ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία

«Λαοί της Ευρώπης, ξεσηκωθείτε!». Αυτή την έκκληση για αντίσταση, αγώνα και αξιοπρέπεια, την ακούμε και εμείς, οι κομμουνιστές της Γαλλίας, εμείς οι αγωνιστές του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία (PRCF), που είπαμε από την πρώτη μέρα του ξεσηκωμού των Ελλήνων ότι «ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι και δικός μας αγώνας».

Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας

Σε αυτήν την εξαιρετικά σύνθετη κοινωνική και πολιτική κατάσταση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δείχνει τον πραγματικό δρόμο για τη σωτηρία της χώρας, σε πλήρη συμφωνία με τα συμφέροντα των εργαζόμενων μαζών. Ηγήθηκε μιας άνευ προηγουμένου ταξικής πάλης, σε συνθήκες σκληρής αντιπαράθεσης με τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Είμαστε αλληλέγγυοι στην ασυμβίβαστη πάλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων!

Δανέζικο ΚΚ

Η ελληνική εργατική τάξη, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στις καπιταλιστικές δυνάμεις εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτός ο αγώνας αξίζει την αλληλεγγύη όλων των Ευρωπαίων εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιδραστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΚΚ στη Δανία

Σας στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σημαντικό και ένδοξο αγώνα της ελληνικής εργατικής τάξης. Πολεμήστε το σύστημα. Ο λαός στην εξουσία.

ΚΚ Ινδίας

Ο αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων με τα ταξικά συνδικάτα και το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Το ΚΚΕ παλεύει για την περαιτέρω ανάπτυξη και όξυνση της πάλης και ταυτόχρονα διαδίδει την πρότασή του για την αντικατάσταση της χρεοκοπημένης καπιταλιστικής οικονομίας με τη λαϊκή οικονομία, με την ανάπτυξη της λαϊκής εξουσίας, με το σοσιαλισμό.

ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και όλο τον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις του καπιταλισμού στο βιοτικό τους επίπεδο. Η μόνη διέξοδος, σύμφωνα με την κοινή μας ανακοίνωση στην 11η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, είναι να εξαπολύσουμε πλατύτερους αγώνες για τα λαϊκά δικαιώματα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Το ΚΚΕ διεξάγει έναν τέτοιο αγώνα.

Ιορδανικό ΚΚ

Η σταθερότητα του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού στην υπεράσπιση των απειλούμενων κατακτήσεων αποτελεί ένα κίνητρο στους άλλους λαούς για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχονται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών.

Κόμμα ΤΟΥΝΤΕΧ (Ιράν)

Θαυμάζουμε τον πρωτοπόρο ρόλο που παίζει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του στο κίνημα της εργατικής τάξης για την προετοιμασία και οργάνωση του αγώνα του λαού ενάντια στη σχεδιασμένη επίθεση της ελληνικής αστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της, που επιδιώκουν να φορτώσουν τα βάρη της βαθιάς οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

Ο λαός της Ιρλανδίας είναι και αυτός θύμα των δραστικών περικοπών που στοχεύουν στο να πληρώσει η εργατική τάξη την αναπόφευκτη καπιταλιστική κρίση. Βλέπει πως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ καθοδηγούν την αντίσταση του ελληνικού λαού. Οι λαοί του κόσμου και ο ιρλανδικός λαός είδαν το κάλεσμα για αντίσταση και αλληλεγγύη που έστειλε το ΚΚΕ από την Ακρόπολη. Η εργατική τάξη της Ελλάδας βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή της διεθνούς πάλης ενάντια στους εκμεταλλευτές, τους καιροσκόπους και τις μαριονέτες τους.

ΚΚ Ιρλανδίας

Θαυμάζουμε την αντοχή και την αποφασιστικότητα του κόμματός σας και του ΠΑΜΕ, καθώς και την αγωνιστική διάθεση των Ελλήνων εργαζομένων. Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, σε όλους τους Ελληνες εργαζόμενους και να δείξουμε ότι ούτε όλα τα ιρλανδικά κόμματα, ούτε οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι δέχονται το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης.

Είναι προτιμότερο να πεθάνουμε παλεύοντας, παρά να ζούμε γονατιστοί και υποταγμένοι στις δυνάμεις των μονοπωλίων.

ΚΚ Ισπανίας

Στέλνουμε στον ελληνικό λαό και το ΚΚΕ την αλληλεγγύη μας στους αγώνες τους. Και στην Ισπανία η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πιθανά, τις επόμενες βδομάδες να έχουμε απεργίες και διαδηλώσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων.

ΚΚ Ισραήλ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΚΚΕ και την ελληνική εργατική τάξη. Η οργή του ελληνικού λαού είναι και δικιά μας οργή. Ενα φάντασμα κυνηγάει τους καπιταλιστές της Ευρώπης, ο αγώνας της εργατικής τάξης στην Ελλάδα. Ο κάθε αγώνας είναι ιδιαίτερος, αλλά ο εχθρός είναι ο ίδιος, είναι ο καπιταλισμός.

Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών

Επιτρέψτε μας να πούμε ότι αποτελείτε παράδειγμα αντίστασης για όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους. Σήμερα χάρη σε εσάς μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι πρέπει να μιμηθούν την Ελλάδα. Η επίθεση του καπιταλισμού μπορεί να βρει σήμερα μια ισχυρή απάντηση από τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες.

Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους μας στο ΚΚΕ στο δύσκολο αγώνα για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Θαυμάζουμε την πάλη σας ενάντια στις πιέσεις της διεθνούς αστικής τάξης, που σε συνθήκες κρίσης αισθάνθηκε να απειλούνται τα κεφάλαιά της, και για να τα διατηρήσει εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του εργαζόμενου λαού σήμερα στην Ελλάδα και αύριο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μόνον οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των ανθρώπων του μόχθου σε όλο τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε αυτά που ήδη έχουμε κατακτήσει με αγώνες και να επιτύχουμε την επικράτηση της εργασίας επί του κεφαλαίου! Ολη η εξουσία στους εργαζόμενους και όχι στο κεφάλαιο!

Λιβανέζικο ΚΚ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στο ΚΚΕ. Είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε συντρόφους, παρακολουθήσαμε και διαβάσαμε τη σύγχρονη Ιστορία που γράφετε για την εργατική τάξη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

ΚΚ Λουξεμβούργου

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους Ελληνες κομμουνιστές, εργάτες και συνδικαλιστές, που αγωνίζονται ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να οργανώνεται και να αντιστέκεται.Μόνον ο οργανωμένος αγώνας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για μια άλλη, μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ελεύθερη ανάπτυξη όλων των λαών.

ΚΚ Μάλτας

Οι κομμουνιστές της Μάλτας στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, τον αγώνα του ΚΚΕ για την υπεράσπιση του εργαζόμενου λαού. Η εργατική τάξη όλων των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο της Ελλάδας πρέπει να αντισταθεί και να συνεχίσει να παλεύει για να φέρει την πτώση του καπιταλιστικού συστήματος, που προσπαθεί να σωθεί, πίνοντας το αίμα της εργατικής τάξης.

Κόμμα των Κομμουνιστών, Μεξικό

Στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της η εργατική τάξη της Ελλάδας, με μπροστάρη το ΚΚΕ, έδειξε το δρόμο στους προλετάριους του κόσμου: Η άμυνα είναι ήττα, χρειάζεται αντεπίθεση, σύγκρουση. Είναι σαφές ότι το μέγεθος της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης δεν προέκυψε αυθόρμητα, αλλά με καθημερινή, σταθερή ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική δουλειά από το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ.

Εχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ γιατί συμφωνούμε ανοιχτά στο μαρξισμό - λενινισμό και στην ανάπτυξη μιας διεθνούς επαναστατικής στρατηγικής. Το ΚΚΕ αποδεικνύει σήμερα ότι το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στην ταξική πάλη ενισχύεται και κάνει βήματα όχι όταν εγκαταλείπει τις αρχές του, αλλά όταν μένει συνεπής σε αυτές. Εδώ στο Μεξικό λέμε: «Ελλάδα, Κούβα, Κεντρική Αμερική, η εργατική τάξη είναι διεθνής!».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org