ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Το Σάββατο 13/2, μία μέρα πριν την επίσκεψή του στη Φλώρινα για την εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κοζάνη.

Αρχικά, παραβρέθηκε και μίλησε σε σύσκεψη στην Ποντοκώμη Κοζάνης, με κατοίκους, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων των χωριών που πλήττονται από τα ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ.

Στη συνέχεια, το βράδυ του Σαββάτου, ο Δ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε και μίλησε στη συνεστίαση της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

Ενα κάδρο με δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» και μία ποντιακή λύρα

Καλωσορίζοντας τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωποι των κατοίκων της Ποντοκώμης, του έδωσαν ένα κάδρο με δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», που αναφέρονταν στους αγώνες των κατοίκων του χωριού στη δεκαετία του '30. Επίσης, οι δύο Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ποντοκώμης, δώρισαν στον Δ. Κουτσούμπα μια ποντιακή λύρα.

Σύσκεψη στην Ποντοκώμη Κοζάνης

Με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων χωριών που πλήττονται από τα ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση του Δ. Κουτσούμπα με τους κατοίκους και τους φορείς των πληττόμενων χωριών
Από τη συζήτηση του Δ. Κουτσούμπα με τους κατοίκους και τους φορείς των πληττόμενων χωριών
Η πάλη που δίνουν εδώ και χρόνια για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις ΔΕΗ και κράτους για μετεγκατάσταση των οικισμών τους, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων των χωριών που πλήττονται από τα ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ποντοκώμη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την Ποντοκώμη, τον Κόμανο, το Μαυροδένδρι και τη Μαυροπηγή. Ο Σύλλογος πληττόμενων της Ακρινής έστειλε υπόμνημα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, πολύ συνοπτικά παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση της μετεγκατάστασης των οικισμών.

Στην Ποντοκώμη, οι κάτοικοι περιμένουν προσδιορισμό των αποζημιώσεων και ενώ εδώ και χρόνια έχει αποφασισθεί η μετεγκατάστασή τους, στη ζώνη ΖΕΠ, δεν έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές. Οι κάτοικοι της Μαυροπηγής, που αποζημιώθηκαν για τις περιουσίες τους, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με διεκδικήσεις της ΔΕΗ για επιστροφή μέρους των χρημάτων, με πρόσχημα ότι αποζημιώθηκαν με υψηλό τίμημα. Οι κάτοικοι του Κόμανου εδώ και 20 χρόνια περιμένουν τη μετεγκατάσταση και αντίστοιχα ταλαιπωρούνται χρόνια και οι υπόλοιποι. Στο μεταξύ, τα χωριά ερημώνουν, οι αγρότες ξεκληρίζονται, οι νέοι πετιούνται στην ανεργία ή απασχολούνται στις εργολαβίες της ΔΕΗ, με μισθούς πείνας.

Οπως αναδείχθηκε από τη συζήτηση, το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων είναι σύνθετο, που γίνεται ακόμα πιο σύνθετο μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Συνδέεται με το ζήτημα των ανταγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στον κλάδο της Ενέργειας, με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που προβλέπει την είσοδο ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, άμεσα με 25% και μέχρι το 2020 με 50%. Το 51% κρατικό και το 49% ιδιωτικά funds. H ΔΕΗ ΑΕ, για να επιβιώσει στον ανταγωνισμό ενδιαφέρεται να περιορίσει το κόστος μέσα από τον περιορισμό των δαπανών για μετεγκαταστάσεις.

Ετσι ακολουθεί τακτική κωλυσιεργίας για να διαλύονται οικισμοί και να μην υποχρεώνεται να προσφέρει χρήματα για υποδομές. Eπίσης, μέσα από τη δικαστική οδό ταλαιπωρεί τους πληττόμενους και τους κουράζει για να δεχθούν μικρότερο τίμημα για τις περιουσίες τους.

Επίσης, το θέμα συνδέεται και με το αγροτικό, με την επαναπόδοση των εδαφών στην οποία είναι υποχρεωμένη η ΔΕΗ ΑΕ.

Οπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας, και αυτό το πρόβλημα οφείλεται στην πολιτική που σχεδιάζει για τους λίγους και όχι για τους πολλούς, που βάζει τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα καπιταλιστικά κέρδη.

Στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας στο πλαίσιο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, όπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής θα αποτελούν κοινωνική - λαϊκή περιουσία, κρατική ιδιοκτησία. Που με πανεθνικό - κεντρικό σχεδιασμό θα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φτηνό ρεύμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, επάρκεια της χώρας σε ενεργειακές πηγές.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υλοποίηση των μετεγκαταστάσεων.

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ ζητά:

-- Αμεση εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Ολοκληρωμένη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από τη ΔΕΗ ΑΕ και το κράτος. Αποκατάσταση και απόδοση των εδαφών.

-- Μετεγκατάσταση των πληττόμενων οικισμών και αποκατάσταση των κατοίκων τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν αποδιοργανωθούν, σε σύγχρονους οικισμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Η κατασκευή των νέων οικισμών μπορεί και πρέπει να γίνει μέσα από κρατικό φορέα κατασκευών, που θα εγγυάται την ποιότητα και τις προδιαγραφές των κατασκευών του.

-- Σύνδεση - εξάρτηση της λειτουργίας των νέων ορυχείων, τόσο των μελετών, όσο και της αναγκαίας χρηματοδότησης για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών των νέων οικισμών και όχι μόνο στο ύψος της κοστολόγησης για την αξία των παλιών υποδομών.

-- Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια, κατάργηση του εργολαβικού δουλεμπορίου και νέες προσλήψεις στην περιοχή.

Φως στον ορίζοντα για το λαό μόνο με αγώνες και ανασύνταξη του κινήματος με γραμμή σύγκρουσης

Στη συνεστίαση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας

Στις πολιτικές εξελίξεις, στο χαρακτήρα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτήν, έδωσε έμφαση ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη συνεστίαση της ΕΠ της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σάββατο το βράδυ, στα Κοίλα Κοζάνης.

Ειδική αναφορά έκανε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην Αθήνα, εκεί όπου χιλιάδες αγρότες από τα αγωνιζόμενα μπλόκα όλης της χώρας, μαζί με τους εργάτες, τους ανέργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μ' ένα στόμα, μια φωνή, διαδήλωσαν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, διαδήλωσαν για να μπει φρένο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Για τα παραμύθια περί «βελτιώσεων» στο σχέδιο - λαιμητόμο

Εστιάζοντας σε πλευρές την κυβερνητικής προπαγάνδας, ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις περιβόητες «βελτιώσεις» στο σχέδιο - λαιμητόμο, για τις οποίες κάνει λόγο η κυβέρνηση:

«Παραμύθια για μικρά παιδιά είναι και αυτό που λένε ότι αυτό το σχέδιο παίρνει από βελτιώσεις.

Τι βελτιώσεις μπορεί να κάνει η κυβέρνηση σ' αυτό το σχέδιο;

Μήπως θα επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα των αποθεματικών των Ταμείων;

Μήπως θα πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία αυτά που χρωστάνε στα Ταμεία;

Από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συνεστίαση
Από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συνεστίαση
Μήπως θα παρέχεται σε όλους δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

Μήπως θα σταματήσουν να δουλεύουν τα νέα παιδιά σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας;

Μήπως θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης;

Μήπως θα επανέλθει η 13η σύνταξη;

Ολα αυτά βεβαίως θα μπορούσαν να είναι κάποιες βελτιώσεις προς όφελος του λαού. Ολα τα υπόλοιπα που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τι είδους βελτιώσεις μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα καλεί γι' αυτό και σε διάλογο τους αγρότες;

Οι "βελτιώσεις" της, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στους αγρότες την παραμονή τους στα χωράφια και την επιβίωσή τους, αλλά επιταχύνουν το βίαιο ξεκλήρισμά τους, για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα καπιταλιστικά χέρια.

Απόδειξη ότι η κυβέρνηση το μόνο ζήτημα για το οποίο μιλά είναι δήθεν η προστασία του εισοδήματος του "κατά κύριο επάγγελμα αγρότη".

Αλλη μεγάλη παγίδα κι αυτή, στην οποία πέφτουν μέσα και κάποιοι αγρότες.

Γιατί, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους μεγαλοαγρότες, οι οποίοι μάλιστα διεκδικούν αυτόν τον προσδιορισμό, με στόχο να πετάξουν έξω από την αγροτική παραγωγή τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέτοιες θέσεις εκφράζουν ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μεγαλοαγροτών στις κινητοποιήσεις των τελευταίων βδομάδων.

Είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα του "ταξικού πρόσημου" που έχει η κυβέρνηση, με τους μεγαλοαγρότες, τους καπιταλιστές γης ενάντια στη φτωχομεσαία αγροτιά».

Ολα τα αστικά κόμματα παρέα απέναντι από το λαό που αγωνίζεται

Αναδεικνύοντας, εξάλλου, την αντιλαϊκή στρατηγική σύγκλιση όλων των αστικών κομμάτων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Λέει και μια αλήθεια ο Τσίπρας όταν λέει ότι "η πρόταση για το Ασφαλιστικό είναι απολύτως συμβατή με το γράμμα της συμφωνίας", της συμφωνίας - μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και ψήφισαν όλα μαζί τα κόμματα της αστικής διαχείρισης.

Γιατί φωνάζει τώρα η ΝΔ; Γιατί διαμαρτύρεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα;

Ολοι μαζί αγκαλιά δεν ψήφισαν τον Αύγουστο το μνημόνιο που περιέγραφε με σαφήνεια τους βασικούς άξονες του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού;

Ολοι μαζί αγκαλιά δεν ζητούν να "τρέξουν" οι μεταρρυθμίσεις για να στηριχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου;

Ολοι μαζί παρέα, λοιπόν, βρίσκονται απέναντι από το λαό που αγωνίζεται».

Περί «δύσκολων κάβων» και... «φωτός στον ορίζοντα»

Ξεχωριστή αναφορά, άλλωστε, έκανε ο Δ. Κουτσούμπας και στα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί «δύσκολων κάβων» που τους ακολουθεί «φως στον ορίζοντα»:

«Ακούσατε τον Τσίπρα να λέει ότι έχει μπροστά του έναν δύσκολο κάβο, αλλά ότι μετά από αυτόν, βλέπει φως στον ορίζοντα.

Πόσες και πόσες φορές τα τελευταία χρόνια, έχει ακούσει και ξανακούσει ο λαός μας ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα, ότι υπάρχει φως στο τούνελ;

Οταν μείωναν μισθούς και συντάξεις υπήρχε φως στον ορίζοντα...

Οταν καταργούσαν τον 13ο και 14ο μισθό, όταν καταργούσαν την 13η και 14η σύνταξη, υπήρχε φως στον ορίζοντα...

Οταν έβαζαν το ένα μετά το άλλο τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, υπήρχε φως στον ορίζοντα...

Οταν ισοπέδωναν εργασιακά δικαιώματα υπήρχε φως στον ορίζοντα...

Και τώρα που βάζουν ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης πάλι υπάρχει φως στον ορίζοντα....

Ομως, το φως στον ορίζοντα είναι για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς εκμεταλλευτές με ανάκαμψη των κερδών τους.

Για να βγουν τα κέρδη τους στο φως, πρέπει να καταδικαστούν στο σκοτάδι τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, του λαού.

Οπως το δικαίωμα να έχει αξιοπρεπή σύνταξη μετά από χρόνια δουλειάς.

Να έχει δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με δυο λόγια, να μην κινδυνεύει να πεθάνει στο δρόμο.

Και για να βλέπει φως στον ορίζοντα το μεγάλο κεφάλαιο πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια της υποχρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών και άλλα, να εκμεταλλευτεί, δηλαδή, κι άλλο τον εργάτη.

Πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός, γιατί μπροστά στην αξιολόγηση έχει να επιδείξει υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού κατά 2 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση.

Δηλαδή, έχει να επιδείξει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ό,τι και οι προηγούμενες: Το ξεζούμισμα της λαϊκής οικογένειας.

Ο εργάτης, ο φτωχός αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος πληρώνει, και συνεχίζει, ενώ το κεφάλαιο κερδίζει από τις φοροαπαλλαγές, εισπράττει από τις επιδοτήσεις, από τα επενδυτικά πακέτα».

Φως για το λαό μόνο με ενίσχυση της πάλης, με γραμμή αλλαγής τάξης τελικά στην εξουσία

«Φως στον ορίζοντα», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, «μπορεί να δει ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο νέος και η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών, στον αγώνα για να μην περάσει το Ασφαλιστικό, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Οταν ενισχύσει την πάλη του ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή (...).

Φως στον ορίζοντα μπορεί να δει η εργατική τάξη, ο λαός, όταν με τη συμμετοχή του στη δράση, στη συνέλευση, στη συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για το περιεχόμενο και τις μορφές του αγώνα, βάλει μπροστά, τα δικά του αιτήματα και όχι τα αιτήματα του ταξικού του αντίπαλου, του κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του.

Φως στον ορίζοντα μπορεί να προκύψει από την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος με νέες δυνάμεις στη δράση, στο σωματείο, στην Επιτροπή Ανέργων, στον Αγροτικό Σύλλογο, στην Επιτροπή των αυτοαπασχολούμενων, στο φοιτητικό - σπουδαστικό Σύλλογο.

Με νέες δυνάμεις, αλλά και με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής, με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία και όχι γραμμή για αλλαγή διαχειριστών εντός του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του».

Βρωμιά και συκοφαντία από ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή η «ελπίδα» γρήγορα μετατράπηκε σε απάτη και αποκαλύφτηκε πια σε όλους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τελικά άλλη μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, διάφορα ΜΜΕ και όλα όσα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική του, αντικειμενικά θα επιτεθούν, θα συκοφαντήσουν τους λαϊκούς αγώνες και το ΚΚΕ που τους στηρίζει.

Για παράδειγμα η εφημερίδα «Kontra News», που εδώ και καιρό στηρίζει τον Τσίπρα περισσότερο κι απ' τους υπουργούς του...

Ποια είναι η ενημέρωση που παρέχει στο ακροατήριό της η «ανεξάρτητη» και «αντιδιαπλεκόμενη» εφημερίδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση που στηρίζει, ξεθεμελιώνει ό,τι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση, βάζει με το τσουβάλι νέους φόρους σε όλο το λαό και καλεί το ΝΑΤΟ να αναλάβει κουμάντο στο Αιγαίο; Από το πρωτοσέλιδό της καθυβρίζει τους αγρότες, που δίνουν πραγματικά μια μάχη επιβίωσης απέναντι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ότι «τα σπάγαν όλο το βράδυ στα μπουζούκια»! Η «Ημερήσια Αντιμνημονιακή Εφημερίδα», όπως τολμηρά να αυτοπροσδιορίζεται, δεν είδε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των αγροτών και εργατών, αλλά είδε... την «κάθοδο» στα μπουζούκια! Ενώ, ακόμα, «ανακάλυψε» δήθεν ομιλία του Κουτσούμπα στο Σύνταγμα. Βέβαια, τέτοια ομιλία ουδέποτε έλαβε χώρα. «Ανακάλυψε», επίσης, αποδοκιμασίες κατά του Δημήτρη Κουτσούμπα από τους αγρότες στο Σύνταγμα (!), σε ένα σχόλιό της - καρμπόν με τα γραφόμενα στα site της Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο σχόλιο, η εφημερίδα αναφέρεται σε καπέλωμα της συγκέντρωσης από το ΚΚΕ, δίνοντας άλλοθι σε ορισμένες αγροτοσυνδικαλιστικές ηγεσίες που προσεγγίζουν την κυβέρνηση, αναμασώντας τη θεωρία της υποκίνησης των αγώνων. Η γνωστή μέθοδος του ψέματος, της συκοφάντησης των αγώνων, της επίθεσης στο ΚΚΕ που πρωτοστατεί σ' αυτούς.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, που στην πρωινή εκπομπή του MEGA ανακάλυψε την «αποτυχία» των συγκεντρώσεων της Παρασκευής και του Σαββάτου, ενώ δικό του site, το TVXS - δήθεν ανεξάρτητο κι αυτό - χειροκροτά κάποιους σεσημασμένους και γνωστούς στον αγροτικό κόσμο συνδικαλιστές, που συνδιαλέγονται με την κυβέρνηση.

Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο: Είναι αδύνατο κανείς να είναι και με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την τρόικα και με την αλήθεια. Ετσι είναι, όταν υπερασπίζεσαι την αντιλαϊκή πολιτική, κατρακυλάς στη συκοφάντηση των αγώνων και στην επίθεση στο ΚΚΕ. Περαστικά!


Θ. Μ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βραβεύει τους πρωτοπόρους στην Οικονομική Εξόρμηση

Σε εκδήλωσή της, η ΠΟ Δυτικής Αθήνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ θα βραβεύσει τις πρωτοπόρες Οργανώσεις και συντρόφους, που συνέβαλαν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21/2, στις 6.30 μ.μ, στο δημαρχείο Ιλίου.

Δραστηριότητες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Μεταξύ των εκδηλώσεων και περιοδειών που οργανώνει η ΚΟ Αττικής αυτές τις μέρες, πραγματοποιούνται και οι εξής:

Σήμερα, Τρίτη

-- Περιοδεία στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά, με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό με ομιλητή τον Γιώργο Δαφνή, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στη 1 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Πέμπτη 18/2

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στο Ιδρυμα Χρονίων Παθήσεων στο Αιγάλεω, με ομιλητή τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Κυριακή 21/2

-- Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 - 2ος όροφος, πλ. Κάνιγγος) με θέμα: «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Παλεύουμε για τις ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ