ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και πάλη

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 31η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δυναμικά δίνουν το «παρών» οι νεολαίοι της ΚΝΕ και στο φετινό γιορτασμό
Δυναμικά δίνουν το «παρών» οι νεολαίοι της ΚΝΕ και στο φετινό γιορτασμό
«Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν και φέτος, ώστε περισσότερο από κάθε φορά, οι τιμητικές εκδηλώσεις για τα 31 χρόνια από το "Πολυτεχνείο" να αποκτήσουν περιεχόμενο αντίστοιχο με τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Περιεχόμενο αντίστοιχο με την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, που καταργεί κοινωνικά, δημοκρατικά και κυριαρχικά δικαιώματα, αλλάζει σύνορα, οργανώνει πολέμους, επιβάλλει με κάθε μέσον την πολιτική της πλουτοκρατίας».

Μ' αυτό το κάλεσμα ξεκινάει η ΚΕ του ΚΚΕ το μήνυμά της για την 31η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Κύπρο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής δείχνουν ότι νέοι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών βρίσκονται σε εξέλιξη. Σ' αυτό το πλαίσιο η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι εκδηλώσεις για το "Πολυτεχνείο", που κορύφωσή τους αποτελεί η πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, συνεχίζονται, σε πείσμα τόσων και τόσων μηχανισμών που βάλθηκαν να τις καταργήσουν χρόνια τώρα. Επιβάλλεται να γίνουν και πολύ πιο μαζικές, γιατί το "Πολυτεχνείο" παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Κι αν τότε ήταν η δικτατορία, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σήμερα είναι η δικτατορία του κεφαλαίου με κοινοβουλευτική μορφή, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα κόμματά της που επιβάλλουν την αντιλαϊκή πολιτική με την ιδεολογική τρομοκρατία, με τις αυταπάτες που καλλιεργούν, με τη χειραγώγηση λαϊκών δυνάμεων. Το νόημα του "Πολυτεχνείου" ταυτίζεται με την ανάγκη να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και πάλη, η κοινή δράση της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ΕΒΕ, με τη νεολαία. Εναντίον της συναίνεσης, που καλλιεργείται έντονα, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, και που αποσκοπεί στην υποταγή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην πλουτοκρατία».

ΠΑΜΕ
Η εργατική τάξη μαζί με τη νέα γενιά στους αγώνες

Το απόγευμα, καταθέτουν στεφάνι τα συνδικάτα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί την εργατική τάξη να συνεχίσει τους αγώνες και την πάλη της για τους ανεκπλήρωτους στόχους της ηρωικής εξέγερσης του 1973. Συμμετέχοντας στον αγωνιστικό εορτασμό, το ΠΑΜΕ θα καταθέσει σήμερα το απόγευμα στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου και καλεί τα Συνδικάτα που θα καταθέσουν στεφάνι να συγκεντρωθούν στις 5:30 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων κι από 'κει, μαζί με το ΠΑΜΕ, να προχωρήσουν στην κατάθεση.

«Η εργατική τάξη και το πιο πρωτοπόρο της τμήμα, όπως και τότε, έτσι και σήμερα βρίσκεται μαζί με τη νέα γενιά στους αγώνες για την πρόοδο, την προοπτική και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΓ του ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Σήμερα, που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκφραστές κάτω από την ομπρέλα των δυο ιμπεριαλιστικών κέντρων, των ΗΠΑ και της ΕΕ, οξύνουν τις επιθέσεις σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και ανεβάζουν το βαθμό εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, συσπειρώνοντας τις πιο ζωντανές δυνάμεις του κινήματος, ξεδιπλώνει την αντεπίθεση και τους αγώνες του. Σήμερα, είναι ανάγκη για συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις εκδηλώσεις και στη μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία», καταλήγει η ΕΓ του ΠΑΜΕ.

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Σήμερα καταθέτουν στεφάνι

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, θα καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, στο πλαίσιο του τριήμερου γιορτασμού.

Η προσυγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Η προσυγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία έχει οριστεί για αύριο στις 3 μ.μ. στη συμβολή των οδών Πατησίων και Πανεπιστημίου έως την οδό Σολωμού.

Την ίδια ώρα οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ, θα κάνουν προσυγκέντρωση στην Πατησίων στο ύψος του ΜΙΝΙΟΝ και η ΚΟΠ του ΚΚΕ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Καποδιστρίου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ