Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Νοέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8730

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Το καζάνι κοχλάζει κι ας μη φαίνεται... »

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση που καλλιεργείται το έδαφος, για να ανθίσει ένας διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Και δε θα κουραστούμε να παλεύουμε γι' αυτό. Κάνουν λάθος άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν εμπιστοσύνη στο δίκιο τους και τη δύναμή τους και να περιφέρονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ». Από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1, η οποία δημοσιεύεται ολόκληρη στο σημερινό «Ριζοσπάστη»

ΣΕΛΙΔΕΣ 4- 5


ΣΕΛ.  4   -   5

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ έως την τελική νίκη του λαού

Ολοι αύριο στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία - Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

  • Τριάντα χρόνια μετά, τα κεντρικά συνθήματα του «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» παραμένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα. Οσοι θριαμβολογούν για τη δικαίωση του τότε λαϊκού αγώνα, είναι γιατί θέλουν να τσακιστεί το σημερινό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που δίνει προοπτική.
  • Γνήσια και ειλικρινής τιμή στο «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» σημαίνει να δυναμώσει η ταξική πάλη, να δεχτούν ισχυρό χτύπημα ο δικομματισμός και τα οικονομικά του στηρίγματα, η πλουτοκρατία.
  • Το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» καλεί σε δυναμική αντεπίθεση, για να έχουν οι εργαζόμενοι κανονική, και με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, εργασία, για να έχουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, στους άδικους πολέμους εναντίον λαών και χωρών.
  • Το ΚΚΕ τιμά το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, της νεολαίας. Βήμα το βήμα ν' ανοίξουμε το δρόμο της πλατιάς λαϊκής αναμέτρησης με τον ιμπεριαλισμό, έως την τελική νίκη.

ΣΕΛ.  7   -   10

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Την υποδεχόμαστε με πλατιά εξόρμηση στο λαό

Με πλατιά εξόρμηση στο λαό και τη νεολαία όλης της χώρας, υποδέχονται οι κομμουνιστές την 85η επέτειο από την ίδρυση του ΚΚΕ. Τιμούν αυτή τη μέρα μαζί με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, για τους οποίους αταλάντευτα 85 χρόνια τώρα μάχεται το ΚΚΕ. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής οργανώνονται για την Τρίτη και την Τετάρτη εκατοντάδες περιοδείες σε χώρους δουλιάς, στις γειτονιές αλλά και σε χώρους όπου μορφώνεται και ψυχαγωγείται η νεολαία. Ο «Ρ» παρουσιάζει, επίσης, στο ένθετο «7μέρες μαζί» ιστορικό αφιέρωμα για την ίδρυση του Κόμματος και το παράνομο φύλλο της εφημερίδας του Νοέμβρη 1973


ΣΕΛ.  3

Προσφορές
  • Ο ΘΩΜΑΣ και η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΥΖΙΡΙΔΟΥ προσφέρουν στο ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, 4.000 ευρώ
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΚΚΑΣ απο τη Νέα Υόρκη προσφέρει στο ΚΚΕ ως πρώτη δόση 2.000 δολλάρια ΗΠΑ
  • Η Λέσχη φίλων του ΚΚΕ απο το Σίδνεϋ Αυστραλίας προσφέρει 2.400 δολάρια Αυστραλίας



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ