ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Κανείς στις φιέστες του υπουργείου και της ΕΕ!»

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης

«Κανείς στις φιέστες του υπουργείου και της ΕΕ! Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερής διαγραφή του χρέους»! Με αυτό το κάλεσμα, η ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές με ανακοίνωσή της που μοιράζει σε περιπτώσεις που οργανώνονται δραστηριότητες «εορτασμού» για τα 20 χρόνια της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί όλους τους μαθητές, τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη στα πανηγύρια και τις φιέστες που οργανώνει το υπουργείο Παιδείας μαζί με την ΕΕ, για να "τιμήσει" τα 20 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το προκλητικό μάλιστα σύνθημα "20 χρόνια Ευρωπαϊκή Ενωση, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε"!

Η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Μόνο αυτοί κέρδισαν από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Κέρδισαν:

  • Από την εκμετάλλευση των εργαζομένων που αυξήθηκε και βάθυνε σε πρωτόγνωρο βαθμό. Με μέτρα, νόμους, μνημόνια και συμφωνίες που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, ωράρια, δικαιώματα σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Που στέλνουν τις οικογένειές μας και εκατομμύρια εργαζόμενους στην κόλαση της μόνιμης εξαθλίωσης, στην ανεργία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 500 ευρώ, στην αμορφωσιά, τη μάστιγα των ναρκωτικών.
  • Από τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τη λεηλάτηση και τον έλεγχο αγορών, πρώτων υλών.
  • Από τις τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, με τις επιδοτήσεις και το τσάμπα χρήμα από τα κρατικά ταμεία, τα λεφτά δηλαδή που λεηλατήθηκαν από τους εργαζόμενους.
  • Από τη θωράκιση της εξουσίας τους, με τρομονόμους, μηχανισμούς καταστολής, ενάντια στο λαϊκό κίνημα, βγάζοντας εκτός νόμου κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, φτάνοντας στο σημείο να ποινικοποιήσουν ακόμα και τη ριζοσπαστική... σκέψη!

Οι μεγάλοι χαμένοι ήταν οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης!

Τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ, είδαν τις κατακτήσεις τους να σαρώνονται. Ανατράπηκαν όσα είχαν κερδίσει με αγώνες και θυσίες και κάτω από την επίδραση της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών.

Τα 20 αυτά χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ, χρεοκόπησαν όλα τα ψέματα και τα παραμύθια που έλεγαν και λένε τα κόμματα του κεφαλαίου, όλοι εκείνοι που παρουσίασαν και παρουσιάζουν την ΕΕ ως "μονόδρομο" και "αναγκαιότητα":

  • Οτι "θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια", ότι "με ισχυρό νόμισμα θα έχουμε σίγουρο μέλλον". Με χρυσά κουτάλια έφαγαν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικοί όμιλοι. Για τους λαούς η ΕΕ σήμαινε ανεργία, εξαθλίωση, ένταση της εκμετάλλευσης, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.
  • Οτι η ΕΕ ήταν η "μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια", η "Ευρώπη των λαών". Οτι η ένταξη στην ΕΕ και μετά στο ευρώ για την Ελλάδα σήμαινε "σύγκλιση" με τις πιο ισχυρές καπιταλιστικές χώρες. Η ΕΕ ήταν και είναι λυκοσυμμαχία καπιταλιστικών κρατών, μονοπωλίων. Είναι ενωμένοι στην επίθεση ενάντια στους λαούς, και τσακώνονται για το πώς θα μοιραστούν τα κέρδη και τη λεία από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, πώς θα μοιράσουν τη χασούρα και τη ζημιά σε συνθήκες κρίσης. Παντού, σε όλες τις χώρες χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
  • Οτι η ίδρυση της ΕΕ σήμαινε το τέλος των πολέμων. Μέσα σε 20 χρόνια η ΕΕ έβαψε τα χέρια της στο αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, της Λιβύης. Ολα για τα κέρδη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, για τη μοιρασιά κερδών, αγορών και πρώτων υλών.
  • Οτι η ΕΕ είναι "ένωση της ελευθερίας και της δημοκρατίας". Ελευθερία στην ΕΕ υπάρχει μόνο για το κεφάλαιο. Είναι η ελευθερία των καπιταλιστών να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους. Δημοκρατία υπάρχει μόνο για εκείνους που έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής.

Σήμερα, που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και η ΕΕ πρωτοστατεί με τις κυβερνήσεις στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων, στο τσάκισμα των λαών της Ευρώπης, στον αντικομμουνισμό, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να μπουν στην πάλη για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να ηττηθούν τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Τώρα δε χωράει καμία αυταπάτη. Τώρα ο λαός πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! Πάλη για εργατική - λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους»!

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Αύριο στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Αύριο Σάββατο
  • Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Συμπεράσματα και διδάγματα με αφορμή τα 20 χρόνια από τις ανατροπές», στις 7 μ.μ., στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Μενιδίου Φυλής της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Δεκέμβρης 1944. Η ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας 67 χρόνια μετά. Διδάγματα για τη σύγχρονη επαναστατική πάλη», στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Μενιδίου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο Αγρίνιο, αφιερωμένο στους 120 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους Γερμανούς το 1944, στις 4 μ.μ. από τον παλιό σταθμό τρένου.
Κυριακή 18 Δεκέμβρη
  • Η ΟΒ Βιομηχανίας και η ΟΒ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Λάρκο 1977 - 110 μέρες αλύγιστης ταξικής πάλης», στις 7.30 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας και Εργαζομένων (Πατησίων 252). Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Λακωνίας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο χώρο δράσης του ΔΣΕ στην περιοχή της Μεγάλης Λαγκάδας (εθνική οδό Καλαμάτα - Σπάρτης). Θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία στις 12 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο (παλιό δημοτικό σχολειό). Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 9 π.μ. στο Μουσείο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986884041.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο σε δρόμους και συνοικίες της Καλαμάτας, που συνδέονται με την Ιστορία του ΚΚΕ και του επαναστατικού κινήματος. Εκκίνηση στις 11 π.μ., από την πλατεία Υπαπαντής.
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ διοργανώνουν γιορτή για παιδιά και γονείς, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του μορφωτικού συλλόγου, στην Καλαμάτα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Αφήγηση ενός αστείου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού για μικρά και μεγάλα παιδιά, παιδικό εργαστήρι μουσικών οργάνων και χριστουγεννιάτικο μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, διοργανώνει γιορτινή εκδήλωση για παιδιά, στο Αγρίνιο, στο στέκι του Εργατικού Κέντρου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η είσοδος είναι δωρεάν και η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων, αφήγηση παραμυθιού, χριστουγεννιάτικα έθιμα και κάλαντα, εργαστήρι χειροτεχνίας, μουσικά δρώμενα.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ, προβάλλει την ταινία «Τα χρόνια της θύελλας», στη 1.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Αφιέρωμα στον Μπρεχτ

Εκδήλωση αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Καζάκος, για τον Μπρεχτ και το θέατρο. Θα γίνουν επίσης απαγγελίες και παρουσίαση μελοποιημένων έργων του Μπρεχτ.

ΟΒ ΜΑΘΗΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλουν προσπάθεια ποινικοποίησης

Προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών καταγγέλλει η Οργάνωση Βάσης μαθητών Ζωγράφου της ΚΝΕ, από μερίδα του Συλλόγου καθηγητών του 5ουΛυκείου Ζωγράφου. Μαθητές του σχολείου είναι αντιμέτωποι με την απειλή επιβολής ποινών από το σύλλογο καθηγητών του σχολείου. «Αποτελεί μια μορφή τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στο δίκαιο αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Ολο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δει τέτοιες ενέργειες, οι οποίες πάνε χέρι χέρι με την προβοκάτσια (π.χ. καταστροφές στα σχολεία), για να σπιλωθεί ο αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Γι' αυτό, άλλωστε, αξιοποιήθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και από την τωρινή κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. και όσους τη στηρίζουν. Αυτές οι πρακτικές της προβοκάτσιας δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα. Κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του! Δε θα αφήσουμε να τιμωρηθεί κανένας μαθητής! Ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσουν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο οργανωμένα- μαζικά- περιφρουρημένα», σημειώνει η ΟΒ Μαθητών Ζωγράφου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ