ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Απρίλη 2019
Σελ. /28
ΣΕΡΡΕΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για να μπουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην ΠΕ Σερρών, στην αίθουσα της πρώην ΔΕΠΚΑ. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Παύλος Φαρμάκης, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών.

Ο Παύλος Φαρμάκης αναφέρθηκε στην άκαρπη προσπάθεια των άλλων υποψηφίων να φανούν διαφορετικοί μεταξύ τους, που όμως επιβεβαιώνεται ότι τελικά είναι τόσο ίδιοι, ώστε συνεργάτες τους να μεταπηδούν από συνδυασμό σε συνδυασμό και στα κύρια πολιτικά θέματα από κοινού να σιωπούν. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο πολύ πρόσφατο παράδειγμα της επίσκεψης του πρέσβη των ΗΠΑ, όπου όπως είπε, «κανένας από αυτούς δεν τόλμησε να ψελλίσει κάτι. Μιλάμε για έναν εκπρόσωπο ενός δολοφονικού μηχανισμού, πρωτεργάτη της συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως έχουμε καταγγείλει, έχει πάρει απόφαση ότι θα χρησιμοποιήσει δήμους και Περιφέρειες για να μπορέσει να αλλάξει τη γνώμη του ελληνικού λαού». Και κάλεσε το λαό «να μην τους δώσει πολιτικό συγχωροχάρτι».

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κύρια οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, άλλοι κλάδοι, στα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν προωθούνται, γιατί δεν ιεραρχούνται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των εταιρειών. Εφερε ως παράδειγμα την αντιπλημμυρική προστασία λέγοντας: «Στην πολύπαθη περιοχή των Σερρών, που πλημμύρισε 3 φορές τα τελευταία 5 χρόνια, εγκρίθηκε κονδύλι 6,4 εκατ. ευρώ, αφού έγιναν οι καταστροφές και σαν να μην έφτανε αυτό, τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα. Γι' αυτό και εμείς δεν υιοθετούμε τους πανηγυρισμούς τους για ορισμένα έργα που έχουν ανακοινωθεί, γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα».

Αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Σερρών, που έχει καταλήξει σε ακριβοπληρωμένη μπίζνα με την τοποθέτηση των διοδίων, θυμίζοντας τι έλεγαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Κατέληξε αναδεικνύοντας ότι «με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Με το ΚΚΕ για να υψώσουμε τείχος στην αντιλαϊκή πολιτική

Σε παρουσίαση υποψηφίων μίλησε η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Οδυσσέας Μαάιτα, υποψήφιος δήμαρχος

Η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτυπώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος (αμφιθέατρο «Σ. Κουγιουμτζής»), για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, και ο Οδυσσέας Μαάιτα, υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η Θ. Καπέτη αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Ανέδειξε ότι με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει η πραγματική ελπίδα, η αισιοδοξία ότι κάτι πάει να αλλάξει. Μπορεί να υψωθεί τείχος στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να σημάνει αντεπίθεση για να μπουν στο επίκεντρο οι λαϊκές ανάγκες και η ικανοποίησή τους.

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους χιλιάδες υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχει η περιοχή της Πυλαίας - Χορτιάτη και τους κάλεσε να σκεφτούν αν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή τους αν συνεχίσουν με κριτήριό τους την επιλογή του «μικρότερου κακού».

Ανέδειξε ότι μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα πιάσει τόπο η καταδίκη μέσω της ψήφου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε η «μνημονιακότερη», και όχι επιστρέφοντας στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές, σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα δηλαδή που «σκάνε από το κακό τους» γιατί η ΕΕ, οι ΗΠΑ και μεγάλο μέρος από τους εγχώριους βιομήχανους, τραπεζίτες και εφοπλιστές προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ για να «βγάλει τη βρώμικη δουλειά». Τα κόμματα που από κοινού με την κυβέρνηση χαράζουν και ψηφίζουν - όπως χάραζαν και πριν - όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και τους περνάνε θηλιά στο λαιμό τους.

Ο Ο. Μαάιτα παρουσίασε πώς μέσα από την Τοπική Διοίκηση υλοποιείται ένα μεγάλο τμήμα της κεντρικής πολιτικής, του δρόμου ανάπτυξης δηλαδή που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση και την ΕΕ, προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, που μπήκε συνδιοργανωτής σε φόρουμ για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, από το οποίο παρέλασαν στελέχη της κυβέρνησης και της ΕΕ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ. Αλλά και το ρόλο που ανέλαβε στον εξωραϊσμό του ΝΑΤΟ στη συνείδηση του λαού, τόσο με τη διοργάνωση συνεδρίου όσο και με τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το Στρατηγείο του Γ' ΣΣ, όπου εδρεύει το περίφημο ΝΑΤΟικό «κέντρο ταχείας αντίδρασης» (NRDC-GR).

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Ψήφος για δημοτική αρχή αγωνιστική στο πλάι του λαού και όχι εναντίον του

Πρόκριμα νίκης αποτέλεσε η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Σκόπελο το Σάββατο 13/4, στην οποία παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αναγνώστου το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου για το δήμο. Η αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Ορφέας» αποδείχτηκε, τελικά, μικρή για να χωρέσει τους Σκοπελίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ επικράτησαν αγωνιστικός ενθουσιασμός και αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο Γιώργος Γούλας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις και την πλούσια αγωνιστική δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας.

Δήμαρχος μπροστάρης στις μάχες του λαού

Στην ομιλία του ο Γιώργος Αναγνώστου, θέτοντας το δίλημμα αυτών των εκλογών, κάλεσε σε εκλογή δημοτικής αρχής - μπροστάρη στη μάχη μαζί με το λαό και όχι δημοτικής αρχής διαχείρισης και ενίσχυσης της υπάρχουσας αντιλαϊκής πολιτικής. «Το μοντέλο του δημάρχου - μάνατζερ, του δημάρχου με πολιτικές "άκρες" το ζήσαμε και ξέρουμε ότι χρεοκόπησε. Ζήσαμε τις υπερβάσεις, τα στρατηγικά οράματα, τους ενωτικούς, τους δοκιμασμένους, τους χαρισματικούς!», ανέφερε.

«Ολοι μαζί αυτοί δεν υλοποίησαν έργα υποδομών απαραίτητων για τις λαϊκές ανάγκες γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τήρησαν σιγήν ιχθύος.

Δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητές τους τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των δημοτών, η αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική θωράκιση που χρόνια τα θέτουμε επιτακτικά ως ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση". Αυτό που αποκαλύφθηκε στη Σκόπελο, επαναλήφθηκε με τραγικό τρόπο στις πλημμύρες στη Μάνδρα, στη φωτιά στο Μάτι και σε όλη τη χώρα, όπως πρόσφατα στην Κρήτη.

Στην καταρρέουσα Σκόπελο, στα γκρεμισμένα γεφύρια στην Κρήτη, στα καμένα σπίτια στο Μάτι, στους πλημμυρισμένους δρόμους της Μάνδρας μπορεί να δει κανείς πώς ενοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των δήμων και των Περιφερειών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, την άμεση επαναφορά του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ, την κατάργηση του Πράσινου Τέλους και του 80% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ. Επίσης, τον συνολικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών, τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, τη φθηνή, συχνή και ασφαλή συγκοινωνία του νησιού με τον Βόλο και τη Στερεά Ελλάδα για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και του Τουρισμού.

Σποτ της ΚΝΕ με τους νέους υποψήφιους στον δήμο της Αθήνας

Με δυνατούς ρυθμούς και εναλλαγές εικόνας, η ΚΝΕ ανέβασε από χτες ένα νέο σποτ στο διαδίκτυο για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές. Πρωταγωνιστές του νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο της Αθήνας, αλλά και τα σύγχρονα όνειρα και οι ανάγκες της νέας γενιάς...

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για την Προσχολική Αγωγή

Εκδήλωση με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για την Προσχολική Αγωγή των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων» διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο υπαίθριο αμφιθέατρο του δήμου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ.

Δραστηριότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάτρας

Σήμερα, Τρίτη:

-- Στις 8 μ.μ., διοργανώνεται ομιλία - συζήτηση με θέμα: «Το έργο της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό και την πόλη μας», στην Αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης.

-- Στις 9.30 π.μ., ο Κώστας Πελετίδης θα περιοδεύσει στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Πάτρας (Πανεπιστημίου 21).

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Αύριο η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στην Καισαριανή θα πραγματοποιήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», αύριο Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Καισαριανής.

Θα μιλήσει ο δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλίας Σταμέλος.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org