ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνελεύσεις και συσκέψεις

Στη μάχη της γενικής απεργίας ρίχνονται ήδη μια σειρά συνδικάτα, με συσκέψεις και συνελεύσεις σε κλάδους, τόπους δουλειάς αλλά και εργατογειτονιές. Χτες, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) απέστειλαν έγγραφο στην ΠΝΟ, επισημαίνοντας ότι μπροστά στις εξελίξεις και τη συνεχώς εντεινόμενη επίθεση απέναντι στα ναυτεργατικά δικαιώματα από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους «επιβάλλεται η άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις».

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες μπροστά στην απεργιακή μάχη:

 • Αύριο, Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, η Εργοστασιακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής της ΝΟΥΝΟΥ προχωρά σε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 12 το μεσημέρι.
 • Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας διοργανώνει σύσκεψη, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26, πλ. Ελευθερίας), στις 7.30 μ.μ.
 • Τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη:

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου πραγματοποιεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, στις 8 π.μ., ενάντια στη φοροληστεία μέσω των εκκαθαριστικών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, προχωρά σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των επιχειρησιακών σωματείων με θέμα την εκτίμηση της απεργίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία καθώς και την οργάνωση της επερχόμενης γενικής απεργίας στον κλάδο.

 • Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας, 1 μ.μ. - 3 μ.μ., και Γενική Συνέλευση. Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά την ίδια μέρα και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ.
 • Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Ζακύνθου.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Να «νεκρώσει» κάθε τόπος δουλειάς!
 • Στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ., η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
 • Χέρι-χέρι να μοιραστεί το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο
Στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο
Μπροστά στην απεργιακή μάχη στις 26 Σεπτέμβρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους «να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, οι υπηρεσίες, τα υπουργεία, τα σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους». Η συγκέντρωση στην Αθήνα ορίστηκε στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γωεργίου. Στη Ζάκυνθο, στις 10.30 π.μ., στο παλαιό Εργατικό Κέντρο.

Το αναλυτικό απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τους λίγους, τα μεγάλα συμφέροντα.

Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.

Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας.


Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, οι υπηρεσίες, τα υπουργεία, τα σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμή μας.

Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Οσες θυσίες και να κάνουμε, εμείς δε γλιτώνουμε από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που απλώνεται σε όλη την ΕΕ. Οσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν. Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Να γίνει η απεργία υπόθεση όλων μας, αφετηρία νέων αγώνων, ξεκίνημα ανασύνταξης του κινήματος με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας και τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Να συζητήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε και να συμφωνήσουμε πως θα απαλλαγούμε από δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, αντεργατικές πολιτικές και τις δεσμεύσεις από την ΕΕ. Να ξεκαθαρίσουμε την κατεύθυνση των αγώνων μας και τι συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται. Τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ υποστηρίζουν και θεωρούν ως βάση συσπείρωσης τα παρακάτω.

1. Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού της χώρας, με τα χρέη και τα ελλείμματα. Δε σώνουν κανένα λαό από τα χειρότερα.

Εχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Υλοποιούν την πάγια απαίτησή τους και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης εδώ και πολλές δεκαετίες για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα, για να στηρίζουν την κερδοφορία τους. Γι' αυτό και δεν αρκούνται μόνο στη φοροληστεία, στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στην αύξηση των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά, στις άγριες περικοπές των δαπανών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, σε κάθε κοινωνική παροχή. Προχωρούν σε ριζικές ανατροπές, όπως:

 • Ο καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, πράγμα που σημαίνει κατάργηση στην ουσία του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Μεροκάματα Βουλγαρίας και Αλβανίας για όλους.
 • Η πλήρης κατάργηση του 8ωρου και ο καθορισμός των ωρών, των ημερών, των βαρδιών με μονομερή απόφαση του εργοδότη και με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
 • Η μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η σύνταξη στα 70, η μείωση των συντάξεων και η παράλληλη αύξηση των 4.500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης. Στην ουσία οδηγούμαστε στην πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • Η κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.
 • Η παράδοση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με τις ιδιωτικοποιήσεις.

2. Τα μέτρα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κυρίως κακών εκτιμήσεων, κακής διαχείρισης, λιγότερης ή περισσότερης ικανότητας των διαχειριστών της κρίσης.

Είναι μέτρα που είναι αναγκαία μόνο για το κεφάλαιο, όχι για τους εργαζόμενους. Απορρέουν από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καθορίζει την πολιτική της με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων. Για αυτό και είναι ίδια και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, την Ισπανία, τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, ακόμη και σε όσες χώρες είναι έξω από την Ευρωζώνη και δεν έχουν κρίση.

Για αυτό δε φτάνει μόνο να καταγγείλουμε και να παλέψουμε να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα συμφέροντα και τις πολιτικές που τα επιβάλλουν. Δεν παλεύουμε για μια καλύτερη διαχείριση της αντεργατικής πολιτικής.

3. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε τη βελτίωση της ζωής του λαού. Την απορρίπτουμε. Είναι ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία των λίγων, που στηρίζεται στα λεηλατημένα εισοδήματα και τα δικαιώματά μας, είναι κόλαση για το λαό. Για αυτό στόχος και επιδίωξη του κινήματός μας, των αγώνων μας δεν είναι η αναζήτηση της μιας ή της άλλης διαχείρισης του σάπιου συστήματος. Ούτε έως την Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση που θα κάνει τον καπιταλισμό φιλολαϊκότερο.

Τέτοιους διαχειριστές και συνταγές διαχείρισης, τέτοιους διαπραγματευτές μέσα στη στρούγκα της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και χωρίς να θιγούν τα κέρδη και η ασυδοσία των καπιταλιστών, γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις μέρες μας, πολλούς. Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, συγκυβέρνηση Παπαδήμου και Σαμαρά στην Ελλάδα, Πρόντι, Ζοσπέν, Θαπατέρο, Μπερλουσκόνι, Μόντι, Ραχόι, Ολάντ και τόσους άλλους στην Ευρώπη, χθες και σήμερα.

Είναι καιρός να πούμε τέρμα στους σωτήρες και στις αυταπάτες, να βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και μετά να κλαίμε στα συντρίμμια.

Δεν ανεχόμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο να οδηγούμαστε στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, να καταστρέφονται ή να λεηλατούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ληστεύεται ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη της χώρας μας, ο λαός μας και να γίνονται καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες.

Για αυτό δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν παζαρεύουμε τρόπους αποπληρωμής του, δε ζητάμε καλύτερα μνημόνια, δεν υπάρχουν τέτοια.

Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη διαγραφή του χρέους. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε δεκάρα.

Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριό της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια τέτοια ανάπτυξη, για μια τέτοια ζωή.

4. Καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που χρόνια μας πιπίλιζαν τα μυαλά με το παραμύθι ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη, για ανταγωνιστική οικονομία, γιατί η πίτα που δήθεν θα αυξανόταν θα έφερνε αυξήσεις, θέσεις εργασίας, κοινωνικά δικαιώματα. Που δηλητηρίασαν τις συνειδήσεις με την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", που καλλιέργησαν και καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού. Που μας λένε ότι με τους αγώνες δε γίνεται τίποτα, που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό που ήταν και παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον αγώνα μας και τις κατακτήσεις μας. Που ακόμα και σήμερα μιλάνε για κοινωνικά δίκαιες θυσίες, για πιο ισορροπημένα μέτρα και που υπογράφουν ακόμα και τώρα, στο όνομα του ρεαλισμού, τη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Που πιπίλιζαν τα μυαλά των εργαζομένων με τις αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει "Ευρώπη της αλληλεγγύης, με έλεγχο των αγορών", αρκεί να αλλάξει ο διαχειριστής.

5. Αγωνιζόμαστε για Συνδικάτα γερά, μαζικά, που θα τους έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι, δεμένα με τους τόπους δουλειάς και με δράση για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων. Συνδικάτα ικανά να φρενάρουν την πρέσα που κατεβαίνει και συνθλίβει δικαιώματα και κατακτήσεις. Πιο ικανά να αντιστέκονται στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους, απαλλαγμένα από τους πράκτορες και τους υποτακτικούς της εργοδοσίας, από την αντίληψη της ταξικής συνεργασίας. Συνδικάτα που με όρους μαζικότητας, αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης και κοινής δράσης με όλα τα λαϊκά στρώματα θα δημιουργούν ρήγματα στη γενική γραμμή της εξαθλίωσης των εργαζομένων, θα αποσπούν κατακτήσεις.

Συνδικάτα που θα συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους, αλλά θα είναι αποφασιστικά ταγμένα κατά της ανάπτυξης που θα υπηρετεί την κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών και γενικώς των μεγαλοεπιχειρηματιών. Συνδικάτα που θα πολεμούν κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Συνδικάτα αποφασιστικά ταγμένα σε μια φιλολαϊκή ανάπτυξη στηριγμένη στους εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους.

Με αυτές τις θέσεις, με αυτή την κατεύθυνση και τους στόχους επιδιώκουμε την ταξική συσπείρωση και την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Με αυτήν την κατεύθυνση και με αυτούς τους στόχους οικοδομούμε την κοινωνική συμμαχία και την κοινή δράση με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με αυτούς τους στόχους δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της γενικής απεργίας και καλούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με σύνθημα:

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τα μονοπώλια.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ».


ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση την Τρίτη για την Ασφάλιση

Αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ και βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και για τα μέτρα που πλήττουν την κοινωνική ασφάλιση, οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), την Τρίτη, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στο ΕΚΛ.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών της κινητοποίησης, κάλεσαν τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται. Ταυτόχρονα, έστειλαν κάλεσμα μαζικής και δυναμικής λαϊκής συμμετοχής στην Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, τονίζοντας ότι χρειάζεται μαζική, οργανωμένη και σκληρή πάλη, κόντρα στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Στις 26 του Σεπτέμβρη κατεβάζουμε ρολά!

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα σωματεία στη μάχη της οργάνωσης της Γενικής Απεργίας μαζί με ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ

Σε μια πρώτη παρέμβασή της για τη Γενική Απεργία στις 26 του Σεπτέμβρη, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει σε χτεσινό δελτίο Τύπου: «Στις 26 Σεπτέμβρη 2012 κατεβάζουμε ρολά. Ο,τι είχε θεσμοθετηθεί προεκλογικά από την τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., υλοποιείται ταχύτατα, από την τρικομματική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Και αυτό δεν είναι το τέλος!

Τα ψέματα που «σερβίρισαν» προεκλογικά στον ελληνικό λαό μέσα σε 3 μήνες αποκαλύφθηκαν, στην ολότητά τους, όπως έγκαιρα η ΠΑΣΕΒΕ προειδοποιούσε.

Το «άλλο μίγμα», η «ακύρωση», η «σκληρή διαπραγμάτευση», οι «κόκκινες γραμμές» αποδείχτηκαν ότι είναι φούμαρα. Τα «νέα» φορολογικά μέτρα, ο «νέος» αντιασφαλιστικός νόμος, τα «νέα» ενοποιημένα χαράτσια και οι περικοπές στην υγεία, παιδεία, πρόνοια, θα κάνουν τα «παλιά» να φαντάζουν ανώδυνα.

Η Γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη 2012 πρέπει να σημάνει γενικό ξεσηκωμό και για τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους και Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα, όλους τους συναδέλφους, να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργίας.

Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012 κανένα μικρομάγαζο ανοικτό.

Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και βιοτεχνίες. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Τέρμα οι θυσίες για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια. Πορευόμαστε με τους συμμάχους μας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τις γυναίκες, τα παιδιά μας, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Παραμερίζουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους σε διαχειριστικές προτάσεις, για να υπονομευόσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και να διευκολύνουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα εξοντωτικά μέτρα.

Καταπολεμάμε το φόβο, την απογοήτευση με τον οργανωμένο και συντονισμένο Αγώνα μας, με τη μαζική συμμετοχή και τον αγωνιστικό παλμό.

Ο πόλεμος που μας κήρυξαν είναι σκληρός και αδυσώπητος. Στις 26 Σεπτέμβρη 2012 δίνουμε τη μάχη της απεργίας, του κλεισίματος των μαγαζιών και προετοιμάζουμε τις νέες που έρχονται».

 • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), που συνεδρίασε στις 12 του Σεπτέμβρη στην Αρτα, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη Γενική Απεργία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, η απόφαση λήφθηκε ως αντίδραση: Στην ψήφιση των καταστροφικών περικοπών που επιβάλει η εσωτερική τρόικα. Στην πολιτική της ύφεσης, της πτώχευσης των μικρών εμπόρων και των εργαζομένων. Στη διάλυση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων - υγεία, ασφάλιση, παιδεία, πρόνοια. Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Στις επόμενες μέρες, η ΟΕΣΒΔΕΝ θα γνωστοποιήσει το σχεδιασμό για την προετοιμασία της απεργίας.Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org