ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Πρωτοβουλία 5 δημάρχων» σε αντιλαϊκή κατεύθυνση

Μια τοπική διοίκηση ακόμα αντιδραστικότερη και σφόδρα αντιλαϊκή ονειρεύονται μια σειρά «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» δήμαρχοι που προβάρουν κουστούμι και για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Χαρακτηριστικά οι δήμαρχοι της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «πρωτοβουλίας των πέντε» Γιώργος Καμίνης (Αθηναίων), Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γιάννης Δημαράς (Πατρέων), Πάνος Σκοτινιώτης (Βόλου), και Φίλιππος Φίλιος (Ιωαννιτών) συναντήθηκαν στην Αθήνα και κατέληξαν στα εξής, ως προτεραιότητές τους:

«Τη μεταρρύθμιση στην ΤΑ με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλειά της». Οπερ σημαίνει απόλυτη συμπόρευση με τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές επιλογές για παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους και δυνατότητα για τους ΟΤΑ να επιβάλλουν νέους φόρους, τέλη, πρόστιμα ώστε να επιτύχουν αυτή την περιλάλητη αυτοτέλεια.

«Την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Στην πράξη κάνουν ολιγόμηνες προσλήψεις συμβασιούχων με μισθούς πείνας και ανακύκλωση της ανεργίας με τη λήξη των συμβάσεων. Ενδεικτικά, εκατοντάδες συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων έχουν απολυθεί επί δημαρχίας Καμίνη, ταυτόχρονα η διοίκησή του δεν κάνει το παραμικρό για να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ακόμα και εκατοντάδων που πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να στελεχώσουν τους παιδικούς του δήμου και η κυβέρνηση πάγωσε τις προσλήψεις.

«Την Κοινωνική Πολιτική». Την οποία εννοούν ως φιλανθρωπία με συγκέντρωση δωρεών και συσσίτια, την ώρα που π.χ. πρωτοστατούν σε απολύσεις και μειώσεις μισθών διευρύνοντας την φτώχεια, τουλάχιστον στην Αθήνα μειώνουν διαρκώς τα κονδύλια για τους παιδικούς σταθμούς, τον Πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, τα δημοτικά ιατρεία αφήνονται να παρακμάζουν κλπ.

«Τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη». Στην Αθήνα, σε μια πρόσφατη εξέλιξη, ακόμα και παιδιά που έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, θα είναι στο περίμενε και εκτός σταθμών τουλάχιστον ως τον Οκτώβρη, καθώς η χρονιά μεν ξεκίνησε αλλά μόλις τη Δευτέρα άρχισαν οι αρμόδιοι τη διαδικασία για 326 αναγκαίες προσλήψεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά οι σταθμοί του δήμου.

Τέλος, «Την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες». Αρκεί βέβαια, πειθήνιος και υποτακτικός να κάνει ό,τι ακριβώς του λένε. Αλλιώς, θα έχει να αντιμετωπίσει, επί παραδείγματι, τον δήμαρχο Καμίνη που πρωτοστάτησε στην εφαρμογή απαγορεύσεων λαϊκών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, σπεύδει δε να αντιταχθεί και επιτεθεί σε κάθε κινητοποίηση εργαζόμενων που ξεσηκώνονται καθώς πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Με εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα Κυριακή, στις 6 μ.μ., η ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ θα αναστηλώσει το μνημείο που είχε φτιάξει στις 29 Ιούλη 2012, για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου Εμμανουήλ Τσόνγκα και Ευάγγελο Καρουμένο, στη θέση «Αγριομέλισσα» της περιφέρειας Μεσαγρού Γέρας, όπου έπεσαν νεκροί στις 21 Νοέμβρη 1946. Το μνημείο είχαν καταστρέψει φασιστοειδή.
  • Σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου συγκέντρωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Μαριάννα Οργέττα, γραμματέας της ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής.
  • Σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στη Γλυφάδα, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα (Αρχιπελάγους 31, Τερψιθέα), θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.
  • Σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Μπραχάμι, στο καφενείο «ΠΟΖΙΔΗΣ» (Πεζόδρομος Πολυνείκους, Ασύρματος), θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά συγκέντρωση με θέμα: «οι εξελίξεις στην παιδεία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Ηλίας Πατίδης, στέλεχος του Κόμματος.
  • Αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στο θεατράκι Γρηγορούσας (οδός Κιλκίς) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Βασίλης Βούλγαρης, γραμματέας της ΤΕ Νοτιοδυτικών συνοικιών της ΚΟ Αττικής.
  • Την Τετάρτη 18/9, οι ΚΟΒ Δραπετσώνας και Ευγένειας του ΚΚΕ καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη με θέμα «πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (απέναντι από το Δημαρχείο Δραπετσώνας). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Την Τετάρτη 18/9, η ΚΟΒ Αμφιάλης του ΚΚΕ καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Κόμματος (Ξάνθου 41 & Τσαλδάρη).
  • Την Τετάρτη 18/9, η ΚΟΒ Γ-Δ Διαμερίσματος Πειραιά καλεί σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δ' Διαμερίσματος στα Καμίνια (Παπαγεωργακοπούλου και Μεθάνων).
  • Την Τετάρτη 18/9, στις 7.30 μ.μ., στον Υμηττό, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε συγκέντρωση με θέμα «οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του ΚΚΕ» θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
φωτό 1

Στον αγαπημένο μας φίλο και σύντροφο ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΛΗ που μας λείπει ένα χρόνο τώρα, στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς και υπόσχεση πως συνεχίζουμε τον αγώνα για μια δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση, σοσιαλιστική κοινωνία.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το Κόμμα που υπηρέτησε πιστά ως το τέλος της ζωής του, το ποσό των 140 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης.

Οι σύντροφοί του: Κώστας - Μαρία, Γρηγόρης - Γιάννα, Μιχάλης - Μαίρη και Θόδωρος Μπ.

***

φωτό 1

Στις 16 Σεπτέμβρη, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΙΜΗΣ) ΖΑΧΟΣ κλείνει ενάμιση χρόνο που έφυγε από κοντά μας.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και η κόρη του προσφέρουν 50 ευρώ στο αγαπημένο του Κόμμα, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ, μαχητή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, η Ενωση ΕΒΕ Ηλιούπολης προσφέρουν 55 ευρώ, οικονομική ενίσχυση στην ΠΑΣΕΒΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των φίλων και συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ, τελευταίου αντάρτη του ΔΣΕ του Πάρνωνα, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ, παλαίμαχου αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, ο Θάνος Αθανασόπουλος και η Βούλα Αθανασοπούλου - Ρογκάκου προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης) ΖΑΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μίμης) ΖΑΧΟΣ
ΤΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
7ήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία

Ενόψει του 13ου Συνεδρίου της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών) στη Σόφια στις 5/6 Οκτώβρη, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει 7ήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία, στο διάστημα, από Τρίτη 1 έως Δευτέρα 7 Οκτώβρη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε Μπουργκάς, Φιλιππούπολη, Σόφια, Σαντάντσκι (Τιμή συμμετοχής 320 ευρώ σε δωμάτιο 2κλινο. Σε μονόκλινο δωμάτιο 390 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται μετακινήσεις, 6 διανυκτερεύσεις, 6 πρωινά και 5 δείπνα εντός ξενοδοχείου).

Δηλώσεις συμμετοχής (και πληροφορίες) έως την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 210.8222.952 (κάθε μέρα, εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 8 πμ έως τη 1 μμ, και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο περίπτερο της Αντίστασης).


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΕΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΕΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
φωτό

Σήμερα Κυριακή στην Κάτω Τιθορέα γίνεται το μνημόσυνο του αγωνιστή Μακρονησιώτη ζωγράφου ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΑΝΗ, από την Κάτω Τιθορέα, που έφυγε από τη ζωή στις 9/8/2013.

Εκδήλωση τιμής στη Μάνδρα της Κοκκινιάς

Εκδήλωση προς τιμήν των 15 νεκρών που χτυπήθηκαν άνανδρα από βόλια των κατακτητών ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, 40 μέρες μετά το μπλόκο της 17.8.1944, στο μνημόσυνο, στην Κοκκινιά, συνδιοργανώνουν, σήμερα Κυριακή 15.9, ώρα 7.30 μ.μ., στον ιστορικό χώρο της Μάνδρας στη Νίκαια, οι μαζικοί φορείς της πόλης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Ενωση Γονέων, Ενωση Γυναικών, Επιτροπή Ειρήνης, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας, Σύλλογος «Κ. Βάρναλης», ΟΦΟΝ, σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ και ο σύλλογος Ασπρων Χωμάτων «Μέριμνα». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Ωρα 10 πμ, ιστορικός περίπατος, από την πλ. Δαβάκη (επίκεντρο της μάχης της Κοκκινιάς) προς το ιστορικό μουσείο. Το απόγευμα 5.30 μμ, στο χώρο της μάνδρας, θα γίνουν σκακιστικοί αγώνες από τον ΟΦΟΝ και τον ΑΦΟΑΝ. Στην εκδήλωση, για πρώτη φορά, θα ακουστούν τα ονόματα των πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών. Ο σύλλογος Γυναικών θα παρουσιάσει το ιστορικό χρονικό. θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το σύλλογο Αγ. Τριάδας.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους εργαζόμενους των πρακτορείων η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών μετά και την προχτεσινή τριμερή συνάντηση του σωματείου, της εργοδοσίας του πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ και της Επιθεώρησης Εργασίας, με αφορμή την απόφαση της εργοδοσίας να περικόψει επιδόματα και μισθούς. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε - όπως τονίζει το σωματείο - «η αδιαλλαξία και ο κυνισμός των εργοδοτών μας, όπου με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκαν ότι είναι ευαίσθητοι γιατί "έκοψαν" από τους μισθούς μας μόλις 15% ενώ μπορούσαν πολύ περισσότερο». Το ΔΣ του Σωματείου θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα των εργαζομένων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ