ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 1η έκδοση
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Σήμερα η συγκέντρωση για τη νεολαία στο Σπόρτιγκ
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Θα ακολουθήσει συναυλία

Σήμερα, Σάββατο, το ραντεβού για τη νεολαία είναι στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (στ. ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία με τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Βαγγέλη Κορακάκη, Kollektiva, Sober (Στέλιος Μαγαλιός).

Κάθε νέος και νέα που προβληματίζεται, που μοχθεί σήμερα να τα βγάλει πέρα με τα ψίχουλα, που αγωνιά για το αύριο, έχει κάθε λόγο να βρίσκεται εκεί και να βροντοφωνάξει: «Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας! Τώρα δυνατό ΚΚΕ».

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ τις προηγούμενες μέρες έκαναν ένα πλατύ άνοιγμα προπαγανδίζοντας τη σημερινή συγκέντρωση και απευθύνθηκαν πλατιά στους νέους που βρίσκονται στα θρανία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, στους νέους εργαζόμενους, μισοεργαζόμενους και άνεργους, καλώντας τους να έρθουν και να ακούσουν τι λέει το ΚΚΕ από το ίδιο το ΚΚΕ. Γιατί κάθε νέος που προβληματίζεται, που προσπαθεί να σκεφτεί ώριμα και να κάνει τις επιλογές του μπροστά στην κάλπη της 25ης Γενάρη, έστω και αν δε συμφωνεί σε όλα με το Κόμμα, τουλάχιστον πρέπει να γνωρίζει τι λέει το ΚΚΕ. Πρέπει να γνωρίζει ότι το ΚΚΕ θα είναι το στήριγμά του την επομένη των εκλογών, όταν και πάλι θα μάχονται ο λαός και η νεολαία για να τα βγάλουν πέρα, όταν και πάλι τα σχολεία θα είναι άδεια από καθηγητές, όταν και πάλι στα ΑΕΙ θα στοιβάζονται οι φοιτητές ο ένας πάνω στον άλλο και οι υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, όταν και πάλι οι υποτιθέμενες θέσεις εργασίας που θα ανοίγουν για τη νεολαία θα είναι στη μαθητεία, στην τσάμπα δουλειά για τα αφεντικά ή στα πεντάμηνα της εκμετάλλευσης σε εναλλαγή με τις ουρές του ΟΑΕΔ...

Με το βλέμμα, λοιπόν, στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών οι νέοι έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το ΚΚΕ, για να διεκδικήσουν μαζί του όλα όσα τους ανήκουν, όλα όσα δικαιούνται και όχι ψίχουλα και κούφιες υποσχέσεις που είναι μια από τα ίδια με τη σημερινή κατάσταση.

Πούλμαν για το Σπόρτιγκ

Για τη συγκέντρωση δρομολογούνται τα εξής πούλμαν από τον Πειραιά:

Από Πέραμα

-- 17:15, από τα γραφεία της ΚΟΒ (Λ. Ειρήνης 73). Θα κάνει στάση σε Αμφιάλη (Γρ. Λαμπράκη και Τσαλδάρη), Νεάπολη Νίκαιας (πλατεία Κουμπάκη) και στον Κορυδαλλό (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών).

Από Κερατσίνι

-- 17:15, από πλατεία Λαού. Θα περάσει από Π. Ράλλη για Νίκαια και Ρέντη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στα όρια της πολιτικής αλητείας

Προσπαθεί να εμποδίσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα!

Αθλιες συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ διατυπώνει ο Κ. Πουλάκης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπός του στη Διακομματική Επιτροπή. Με δήλωσή του κατηγορεί το ΚΚΕ για «ανίερες συμμαχίες» επειδή έγινε δεκτή η απόφασή του να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη, μέρα, που κατά τους ισχυρισμούς του, «παραδοσιακά εδώ και 40 χρόνια ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Διακομματική Επιτροπή, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:

«Στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά.

Το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από το ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές (σ.σ. τον Μάη του 2012) πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το έθιμο όποτε τον συμφέρει.

Αλλωστε οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποιούνται ούτε στο ίδιο, ούτε καν σε κοντινό μέρος. Το ΚΚΕ έχει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Τι φοβάται επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο λαός βγάζει συμπεράσματα και ιδιαίτερα ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος. Αν ένα κόμμα καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους όταν είναι στην αντιπολίτευση, μπορεί κανείς να σκεφτεί τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Αλλά είπαμε, τσίπα δεν υπάρχει.

Καλούμε το λαό της Αττικής να πάρει μαζικά μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 19.00, δίνοντας απάντηση σε όλους όσοι επιχειρούν να εμποδίσουν τη φωνή του ΚΚΕ».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στις 20 Γενάρη η συγκέντρωση

Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 20 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ομιλίες της Αλέκας Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος:

-- Σήμερα, Σάββατο, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη, στις 19.00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης.

-- Αύριο, Κυριακή, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Ανεσις».

-- Την Τρίτη 20/1, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αστόρια».

-- Την Τετάρτη 21/1, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου (ελικοδρόμιο).

-- Την Παρασκευή 23/1, στις 6 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κεφαλονιά, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΑΘΗΝΑ
Στις 22 Γενάρη η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, στις 7.00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στις εξής πολιτικές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες:

-- Σήμερα, Σάββατο, σε συγκέντρωση νεολαίας στην Αθήνα, στις 19.00, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

-- Αύριο, Κυριακή, στη Θήβα, στις 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

-- Τη Δευτέρα, 19/1, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στον Πειραιά, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, αίθουσα «Βαρόνου Κίμωνος Ράλλη» (Καραΐσκου 104, πλατεία Κοραή), στις 6.30 μ.μ. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά.

Ο Δ. Κουτσούμπας στον «ALPHA»

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εκπομπή «360ο» του τηλεοπτικού σταθμού "ALPHA" και τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου, θα προβληθεί σήμερα, Σάββατο, στις 20.00.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ