ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάρτη 2017
Σελ. /24
Εκατοντάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Στην Κέρκυρα μίλησε ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ
Στην Κέρκυρα μίλησε ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πλούσια δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με θέμα τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 20ό Συνέδριο. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες συσκέψεις, εκδηλώσεις και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, όπου συζητιέται η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και τα καθήκοντα του Κόμματος για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στις συζητήσεις συμμετέχουν φίλοι του ΚΚΕ που καταθέτουν την πείρα τους και τον προβληματισμό τους. Ιδιαίτερα απασχολούν οι Θέσεις της ΚΕ που σχετίζονται με τις διεθνείς εξελίξεις, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πιθανότητα γενίκευσής του με εμπλοκή της Ελλάδας, επομένως και με τη δράση που πρέπει να αναπτύξει το Κόμμα και το εργατικό κίνημα.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, οι πρωτοβουλίες αυτές του Κόμματος «πέρασαν τα σύνορα» της χώρας, αφού οι Θέσεις παρουσιάστηκαν σε εκδηλώσεις με Ελληνες μετανάστες που εργάζονται στο εξωτερικό, όπως στο Βέλγιο, στη Μ. Βρετανία, στην Αυστραλία κ.α.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Χαλκίδα, στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Σε σύσκεψη των ΚΟ ΜΜΕ Αττικής μίλησε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του Κόμματος
Σε σύσκεψη των ΚΟ ΜΜΕ Αττικής μίλησε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του Κόμματος
-- Στις 4 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Σιδηροδρομικών Αττικής, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Κολωνού 3), θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε εκδήλωση της ΤΟ Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης, στο Πάρκο Μ. Πατρικίου (Κρήτης), θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Λουτράκι, στα γραφεία του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Πάνος Δικαίος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.

  • Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 8 μ.μ., στο Αλιβέρι, στο Εργατικό Κέντρο θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη Λαμία, στο Εργατικό Κέντρο (πλ. Διάκου), θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Παιδείας Σερρών, θα μιλήσει ο Μάκης Λάγιος, μέλος της ΤΕ Σερρών.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ, σε σύσκεψη της ΚΟΒ Καθηγητών Κ. Μακεδονίας, θα μιλήσει η Σίσσυ Πολυκάρπου, μέλος της ΤΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

  • Το Σάββατο 18 Μάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., στη Νάουσα (αίθουσα «ΒΕΤΛΑΝΣ»), θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 7 μ.μ., στη Σπάρτη, στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου.

Στιγμιότυπο από σύσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ
Στιγμιότυπο από σύσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ
-- Στις 6.30 μ.μ., σε σύσκεψη στο Φλάμπουρο Σερρών, θα μιλήσει ο Μάκης Λάγιος, μέλος της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη Λευκάδα, στην καφετέρια «Πέτρινο» (Βαθύ Μεγανησίου), θα μιλήσει ο Βαγγέλης Βερροιώτης, μέλος της ΤΕ Λευκάδας.

-- Στις 10 π.μ., η ΚΟΒ Ωραιοκάστρου διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία της στο Ωραιόκαστρο.

-- Στις 6 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Χαλάστρας Κ. Μακεδονίας, στην αίθουσα του Δημαρχείου Χαλάστρας, θα μιλήσει ο Νίκος Ζώκας, μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας.

  • Την Κυριακή 19 Μάρτη:

-- Στις 11.30 π.μ., στη Δεσκάτη Γρεβενών, στο Δημαρχείο, θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Κόρινθο, στα γραφεία του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου.

-- Στις 11 π.μ., σε εκδήλωση στον Εξαπλάτανο Πέλλας, θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 11 π.μ., στην Αρτα, στο Εργατικό Κέντρο, θα μιλήσει η Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη των Οργανώσεων Βιομηχανίας και Εμπορίου - Επισιτισμού της ΤΟ Σερρών, θα μιλήσει ο Χρήστος Αγγελάκης, μέλος της ΤΕ Σερρών.

Από εκδήλωση στον Κορυδαλλό
Από εκδήλωση στον Κορυδαλλό
-- Στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Σταυρού Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., στην Κατάκαλη Γρεβενών και στις 12 μ., στο Τριφύλλι Γρεβενών, θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

-- Στις 11.30 π.μ., στο Αμύνταιο Φλώρινας, στο ξενοδοχείο «ΑΤΕΠΟΝ», θα μιλήσει ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στη Νεάπολη Λακωνίας, θα μιλήσει ο Μιχάλης Μπόκος, μέλος της ΤΕ Λακωνίας.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Cosmos Κ. Μακεδονίας θα μιλήσει η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, μέλος της ΤΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Καρλόβασι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.


Στα Γιάννενα μίλησε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στα Γιάννενα μίλησε ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε φοιτητές του ΤΕΙ Πειραιά μίλησε ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Σε φοιτητές του ΤΕΙ Πειραιά μίλησε ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Από σύσκεψη στη Μελβούρνη
Από σύσκεψη στη Μελβούρνη

Κορυφώνεται η εσωκομματική διαδικασία

Σε δύο βδομάδες ακριβώς, την Πέμπτη 30 Μάρτη, ξεκινάει το 20ό Συνέδριο του Κόμματος και οι εσωοργανωτικές διαδικασίες κορυφώνονται με τις Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων Περιοχής. Σε συνέχεια των ανταποκρίσεων της προηγούμενης βδομάδας δημοσιεύουμε σήμερα ανταποκρίσεις από τις Συνδιασκέψεις των ΚΟ Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας και Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

Στις 19 Μάρτη, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης», θα δημοσιεύσει ρεπορτάζ από τη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.


ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ
Με αποφασιστικότητα για την οικοδόμηση του Κόμματος εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης

Κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας για να ανταποκριθεί η Οργάνωση στα καθήκοντα του 20ού Συνεδρίου επικράτησε και στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Μετά τον πλούσιο διάλογο και τον προβληματισμό πάνω στις σύνθετες εξελίξεις, η Συνδιάσκεψη υπερψήφισε τις Θέσεις της ΚΕ και ανέδειξε τη νέα Επιτροπή Περιοχής, η οποία εξέλεξε για Γραμματέα της τον Κώστα Μπάτσικα. Τις εργασίες της ΚΟ παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε ότι στην περιοχή της Στερεάς εκφράζονται τόσο οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης όσο και οι γενικότερες τάσεις στην οικονομία, με τη δυναμική που αναπτύσσουν κλάδοι όπως το Μέταλλο, τα Τρόφιμα - Ποτά, το Φάρμακο, η Χημική Βιομηχανία, η Ενέργεια, τα logistics κ.λπ. Με τις μεγάλες βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας, όπως η ΠΕΣΙΝΕ, η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, αφού σε έναν μεγάλο βαθμό τα στρώματα αυτά αποτελούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της περιοχής, ενώ οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η κρίση επισπεύδει την καταστροφή τους, με την προλεταριοποίηση σημαντικού τμήματός τους.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι οι συνολικότερες εξελίξεις, η συγκέντρωση μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης στις Βιομηχανικές Περιοχές, ιδιαίτερα στο τρίγωνο Χαλκίδα - Οινόφυτα - Θήβα, φέρνουν την Οργάνωση μπροστά στην ανάγκη να ενισχύσει τους δεσμούς της με την εργατική τάξη, ειδικά στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, να δημιουργήσει νέες επαφές σε κλάδους και χώρους δουλειάς και να εντείνει την ιδεολογική - πολιτική διαπάλη με την εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις που παρεμβαίνουν (κόμματα, Τοπική Διοίκηση κ.λπ.). Στόχος στον οποίο κρίνεται αυτή η προσπάθεια είναι η ισχυροποίηση του Κόμματος εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης.

Ιδιαίτερα αναδείχθηκε η ανάγκη της επεξεργασμένης και εκλαϊκευμένης επιχειρηματολογίας που θα απαντάει σε παρεμβάσεις που κάνει το κεφάλαιο στην περιοχή και τους κατοίκους της, ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή όχι στις αντίστοιχες επιχειρήσεις. Να απαντά σε ιδεολογήματα του τύπου «αν πάει καλά η επιχείρηση θα έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι», ότι οι εργοδότες «βοηθούν με χορηγίες», είναι «ευεργέτες» κ.λπ. Εκτιμήθηκε ότι η δράση αυτή του κεφαλαίου επιδρά πολύμορφα για να ενσωματώνει τις εργατικές οικογένειες της περιοχής, κάτι που φαίνεται από την απόδοση των ευθυνών αποκλειστικά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας και όχι στο καπιταλιστικό σύστημα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, από τη Συνδιάσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη καλά σχεδιασμένης ιδεολογικής - πολιτικής δουλειάς τόσο μέσα στο Κόμμα (στα Οργανα και στις ΚΟΒ), όσο και στον περίγυρο, που θα ενισχύει τη δυνατότητα οι κομματικές δυνάμεις συνολικά να παρεμβαίνουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επάρκεια, λύνοντας ζητήματα συγχύσεων και προβληματισμών που υπάρχουν στις εργατικές συνειδήσεις της περιοχής.

Κομβικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση είναι το ζήτημα μελέτης και διακίνησης του «Ριζοσπάστη», πρώτα και κύρια από τα κομματικά μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, αλλά και της αναγκαίας επαφής που πρέπει να αποκτηθεί από εργάτες και εργάτριες στην περιοχή με την εφημερίδα του ΚΚΕ. Ως θετικό στοιχείο αναδείχθηκε η παλιότερη πείρα από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» μέσα στα μεγάλα εργοστάσια, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΒ.

Ιδιαίτερα απασχόλησαν στη συζήτηση τα βήματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν στην κομματική οικοδόμηση, στο στήσιμο νέων Οργανώσεων ειδικά στα εργοστάσια, στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με επίκεντρο στις γυναίκες της εργατικής τάξης και στη νεολαία της περιοχής, που εργάζεται σε βιομηχανίες με ποικίλες σχέσεις εργασίας.


ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Πλούσια πείρα από τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς

Με την υπερψήφιση των Θέσεων και την εκλογή νέας Επιτροπής Περιοχής ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, την Κυριακή 12 Μάρτη. Η ΕΠ στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γραμματέα της τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ενώ τις εργασίες παρακολούθησε αντιπροσωπεία του ΠΓ με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τη συζήτηση στη Συνδιάσκεψη μεταξύ άλλων απασχόλησε το ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος στην περιοχή της Θεσσαλίας. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη της κρίσης είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν σημαντικές βιομηχανίες, με εκατοντάδες εργαζόμενους (π.χ. «ΙΜΑΝΤΑΣ», «Κόκα-Κόλα», «Λεβεντέρης» στο Βόλο), και οι περισσότερες επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους να μειώσουν σημαντικά το προσωπικό τους (Μέταλλο, Χημική Βιομηχανία, Κλωστοϋφαντουργία - Ενδυση, Ξύλο). Ολα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση για την εργατική τάξη που περιγράφεται από το μεγάλο ποσοστό της ανεργίας, που στη Θεσσαλία παραμένει υψηλότερο από το μέσο όρο της χώρας. Οι κλάδοι που επηρεάζονται λιγότερο από την κρίση είναι τα Τρόφιμα - Ποτά και η Ιδιωτική Υγεία, που διευρύνουν τις δραστηριότητες τους.

Η Συνδιάσκεψη υπογράμμισε το ζήτημα της ισχυροποίησης του ΠΑΜΕ, του πρωτοπόρου ρόλου που πρέπει να παίξουν οι κομουνιστές στα σωματεία για τη μαζικοποίησή τους, για να δυναμώσει η συζήτηση στις διαδικασίες τους, και ακόμα περισσότερο στους χώρους δουλειάς.

Μεταφέρθηκε η πείρα από τους αγώνες του αγροτικού κινήματος και υπογραμμίστηκε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η δράση του Κόμματος να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις ανασυγκρότησής του, με τη συγκρότηση συλλόγων και Ομοσπονδιών, και δράσης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Εκτιμήθηκε η αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις, με την προσπάθειά τους να διαμορφώσουν το «κατάλληλο» γι' αυτές αγροτικό κίνημα. Η συζήτηση ανέδειξε την προσπάθειά τους να χτυπήσουν και να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την παρέμβαση του ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, σε διαχωρισμό από τους καπιταλιστές μεγαλοαγρότες και σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Κοινή διαπίστωση της Συνδιάσκεψης είναι ότι για να στερεώνεται η Κοινωνική Συμμαχία απαιτείται να βαθαίνει η συσπείρωση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, κάτι που κρίνεται διαρκώς. Γι' αυτό χρειάζεται με την παρέμβαση των κομμουνιστών στους μικρομεσαίους αγρότες να ξεκαθαρίζει στα μάτια τους η αιτία της όποιας ενδεχόμενης καταστροφής τους, ποιος είναι ο αντίπαλος και άρα πού βρίσκεται η διέξοδος για το λαό, δηλαδή και γι' αυτούς. Να συνειδητοποιείται βαθύτερα η ανάγκη κοινής δράσης με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την εξουσία τους και το κράτος τους.


ΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μαχητικά και αισιόδοξα μπροστά στα νέα σύνθετα καθήκοντα της πάλης

Την Κυριακή 12 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας στα Γιάννενα, που ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο και την εκλογή νέας Επιτροπής Περιοχής. Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας εξελέγη ο Νεκτάριος Τριάντης. Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Η συζήτηση στάθηκε στις οικονομικές εξελίξεις στην περιοχή και στη δράση του Κόμματος, στο φόντο των αστικών σχεδιασμών για μετατροπή της σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και παροχής υπηρεσιών, με ακτίνα δράσης τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Οι εργασίες ανέδειξαν τα βήματα που έγιναν για την ανασύνταξη του κινήματος, αλλά και τα καθήκοντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι σε τέσσερα Εργατικά Κέντρα της περιοχής (Γιάννενα, Αρτα, Λευκάδα, Θεσπρωτία) πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις. Αυτά τα βήματα εκτιμήθηκαν ως αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας στο έδαφος της σύγκρουσης με την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Εκτιμήθηκε η σημασία της όξυνσης της αντιπαράθεσης με τον οπορτουνισμό και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Μεταφέρθηκαν επίσης πολύτιμη πείρα από τις τεράστιες δυσκολίες δράσης μέσα στα εργοστάσια τροφίμων, η αξιοποίηση πολλών και διαφορετικών μορφών για την προσέγγιση των εργαζομένων, η ανάγκη ανάπτυξης της Κοινωνικής Συμμαχίας στους κλάδους που ιεραρχεί το Κόμμα (π.χ. με τους φτωχούς παραγωγούς, πτηνοτρόφους, κτηνοτρόφους). Εκτιμήθηκαν οι δυσκολίες αλλά και τα βήματα στην ιδεολογική αντιπαράθεση με την εργοδοσία, τη λογική της αναποτελεσματικότητας, στην ανάδειξη του άλλου δρόμου ανάπτυξης, με δεδομένες τις μειωμένες απαιτήσεις και το φόβο των εργαζομένων.

Απασχόλησε ιδιαίτερα ο τρόπος δουλειάς των μελών του Κόμματος στο κίνημα. Ο ρόλος του κομμουνιστή στο χώρο εργασίας, στην κατεύθυνση δημιουργίας κομματικών πυρήνων, της δημιουργίας μαχητικής πρωτοπορίας. Αποτυπώθηκε η κατανόηση αυτού του ζητήματος ως συνδυασμού της αναβάθμισης της αυτοτελούς ιδεολογικής και πολιτικής παρέμβασης του Κόμματος και όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ανασύνταξη του κινήματος.

Από την εισήγηση και τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σύνθετα καθήκοντα που προκύπτουν για την Οργάνωση, σε σχέση με το γεγονός ότι δρα σε παραμεθόρια περιοχή, στα σύνορα με την Αλβανία, σε συνθήκες που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ανακίνηση αλυτρωτικών θεωριών, π.χ. περί «Μεγάλης Αλβανίας» κ.λπ., αλλά και τη συνολική ένταση στα Δυτικά Βαλκάνια. Εκτιμήθηκε η ανάγκη για πιο οργανωμένη και συστηματική παρέμβαση του Κόμματος και του κινήματος στους μετανάστες που ζουν στην περιοχή, στην κατεύθυνση του προλεταριακού διεθνισμού, της ανάδειξης του κοινού εχθρού που είναι η αστική τάξη σε κάθε χώρα, το καπιταλιστικό σύστημα.

Τέλος, η συζήτηση στάθηκε και στα θετικά βήματα ανάπτυξης κυρίως των μαθητικών δυνάμεων στην ΚΝΕ, την καλύτερη ιδεολογική παρέμβαση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, στην κατάρτιση. Τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσουν η αυτοτελής παρέμβαση του Κόμματος στην νεολαία και η διαπαιδαγώγηση των νέων κομμουνιστών, η ολόπλευρη στήριξη για να γίνουν τα αυριανά μέλη του Κόμματος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ