ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για συνέχεια και δύναμη στους αγώνες τους

Σε συγκέντρωση φοιτητών μίλησε χτες βράδυ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Motion Team

«Στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" συμμετέχουν φοιτητές και σπουδαστές που πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες. Εχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε την ψήφο των νέων ανθρώπων, των λαϊκών οικογενειών. Στις 7 και στις 14 Νοέμβρη εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο στην κάλπη! Στις 7 και 14 Νοέμβρη "Λαϊκή Συσπείρωση"!» Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες βράδυ στο φεστιβάλ της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στο φουαγιέ της Νομικής του ΑΠΘ.

Προηγούμενα κάλεσε τους νέους να μην πέσουν στην παγίδα της αποχής. Οπως είπε, «στους νέους δεν ταιριάζουν το σκύψιμο και η υποταγή, ταιριάζει η αξιοπρεπής στάση ζωής και η περηφάνια. Δε βοηθούν οι εκτονώσεις και ο αποπροσανατολισμός. Προοπτική χαράζεται με τον οργανωμένο, συνεχή αγώνα, σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος ειδικότερα στις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σημείωσε:

«Εχουμε χρόνια που μιλάμε στο πανεπιστήμιο. Μόνο τα ντουβάρια μένουν ίδια. Η ταμπέλα πρέπει να αλλάξει για να αντιστοιχεί αυτό που διαμορφώθηκε και διαμορφώνεται παραπέρα. Ταιριάζει η ταμπέλα "ΑΠΘ ΑΕ", "ΠΑΜΑΚ ΑΕ","ΤΕΙ ΑΕ", η ταμπέλα "Πανεπιστήμιο ΑΕ", περί αυτού πρόκειται. Η "επιχείρηση" αυτή έχει το "ιδρυτικό" της στη συμφωνία του Μάαστριχτ, στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στη συνθήκη της Μπολόνια, στη στρατηγική της Λισαβόνας, στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Βαθαίνει παραπέρα με τον επικείμενο νέο νόμο - πλαίσιο που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, συνέχεια του νόμου - πλαισίου της ΝΔ για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ψευτο- ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την αναγνώριση των κολεγίων, του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, της Διά Βίου Μάθησης, το νόμο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα», τόνισε και σημείωσε: «Σαν καλή επιχείρηση το "Πανεπιστήμιο ΑΕ" ανοίγει τις πόρτες του για όλους τους πελάτες. Τι λένε σήμερα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχές του ομάδες μέσα στα πανεπιστήμια για το αίτημά τους για "ελεύθερη πρόσβαση"; Προφανώς, το ΠΑΣΟΚ τους δικαίωσε».

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Θ. Κωνσταντινίδης

Motion Team

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Θ. Κωνσταντινίδης
Για τον "Καλλικράτη των ΑΕΙ και ΤΕΙ", τόνισε ότι διαμορφώνει το κατάλληλο υπόβαθρο για την προώθηση, για το βάθεμα αυτών των αλλαγών. «Ερχεται να εφαρμόσει τις εξαγγελίες, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για "Αυτοδιοίκηση - Αυτοτέλεια - Αξιολόγηση - Ευελιξία", να διευκολύνει την είσοδο του κεφαλαίου στην εκπαίδευση, να μεγαλώσει το κόστος για τη λαϊκή οικογένεια, να οξύνει την ταξική διαφοροποίηση. Ο Καλλικράτης διευκολύνει σήμερα τις συνενώσεις, καταργήσεις, μετονομασίες σχολών και τμημάτων, τη σύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις, τον προσανατολισμό από αυτές του περιεχομένου σπουδών, τη διαμόρφωση της "αγοράς μόρφωσης", τη διά βίου εργασιακή περιπλάνηση.

Ερχεται το σύνολο των αλλαγών αυτών να διασφαλίσει πως ο γιος του εργάτη, θα παραμείνει εργάτης με πιο βαθιά εκμετάλλευση, ενώ τα παιδιά των αστών θα διαμορφώσουν την αυριανή επιστημονική, διευθυντική ελίτ.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στέκεται απέναντι από αυτό το μαύρο μέτωπο. Αγκαλιάζει τα αιτήματα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό μετερίζι οργάνωσης του αγώνα και διεκδίκησης της Παιδείας των λαϊκών αναγκών.

Τέτοια Παιδεία έχει ανάγκη ο λαός μας, τέτοια Παιδεία εξασφαλίζει την ανάπτυξη της ίδιας της επιστήμης και της έρευνας, μπορεί να υπηρετήσει την ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας, με επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια τέτοια Παιδεία θα ανθίσει σε καθεστώς λαϊκής εξουσίας. Δεν μπορούν και δε θέλουν να την εφαρμόσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι συνοδοιπόροι τους. Μια τέτοια Παιδεία δεν είναι ουτοπικό όραμα».

Χρήσιμες και κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τις εκλογές

Παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες και προθεσμίες που αφορούν τις εκλογές για τα τοπικά όργανα του κράτους (περιφέρειες και δήμοι) που θα γίνουν στις 7 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα:

  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πρέπει να είναι δημότης οποιουδήποτε δήμου ή κοινότητας, που περιλαμβάνεται στα όρια της περιφέρειας όπου θα είναι υποψήφιος.
  • Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρέπει να είναι δημότες σε έναν από τους δήμους που περιλαμβάνονται στην περιφερειακή ενότητα (εκλογική περιφέρεια) που θα είναι υποψήφιος.
  • Οπου δε συντρέχει η παραπάνω προϋπόθεση επιτρέπεται η μεταδημότευση (εκλογική μεταδημότευση η οποία πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό).
  • Οι μεταδημοτεύσεις για υποβολή υποψηφιότητας γίνονται μέχρι 16 Οκτώβρη. Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιος θέλει να κάνει μεταδημότευση για να μπορέσει να είναι υποψήφιος σε άλλον δήμο από αυτόν που είναι εγγεγραμμένος, πρέπει να ολοκληρώσει αυτήν τη διαδικασία μέχρι τις 16 Οκτώβρη.
  • Η κατάθεση των συνδυασμών στον πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της έδρας της περιφέρειας (για την περιφέρεια Αττικής το Πρωτοδικείο Αθηνών) πρέπει να γίνει τουλάχιστον 20 μέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 17 Οκτώβρη.
  • Η ανακήρυξη των Συνδυασμών από το δικαστήριο γίνεται στις 23 Οκτώβρη.
  • Τα ψηφοδέλτια παραδίδονται από τους συνδυασμούς το αργότερο μέχρι 30 Οκτώβρη.
Στον Πειραιά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Πειραιά και η οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Κοραή.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη.

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

  • Σήμερα Σάββατο

10.30: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο στο Αιγάλεω (εκκίνηση από πλατεία Εσταυρωμένου).

11.00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (οδός Δημαρχείου, Αιγάλεω).

19.00: Θα παρέμβει σε εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα: «Για την ανάπτυξη και το περιβάλλον. Οι επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων», στο Δημαρχείο της Ελευσίνας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάσης Παντελόγλου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και Μανώλης Βαρδαβάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας.

  • Αύριο Κυριακή

19.00: Ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία της Κυψέλης. Θα χαιρετίσει ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Τη Δευτέρα 18/10

07.30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο εκσυγχρονισμού των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ).

19.00: Θα παραβρεθεί σε πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ με καλλιτέχνες, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, Αθήνα). Ακόμη θα παραβρεθούν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

  • Την Τρίτη 19/10

12.30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση των Οργανώσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ του Κόμματος και της ΚΝΕ, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Οικονομίδου).

Δραστηριότητα Θ. Κωνσταντινίδη

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σήμερα Σάββατο θα περιοδεύσει στο Κιλκίς.

Στις 10.30 π.μ., θα περιοδεύσει στο Πολύκαστρο

Στις 11.30 π.μ., θα περιοδεύσει στην Αξιούπολη.

Στις 6 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Εύρωπο.

Στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Γουμένισσα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ