ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
φωτο 1

Σήμερα Κυριακή 15 Σεπτέμβρη και ώρα 10.45 το πρωί, στο νεκροταφείο Πετρούπολης, τελείται το μνημόσυνο για τις 40 μέρες του ΜΩΡΑΪΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, αγωνιστή σε όλη του τη ζωή για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, που έφυγε από τη ζωή στις 10 Αυγούστου.

Στην μνήμη του, η σύζυγος του, οι γιοι του και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης

***

φωτο 1

Σήμερα Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013 και ώρα 10 πμ γίνεται το 40ημερο μνημόσυνο του ΨΥΚΑΚΟΥ ΠΟΥΛΙΚΟΥ, στην εκκλησία του Αγ. Ευθυμίου στο Κερατσίνι.

Στη μνήμη του, σ/φοι και φίλοι του πρόσφεραν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.


ΨΥΚΑΚΟΣ ΠΟΥΛΙΚΟΣ
ΨΥΚΑΚΟΣ ΠΟΥΛΙΚΟΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
φωτό 2

Σύντροφοι μέλη του Συνταξιουχικού σωματείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» προσφέρουν, στη μνήμη των ηρωικών μορφών του κομμουνιστικού κινήματος στον 20ό αιώνα, ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ και ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, το ποσό των 125 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ και σαν απάντηση στο λυσσαλέο πόλεμο που εξαπέλυσαν οι οπορτουνιστές και τα αστικά ΜΜΕ με αφορμή την πώληση του «902».

Οι σύντροφοι που προσφέρουν είναι οι: Τσακιρίδης Τάκης, Σαλονικιός Χρήστος, Τζαμπάζης Πασχάλης, Αβράμης Αργύρης, Γκούλιος Αθανάσιος, Μητρούδας Θανάσης, Τσιορμπαντζής Αστέριος, Μανιά Σταυρούλα

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ ΚΡΕΩΝΑ, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ο συν/φος Μπουρσαλίδης Τάσος προσφέρει, στη μνήμη του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού Ζακύνθου.

* Στην μνήμη του συντρόφου και φίλου ΚΡΕΩΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Πόνεσα πολύ. Τον είδα, πρώτο πρώτο, φωτογραφία στο «Ριζοσπάστη». Μάτωσε η καρδιά μου γιατί έφυγε πολύ γρήγορα, νέος, με πολλούς αγώνες στο νομό Εβρου, αγαπητός από φίλους και αντιπάλους για τον κρυστάλλινο χαρακτήρα του, ως ιδεολόγος, Ανθρωπος, Κομμουνιστής. Θα σε θυμάμαι πάντα.

Αννα Κεφαλέλη, ΚΟΒ Θέρμης

***

φωτό 2

Για το ΛΑΖΑΡΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ και την συντροφό του, ΘΕΟΠΙΣΤΗ, αγωνιστές με μεγάλη ιστορία στην περιοχή τους και στους Αγώνες του Κόμματος. Τους γνώρισα ως υπέροχους ανθρώπους στη Ρουμανία αλλά και μέσα από το βιβλίο του, «Τετράδια Φυλακής» που δεν πρόλαβα να τους ευχαριστήσω για τη σπουδαία δουλειά και για τη ζωή τους στη θύελλα του Αγώνα που γνώρισα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Στην μνήμη τους, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Θέρμης.

Αννα Κεφαλέλη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή ΘΑΝΑΣΗ ΒΛΑΧΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 50 ευρώ για την επιτυχία του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Η σύζυγος, Σοφία Βλάχου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ή ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ (Σαϊτάνης) που γεννήθηκε στα Μαντζαβινάτα της Κεφαλλονιάς και σκοτώθηκε στα Κηπούρια της Παλικής και συγκεκριμένα στην Πλατιά Αμμο στις 14.9.1946 στον εμφύλιο, προσφέρουμε το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλικής, στο ΚΚΕ.

Τα ανίψια του, Νίκος και Γρηγόρης Βουτσινάς

***

φωτό 1

«Εφυγε» από τη ζωή στις 19 Αυγούστου 2013, η ΧΑΛΚΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Αποστόλου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, αγωνίστρια και στη ζωή.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της, οι γαμπροί και τα εγγόνια της προσφέρουν 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟ Λάρισας.

***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΟΥ, ΡΟΔΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, προσφέρουμε για ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Κανή και Γιάννης Γιαννακός

***

Στη μνήμη των γονιών μου, ΠΑΥΛΟΥ, που απεβίωσε στις 29.8.1959, και ΡΟΔΗΣ, που απεβίωσε στις 14.12.2005, καθώς και του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ, που απεβίωσε στις 4.12.1985, όλοι τους πιστοί ως το τέλος της ζωής τους στο ΚΚΕ και στα ιδανικά του Σοσιαλισμού, προσφέρω το ποσό των 70 ευρώ στο αγαπημένο μας ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

Β.Σ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, με τη συμπλήρωση 18 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω «Ριζοσπάστη».

Γιώργης Μωραΐτης

***

φωτό 1

Στις 14.7.2013 μας άφησε για πάντα ο αγαπημένος μας αδερφός ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ του Δημητρίου και της Εμορφύλλης. Γεννήθηκε το 1932 στο χωριό Μελίτη Φλώρινας. Για τα αριστερά φρονήματά της η οικογένειά του (οι γονείς του και ο μεγαλύτερος αδερφός του Κώστας ήταν μέλη του ΚΚΕ) διώχθηκε και, έτσι, ο Θεόδωρος, αποφάσισε να καταφύγει στο Βουνό και απ' εκεί στη Γιουγκοσλαβία. Το 1948, 16 χρόνων, κατατάχθηκε ως εθελοντής στο ΔΣΕ, πλάι στον πατέρα του και τον αδερφό του Κώστα που είχαν ενταχθεί, ήδη, στο ΔΣΕ.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ
Ο αδερφός του ΚΩΣΤΑΣ σκοτώθηκε το 1948 στο Βίτσι και ο πατέρας του, τραυματίας με 85% αναπηρία, πέρασε στην Αλβανία και, μετά, μέσω Πολωνίας, αντάμωσε με την οικογένειά του στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Ο ίδιος, μετά τη λήξη του εμφυλίου, πήγε στην Τασκένδη, στην ΕΣΣΔ. Το 1958 ήρθε στη ΣΔ Τσεχολοβακίας και αντάμωσε με τους γονείς του, τα υπόλοιπα αδέρφια του, όπου και έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας με την οικογένειά του, μέχρι το 1990 οπότε και επαναπατρίστηκε. Παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των γονιών τους και του αδερφού του Κώστα, τα αδέρφια του Μαρίκα Φωτιάδου (Μιχαηλίδου) και Μιχάλης Μιχαηλίδης προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτό 2

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο της συζύγου μου, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ), το γένος ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, από το χωριό Πιλαλίστρα Μεσσηνίας, στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ από το ίδιο χωριό που έπεσε θύμα αγροτικού μηχανήματος στη δακοκτονία, προσφέρω στο Κόμμα, μέσω ΚΟ Μενιδίου, το ποσό των 80 ευρώ.

Ο σύζυγος και φίλος, Κώστας Γεωργόπουλος

***

φωτό 1

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας, ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ του Αθανασίου, αντιστασιακός αγωνιστής. Είναι μαζί μας κάθε μέρα, στην καρδιά μας και στους αγώνες μας.

Νίκος Ζαχαριάδης
Νίκος Ζαχαριάδης
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 300 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ γεννήθηκε το 1921 στην Αγία Παρασκευή Βόλου. Το 1939 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το Σεπτέμβρη του 1942 εντάχθηκε στις πρώτες αντάρτικες ομάδες του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Πήλιο. Τον Αύγουστο του 1944, ο πατέρας του εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, ο Στυλιανός Καραΐσκος διώχθηκε αλύπητα από τις μετά -απελευθερωτικές κυβερνήσεις. Το 1947 συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στο Μούδρο της Λήμνου για 2 χρόνια. Τον Αύγουστο του 1949 μεταφέρεται στο Βόλο, περνάει έκτακτο στρατοδικείο μαζί με άλλους 10 συντρόφους του, καταδικάζονται σε θάνατο και εκτελούνται στις 17 Σεπτέμβρη 1949 στη θέση Καζανάκι Βόλου.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Αποστόλης Καραΐσκος προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του συζύγου μου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ για τα δύο χρόνια από το θάνατό του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Ανθή

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ακούραστου και ασυμβίβαστου συντρόφου μας ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΦΤΗ που «έφυγε» νωρίς από κοντά μας τον Μάρτη του 2013, που με αγωνιστικότητα και συνέπεια, υπηρέτησε μέσα από το κίνημα ως ναυτεργάτης, ως κοινοτάρχης στην κοινότητα Ραχών και όπου τον χρέωσε το κόμμα ως το τέλος της ζωής του για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης της χώρας μας και στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΚΙΟΥΡΕΜΟΥ ΚΩΣΤΑ που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας τον Οκτώβρη του 2012, οικοδόμο αγωνιστή, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ Ραχών Αγίου Πολυκάρπου Ικαρίας, το ποσό των 100 ευρώ στο κόμμα μας το ΚΚΕ.

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
***

φωτό 1

Η ΚΟΒ Ελληνικού του ΚΚΕ αποχαιρέτισε με βαθιά θλίψη έναν αφοσιωμένο και αταλάντευτο κομμουνιστή, το σύντροφο ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Ο σ. Μανώλης γεννήθηκε το 1939 στα Χανιά της Κρήτης. Ηταν γιος περήφανης οικογένειας Κρητών κομμουνιστών η οποία κυνηγήθηκε άγρια από το μισαλλόδοξο κράτος. Διαπαιδαγωγήθηκε στα ιδανικά του κομμουνισμού και γνώρισε από μικρός διώξεις. Νεαρός φτάνει στην Αθήνα και έρχεται σε επαφή με το κομμουνιστικό - εργατικό κίνημα, δουλεύοντας οικοδόμος. Αναπτύσσει πλούσια δράση μέσα από τις γραμμές της νεολαίας Λαμπράκη και γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Στην περίοδο της δικτατορίας ο σ. Μανώλης συλλαμβάνεται και οδηγείται στην πηγάδα του Χαλέπα όπου υποβάλλεται σε φριχτά βασανιστήρια. Στάθηκε, όμως, αλύγιστος. Και ενώ ετοιμάζεται η δολοφονία του, η κινητοποίηση του Κόμματος και του λαού, η κατακραυγή που ξεσηκώνεται, ακυρώνει, τελικά, τα δολοφονικά τους σχέδια και, τον καταδικάζουν σε 5 χρόνια φυλάκισης. Ακολουθούν οι φυλακές της Αίγινας, του Κορυδαλλού, οι φυλακές Αβέρωφ. Την ημέρα που αποφυλακίζεται, ωστόσο, συλλαμβάνεται, επιτόπου, και οδηγείται εξορία στη Λέρο. Μετά την εξορία, περνάει στην παράνομη οργάνωση του Κόμματος.

Μετά την μεταπολίτευση, αναδείχτηκε κομματικό στέλεχος με χρέωση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια επί δεκαετίες. Μεγάλη δραστηριότητα ανέπτυξε και στο εργατικό - οικοδομικό κίνημα. Χαρισματικός λαϊκός αγωνιστής, έβαλε τη σφραγίδα του σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Στάθηκε πρωτοπόρο στέλεχος όλα τα χρόνια και παρ' όλο που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στην υγεία του, πρόσφερε όλες του τις δυνάμεις στο Κόμμα. Βαθύς γνώστης της Μ-Λ θεωρίας, τα χρόνια της κρίσης, 1989-1991, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση του ΚΚΕ, για τη διατήρηση των κομματικών αρχών και της μ-λ θεωρίας του, ενάντια στον δεξιό και αριστερό οπορτουνισμό, για τη υπεράσπιση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Σεμνός, έντιμος και ανιδιοτελής, τον διέκρινε η τόλμη και το θάρρος, η αποφασιστικότητα. Ιδιαίτερα συναισθηματικός με μεγάλη ανθρωπιά. Για όλα αυτά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν. Ο Μανώλης Παπαδάκης αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο Κόμμα. Ηταν η γενιά που συνέχισε, σε άλλες συνθήκες, την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, δίπλα σε άφθαρτους κομμουνιστές αγωνιστές που στο διάβα τους άφησαν σε μας τους νεότερους ένα τιτάνιο έργο, σε κείνους που έγραψαν την ιστορία του Κόμματός μας με το αίμα τους. Κρατάμε γερά τη σκυτάλη και συνεχίζουμε...

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ελληνικού, στη μνήμη του συντρόφου μας, προσφέρουμε 200 ευρώ, ως πρώτη δόση, στο Κόμμα μας.

***

φωτό 6

Στη μνήμη των συντρόφων μου: ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ που ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες και πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες σε Μακρονήσι, Αϊ-Στράτη, Γιούρα, Παρθένι. ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ, που πιάστηκε και βασανίστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

Επίσης, στην μνήμη των κουνιάδων μου, ΒΑΣΙΛΗ και ΘΩΜΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, αξιωματικών του τακτικού στρατού και, μετέπειτα, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ακόμα, στη μνήμη των αδερφών μου, ΙΓΝΑΤΙΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Ιγνάτιος στο μπλόκο της Καλογρέζας κυνηγήθηκε από τους ταγματασφαλίτες, απέφυγε τη σύλληψη και βγήκε στο αντάρτικο. Ο Θεόδωρος καταζητούμενος κι αυτός στο μπλόκο της Καλογρέζας, κρύφτηκε κάτω από μια στοίβα ξερόκλαδα που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού μας και γλίτωσε. Και οι δύο ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 140 ευρώ για ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Δέσποινα Βενετσανοπούλου


ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ( Σαϊτάνης)
ΙΩΑΝΝΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ( Σαϊτάνης)

ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΩΜΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Θεόδωρος Τρανόπουλος
Θεόδωρος Τρανόπουλος

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

Δημήτρης Κρεωνάς
Δημήτρης Κρεωνάς

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Μιχάλης Καράφτης
Μιχάλης Καράφτης

Γκιουρέμος Κώστας
Γκιουρέμος Κώστας

ΧΑΛΚΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΧΑΛΚΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ του Δημητρίου και της Εμορφύλλης
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ του Δημητρίου και της Εμορφύλλης


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ