ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ολοι σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

Σήμερα Τετάρτη, στις 8.00 μ.μ., η πλατεία Συντάγματος, ντυμένη στα κόκκινα, θα υποδεχτεί τους χιλιάδες κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου που συνειδητοποιούν ότι άλλες «δοκιμές» πλέον δεν υπάρχουν για το λαό.

Οι εκατοντάδες συσκέψεις, οι περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε λαϊκές γειτονιές, σε χώρους δουλειάς και νεολαίας του Λεκανοπεδίου, η μεγαλειώδης προσπάθεια να φτάσει παντού το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος, κορυφώνεται σήμερα το απόγευμα, στην κεντρική προεκλογική του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η μαχητική συμμετοχή των ανθρώπων του μόχθου θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της, που τους θέλουν απογοητευμένους, με το κεφάλι σκυμμένο, μοιρολατρικά να δέχονται απανωτά τα μέτρα εξόντωσης αυτών και των παιδιών τους.

Κανένας να μη λείψει από το μεγάλο προσκλητήριο του ΚΚΕ! Η αποψινή συγκέντρωση να δώσει τον τόνο των τελευταίων ωρών μέχρι την κάλπη. Οσοι παραδοσιακά στηρίζουν το Κόμμα, να συναντηθούν με όσους τώρα το προσεγγίζουν, με όσους απογοητεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν διέξοδο στην πολιτική μας, με εκείνους που παλιότερα εγκατέλειψαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τώρα εγκαταλείπουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», όλοι μαζί να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη στα κόμματα που στηρίζουν το μονόδρομο της λαϊκής εξαθλίωσης. Με την ψήφο στο ΚΚΕ, την αισθητή του ισχυροποίηση, να γίνει σαφές από το λαό ότι από Δευτέρα ανοίγει η αυλαία νέων πιο αποφασιστικών αναμετρήσεων με την αστική τάξη και τους εκπροσώπους της.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων είναι στις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότιος Τομέας, Πειραιάς, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση, Ανατολικός Τομέας
  • Ομόνοια: Δυτικός Τομέας, Α' Αθήνας - Γαλάτσι, Βόρειος Τομέας, Θριάσιο, Μεσόγεια - Λαυρεωτική
  • Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Τηλεπικοινωνίες, Χρηματοπιστωτικό, ΜΜΕ, Καλλιτέχνες, Μεταφορές, Δικηγόροι, Τουρισμός - Επισιτισμός, Εμπόριο, Εκπαιδευτικοί, Υγεία, ΕΒΕ
  • Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ
Πούλμαν για το Σύνταγμα

Πούλμαν για το Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από:

  • Νίκαια, στις 5.30 μ.μ., από πλατεία Κουμπάκη, με στάσεις Περιβολάκι και Παιδική Στέγη
  • Κορυδαλλό, στις 6.00 μ.μ, από Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες) στη Λ. Λαμπράκη
  • Πέραμα, στις 6.00 μ.μ., από Λ. Ειρήνης 73 (γραφεία του ΚΚΕ)
  • Κερατσίνι, στις 6.00 μ.μ., από:

-- πλ. Λαού με στάση Τσαλδάρη και Λαμπράκη (Αμφιάλη)

-- πλ. Χαραυγής (Γαριδάδικα) με στάση στην πλ. Μαρίνου Κοσκινά (στάση Εφραιμίδη - Δραπετσώνα)

  • Μέγαρα, στις 6 μ.μ., από πλατεία Ηρώων
  • Ελευσίνα, στις 6.15 μ.μ., από δημοτικό πάρκινγκ
  • Ασπρόπυργος, στις 6.15 μ.μ., από πλατεία 1ου Δημοτικού Ασπροπύργου
  • Ν. Μάκρη, στις 6.00 μ.μ., από πλ. Ν. Μάκρης
  • Λαύριο, στις 5.30 μ.μ., από άγαλμα Μεταλλωρύχων
  • Αγ. Στέφανος, στις 6.00 μ.μ., από τα νηπιαγωγεία
  • Ανω Λιόσια, στις 6.15 μ.μ., από Τριγωνική Πλατεία
  • Ζεφύρι, στις 6.15 μ.μ., από γέφυρα Αττικής Οδού
  • Μενίδι, στις 6.15 μ.μ., από πλατεία Κάραβου
  • Κόκκινος Μύλος, στις 6.15 μ.μ., από περίπτερα Φιλαδέλφειας
  • Ολυμπιακό Χωριό, στις 6.15 μ.μ., από Στέκι Λαϊκής Επιτροπής

-- Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο Σύνταγμα θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1.

Επίσης θα μεταδοθεί και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της Διακαναλικής μετάδοσης.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν μπορεί να μεταφραστεί σε στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων

Σε συγκέντρωση στη Θήβα μίλησε τη Δευτέρα ο Δ. Κουτσούμπας

Από τη συγκέντρωση του Κόμματος στη Θήβα
Από τη συγκέντρωση του Κόμματος στη Θήβα
«Την Κυριακή βγάζουμε τρίτη δύναμη στη Βοιωτία το ΚΚΕ και εκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης στη Θήβα, το βράδυ της Δευτέρας 14/9, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ». Με συνθήματα όπως το παραπάνω, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ. Νωρίτερα, φτάνοντας στην πλατεία για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, προμηθεύονταν ψηφοδέλτια με σκοπό μέχρι την Κυριακή να φτάσουν σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που δεν μπορεί να διαβαστεί διαφορετικά, που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε στήριξη του μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά αποτελεί ξεκάθαρη καταδίκη τους, σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων, να κάνουν μέσα από αυτές τις εκλογές συνένοχο το λαό, να ερμηνεύσουν την ψήφο υπέρ τους σαν συνυπογραφή στο μνημόνιο και συγκατάθεση στο μονόδρομο του σφαγιασμού των λαϊκών δικαιωμάτων. Κόντρα στην προσπάθεια αυτή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως το πραγματικό δίλημμα για το λαό δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί το μνημόνιο, αλλά πώς θα δυναμώσει το αντίβαρο σε αυτή την πολιτική. Κάλεσε σε ψήφο στο ΚΚΕ, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, στην ανάταση και την αισιοδοξία που μπορεί να φέρει στους εργαζόμενους ένα ανεβασμένο για το ΚΚΕ εκλογικό ποσοστό το βράδυ της Κυριακής.

Με αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών στα Σώματα Ασφαλείας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ., με αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών στα Σώματα Ασφαλείας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του προσωπικού στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, από τις ομοσπονδίες: ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Ο Δ. Κουτσούμπας σε Λιβαδειά και Πάτρα

-- Αύριο, Πέμπτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη Λιβαδειά, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ.

-- Την Παρασκευή, 18/9, θα μιλήσει στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 8 μ.μ.

Συνεντεύξεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Τετάρτη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον «Real FM» και τον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου, στις 11.30 π.μ.

-- Αύριο, Πέμπτη, ο Δ. Κουτσούμπας θα παραχωρήσει συνέντευξη στον «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, στις 9 π.μ.

-- Την ίδια μέρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα, στο οικονομικό κανάλι SBC στις 6 μ.μ. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί επίσης από το «Kontra» και το Δίκτυο Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών στις 9 μ.μ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ