ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Απρίλη 2021
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021
Στις 6 Μάη η πρώτη απεργιακή απάντηση στον νόμο - έκτρωμα!

  • «Ντόμινο» απεργιακών αποφάσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα
  • Στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Αθήνας

Με αποφάσεις για την προκήρυξη απεργίας την Πέμπτη 6 Μάη, με πολύμορφη δράση για την προετοιμασία της και πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους, κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα οργανώνουν τον απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»: Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκεται στην προμετωπίδα των εξορμήσεων, των περιοδειών και εκδηλώσεων που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων που συνεχίζονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, ευθυγραμμιζόμενες στην ...προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς, πολλαπλασιάζονται τα συνδικάτα που παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται δεκάδες απεργιακές αποφάσεις, που σημαίνουν συναγερμό ξεσηκωμού, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας, ενώ το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα.

Ενισχύεται το απεργιακό μέτωπο

24ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο προκήρυξε χτες η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη, στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ενώ, στα απεργιακά καλέσματα προστίθενται κλαδικές Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα:

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) με ομόφωνη απόφαση καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία και τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Απεργιακή απόφαση έχει πάρει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, σε όλη την εργατική τάξη», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καλεί σε απεργία στις 6 Μάη και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία του.

Απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και καλεί σε συγκέντρωση στις 6 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του, σχεδιάζει εκδηλώσεις και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, ενώ την Τετάρτη 5 Μάη καλεί σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εξορμήσεις και συσκέψεις προγραμματίζει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), όπως συνέλευση των εργαζομένων στη ΣΟΛ (Σάββατο 17 Απρίλη, 5.30 μ.μ., στην ΠΕΚΑΜ) και συσκέψεις στις δυτικές συνοικίες (24/4, Περιστέρι), βόρειες συνοικίες (24/4, Νέα Ιωνία) και Πειραιά (25/4).

Απόφαση για απεργία στις 6 Μάη έχει ήδη πάρει και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου σε ξεσηκωμό, ενώ οργανώνει και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την επόμενη βδομάδα. Αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

«Στις 6 Μάη απεργούμε!», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους με μαζικές διαδικασίες και όλα τα μέτρα προστασίας.

«Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές», σημειώνει στο απεργιακό του κάλεσμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων» προκηρύσσει απεργία και καλεί σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 24 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο Μουσείο Μακρονήσου (Ασωμάτων 31, Θησείο).

Πρόγραμμα εξορμήσεων έχει αποφασίσει, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. Τη Δευτέρα 19 Απρίλη εξορμήσεις θα γίνουν σε Τράπεζα Ελλάδος (κεντρικό κατάστημα), PDS Καλλιθέας, Τράπεζα Πειραιώς (κατάστημα Πειραιά). Την Τρίτη 20 Απρίλη σε ALPHA BANK (Λ. Συγγρού και Πανεπιστημίου), Τράπεζα Πειραιώς (Πανεπιστημίου και «Ερρίκος Ντυνάν»), Τράπεζα Ελλάδος (κατάστημα Αμερικής). Την Τετάρτη 21 Απρίλη σε «Mellon», «Dο Value», Alpha Bank (Λ. Αθηνών), ΕΤΕ Σταδίου, Τράπεζα Πειραιώς (Λένορμαν και Βριλήσσια), Τράπεζα Ελλάδος (Χολαργός). Την Πέμπτη 22 Απρίλη σε New SIA (Κρυονέρι), δικηγορικό γραφείο Ανδρικόπουλος, ΕΤΕ (Λ. Αθηνών), Τράπεζα Πειραιώς (Χολαργός), Eurobank (Ν. Ιωνία). Την Παρασκευή 23 Απρίλη σε ALPHA BANK («Παπαστράτος»), New SIA (Αγιος Στέφανος), δικηγορικό γραφείο Χαρακτηνιώτης, Europhone banking. Επίσης το Σωματείο καλεί στις 27 Απρίλη σε σύσκεψη των εργαζομένων στην PDS.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν ακόμα πάρει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, τα Συνδικάτα Φαρμάκου Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Ηλεκτρολόγων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην «Μπέριγκερ», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Σε Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) επίσης αποφάσισε να προκηρύξει απεργία για τις 6 Μάη.

Σε αγωνιστικό βηματισμό βρίσκει η Πρωτομαγιά τα σωματεία σε Επισιτισμό - Τουρισμό

Με νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 20 Απρίλη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό - Επισιτισμό και τα σωματεία τους τον αγώνα για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

«Για εμάς ένα είναι το πρωτόκολλο: Ολοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας», τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 20 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., οργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη σωματείων της Αττικής.

Στην Κέρκυρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και τα επιχειρησιακά σωματεία προετοιμάζουν με συσκέψεις σε όλο το νησί την κινητοποίησή τους στις 20 Απρίλη, ενώ σχεδιάζουν εκδηλώσεις το Σάββατο 1η Μάη και προχωρούν σε απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Σε συγκέντρωση στις 20 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό Χανίων.

«Ως εδώ», λένε οι εμποροϋπάλληλοι και τα σωματεία τους

Μέρα κινητοποιήσεων οργανώνουν την Πέμπτη 22 Απρίλη τα κλαδικά σωματεία στο Εμπόριο που δραστηριοποιούνται στην Αττική, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) για τη συγκεκριμένη μέρα.

Την απόφαση για αγωνιστικές πρωτοβουλίες τη συγκεκριμένη μέρα έχουν πάρει από κοινού ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» συμμετέχει με απόφασή του στη στάση εργασίας και την κινητοποίηση.

Και ο Πειραιάς στη μεγάλη μάχη

Απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο

Δεμένα και τα βαπόρια στα λιμάνια στις 6 Μάη

Απεργία για την Πέμπτη 6 Μάη προκήρυξε χτες το βράδυ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 6 Μάη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και στα λιμάνια της χώρας κινούνται άλλωστε και οι ναυτεργάτες. Ηδη, 13 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν ομόφωνα σε κοινή τους σύσκεψη να αποτελέσει η 6η Μάη μέρα ταξικού αγωνιστικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ξεκινήσει συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων για την κήρυξη της 24ωρης απεργίας. Σχετική απόφαση πήρε αμέσως το σωματείο «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», καλώντας τους ναυτεργάτες να αντιμετωπίσουν ως «αιτία πολέμου» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη

Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά αποφασίστηκε απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Οι ανατροπές του αιώνα, η 10ωρη δουλειά, 135 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου από την εργατική τάξη, δεν θα περάσουν», είναι το μήνυμα των συνδικάτων, που απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Το κάλεσμα μέχρι στιγμής υπογράφουν τα Συνδικάτα Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστών - Καθαριστριών, Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών, το Παράρτημα Πειραιά της Ενωσης Λογιστών Αττικής, η ΕΝΕΔΕΠ, τα Σωματεία Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Οικοδόμων (Παράρτημα Πειραιά), Επισιτισμού Τουρισμού - Ξενοδοχείων (Παράρτημα Πειραιά), Επαγγελματιών Οδηγών, ΠΕΣ/ΝΑΤ, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος, Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Εργαζομένων Δήμου Περάματος.

Απεργιακή Πρωτομαγιά στις 6 Μάη για τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Νέο εργατικό «ατύχημα» με θύμα εργολαβικό εργαζόμενο στη Λάρυμνα

Την απόφαση να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργία στις 6 Μάη, μαζί με δεκάδες ακόμη συνδικάτα σε όλη τη χώρα, έλαβαν τα επιχειρησιακά Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, στη σύσκεψη του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στη Λάρυμνα.

Παράλληλα, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το κλαδικό συνδικάτο θα καταθέσουν πρόταση στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της Στερεάς Ελλάδας για τη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων για γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη, καθώς και για έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που συνεχίζεται εδώ και 16 μήνες.

Επίσης, στο Συντονιστικό τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και αποφασίστηκε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με μια σειρά πολύμορφων δράσεων που θα εξειδικευτούν το επόμενο διάστημα. Στα αιτήματα των εργαζομένων παραμένει η απαίτηση να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τους σχεδιασμούς της σχετικά με τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παράλληλα απαιτούν την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης στο ύψος ενός μισθού, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι από την οικονομική εξαθλίωση που επέφεραν οι περικοπές στις αποδοχές τους, καθώς και να σταματήσει η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, να επισκευαστούν οι εγκαταστάσεις και να μπει σε πλήρη λειτουργία.

Επίσης, συζητήθηκε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει κυβέρνηση, ενώ το επιχειρησιακό Σωματείο της Λάρυμνας έχει πάρει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία, όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Νέο εργοδοτικό έγκλημα χτες

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής απαξίωσης είναι ότι την ίδια στιγμή που τα Σωματεία συζητούσαν για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς, εργολαβικός εργαζόμενος στο εργοστάσιο, εκτελώντας εργασίες συντήρησης στην εγκατάσταση διακίνησης σκουριάς, έπεσε από ύψος 4 μέτρων και υπέστη κατάγματα σε πόδια και χέρια, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις.

«Συνάδελφος που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ μέσω του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και συγκεκριμένα του δουλεμπορικού γραφείου της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, σακατεύτηκε», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, σημειώνοντας ότι «και αυτό το εργατικό "ατύχημα" επιβεβαιώνει τις καταγγελίες όλων των σωματείων ότι η ΛΑΡΚΟ έχει εγκαταλειφθεί για να απαξιωθεί ενόψει των διαγωνισμών εκποίησης και "όποιον πάρει ο χάρος"».

Και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και ανταλλακτικά για να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι εργασίες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη σύγχυση που υπάρχει στους εργαζόμενους και έχει σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων, έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική, άκρως επικίνδυνη κατάσταση».

Επίσης, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη», καθώς «την απαξίωση που προωθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους εργαζόμενους από την εργολαβία σε συγκέντρωση, σήμερα, Παρασκευή, στη 1 μ.μ. στα γραφεία της τοπικής διεύθυνσης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με σκοπό να εκφραστεί η διαμαρτυρία απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση.

Συσκέψεις, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες

Από τη σύσκεψη σωματείων στον Βόλο
Από τη σύσκεψη σωματείων στον Βόλο
Συσκέψεις οργάνωσης της μάχης μπροστά στον απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς πραγματοποιούνται καθημερινά με πρωτοβουλίες συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύσκεψη με εκπροσώπους σωματείων του Βόλου με θέμα τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου.

Την εισήγηση έκανε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», καλώντας τα συνδικάτα της πόλης να πάρουν «την υπόθεση της προετοιμασίας της απεργίας στα χέρια μας». Οπως είπε, μέχρι τις 6 Μάη, που θα εορταστεί η Πρωτομαγιά με απεργία, «είναι αρκετός χρόνος για να προετοιμαστεί καλά, να οργανωθούν πολλές εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, να οργανωθεί καλά η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση».

Μίλησαν επίσης: Η Εύη Καρυδάκη, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ, η οποία αναφέρθηκε στα σχέδια ιδιωτικοποίησης μιας σειράς δημοτικών υπηρεσιών και τι σημαίνει αυτό για τους δημότες. Ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, για τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση των εμβολιασμών συνταξιούχων, με την ταλαιπωρία μετακίνησης στα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας του νομού. Η Χρυσούλα Τασολάμπρου, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου, η οποία αναφέρθηκε στο «σούπερ μνημόνιο των 36 δισ. ευρώ» από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και στις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει αυτό για τους εργαζόμενους. Ο Βασίλης Κυριακίδης, φοιτητής της Γεωπονικής Σχολής, για τα κλειστά πανεπιστήμια και τις συνέπειες του αντιεκπαιδευτικού νόμου του υπουργείου Παιδείας. Ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων, ο οποίος έκανε αναφορά στις εργασιακές σχέσεις στο Εμπόριο, με αναστολές και κλειστά καταστήματα.

Στη Μεσσηνία, συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποφάσισαν σε κοινή τους σύσκεψη τον απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πλούσια συζήτηση, με τους εκπροσώπους των σωματείων να αναδεικνύουν διάφορες πλευρές των «ανατροπών του αιώνα» στους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται. Παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία της περιοχής να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να συζητήσουν στα Διοικητικά τους Συμβούλια και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προτάθηκαν. Επίσης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις την επόμενη βδομάδα των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και στα σούπερ μάρκετ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση των σωματείων την Παρασκευή 23 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Τρικάλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλούν σε σύσκεψη σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, διεκδικώντας μέτρα στήριξης της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

-- Στα Χανιά σήμερα στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

-- Στην Πιερία αύριο Σάββατο στις 6.30 μ.μ., στον χώρο πίσω από το παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης.

-- Στην Αρκαδία επίσης αύριο, στις 5.30 μ.μ. στη «Σκακιέρα», στην Τρίπολη.

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 18 Απρίλη, στις 5 μ.μ. στην ταράτσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 18 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στα Παλιά Σφαγεία.

-- Στη Ρόδο, πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε σύσκεψη την Κυριακή 18 Απρίλη, στις 11.30 π.μ., στο θεατράκι στο αρχαίο στάδιο.

Κατάθεση στεφανιών από το ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα καταθέσει στεφάνια το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μάη, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης Εργατικής Πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δώσουν μαχητικό «παρών» στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 11 π.μ. μπροστά και στη φετινή Πρωτομαγιά στις 6 Μάη. Επίσης, αντιπροσωπεία από εκεί θα καταθέσει στεφάνι και στο Πολυτεχνείο.

ΠΑΜΕ
Εθελοντική αιμοδοσία στις 25 Απρίλη

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει την Κυριακή 25 Απρίλη το ΠΑΜΕ, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως). Η είσοδος των αιμοδοτών στο κτίριο και στην αίθουσα αιμοδοσίας θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

«Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, η θλιβερή εικόνα του συστήματος Υγείας, οι αυξημένες ανάγκες για αίμα κάνουν αναγκαία τη μαζική συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την αυξημένη συμμετοχή στη νέα αιμοδοσία που οργανώνει.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ