ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάη 2024
Σελ. /24
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σε μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στην οποία κάλεσαν η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίων - Ερευνητικών Κέντρων Αττικής του ΚΚΕ, μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με θερμά χειροκροτήματα από φοιτητές που είχαν γεμίσει το προαύλιο του ιδρύματος έγινε δεκτός ο Δ. Κουτσούμπας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, φοιτητές και εργαζόμενοι στο Ιδρυμα έσπευδαν να τον χαιρετήσουν από όπου πέρναγε. «Μετά το Columbia ήρθατε και στο Πανεπιστήμιό μας!», «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μας στάθηκε στον αγώνα μας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», «είστε ο μόνο πολιτικός αρχηγός που έρχεται και τα λέει πρόσωπο με πρόσωπο με τους φοιτητές» ήταν μερικά από τα σχόλια που άκουσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τους νέους στο Ιδρυμα.

Αντίστοιχα, το αμφιθέατρο όπου έγινε η εκδήλωση γέμισε από φοιτητές που κάθονταν ακόμα και στα σκαλιά ή όρθιοι στα πλάγια της αίθουσας για να την παρακολουθήσουν, και τα συνθήματά τους για τον «έναν αιώνα αγώνα και θυσίας» με «το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» κατά την είσοδο του Δ. Κουτσούμπα στον χώρο συντάραξαν όλη την ΑΣΟΕΕ.

«Με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση - Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!» ήταν το σύνθημα στην πλάτη της σκηνής, δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης, η οποία αντανακλούσε την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και δη των φοιτητών, που έχουν ήδη δείξει πώς είναι να παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αλλάζουν την κατάσταση. Και με αυτό το πνεύμα θα δώσουν το μήνυμά τους και στις δύο κάλπες που έχουν μπροστά τους, στις φοιτητικές εκλογές στις 22 Μάη και στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάνος Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και αμέσως μετά χαιρέτισε ο Ραχίμ Σίχα, φοιτητής και γραμματέας της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας, ο οποίος πριν την έναρξη της εκδήλωσης χάρισε συμβολικά στον Δ. Κουτσούμπα μια παλαιστινιακή μαντήλα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Γουλιάμος, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και Νίκη Χρονοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.


Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είναι η κάθε μέρα και μια μάχη κόντρα σε ό,τι μας πνίγει

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

RIZOSPASTIS

Να πάρω τη σκυτάλη από τον προηγούμενο ομιλητή, Ραχίμ Σίχα, και να πω ότι είμαστε απόλυτα σίγουροι! Η ζωή θα θριαμβεύσει, η λευτεριά θα νικήσει τις φυλακές των λαών. Θα λάμψει η αλληλεγγύη και η τελική νίκη του Παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών του κόσμου.

Φίλες και φίλοι,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εδώ, σ' αυτό το κατάμεστο από φοιτητές και φοιτήτριες αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μπορούμε να πούμε πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν ισχυρούς δεσμούς με τον λαό και τη νεολαία.

Δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί με βάση την ειλικρίνεια, τον αγώνα και τις ξεκάθαρες θέσεις, από τα πιο «μικρά» μέχρι τα πιο κρίσιμα και σύνθετα ζητήματα.

Μπορούμε να απευθυνόμαστε στον λαό και τη νεολαία «αδιαμεσολάβητα»...

Αλλα, επειδή έχουμε δει διάφορες «όμορφες» και εύηχες λέξεις, «όμορφα» να καίγονται, όταν χρησιμοποιούνται για να νοηματοδοτήσουν αντιδραστικές πολιτικές και στόχους, οφείλουμε να εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα.

Οταν εμείς λέμε αδιαμεσολάβητα, δεν εννοούμε γελοία επικοινωνιακά τερτίπια. Σαν αυτά που σκηνοθετούνται με τη μεσολάβηση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για να επικοινωνείται το εκάστοτε αντιδραστικό μήνυμα του κάθε - υποτίθεται αυτοσαρκαζόμενου - πρωθυπουργού, είτε του κάθε αμερικανόφερτου «λομπίστα» και άλλων τέτοιων, πολλών φρούτων της πολιτικής.


RIZOSPASTIS

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, λοιπόν, επικοινωνούμε αδιαμεσολάβητα, γιατί πρώτα και κύρια, τα χιλιάδες μέλη μας βρίσκονται καθημερινά εκεί που η αδικία και η καταπίεση πνίγουν τα όνειρα των ανθρώπων.

Εκεί που πρέπει να συντηρήσουμε «πολλές φωλιές νερού μέσα στις φλόγες»...

Εκεί που πρέπει να γίνουν πολλά για να φουντώσει μια σπίθα αντίστασης στη βαρβαρότητα.

Εκεί που άνθρωποι, με ντομπροσύνη και αλήθεια, συζητούν για τη ζωή τους, τα βάσανά τους και οργανώνουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη.

Επικοινωνούμε αδιαμεσολάβητα, γιατί μεταξύ των θέσεων και της καθημερινής ακούραστης πάλης μας δεν μεσολαβούν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, των κάθε λογής χαρτογιακάδων των λόμπι, των κορακιών, των funds.

Δεν μεσολαβούν οι αιματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους, εμείς ενώνουμε τις φωνές μας με όποιον σηκώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα τρομερό κυνήγι μαγισσών, ακόμα και εναντίον χιλιάδων Ισραηλινών, που γίνεται στη «δημοκρατία» των ΗΠΑ και της ΕΕ, μόνο και μόνο επειδή φωνάζουν «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Δεν την ενώνουμε φυσικά τη φωνή μας με τα ισραηλινά λόμπι και με τους μακελάρηδες που εκφράζουν τάχα «ανθρωπιστικές ανησυχίες» μετά από 7 μήνες σφαγής του Παλαιστινιακού λαού!

Τα κόμματα - δεκανίκια του ευρωατλαντισμού στη χώρα μας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι διάφοροι «πλίνθοι κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να ντρέπονται και να σιωπούν.


Eurokinissi

Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί;

Ακόμα και σήμερα, που σε μια έκταση όσο μια συνοικία της Αθήνας, 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο, τον λιμό και τη δίψα, αυτοί πότε ξεπλένουν το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, μιλώντας για το δήθεν «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», πότε καλούν την ΕΕ να αναλάβει δράση.

Ποια; Την ΕΕ! Την ΕΕ, που δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει «έρευνα και καινοτομία» όπλων, τα οποία μετά τα δοκιμάζει πάνω στα κορμιά των παιδιών της Παλαιστίνης!

Γράφουμε στα πανό του αγώνα, μαζί με χιλιάδες νέους και νέες, τις διεκδικήσεις που δεν μετράνε τη ζωή ως κόστος

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, εμείς μπορούμε να λέμε το σύνθημα «αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας, σάρκα απ' τη σάρκα σας, ψυχή απ' την ψυχή σας» και το πιο σημαντικό, να το κάνουμε πράξη. Στηρίζοντας με κάθε τρόπο αυτόν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που έχει γίνει φάρος για όλη την εργατική τάξη.

Χαιρετίζουμε και τη νέα νίκη που κατάφεραν με τον ηρωικό αγώνα τους!

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, εμείς, σε στιγμές που το στομάχι δένεται κόμπος με τη φρίκη εγκλημάτων από δράστες - τέρατα που το σύστημα γεννά, αποκαλύπτουμε την αλήθεια.


Eurokinissi

Γράφουμε στα πανό του αγώνα, μαζί με χιλιάδες νέους και νέες, τις διεκδικήσεις που δεν μετράνε τη ζωή ως κόστος!

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, εμείς δεν στηρίξαμε απλώς τον μεγαλειώδη και πολύμηνο αγώνα των φοιτητών ενάντια στον νόμο - έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δημιουργήσαμε μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές τις εικόνες που έκαναν την πολιτική της κυβέρνησης να καταδικαστεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας και τη συντριπτική πλειοψηφία της νέας γενιάς.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, εμείς, όταν πνίγουν τον κάμπο, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτήν την εγκληματική πολιτική να την πνίξει η οργή των ανθρώπων.

Είναι μακρύς ο κατάλογος όλων των αγωνιστικών στιγμών που έκαναν το περιβόητο 41% της ΝΔ να ξεθωριάζει.

Των στιγμών που στρίμωξαν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, που σαν τα παγώνια επαναλαμβάνουν κυνικά για κάθε έγκλημα πως «τους έχει ψηφίσει ο λαός» και γι' αυτό μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν!!!

Και είναι μακρύς, ακριβώς γιατί σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης», το ΚΚΕ όχι μόνο πιστεύει στη δύναμη του λαού και επιδιώκει την ενεργή παρέμβασή του στις εξελίξεις, αλλά κυρίως γιατί μπορεί να εξηγήσει απλά και με ειλικρίνεια ότι ο κόσμος των πολέμων, της φτώχειας, των ανισοτήτων και της εκμετάλλευσης δεν είναι μονόδρομος.


RIZOSPASTIS

Μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά των φυλακών που υψώνονται παντού γύρω μας.

Μπορούμε να φουντώσουμε τη φωτιά που θα κάψει «ό,τι μας καίει την ψυχή».

Μπορούμε να φτιάξουμε έναν άλλο κόσμο, της ειρήνης, της φιλίας και της ευημερίας για τον λαό και τη νεολαία.

Και αυτό δεν το λέμε ως τετριμμένη ευχή, που μπορεί να βγει από τα χείλη του κάθε «αμαρτωλού» πολιτικού του συστήματος αυτού. Το λέμε ως σχέδιο δράσης που βάζει στο επίκεντρο την τιμωρία των ενόχων για κάθε έγκλημα.

Ως σύνθημα που συμπυκνώνει όσα έχει επιβεβαιώσει η ιστορία: Ο καπιταλισμός, αυτός ο «κόσμος των τεράτων», δεν είναι μονόδρομος.

Δεν είναι το τέλος της Ιστορίας. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!

Με ψήφο στο ΚΚΕ λαός και νεολαία μπορούν να τιμωρήσουν την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα - δεκανίκια του συστήματος

Οσα ζούμε το τελευταίο διάστημα - ας μας επιτραπεί ο προστακτικός τόνος - επιβάλλουν ο λαός και η νεολαία και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες να δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ.

Γιατί, μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, μπορούν ο λαός και η νεολαία να τιμωρήσουν την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα - δεκανίκια του συστήματος, που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της.

Να τιμωρήσει όλους όσοι όχι μόνο δεν λένε κουβέντα, αλλά διαρκώς λιβανίζουν την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ, που άλλωστε από κοινού την ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο:

- Την ΕΕ με τους εκατοντάδες νεκρούς από σιδηροδρομικά δυστυχήματα, που έχει υιοθετήσει σε ψήφισμά της ότι τα έργα για την αναβάθμιση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους κοστίζουν πολύ στους επενδυτές.

- Την ΕΕ που μας ζαλίζει νυχθημερόν με την αντιδραστική της δημοκρατία, όταν και επίσημα έχει αναγνωρίσει ότι η δική της δημοκρατία είναι αυτή που έχει ως ζωτικό της στοιχείο τα λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων.

- Την ΕΕ του πολέμου, που, ενώ για τις ανάγκες μας διαρκώς λένε πως δεν έχουν χρήματα, δίνουν 78 δισ. στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι και δαπανούν 240 δισ. για στρατιωτικούς εξοπλισμούς κάθε χρόνο.

- Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορούν ο λαός και η νεολαία να εκφράσουν την εναντίωσή τους σε ό,τι τους έχει κάνει να οργιστούν και να ανησυχήσουν το τελευταίο διάστημα.

Γιατί, ναι, όταν τα δαχτυλάκια ενός μικρού παιδιού στην Παλαιστίνη, μέσα σε αυτή τη φρίκη, σχηματίζουν το σήμα της νίκης, πρέπει όλοι να εναντιωθούν στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Να σταθούν στο πλευρό της Παλαιστίνης ως τη λευτεριά. Και αυτό, σ' αυτήν τη χώρα το κάνει από την αρχή, αταλάντευτα και σταθερά, μόνο το ΚΚΕ.

Γιατί, ναι, όταν η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε δυο πολέμους, όταν κάθε μέρα έχουμε πολεμικά ανακοινωθέντα των ιμπεριαλιστών που περιγράφουν σενάρια για τη χρήση πυρηνικών όπλων, πρέπει όλοι να εναντιωθούν στη θανάσιμη εμπλοκή της Ελλάδας.

Και μόνο το ΚΚΕ έχει θέσεις με τις οποίες παλεύει σταθερά και αταλάντευτα να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, τα πυραυλικά συστήματα και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο στόμα του λύκου.

Γιατί, ναι, όταν πλέον ακόμα και ευρύτερες δυνάμεις αναγνωρίζουν ότι πίσω από κάθε έγκλημα βρίσκεται η πολιτική ενός επιλεκτικά ανίκανου κράτους που βάζει τα κέρδη πάνω από τη ζωή, πρέπει να βαθύνει η εναντίωση στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορούν ο λαός και η νεολαία να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Σε όλα αυτά που οι ίδιοι πρωταγωνίστησαν, για να δημιουργήσουν «ανάσες» αισιοδοξίας μέσα σε ένα περιβάλλον που οι κραυγές απόγνωσης των καταπιεσμένων ακούγονται πιο δυνατά.

Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να καταδικαστεί η ΝΔ, χωρίς η ψήφος να σκορπίσει σε όσους κυβέρνησαν από κοινού μαζί της, σε όσους ψήφισαν τα ίδια νομοσχέδια μαζί της, σε όσους θέλουν να γίνουν Μητσοτάκηδες στη θέση του Μητσοτάκη, απλά με περισσότερη ...ενσυναίσθηση!

Ναι, η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την απέχθεια απέναντι στο ψέμα, στην υποκρισία, στη φαυλότητα και το κυνήγι του «like» με κάθε μέσο.

Ναι, η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να δώσει διέξοδο στη γνήσια ανησυχία δυνάμεων του λαού και της νεολαίας για την άνοδο ακροδεξιών και αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων.

Ολων αυτών που με τη στήριξη πραγματικά όλων των συστημικών μέσων προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον λαό, λέγοντάς του ότι είναι, άκουσον - άκουσον: αντισυστημικοί!!!

Ποιοι; Αυτοί που έχουν κάνει περαντζάδα από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα (από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ.) και έχουν ψηφίσει από μνημόνια μέχρι και κάθε αντιδραστική Οδηγία της ΕΕ, όπως ο Βελόπουλος και το κόμμα του.

Ναι, εδώ στην Ελλάδα υπάρχει επιλογή για τον λαό και τη νεολαία και είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που, πώς να το κάνουμε, θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που ούτε σε άλλο κόμμα θα μεταπηδήσουν, ούτε μπλεγμένοι με δικαστικές υποθέσεις θα βρεθούν, ούτε θα ψηφίζουν με τα χέρια και τα πόδια κάθε αντιδραστική Οδηγία που υπαγορεύουν τα λόμπι της διαφθοράς.

Υπάρχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η ενίσχυσή του μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον λαό και τη νεολαία και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που τελικά ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Γιατί, δεν λέμε τυχαία ότι αυτό που κρίνεται και την επόμενη μέρα, αυτό που θα κάνει τη διαφορά, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ.

Με τους αγώνες σας στριμώξατε την κυβέρνηση γιατί αμφισβητήσατε την πολιτική της ΕΕ

Εσείς οι φοιτητές το ξέρετε καλά. Γιατί «αλλάξατε τα δεδομένα» και πήρατε την κατάσταση στα χέρια σας.

Οταν οργανώσατε τον αγώνα σας, με τα μέλη του ΚΚΕ και την ΚΝΕ που ήταν πάντα μπροστά.

Δείξατε στην πράξη τι σημαίνει «αντίπαλο δέος» και πραγματική αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και στα κόμματα που τη στηρίζουν.

Με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και στους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που το στηρίζουν καθώς και στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που συναινούν.

Νιώθουμε περήφανοι που στα ελληνικά πανεπιστήμια οι φοιτητές της χώρας μας ήταν από τους πρώτους που ανέμισαν ψηλά τις παλαιστινιακές σημαίες, έγιναν διαδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης!

Που και σήμερα το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα γίνεται μια γροθιά με τον φοιτητικό ξεσηκωμό σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και την παράταξή της, τη ΔΑΠ, που ακόμα και αυτές τις ώρες, και μετά από 7 μήνες ισραηλινών καθημερινών εγκλημάτων, χαρακτηρίζει αυτοάμυνα τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού...

Επίσης, με τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις στριμώξατε την κυβέρνηση γιατί αμφισβητήσατε την πολιτική της ΕΕ, που βρίσκεται πίσω από το έγκλημα στις σπουδές σας.

Φωνάξατε ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Απορρίψατε τις σπουδές - πανάκριβο εμπόρευμα, απαιτώντας ένα καλό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο και βάλατε μπροστά τις δικές σας σύγχρονες ανάγκες.

Ετσι διευρύνθηκε αυτός ο αγώνας, αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους, τους αγρότες, σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία!

Σμπαραλιάσατε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και η πλειοψηφία του λαού καταδίκασε τον εκτρωματικό αυτό νόμο.

Γιατί στο δίλημμα που ορθώθηκε μπροστά σας «`Η με τα κέρδη ή με τις σπουδές», διαλέξατε πλευρά.

Αντίστοιχα, έτσι κάνατε δική σας υπόθεση το να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και δράσεις σας, τις μεγάλες απεργίες μαζί με τους εργάτες.

Ετσι ακυρώνεται το σχέδιο συγκάλυψης της κυβέρνησης και όσων κυβέρνησαν τη χώρα.

Αυτό που αποδείχθηκε αυτά τα δύο χρόνια με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» είναι η δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα.

Αποδείξατε ότι οι νόμοι μπορεί να ψηφίζονται στη Βουλή, όμως ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα και μένουν στα χαρτιά!

Οτι μπορεί οι κυβερνήσεις να είναι πλειοψηφία στη Βουλή και να σχεδιάζουν, όμως τα σχέδιά τους τα ακυρώνουν οι πλειοψηφίες μέσα στην κοινωνία!

Οτι αυτοί προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν ότι «δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα», όμως με τη δύναμή σας κατακτήσατε πολλά για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των σπουδών σας, της ζωής σας.

Ετσι όπως λέει και το σύνθημά σας, όλοι μαζί «μάθατε να παλεύετε και ξέρετε να νικάτε» μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους που μπορούν να γίνονται στήριγμα των φοιτητών και όχι των κυβερνήσεων.

«Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη ξανά, για να νικήσουν οι φοιτητές

Οι σύλλογοί σας μπορούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους, να δυναμώνει μέσα τους η αλληλεγγύη.

Να γίνουν χώρος κοινής δράσης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των φοιτητών, χώρος αναζήτησης της γνώσης, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού και αθλητισμού.

Να ισχυροποιηθεί το φοιτητικό κίνημα σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία.

Και φέτος, μετά από αυτούς τους αγώνες, σας μετράνε πιο πολύ!

Γι' αυτό η κυβέρνηση έχει στήσει παιχνίδι αποπροσανατολισμού για να αποφύγει τη συζήτηση γύρω από τα πραγματικά προβλήματα.

Γι' αυτό και θέλει να νομιμοποιήσει την πολιτική της στηρίζοντας τη ΔΑΠ και ποντάροντας στην αποχή.

Γι' αυτό και εντείνει την καταστολή, τις συνδικαλιστικές διώξεις, τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος.

Ομως, η νέα γενιά και στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, μπορεί και τους χαλάει τα σχέδια!

Τώρα οι φοιτητές μπορούν να στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα στη σφαγή των πολέμων, που τσακίζει τα δικαιώματα στις σπουδές και τη ζωή σας, όλα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η απάντηση στην εγκληματική πολιτική δίνεται κάθε μέρα, μέσα στον αγώνα, στις μεγάλες, αλλά και καθημερινές στιγμές που έχουν την υπογραφή σας.

Την υπογραφή των μελών, των φίλων της ΚΝΕ, άλλων αγωνιστών φοιτητών. Αλλά και σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το επόμενο διάστημα.

Στις φοιτητικές εκλογές οι φοιτητές, στις 22 Μάη, έχετε ακόμα μια ευκαιρία να αναδείξετε την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» πρώτη δύναμη ξανά!

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» και το γκρέμισμα της ΔΑΠ μετά από χρόνια έδωσε νέα πνοή στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, έβαλε μεγάλα εμπόδια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, γι' αυτό και είναι υπόθεση όλων των φοιτητών να επαναληφθεί!

«Πανσπουδαστική» πρώτη δύναμη, για να νικήσουν οι φοιτητές!

Ολοι μαζί, λοιπόν, σε αυτόν τον δρόμο, αμφισβητούμε το παρόν που καθορίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η κυβέρνηση, η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Ανοίγουμε τον δρόμο και μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει τον 21ο αιώνα.

Μπορείτε να στείλετε ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και νεανικής αντεπίθεσης

Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές μπορείτε να στείλετε ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και νεανικής αντεπίθεσης!

Αλλά και ένα μήνυμα που θα είναι ένα μεγάλο κάλεσμα προς τους χιλιάδες νέους και νέες, εργαζόμενους, άνεργους, μαθητές, να πάρουν και αυτοί θέση!

Να συμμετάσχουν μαζικά στις ευρωεκλογές και να κάνουν αυτό που φοβούνται το σύστημα και τα κόμματά του, να ψηφίσουν ΚΚΕ!

Αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι που είναι αηδιασμένοι και απογοητευμένοι από το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα.

Είναι λογικό. Είναι το σύστημα που ανθρώπους γεμάτους ζωή και όνειρα, τους τοποθετεί στο περιθώριο. Τους θεωρεί γρανάζια μιας μηχανής που αναπαράγει τα κέρδη των λίγων.

Τον πιο πρωταγωνιστικό ρόλο που τους επιφυλάσσει, όσον αφορά στη συμμετοχή στην πολιτική, είναι να χειροκροτεί διάφορους δήθεν σωτήρες, να τους ψηφίζει κάθε 4 χρόνια ή να πατάει και κανένα like όταν του παρουσιάζονται σαν ένας δήθεν από αυτούς.

Ολοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι είναι λογικό, λοιπόν, να αποστρέφονται αυτά τα κόμματα. Πολλοί από αυτούς στο παρελθόν έκαναν την επιλογή να απέχουν ή σκέφτονται «τι νόημα έχει να ψηφίσω στις ευρωεκλογές;».

Ομως, θέλουμε αυτήν τη φορά, περισσότερο από ποτέ, να απευθυνθούμε με ειλικρίνεια σε αυτόν τον κόσμο.

Οι στιγμές είναι πραγματικά κρίσιμες και είναι κρίσιμη η στάση που θα κρατήσει ο καθένας και η καθεμία.

Αν εσείς πράξετε σε αυτές τις εκλογές αλλιώς, το χαστούκι θα είναι όντως δυνατό.

Αν εσείς αποφασίσετε ότι δεν θέλετε οι διάφοροι χαρτογιακάδες να μιλάνε για γενιά χωρίς όνειρα, που δεν τη νοιάζει η πολιτική, παρά μόνο το χάος, η καταστροφή και ο εαυτούλης της, έχετε επιλογή.

Αν εσείς αποφασίσετε ότι το σύστημα είναι αυτό που σφάζει παιδιά για των αφεντάδων τα κέρδη, έχετε επιλογή.

Αν εσείς σκέφτεστε ότι το σύστημα είναι αυτό που μπορεί να χτίζει μέγαρα για κοινωνικά παράσιτα, αλλά εμείς να μένουμε σε ερείπια και να μορφωνόμαστε σε ετοιμόρροπα κτίρια, έχετε επιλογή.

Αν αποφασίσετε ότι το σύστημα είναι αυτό που θεωρεί σημαντικούς τον κάθε αφέντη, αλλά αναλώσιμους τους διανομείς, τους οικοδόμους, όλους τους εργάτες που τους αλέθει τη ζωή σε χώρους δουλειάς - αρένες θανάτου, έχετε επιλογή.

Μην απέχετε, μην κάνετε τη χάρη σε αυτόν τον εσμό του συστήματος. Αυτό δεν είναι επιλογή, ειδικά σε αυτήν την εποχή που υπάρχει πολύ σκοτάδι, αλλά και σημαντικές αχτίδες ελπίδας.

Τώρα είναι ώρα να εκφραστείτε αντιπολεμικά και αυτό, όπως γνωρίζουν και οι πέτρες ακόμα, σημαίνει μόνο ΚΚΕ.

Τώρα είναι η ώρα να εκφραστείτε αντισυστημικά και αυτό, όπως και το ίδιο το σύστημα γνωρίζει, σημαίνει μόνο ΚΚΕ.

Τώρα είναι η ώρα να εκφράσετε την καταδίκη σας απέναντι στη σάπια ΕΕ, στους αστούς πολιτικούς και όλα τα δεκανίκια του συστήματος.

Είναι η ώρα να μιλήσετε και να ακουστείτε δυνατά.

Είναι η ώρα να αλλάξουν τα δεδομένα.

Είναι η ώρα να κάνετε δική σας υπόθεση την ενίσχυση του ΚΚΕ και θα δείτε ότι θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι...

Είναι η ώρα να σηκωθούμε και να παλέψουμε όχι μόνο για την επιβίωσή μας, για να καταφέρουμε έστω κάποιες στιγμές χαράς που είναι προφανώς απαραίτητο.

Είναι η ώρα να σηκωθούμε και να παλέψουμε για να ομορφύνει η ζωή όλων.

Να βάλουμε στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, τα όνειρά μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε και πώς μας αξίζει να ζούμε.

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ και δεσμευόμαστε ότι όλες μας τις δυνάμεις θα τις δώσουμε για να είναι η κάθε μέρα και μια μάχη κόντρα σε ό,τι μας πνίγει.

Μια μάχη για να προχωράει η ζωή μπροστά.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ