ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Μάη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για το βιομηχανικό προλεταριάτο στις 19 Μάη

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι με τη «Ρωμιοσύνη»

Το Σάββατο 19 Μάη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145, σταθμός ΗΣΑΠ «Περισσός»), με θέμα «Το βιομηχανικό προλεταριάτο, πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πολύμορφη πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με το συμβολικό αριθμό «100», πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλη και θα πυκνώσουν το Μάη και τον Ιούνη, φωτίζοντας τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ, την απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα.

Μεταξύ άλλων, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Στην Αττική

Το Σάββατο 19 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Χαϊδάρι, στο ανοιχτό θέατρο δίπλα από την πύλη του στρατοπέδου, εκδήλωση αφιερωμένη στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς του 1944, με τίτλο «Γράψαμε Ιστορία - Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε». Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα της ΠΟ Δυτικής Αθήνας.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ. Δύναμή μας η πρωτοπόρα θεωρία, η πρωτοπόρα δράση για τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Μπραχάμι, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ, Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100χρονα του ΚΚΕ και στα 50χρονα της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

-- Στις 8 μ.μ., εκδήλωση της ΤΕ Καλλιτεχνών, στο Μουσείο Μακρονήσου, με τίτλο «"Αν έζησες σαν κομμουνιστής, είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του 20ού αιώνα" (Ν. Χικμέτ). Η διαμόρφωση της προσωπικότητας μέσα στην οργανωμένη ταξική πάλη». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, Γραμματέας της ΤΕ Καλλιτεχνών, και θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Λάμπρου Λιαρόπουλου «Το άλλο γράμμα».

Σε άλλες πόλεις:

Σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., οι ΚΟΒ Δ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση στο πάρκο Παπάζογλου (Αγ. Θεράποντα), με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο χώρο των παλιών φυλακών, η ΤΕ Τρικάλων οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Το Σάββατο 19 Μάη, η ΤΟ Πιερίας, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην Κατερίνη, στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» (κτίριο Παπαστράτου, παραλία), εκδήλωση με τίτλο «Η επίδραση του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου - Οι πρώτες δεκαετίες». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στη Φλώρινα, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο, εκδήλωση με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό ζήτημα». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις θρασύδειλες ρατσιστικές επιθέσεις

Την προσπάθεια φασιστοειδών να τρομοκρατήσουν μετανάστες εργάτες στο Περιστέρι, όπως και την άνανδρη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετανάστης - εργάτης από 10 άτομα την Κυριακή 13/5, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής:

«Χτυπάνε εργάτες και στους εκμεταλλευτές κάνουν τις πλάτες. Οι θρασύδειλοι φασίστες βρίσκουν τον ένοχο για τα δεινά του λαού, τη φτώχεια, την ανεργία, στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες από τη φτώχεια και τον πόλεμο στις χώρες τους, οι οποίοι είναι τα θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει και τις δικές μας ζωές. Είναι οι ίδιοι που τρίβουν τα χέρια τους με την εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που κάνουν πλάτες στο κεφάλαιο στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία για τους Ελληνες εργάτες. Προσφέρουν έτσι πολύτιμες υπηρεσίες στον πραγματικό εχθρό του λαού, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους, τα κόμματά τους και η Ευρωπαϊκή Ενωση - ΔΝΤ, που τους στηρίζουν. Σε όλους αυτούς, δηλαδή, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να εξασφαλιστούν τα επιχειρηματικά κέρδη.

Καλούμε το λαό του Περιστερίου, που ξέρει από πρώτο χέρι τι θα πει προσφυγιά, να αντιδράσει και να αντισταθεί στο ρατσιστικό δηλητήριο. Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις, να τσακιστούν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή και τις υπόλοιπες φασιστικές ομάδες που επιτίθενται ενάντια σε αγωνιστές Ελληνες εργαζόμενους, μετανάστες, πρόσφυγες και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να στρέψουμε την οργή και την αγανάκτησή μας ενάντια στους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματά μας. Να δυναμώσουμε μαζί τον αγώνα μέσα από τα ταξικά σωματεία, όχι μόνο για την αναπλήρωση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, στη συγκέντρωση δυνάμεων για να γίνει ο λαός μας νοικοκύρης στον τόπο του. Σε αυτόν το δρόμο καλούμε τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες να αγωνιστούμε μαζί, για να πάρουν οι εργάτες, ο εργαζόμενος λαός τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η λύση βρίσκεται στην ενότητα και την κοινή πάλη της εργατικής τάξης, Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Καμία ανοχή στην εγκληματική δράση των φασιστοειδών, στους εχθρούς των εργαζομένων και του λαού. Καμία ανοχή στο φασισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά.

Το ΚΚΕ δεν θα αφήσει κανέναν εργάτη - μετανάστη μόνο του. Θα υπερασπιστούμε πολιτικά το δίκιο όλων των εργατών και των μεταναστών, όπως κάνουμε στα 100 χρόνια ζωής μας. Με τη δράση μας θα απομονώσουμε με όλους τους τρόπους τους τραμπούκους - φασίστες. Να το ξέρουν καλά! Θα το βρουν από το εργατικό - λαϊκό κίνημα αν τολμήσουν και ξανασηκώσουν χέρι σε μετανάστη στην εργατούπολη του Περιστερίου!

Ελληνες και μετανάστες εργάτες μια τάξη, ένα δίκιο!».

Περιοδεία του Γ. Δελή στον Βόρειο Εβρο

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή, θα περιοδεύσει την Πέμπτη 17 Μάη στον Βόρειο Εβρο.

Στις 10 π.μ., θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου.

Στις 12 μ., θα επισκεφθεί το δημαρχείο Ορεστιάδας και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη.

Στη 1.30 μ.μ., θα συναντηθεί στη Βύσσα με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και του Συλλόγου Τευτλοεξαγωγέων Εβρου.

Στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αθηνά» στην Αλεξανδρούπολη, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Σύσκεψη της ΚΟΒ «Σκλαβενίτη»

Η Κομματική Οργάνωση στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης», της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΚΚΕ, οργανώνει σύσκεψη με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και οι θέσεις του ΚΚΕ», την Κυριακή 20 Μάη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κολωνού 3). Θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Γλέντια ΚΟ του ΚΚΕ

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Ολυμπιακού Χωριού και Θρακομακεδόνων Αττικής διοργανώνουν λαϊκό γλέντι την Παρασκευή 18 Μάη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Ολυμπιακού Χωριού.

-- Η ΚΟ Μάνδρας - Ειδυλλίας Αττικής διοργανώνει λαϊκό γλέντι το Σάββατο 19 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του ΚΑΠΗ Οινόης.

ΠΕΚΑΜ
Προσκύνημα στη Μακρόνησο

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) πραγματοποιεί επίσκεψη - προσκύνημα στη Μακρόνησο, την Κυριακή 3 Ιούνη. Για τη συμμετοχή στην επίσκεψη θα δρομολογηθούν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 7 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Το καράβι θα αναχωρήσει στις 9 π.μ., από το λιμάνι του Λαυρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210.3247.820, 6974.278.797 και 6977.513.165.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org