ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα

Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με στόχο να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες το κάλεσμα οργάνωσης και έντασης της πάλης, ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ - ΔΝΤ. Οι ΚΟ του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία απευθύνουν ταυτόχρονα κάλεσμα επαγρύπνησης, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Το πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 7 π.μ., εξόρμηση στις αποθήκες του «Lidl» στη Σίνδο.

-- Στις 7.30 π.μ., περιοδεία στα ΕΛΤΑ και στον ΟΤΕ της Σταυρούπολης.

-- Στις 9.30 π.μ., περιοδεία στο ΑΧΕΠΑ, με τον Οδυσσέα Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., εξόρμηση στα εργοστάσια «Χατζόπουλου» και «Χαρτέλ».

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο Νοσοκομείο Σερρών, με τον Βαγγέλη Παπαμιχάλη, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., στα πολυκαταστήματα «Attica», «Marks & Spencer» και «Notos Galleries» της Θεσσαλονίκης.

-- Στις 3 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο «Cosmos» της Θεσσαλονίκης.

  • Αύριο, Σάββατο

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στελεχών της ΤΕ Σερρών στα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Σερρών.

  • Την Κυριακή 18/12

-- Στις 11.30 π.μ., στα πολυκαταστήματα «Attica» και «Notos Galleries» και στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

-- Στις 11.30 π.μ., στην περιοχή Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Συσκέψεις φοιτητών και ερευνητών

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής εξόρμησης, η ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ και η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ της ΚΝΕ, αύριο Σάββατο 17 και μεθαύριο Κυριακή 18 Δεκέμβρη, διοργανώνουν συσκέψεις με θέμα: «Με δυνατό ΚΚΕ, περνάμε στην αντεπίθεση».

Αύριο, Σάββατο 17 Δεκέμβρη, συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν:

-- Στις 6 μ.μ., σύσκεψη με φοιτητές της Ιατρικής, όπου θα μιλήσει η Αριάδνη Τσιάκα, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου ΑΕΙ της ΚΝΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σύσκεψη με φοιτητές, μεταπτυχιακούς υποψήφιους διδάκτορες της Σχολής Θετικών Επιστημών. Θα μιλήσει ο Ακης Αδάμ, μέλος της ΤΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ.

-- Στις 8 μ.μ., σύσκεψη με φοιτητές Οικονομικών και Νομικών Σπουδών, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Βασιλειάδης, Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ.

-- Στις 9 μ.μ., σύσκεψη με φοιτητές και μεταπτυχιακούς της Φιλοσοφικής, στον πολυχώρο «Εν Αρχή Οινολόγος». Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη με φοιτητές και ερευνητές του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Σκαπέρας, Γραμματέας της ΤΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Παρασκευή

Οι Τομεακές Οργανώσεις Υπαίθρου Κοζάνης και Ενέργειας του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση σήμερα Παρασκευή 16 Δεκέμβρη στις 9 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Παντελίδης». Περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με τους Αλέξανδρο Τσούγιεφ, Νάντια Παυλίδου. Στη Λύρα θα είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Αύριο, Σάββατο

--- Στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο «ΕΛΕΝΑ» στην Καρδίτσα, σε πολιτική συγκέντρωση, με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση, που οργανώνουν οι ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Οι Οργανώσεις Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ναυπακτίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν στις 7 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι εκδήλωση για το έκτακτο στρατοδικείο που ιδρύθηκε και λειτούργησε στην πόλη το 1949. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Γέρακα (Ανακρέοντος & Αριστογείτονα), οι ΚΟ Παλλήνης - Γέρακα καλούν στη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Δεκέμβρης '44 - κρίσιμη ταξική σύγκρουση». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Η ΚΟ Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εξαρχείων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο, με αφορμή τα 72 χρόνια από το Δεκέμβρη του 1944. Το ραντεβού είναι στις 11.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.

-- Στις 9 μ.μ., η ΤΟ Νοτίων Συνοικιών Αθήνας διοργανώνει γλέντι στο κλειστό Γήπεδο του Κρόνου στον Αγιο Δημήτριο (Ελευθερωτών 25).

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟ Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου διοργανώνει λαϊκό γλέντι στο κέντρο «Καψαλές» (Σπήλι). Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟ Αγ. Κηρύκου του ΚΚΕ διοργανώνει γλέντι στην αίθουσα στο Γλαρέδο.

-- Στις 8 μ.μ., απ' την ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ, στην ταβέρνα «Τα αηδόνια».

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Νέας Ιωνίας διοργανώνουν γλέντι στο 7ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας (ΑΝΑΤΟΛΙΑ).

-- Συνεστίαση της ΚΟ Φαναρίου του ΚΚΕ, στην ταβέρνα του «Γούση» στο Καναλάκι Πρέβεζας.

-- Η ΚΟ Τριχωνίδας του ΚΚΕ διοργανώνει γλέντι στις 9 μ.μ. στο «Αρχοντικό της Λίμνης» στο Καινούργιο.

-- Η ΚΟ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ διοργανώνει γλέντι που στις 8.30 μ.μ. στο κέντρο «Sozos Inn Hotel» στη Βόνιτσα.

Την Κυριακή 18/12

-- Στις 6 μ.μ., οι ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42, πλ. Βικτωρίας). Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Στη 1 μ.μ, η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ, διοργανώνει λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βύρωνα (Αρχ. Χρυσοστόμου 17).

-- Η ΚΟΒ Γ΄- Δ΄ Διαμερίσματος Πειραιά διοργανώνει συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα του Δ2 ΚΑΠΗ Κοκκινιάς (Κω 44).

-- Η ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στη 1 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, στον 1ο όροφο).

-- Η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής διοργανώνει συνεστίαση στις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βύρωνα «ΤΟ ΑΣΤΡΟ» (θέατρο Βράχων).

-- Η ΚΟ Πάτρας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ (Μαθητικός και Εργατικός Τομέας), οργανώνουν πολιτική συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Κέντρο «Αστέρια» (Τριών Ναυάρχων 1). Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής Αχαΐας.

-- Η ΤΟ Κεντροανατολικών συνοικιών Θεσσαλονίκης οργανώνει συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στο κέντρο «Απόλλων», στο 6ο χιλιόμετρο Χαριλάου - Θέρμης.

ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλεί επιζώντες μαχητές του ΔΣΕ και απογόνους σε σύσκεψη

Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ καλεί τους επιζώντες μαχητές της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ καθώς και τους απογόνους τους, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016 στις 5 το απόγευμα, σε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Αθήνα (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος) με θέμα: Ανέγερση μνημείου στον Ταΰγετο - Εκδοση λευκώματος προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Συνεχίζεται το τριήμερο εκδηλώσεων

Συνεχίζεται το τριήμερο εκδηλώσεων και η έκθεση βιβλίου που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έως και αύριο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (Μ. Φριτζή 10, Χαλκίδα), με το εξής πρόγραμμα:

Σήμερα, Παρασκευή, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα». Αύριο, Σάββατο στις 11 π.μ., χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά.

Εκδήλωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη

Εκδήλωση πραγματοποιεί αυτό το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη με θέμα: «Μετά τις αμερικανικές εκλογές, οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ελλάδα κι οι θέσεις του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΚΕΦΑΛΟΣ» 20-41 STEINWAY STREET ASTORIA.

Γλέντι στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 18/12, στις 6.30 μ.μ., στο «Σπίτι του Αγωνιστή» (Ομήρου 35, Αγιος Δημήτριος). Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Λαϊκό τραγούδι: Αργύρης Νικολάου (κιθάρα, τραγούδι), Κώστας Τσιγώνιας (μπουζούκι, τραγούδι), Αντιγόνη Μπασακάρου (τραγούδι).

Δημοτικά: Σταύρος Νικολάου (κλαρίνο - τραγούδι), Κώστας Φουρλάνος (λαούτο), Μυρτώ Κολοβού (κρουστά), Γιάννης Βασιλακάκης (κιθάρα) και Παναγιώτης Χρέλιας (τραγούδι).
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org