ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με πυξίδα τον αγώνα, τη ρήξη, την ανατροπή

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

Μαχητικό κάλεσμα στη νεολαία απευθύνει η ΚΝΕ, με ανακοίνωση του ΚΣ της Οργάνωσης, η οποία έχει ήδη τυπωθεί και μοιράζεται σε όλη τη χώρα. Η ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους και τις νέες να πάρουν τη θέση τους στο συλλογικό, μαζικό, οργανωμένο, ταξικό και περιφρουρημένο από προβοκάτσιες αγώνα, να αντεπιτεθούν για τη ζωή που τους αξίζει. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Νέα, νέε

Η οργή και η αγανάκτηση της νεολαίας που ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή να μετατραπεί σε οργανωμένο, μαζικό κίνημα που θα έχει στο στόχαστρο αυτούς που ευθύνονται για το χτύπημα των δικαιωμάτων της νεολαίας, σε πάλη με πυξίδα τον ΑΓΩΝΑ, τη ΡΗΞΗ, την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μιλούν

Απολογητές του συστήματος, διάφοροι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων και τα προπαγανδιστικά τους επιτελεία για το ξέσπασμα της νεολαίας και προσπαθούν με περισπούδαστες αναλύσεις να εξηγήσουν την οργή και αγανάκτηση της νεολαίας. Οι αναλύσεις τους είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει το ξέσπασμα της νεανικής αμφισβήτησης ενάντια στην ένταση της κρατικής καταστολής. Μιλούν για νέο κίνημα ταυτίζοντας τον αγώνα και την οργή μας με τις κουκούλες.

Τρέμουν

Μην τυχόν μετατραπεί η αγανάκτηση και η οργή σε οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Λένε ψέματα, μην τους πιστεύεις. Είναι εχθροί του αγώνα των νέων. Σε θέλουν τρομοκρατημένο και με κεφάλι σκυμμένο.

Μην ξεχνάς

-- Ολοι αυτοί και τα κόμματά τους υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο.

-- Ψήφισαν τους τρομονόμους, γέμισαν τις πόλεις κάμερες, διαμόρφωσαν σώματα ασφαλείας που βλέπουν σαν εχθρό το λαό.

-- Ψήφισαν μαζί στην Ευρωβουλή για να δουλεύει η νεολαία 65 ώρες την εβδομάδα.

-- Στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, την πολιτική που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

-- Μετέτρεψαν τους χώρους εργασίας σε σύγχρονα "γκέτο", όπου κάθε λίγο ένα νέο εργατικό "ατύχημα" προσθέτει και έναν ακόμα εργάτη στο μακρύ κατάλογο των χιλιάδων νεκρών εργατών.

-- Ετοιμάζονται να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στο λαό και στη νεολαία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των βιομηχάνων.

Σκέψου

Αυτή η πολιτική έχει τις υπογραφές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ. Στην πολιτική του ευρωμονόδρομου έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι μαζί στηρίζουν την ΕΕ. Αυτή η πολιτική υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Απαιτείται αγώνας - ρήξη - ανατροπή με αυτά τα συμφέροντα και την πολιτική τους.

Σε καλούμε

Να πάρεις και εσύ τη θέση σου στον συλλογικό, μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, περιφρουρημένο από προβοκάτσιες αγώνα.

  • Είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και πάει χέρι χέρι με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής.
  • Απάντηση δεν είναι μορφές δράσης που είναι ευάλωτες και ανοιχτές στη διείσδυση των αστικών και κρατικών μηχανισμών.
  • Μην επιτρέπεις η δίκαιη οργή μας να αξιοποιείται από "κρυφούς" και φανερούς μηχανισμούς καταστολής που από κοινού φτιάχνουν κρατικές και ξένες υπηρεσίες.

"...Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους...", Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ, δυνατή ΚΝΕ. Αυτή είναι η δύναμή σου. Είναι η μόνη δύναμη που μπορείς να εμπιστευτείς. Αντεπίθεση για τη ζωή που μας αξίζει.

Με το ΚΚΕ οργανώνουμε την αντεπίθεση του λαού και της νεολαίας για μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία μοναδική ελπίδα και εγγύηση για γνήσια λαϊκή εξουσία».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ