ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡ 72-73
Τον «φρέναρε» ο Σλούκας

Ηττα που τον αφήνει αρκετά μακριά από τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας υπέστη χτες στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός από τη Φενερμπαχτσέ με 73-72 για την 7η αγωνιστική. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα σημαίνει για τους «ερυθρόλευκους» αρνητικό απολογισμό (4 ήττες και 3 νίκες) και νέο χαμένο έδαφος στη βαθμολογία.

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (18-21 στο 10', 39-39 ημίχρονο, 53-50 στο 30'), ήταν οι λεπτομέρειες εκείνες που έκριναν τον αγώνα και ιδιαίτερα στο τελευταίο δίλεπτο. Καταλύτης για τη νίκη της Φενέρ ήταν ο Κώστας Σλούκας. Οταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ με 69-67, πέτυχε 6 προσωπικούς και αναπάντητους πόντους (3 βολές και 1 τρίποντο) και άλλαξε τις ισορροπίες (67-73). Αμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής ομάδας, παρά την απουσία του Σπανούλη (στον πάγκο το τελευταίο 4λεπτο). Με δύο εύστοχες βολές του Γκος και ένα τρίποντο του Παπανικολάου πλησίασε στον πόντο, ενώ μετά από άστοχο σουτ του Κάλινιτς είχε την τελευταία επίθεση και την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Ο Γκος όμως αστόχησε στο κρίσιμο τελευταίο σουτ, κι έτσι η Φενέρ αναδείχθηκε νικήτρια.

Ολυμπιακός: Γκος 13, Τουπάν 6, Σπανούλης 8, Τίμα, Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 18, Μάντζαρης 2, Μπόγρης 4, ΛεΝτέι 3.

Φενερμπαχτσέ: Μέλι 8, Μαχμούτογλου 12, Κάλινιτς 16, Σλούκας 20 (5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκούντουριτς, Γκιουλέρ, Ντίξον 2, Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 7, Λοβέρν 6.

  • Αλλα αποτελέσματα: Νταρουσάφακα - Αρμάνι Μιλάνο 92-98, Μπούντουσνοστ - Μπασκόνια 99-84.
Με καθοριστικούς πόντους στα τελευταία λεπτά ο Σλούκας έδωσε τη νίκη στη Φενέρ επί του Ολυμπιακού

Eurokinissi Sports

Με καθοριστικούς πόντους στα τελευταία λεπτά ο Σλούκας έδωσε τη νίκη στη Φενέρ επί του Ολυμπιακού
ΕΦΕΣ - ΠΑΟ
Με φόρα για το «διπλό»

Με εξαιρετική ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, που τον έχει φέρει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με απολογισμό 4 νίκες - 2 ήττες, ο Παναθηναϊκός σήμερα αντιμετωπίζει την Εφές στην Κωνσταντινούπολη για την 7η αγωνιστική (19.30 - Novasports 1).

Οι «πράσινοι» επιδιώκουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους στη διοργάνωση και πρώτη απέναντι σε ομάδα με κοινούς στόχους. Το όφελος της νίκης θα είναι διπλό: Αφενός θα αποκτήσουν βαθμολογικό πλεονέκτημα απέναντι σ' έναν βασικό ανταγωνιστή, αφετέρου θα μείνουν ψηλά στη βαθμολογία ή και θα ανέβουν ψηλότερα, ανάλογα και με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό τους πρόσωπο ζήτησε από τους παίκτες του ο Τσάβι Πασκουάλ. Επλεξε το εγκώμιο της Εφές, ιδιαίτερα ως προς τις επιθετικές της επιδόσεις (1η στα τρίποντα μεταξύ των 16 ομάδων της διοργάνωσης μέχρι στιγμής και ξεπερνώντας σχεδόν σε κάθε αγώνα τους 80 πόντους), και γι' αυτό τόνισε ότι απαιτούνται μεγάλη προσοχή και άψογη αμυντική λειτουργία. «Ολες οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, το μυαλό μας να είναι 100% εκεί και αν το κάνουμε θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε», σημείωσε ο Καταλανός τεχνικός.

Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να προπονηθεί μέσα στη βδομάδα, και η συμμετοχή του στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα (20.00 - Novasports 4), Μπάγερν Μονάχου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.30 - Novasports 3), Γκραν Κανάρια - Μακάμπι Τελ Αβίβ (22.00 Novasports 2).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕURO U21
Με Αυστρία για πρόκριση η Εθνική Ελπίδων

Με στόχο να ανοίξει το δρόμο για την παρουσία της στην τελική φάση του Εuro U21 η Εθνική Ελπίδων υποδέχεται σήμερα στην Τούμπα την αντίστοιχη της Αυστρίας (18.00 ΕΡΤ3) στον πρώτο αγώνα για τα μπαράζ πρόκρισης από τα προκριματικά. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η νίκη με σκορ ασφαλείας προκειμένου να έχει την τύχη στα χέρια της ενόψει της ρεβάνς στην Αυστρία. Υπενθυμίζεται πως η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνη στην Ιταλία και εάν η Εθνική ομάδα καταφέρει να πάρει την πρόκριση θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά μετά το 2002.

Στο ελληνικό συγκρότημα επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου της παρουσίας στα τελικά. Ωστόσο, την ίδια ώρα τα προβλήματα ενόψει του σημερινού αγώνα δεν λείπουν για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντώνη Νικοπολίδη, ειδικά στο κέντρο της άμυνας. Και αυτό γιατί ο Ελληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Πασαλίδη, ενώ αμφίβολος θεωρείται ο Μαυρομάτης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο ομοσπονδιακός κόουτς σε σχέση με τις αρχικές κλήσεις υποχρεώθηκε και σε αλλαγή στην αποστολή στους τερματοφύλακες αφού ο 19χρονος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Μάριος Σιαμπάνης ήταν τραυματίας μένοντας εκτός αποστολής και τη θέση του πήρε ο Χρήστος Θεοδωράκης του Ατρόμητου. Υπενθυμίζεται πως εκτός αποστολής είναι και ο Κουλούρης που θα δώσει το «παρών» στην Εθνική ανδρών για τα ματς στο Nations League.

Αναλυτικά η αποστολή: Κότσαρης (Παναθηναϊκός), Στεργιάκης (Σλάβια), Θεοδωράκης (Ατρόμητος), Τσιμίκας (Ολυμπιακός), Πασαλίδης (Αστέρας Τρίπολης), Σάλιακας (Ολυμπιακός), Κυριακόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Νικολάου (Ολυμπιακός), Μαυρομάτης (Παναθηναϊκός), Χατζηδιάκος (Αλκμααρ), Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Στάικος (Παναθηναϊκός), Καραχάλιος (Λεβαδειακός), Μασούρας (Ολυμπιακός), Μπουζούκης (Παναθηναϊκός), Χατζηθεοδωρίδης (Παναθηναϊκός), Κωτσόπουλος (Ατρόμητος), Μωραΐτης (Παναχαϊκή), Καμπετσής (Παναθηναϊκός), Λημνιός (ΠΑΟΚ), Λάμπρου (ΠΑΟΚ), Γαλανόπουλος (ΑΕΚ) και Χατζηγιοβάνης (Παναθηναϊκός).

ΒΟΛΕΪ
Σπουδαία επιτυχία από τον ΑΟ Θήρας

Την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Θήρας, που επικράτησε στην Κύπρο της ΑΕ Λεμεσού με 3-0 σετ για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Challenge Cup. Eτσι, η ομάδα της Σαντορίνης που είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και στον πρώτο αγώνα θα δώσει το «παρών» στους 32 της διοργάνωσης. Οι παίκτριες του Γκάιτς και στον πρώτο αγώνα και στον επαναληπτικό στην Κύπρο δεν συνάντησαν προβλήματα απέναντι στις αντιπάλους, επέβαλαν το ρυθμό τους κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς και έφθασαν στην επικράτηση σε περίπου 1 ώρα.

Τα σετ: 12-25, 20-25, 15-25.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ωρα Ευρώπης για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία στο ντέρμπι του Ρέντη, που άνοιξε πρόωρα την αυλαία της 7ης αγωνιστικής στην Premier ανδρών, οι δύο «συγκάτοικοι» στην κορυφή του πρωταθλήματος, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, στρέφονται στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του Challenge Cup, η περσινή φιναλίστ ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα την αυστριακή Μπρέγκεντ στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Στόχος της «Ενωσης» η νίκη που θα αποτελέσει πρώτο βήμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς.

Για τον 3ο γύρο του EHF Cup, την Κυριακή 18 Νοέμβρη, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ισχυρή κροατική Νέξε, στοχεύοντας με τη σειρά του να θέσει τις βάσεις της πρόκρισης.

SUPER LEAGUE
Πρόστιμο στον Ολυμπιακό, φωνάζει η ΑΕΚ

Στα «μαλακά» έπεσε ο Ολυμπιακός στην υπόθεση των επεισοδίων μεταξύ οπαδών του και αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε στους «ερυθρόλευκους» πρόστιμο 60.000 ευρώ και όχι αφαίρεση βαθμών, όπως προβλεπόταν από την αρχική κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία.

Συγκεκριμένα: Ο Ολυμπιακός είχε κληθεί σε απολογία με βάση τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα, όπου προβλέπεται ότι σε περίπτωση επεισοδίων που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, η αντίστοιχη ΠΑΕ τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών. Το δικαστήριο όμως δέχτηκε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του Ολυμπιακού σε υπόμνημα 50 σελίδων και μετέτρεψε το κατηγορητήριο σε επεισόδια χωρίς βιαιοπραγίες, με βάση τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4α, όπου δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών. Η απόφαση λήφθηκε παμψηφεί.

Κύκλοι του Ολυμπιακού έκαναν λόγο για «πανηγυρική δικαίωση», ενώ ανέφεραν πως η Επιτροπή λειτούργησε με το αντίστοιχο σκεπτικό όταν αποφάσισε για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ - Αρης, όταν είχε επιβάλει και πάλι χρηματικά πρόστιμα.

Εντονη αντίδραση από ΑΕΚ

Αντίθετα, έντονη ήταν η αντίδραση από πλευράς ΑΕΚ, η οποία πριν ένα μήνα τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 βαθμών για επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «κατάλυση κάθε έννοιας ισονομίας και αλλοίωση του πρωταθλήματος», ενώ κατηγορεί τις πειθαρχικές αρχές για μεροληπτική στάση κατά της «Ενωσης».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ