Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Μάρτη 2013 - Κυριακή 17 Μάρτη 2013 - αριθ. φύλλου: 11505

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
«Ο
Μπρεχτ έχει πει ό,τι υπάρχει σήμερα»...

Με μία πρωτότυπη καλλιτεχνική προσέγγιση στο μυθιστόρημα του Μπρεχτ «Το ρομάντζο της πεντάρας» συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό, ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στις 27 και 28 Απρίλη, αφιερωμένου αυτή τη φορά στον κορυφαίο μαρξιστή διανοητή, δραματουργό, ποιητή και σκηνοθέτη Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τίτλο: «Μπέρτολτ Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν».

Για τη μουσικοθεατρική αυτή παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπρεχτ, σε μουσική Κουρτ Βάιλ από την «Οπερα της πεντάρας», μιλούν στον «Ρ» η σκηνοθέτιδα Βρισηίδα Δανάλη, ο μουσικός Βασίλης Παρασκευόπουλος, η Βίνη Φουντά, που έκανε την ενορχήστρωση, και ο Γιάννης Χαρμπίλας, μουσικός.


ΣΕΛ.  4   -   5


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
«Τιμωρούν» τη μητρότητα αντί να την προστατεύουν

Στο όνομα της «ισότητας», με πρόσχημα την προστασία των γυναικών και ιδιαίτερα της μητρότητας, η κυβέρνηση παίρνει τα πιο αντιδραστικά μέτρα, ανασύρει αναχρονιστικές απόψεις και επιτίθεται στα δικαιώματα των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, όπως η υφυπουργός Υγείας που έθεσε τις γυναίκες στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας, προτείνοντας τρίχρονη «άδεια» τοκετού.


ΣΕΛ.  16
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Για το ρόλο του Ρεύματος του Κόλπου

Πρόσφατες μελέτες δημιουργούν αμφιβολίες και για μια δημοφιλή επιστημονική εικασία που διατυπώθηκε πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με την οποία η τήξη των πάγων της Αρκτικής θα μπορούσε να μπλοκάρει το Ρεύμα του Κόλπου, προκαλώντας καταστροφική μεταβολή του καιρού στην Ευρώπη. Παρ' όλ' αυτά, οι νέες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει την ισχύ του Ρεύματος του Κόλπου, με αποτέλεσμα κάπως πιο κρύους χειμώνες στη Βόρεια Ευρώπη.


ΣΕΛ.  9
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Καταστρέφεται η πολιτιστική κληρονομιά της

Ανυπολόγιστη οικονομική και πολιτιστική καταστροφή δείχνουν οι πρώτες απόπειρες καταγραφής των ζημιών στους αρχαιολογικούς χώρους της Συρίας.


ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στην υπηρεσία κερδοφορίας των λίγων

ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ