ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΣΩΝ

ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
φωτό 1

Εκλεισαν, στις 13.1.2015, 7 χρόνια από το θάνατο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΑΡΟΥ, καθηγητή της μέσης εκπ/σης που σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για ένα καλύτερο σχολείο και για μια καλύτερη κοινωνία.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καραγάτς - Βόλου.

Ο γιος του, Βασίλης Σάρου, και η σύντροφός του, Κατερίνα Πλάκα - Σάρου.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΤΣΟΥ - Μακρονησιώτη - με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γεωργία Ι. Γκρινιάτσου

***

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συναγωνιστή,

ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,

προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Βέρα Καραγιάννη

***

φωτό 1

Στις 16 Γενάρη 2015 συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΡΟΖΑΣ ΤΑΤΣΗ - ΓΙΑΦΑΣΟΒΑ. Υπήρξε καθηγήτρια Ιστορίας στην πρώην ΕΣΣΔ, διδάκτωρ, υφηγητής πανεπιστημίου της Τασκένδης, εργάσθηκε 35 χρόνια, κατά τα όποια δημοσίευσε πάνω από 40 επιστημονικές και μεθοδικές εργασίες. Το 1957 παντρεύτηκε τον Κώστα Τάτση, πολιτικό πρόσφυγα, μηχανικό τηλεπικοινωνιών. Η Ρόζα υπήρξε καλή σύζυγος, άξια μητέρα και γιαγιά.

Στη μνήμη της Ρόζας, η οικογένεια Τάτση Κώστα προσφέρει 100 ευρώ ως οικονομική βοήθεια στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ κέντρου Νέας Ιωνίας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΟΥ
***

Στις 13 του Γενάρη του 2015, «έφυγε» από τη ζωή ένας αγαπημένος σύντροφος, ένας εξαίρετος κομμουνιστής, ένας λαμπρός φίλος: ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ. Γεννημένος στο χωριό Αμμος της Μεσσηνίας το 1924. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ από τη Δευτέρα Λυκείου και κάτω από την καθοδήγηση του αξέχαστου αγωνιστή Γιώργου Βουβαλέα (Μικρόβιο) ανέπτυξε αξιόλογη δράση στην Καλαμάτα. Στην αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ως πολιτικός καθοδηγητής, ακούραστος, έδρασε για τα ιδανικά της λευτεριάς της Λαϊκής Εξουσίας του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού. Υπέστη φοβερές διώξεις από το μεταβαρκιζιανό κράτος. Δικασμένος σε θάνατο, γλίτωσε ως από θαύμα. Εμεινε πιστός μέχρι την τελευταία του πνοή.

Αντί για στεφάνι, καταθέτουμε στο κόμμα του το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γουδή (ΖΩΓΡΑΦΟΥ) 100 ευρώ.

Βασίλης και Σοφία Τσοτσώνη.

***

φωτό 2

Στις 29 Γενάρη 1994 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής οικοδόμος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε συνδικαλιστής με δραστήρια συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Επίσης, στις 13 Νοέμβρη 2013, «έφυγε» από κοντά μας η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΡΑ, αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

Οικογένεια Καρδαρά


ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ -ΓΙΑΣΟΦΑΒΑ
ΤΑΤΣΗ ΡΟΖΑ -ΓΙΑΣΟΦΑΒΑ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΖΙΒΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΖΙΒΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
φωτό 1

Την Κυριακή 18 Γενάρη στις 9.30 π.μ. στην Οίτη (Σκαμνός) Λαμίας, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο, στη μνήμη του σ. ΤΖΙΒΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ.

Η κόρη του Βασιλική προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νότιας Λαμίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ