τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα.

«Τα στελέχη του στο εργατικό κίνημα έχουν κάνει ζημιά στους εργαζόμενους. Συνεργάζονται με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στο ΠΑΜΕ». «Υπονομεύουν εργατικές κινητοποιήσεις», όπως το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Νοέμβρη, «συμφώνησαν σε πολλούς κλάδους μείωση των μισθών, είναι - σε πολλές περιπτώσεις - απεργοσπάστες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί «να χειραγωγήσει το εργατικό κίνημα, το αντιμετωπίζει ως εφαλτήριο για να ανέβει στην κυβερνητική καρέκλα». «Προσπαθεί, όπως η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να χτυπήσει την απαιτητικότητα των εργαζομένων, να συγκεντρώσει την προσοχή στην πολύ ακραία φτώχεια, για να ρίξει στα τάρταρα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

«Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του, οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού».

«Παλεύουμε με τους άνεργους και τους εργαζόμενους, τους απολυμένους της Χαλκίδας, της Εύβοιας. Εχουμε δημιουργήσει ισχυρούς αγωνιστικούς δεσμούς».

«Πιστεύουμε στη δύναμη του λαού. Αυτός πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός, ο μοναδικός αντίπαλος της εξουσίας των μονοπωλίων γιατί παλεύει για την ανατροπή της και στο δρόμο αυτό συγκρούεται με κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, με κάθε αντιλαϊκή πολιτική και κάθε μέτρο που χτυπάει το λαό. Σ' αυτό το δρόμο οργανώνει τη λαϊκή αντίσταση, διεκδικεί μαζί με την εργατική τάξη, με τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία μας. Την επόμενη μέρα, ο λαός μας χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή».

ΠΕΚΑΜ
Με ισχυρό ΚΚΕ να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

Κάλεσμα του ΔΣ της ΠΕΚΑΜ- Μακρονησιωτών για ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, «καλεί τους συντρόφους συναγωνιστές και τους απογόνους και φίλους να ρίξουν την ψήφο τους, μαζικά, στο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, κρατώντας αλώβητη την ιστορική μνήμη του Κολαστηρίου της Μακρονήσου και άσβεστη τη φλόγα της Αντίστασης».

Καλούνται να καταδικάσουν, έτσι, τα κόμματα που συναποφασίζουν και υλοποιούν τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές όπως συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που συμφωνούν και είναι έτοιμα να τις συνεχίσουν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει την πίστη του στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Ενώ οι αγωνιστές της Μακρονήσου πάλεψαν και υπέφεραν αγωνιζόμενοι για ιδανικά και οράματα κατά της βίας και των επιταγών των ιμπεριαλιστών Αγγλο-αμερικάνων, όπως και ενάντια στους φασίστες κατακτητές.

Σήμερα με την ψήφο μας στο ΚΚΕ, τονίζεται, συμβάλλουμε να δυναμώσει το λαϊκό - ταξικό κίνημα για να διεκδικήσουμε τα χαμένα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων που με τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ έχουν ισοπεδωθεί. Δυστυχώς, η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει όποιο από τα κόμματα υποστηριχτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της επιχειρηματικότητας - ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου κι αν βγει στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Γι' αυτό «ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να διεκδικήσει ο λαός τα δικαιώματά του», τονίζεται.

Νέα ιστοσελίδα της ΚΝΕ για τις εκλογές

Μια νέα ιστοσελίδα «εγκαινίασε» η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας για τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Στη διεύθυνση ekloges.kne.gr, οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να βρουν άρθρα, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, βίντεο, σκίτσα, stickers και άλλα υλικά.

Στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ, οι νέοι και οι νέες μπορούν να ενημερωθούν για βασικές θέσεις του ΚΚΕ αλλά και να βρουν πλούσιο υλικό για να «μοιραστούν» διαδικτυακά με φίλους και γνωστούς που προβληματίζονται, που ψάχνουν την αλήθεια και «ψάχνονται» για τη στάση τη δική τους και των φίλων τους μπροστά στην κάλπη.

Για να διαδοθεί σ' ακόμα περισσότερους το σύνθημα που «δεσπόζει» στην ιστοσελίδα: «Αρκετά. Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια και τα όνειρά μας! Τώρα δυνατό ΚΚΕ!».

Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Σήμερα, Σάββατο:

-- Ο Κώστας Αβραμόπουλος θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην Ξάνθη, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ο Κύριλλος Παπασταύρου θα μιλήσει στις 18.00 σε εκδήλωση στο Μαρούσι, στην αίθουσα του Δημαρχείου. Θα χαιρετίσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας.

-- Ο Γ. Μαρίνος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κύμη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Εργατικής Εστίας. Θα χαιρετίσει ο Κώστας Τράκος, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας.

-- Η Ελένη Μπέλλου θα μιλήσει σε πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στη Μεταμόρφωση, στο Εκθεσιακό Κέντρο του δήμου, στις 21.00.

  • Αύριο, Κυριακή:

-- Σε πολιτική συγκέντρωση στο Κιλκίς, στις 12 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα μιλήσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Ο Δημήτρης Γόντικας θα μιλήσει στις 19.00 σε συγκέντρωση στο Βύρωνα, στον κινηματογράφο «Ν. Ελβετία» (Λουΐζα). Θα χαιρετίσει η Θεοδώρα Δριμάλα, υποψήφια βουλευτής Β' Αθήνας.

-- Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης θα μιλήσει στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Θα χαιρετίσει ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας.

-- Η Ελένη Μπέλλου θα μιλήσει στις 12.00 σε συγκέντρωση στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό Κέντρο.

-- Ο Νίκος Σοφιανός θα μιλήσει στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στα Κάτω Πατήσια, στον κινηματογράφο «Στούντιο» στην πλατεία Αμερικής (Σταυρουπόλεως και Σπάρτης).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ