ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32
85 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Γιορτάζουμε τα «γενέθλια» του Κόμματός μας μαζί με το λαό

Την Τρίτη, 18 του Νοέμβρη, τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα γιορτάζουν! Τιμούν την 85η επέτειο της ίδρυσης του Κόμματός τους. Και γιορτάζουν εκείνη τη μέρα, τη γενέθλια του Κόμματος της εργατικής τάξης, με πλατιά αγωνιστική εξόρμηση στο λαό. Επιδιώκουν να τη μοιραστούν και να τη γιορτάσουν μαζί με όλους εκείνους για τους οποίους αταλάντευτα 85 χρόνια τώρα μάχεται το ΚΚΕ. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής οργανώνονται για την Τρίτη και την Τετάρτη εκατοντάδες περιοδείες σε χώρους δουλιάς, σε χώρους όπου μορφώνεται και ψυχαγωγείται η νεολαία, σε συνοικίες κ.α., με τη διακήρυξη για τα 85χρονα της ΚΕ του ΚΚΕ ανά χείρας, με κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, με λουλούδια για τους εργάτες.

Στον Πειραιά περισσότερες από 100 περιοδείες έχουν ήδη «κλείσει» για την Τρίτη σε εργασιακούς χώρους και την Τετάρτη σε χώρους νεολαίας. Ο γιορτασμός των 85χρονων κορυφώνεται με την ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά την Πέμπτη, 20/11, στις 6.30μ.μ., στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΕΚΕ, μετέπειτα ΚΚΕ (Μιαούλη και Μπουμπουλίνας). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΠ, ο οποίος και θα τοποθετήσει αναμνηστική πλάκα στο ιστορικό αυτό κτίριο, ενώ χρονικό θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Στην Αθήνα, επίσης, σχεδιάζεται για την Τρίτη 18/11 ένα πλατύ άνοιγμα σε εργασιακούς χώρους και όχι μόνο, με εξορμήσεις και περιοδείες, ενώ διοργανώνονται και μια σειρά από εκδηλώσεις από ΚΟΒ, αλλά και Αχτιδικές Οργανώσεις. Στόχος της ΚΟΑ του ΚΚΕ είναι εκείνη τη μέρα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ ένα «κόκκινο κύμα» να πλημμυρίσει την πόλη, μεταφέροντας παντού το μήνυμα μιας γιορτής που φέρει μέσα της την ελπίδα για το αύριο της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας.

Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΑ, τονίζει: «Η ΚΟΑ τιμά τα 85 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ με πολύμορφη δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων, μαζί με οπαδούς και φίλους του Κόμματος. Οι ΚΟ διοργανώνουν συζητήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, τιμούν με περηφάνια τα 85 χρόνια ζωής του Κόμματός μας. Την Τρίτη, 18/11, οι ΚΟΒ συζητάνε το πρωί με τους εργάτες στους χώρους δουλιάς και το απόγευμα διοργανώνουν συσκέψεις, συζητήσεις με εργαζόμενους. Εχουν προγραμματιστεί πάνω από 250 περιοδείες και συζητήσεις. Κάθε μέλος και φίλος του Κόμματος μεταφέρει το μήνυμα της ΚΕ. Πριν 85 χρόνια με την ίδρυση του ΚΚΕ χαράχτηκε ο δρόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Οσες φορές ο ελληνικός λαός εμπνεύστηκε από τα ιδανικά, τις αξίες και την πολιτική του ΚΚΕ είχε κατακτήσεις και νίκες. Σήμερα, η προοπτική για το λαό βρίσκεται στη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, στη συμμαχία των εργατών, των φτωχών αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων και των ριζοσπαστικών δυνάμεων. Η δύναμη για τα λαϊκά στρώματα και σήμερα αντλείται από ένα ισχυρό ΚΚΕ, εμψυχωτή και οργανωτή του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Με πίστη στα ιδανικά και τις αξίες του Μαρξισμού - Λενινισμού, συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της ταξικής πάλης για την ανατροπή του καθεστώτος των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, για τη νίκη του σοσιαλισμού. Ο ιμπεριαλισμός δεν εξανθρωπίζεται, όπως προπαγανδίζουν οι αρνητές του σοσιαλισμού και οι οπορτουνιστές αλλά ανατρέπεται. Είμαστε αισιόδοξοι, ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας πάλης και εξεγέρσεων των λαών και της νίκης. Οι κομμουνιστές της Αθήνας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, για το σοσιαλισμό».

Μεταξύ άλλων, για την Τρίτη 18/11, προγραμματίζονται οι παρακάτω περιοδείες:

- Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό στις 9π.μ. με τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά στις 10π.μ. με τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ.

- Στο Αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Π. Ράλλη στις 9π.μ. με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ.

- Στο «Ωνάσειο» στις 9π.μ. με τον Σήφη Κωτσαντή μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

- Στην ΠΥΡΚΑΛ, στις 5.30π.μ. εξόρμηση και στις 10.30π.μ. ομιλία από τον Γ. Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ.

- Στη μηχανογράφηση του ΟΣΕ (Λιοσίων 301) στις 9π.μ. με την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ.

- Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Πειραιά, στις 9π.μ., με τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ.

-Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,(ΥΠΑ), στις 9.30 π.μ. με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ.

- Στο «Ασκληπιείο Βούλας» στις 9π.μ. με τη Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ.

- Στο «Λαϊκό», στις 9π.μ., με τον Π. Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ.

- Στην ALSTOM στο Κρυονέρι στις 10π.μ. με τον Β. Τιρτιράκη, μέλος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, περιοδείες από στελέχη της ΚΟΑ θα γίνουν:

- Στο «Υγεία» στις 9π.μ., με τον Γ. Πέρρο.

- Στο «Αλεξάνδρα» στις 9π.μ. με τον Στ. Λάμπρου.

- Στον Δήμο Αθήνας στις 7π.μ. με τον Γ. Γεωργόπουλο.

- Στα γραφεία διοίκησης της ΕΛΠΑ στις 8.30π.μ. με τον Π. Ηλιόπουλο.

- Στα Τσαγκαράδικα του Ταύρου και του Μοσχάτου με την Τούλα Μητσέα.

- Στο Μετρό Σεπολίων στις 10π.μ. με τον Απ. Παπά.

- Στο ΚΑΤ στις 9π.μ. με τον Γ. Νάνο.

- Στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης στις 10π.μ. με τον Δ. Μπαρτζώκα.

- Στον ΟΤΕ στα Κ. Πατήσια στις 7π.μ. με τον Τ. Κλάδη.

- Στην πιάτσα ταξί του αεροδρομίου στις 10π.μ. με τον Δ. Φέτση.

- Στα εργαστήρια του ΟΤΕ στην Καλλιθέα στις 7π.μ. με τον Φ. Λάφη.

- Στο «Δαφνί» στις 9π.μ. με τον Στ. Καλαρίτη.

- Στο Γενικό Κρατικό στις 9π.μ. με τον Στ. Μπαγκλέζο.

- Στο Ιπποκράτειο στις 9π.μ. με την Χριστίνα Ράπτη.

- Στο νοσοκομείο «Παπαδημητρίου» στις 9π.μ. με τον Γ. Ιωάννου.

- Στο Αιγινήτειο στις 9π.μ. με την Μαρία Κεφαλληνού.

- Στο 6ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στις 9π.μ. με την Ιουλία Νάρη.

- Στο 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στις 9π.μ. με τη Μαριάνθη Χαλβατζή.

- Στο «Σωτηρία» στις 9π.μ. με την Λέττα Μεθωνιού.

- Στο «Αγ. Ολγα» στις 9π.μ. με τον Χ. Χουρδάκη.

- Στο «Δήμο Καλλιθέας» στις 7π.μ. με τον Κ. Παπαγεωργίου.

- Στον ΟΣΕ, σταθμό Λαρίσης, κεντρική διοίκηση στις 8π.μ. με τους Σ. Ραυτόπουλο και Γ. Αθανασίου.

- Στο εργοτάξιο του ΦΙΞ στις 11 π.μ. με τον Γ. Πάσουλα.

Επίσης, περιοδείες θα γίνουν στα εργοστάσια: «Ματσούκης», «Πεταλούδα», «Γιούλα», ΜΙΝΕΡΒΑ, «Γιώτης», «Λεμονής», ΕΛΒΙΚΑ, ΤΡΙΟΥΜΦ, ΦΑΓΕ (17/11), «Χαϊδεμένος», ΣΟΦΤΕΞ, ΕΒΓΑ, «Παπαδόπουλος», ΧΑΡΤΕΛΑΣ, ΕΛΙΤ, «Παυλίδης», ΚΟΠΕΡ, ΖΗΜΕΝΣ, ΛΑΒΙΦΑΡΜ, «Φυρογένης», «Φειδάς», «Σιούτης», ELKO, BSB, «Σαρρής», ΜΠΡΙΤΑΝΙΑ, «Αγγλούπας». Ακόμα, στα γιαπιά του Βύρωνα και στη γραμμή του «ΜΕΤΡΟ» στο Αιγάλεω.

Στα πλαίσια του γιορτασμού των 85χρονων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», την Τρίτη 18/11, στις 2.45 το μεσημέρι.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ