ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΚΕ
«Δε σταματάμε, εντείνουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά γραφείων της Οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αποκαλύπτουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες

Αυτή ήταν η εικόνα των γραφείων Ροτόντας του ΚΚΕ, από την επίθεση των κουκουλοφόρων των σκοτεινών μηχανισμών.

Motion Team

Αυτή ήταν η εικόνα των γραφείων Ροτόντας του ΚΚΕ, από την επίθεση των κουκουλοφόρων των σκοτεινών μηχανισμών.
Το μπαράζ των καταστροφικών επιθέσεων από ομάδες κουκουλοφόρων σε περιφερειακά γραφεία του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες σε συνέχεια της λυσσαλέας, αλλά αποτυχημένης προσπάθειας εισβολής στα γραφεία της ΚΟΘ (που έγινε την περασμένη Δευτέρα), καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της πόλης. Θεωρεί ότι οι επιθέσεις αυτές αποκαλύπτουν ξεκάθαρα και τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις κουκούλες και τους εμπνευστές τους.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ δηλώνει, για άλλη μια φορά, «ότι πρόκειται για μέρος σχεδίου που συνδέεται με κέντρα που έχουν ως κύριο στόχο το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα και το κίνημα της νεολαίας. Οι επιθέσεις στα γραφεία του ΚΚΕ αποκαλύπτουν ξεκάθαρα και τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις κουκούλες και τους εμπνευστές τους. Μετά τις καταστροφές, τις πυρκαγιές στο κέντρο της πόλης, πέρασαν σε επιθέσεις στα γραφεία του ΚΚΕ».

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΚΟΘ καταγγέλλει τις εξής επιθέσεις:

  • «Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του Κόμματος στις Συκεές την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη, όπου γράφτηκαν συνθήματα στην πρόσοψη των γραφείων». Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που γινόταν πορεία από άτομα του αναρχικού χώρου με μαυροκόκκινες σημαίες, ομάδα διασπάστηκε από την πορεία κι έγραψε αντικομμουνιστικό σύνθημα στην πρόσοψη των γραφείων του Κόμματος.
  • «Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του Κόμματος στη Ροτόντα το Σάββατο 13 Δεκέμβρη, όπου κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία και προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία χωρίς φυσικά να το καταφέρουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα με ασπρόμαυρα κασκόλ πέρασαν μπροστά από τα γραφεία, περίπου στις 4 μ.μ., σπάζοντας όλη τη γυάλινη πρόσοψη των γραφείων. Οι σύντροφοι έφτιαξαν μια πρόχειρη κάλυψη. Την επόμενη μέρα, χαράματα Κυριακής, γύρω στις 4 με 5 το πρωί, τα γραφεία της Ροτόντας ξαναδέχτηκαν επίθεση. Αυτή τη φορά «άγνωστοι» τοποθέτησαν τρία γκαζάκια κολλημένα με χαρτοταινία εκ των οποίων έσκασε το ένα προκαλώντας μικροζημιές στο πεζοδρόμιο και στο δέντρο μπροστά.
  • «Επίθεση δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Δεκέμβρη και τα γραφεία του Κόμματος στον Αγιο Παύλο με μολότοφ». Σύμφωνα με πληροφορίες ξημερώματα Κυριακής, γύρω στις 5 το πρωί, σχεδόν ταυτόχρονα με την πρωινή επίθεση στα γραφεία της Ροτόντας, τρία άτομα έσπασαν το τζάμι των γραφείων στον Αγιο Παύλο και πέταξαν μέσα μολότοφ (βρέθηκαν υπολείμματα από ένα στουπί και δύο μπουκάλια). Καταστράφηκε υλικοτεχνική υποδομή, αφίσες, ανακοινώσεις, επιγραφή και σημαίες. Εγκαιρα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και έσβησε την επικίνδυνη πυρκαγιά που απειλούσε τους κατοίκους της πολυκατοικίας.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε σταματάει αλλά θα ενταθεί, ώστε να βγει ο λαός και η νεολαία στο προσκήνιο. «Απαντάμε με μαζική, ταξική, οργανωμένη πάλη στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, κατοικίας ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου. Απαντάμε με μαζικό αγώνα στην κρατική καταστολή, τη δράση των κουκουλοφόρων και το χαφιεδισμό που αλληλοτροφοδοτούνται. Απαιτούμε την κατάργηση των τρομονόμων. Βγαίνουμε στην αντεπίθεση ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που γεννά βάσανα για το λαό και πλούτη για το κεφάλαιο», τονίζει η ΚΟΘ.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί όλους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών την Πέμπτη 18 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

  • Με ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εκτός των άλλων, καταδικάζει και τις επιθέσεις στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Πάλη οργανωμένη, ταξική η απάντηση στην καταστολή»

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία των κομμουνιστών ενάντια στις επιθέσεις κατά των γραφείων του ΚΚΕ

Αμεση ήταν η απάντηση των κομμουνιστών με συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, ενάντια στις επιθέσεις κατά των γραφείων του ΚΚΕ

Motion Team

Αμεση ήταν η απάντηση των κομμουνιστών με συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, ενάντια στις επιθέσεις κατά των γραφείων του ΚΚΕ
Με σύνθημα «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή» μέλη της Αχτίδας Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΟΘ του ΚΚΕ μαζί με τις Κνίτικες οργανώσεις διατράνωσαν μαχητικά πως όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες ενέργειες, όπως η επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αγίου Παύλου, και άλλα γραφεία της ΚΟΘ, αντιθέτως εντείνουν τον αγώνα για να βγει στο προσκήνιο ο λαός και η νεολαία για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν οι κομματικές και κνίτικες δυνάμεις έξω από τα γραφεία στον Αγιο Παύλο, ο Γ. Τσαγκάρης, γραμματέας της Αχτίδας Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, δεν πρόκειται να κάμψουν τη θέληση και τη δράση μας για το δυνάμωμα ενός ρωμαλέου και οργανωμένου εργατικού, λαϊκού, νεολαιίστικου κινήματος που βάζει αιτήματα και στόχους κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Αυτό θα δώσει απάντηση στην επιθετικότητα του κεφαλαίου».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Αγίου Παύλου με τη θερμή ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι οι κομμουνιστές και ως προηγούμενη δημοτική αρχή στάθηκαν στο πλευρό τους. Σημειώνεται, επίσης, ότι η κομματική οργάνωση του Αγίου Παύλου μαζί με φίλους και οπαδούς του Κόμματος επισκεύασαν τα γραφεία του Κόμματος αμέσως μετά την καταστροφή.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Απαράδεκτη και ανίερη η επίθεση κατά του ΚΚΕ

Σε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης, συνήλθε το περασμένο Σάββατο το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), και συζήτησε τα προβλήματα αλλά και τη δράση της Ενωσης για την αντιμετώπισή τους. Με ψήφισμά του που εγκρίθηκε, ομόφωνα, μετά την εισήγηση του προέδρου, Χρ. Τσιντζιλώνη, και την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, το Γενικό Συμβούλιο, αφού καταδικάζει τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, υπογραμμίζει:

Καταδικάζουμε τους ετερόκλητους μηχανισμούς κατασταλτικής βίας, οι οποίοι είτε με κουκούλες είτε χωρίς, παρεισφρέουν στις διαδηλώσεις, καίνε και καταστρέφουν, δολοφονούν αθώους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος και φυλής, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ντόπια και ξένα συμφέροντα. Τέτοιες ή παρόμοιες ενέργειες μόνο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν εξυπηρετούν. Θεωρούμε απαράδεκτη την ανίερη επίθεση της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΚΚΕ και της Γενικής Γραμματέα του.

Εγκρίνουμε και συγχαίρουμε τη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία, για τις δυναμικές της αντιδράσεις, καθώς και τις εκδηλώσεις του ταξικού - εργατικού κινήματος μπροστά στα τεράστια οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από την εφαρμογή αντιδραστικών πολιτικών, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και των τωρινών της ΝΔ, χωρίς να παραβλέπουμε τη συνεργία σε αυτές των κολαούζων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., κόμματα που επικροτούν τα μέτρα και την πολιτική της ΕΕ και των εντολοδόχων της στη χώρα μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο μαζικό, οργανωμένο και περιφρουρημένο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες ο λαός και η νεολαία ενάντια στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, για τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με το πνεύμα και την πολιτική του κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Απαιτούμε για τη νεολαία μας και για όλους τους εργαζόμενους, πάνω απ' όλα, συνεχή εργασία, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού, καθώς και δωρεάν Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας σ' αυτούς τους τομείς.

Την παρούσα οικονομική «κρίση» να πληρώσει η ολιγαρχία του πλούτου και όχι οι εργαζόμενοι, οι μισθοσυντήρητοι, οι μικρομεσαίοι, οι βιοτέχνες και οι συνταξιούχοι... Αγωνιζόμαστε και υπηρετούμε το μόνο αληθινό και ελπιδοφόρο για τους λαούς κοινωνικό σύστημα, το σοσιαλιστικό, το οποίο δε θα αργήσει να έρθει, για να επικρατήσει, επιτέλους, ειρήνη και δικαιοσύνη, για όλους τους λαούς της Γης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ