ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2020
Σελ. /28
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεθαύριο Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Η πορεία του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» όλο το καλοκαίρι που οδεύει προς την κορύφωσή της, οι υποδειγματικές και γεμάτες παλμό εκδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, δίνουν το στίγμα της οργανωμένης απειθαρχίας και διεκδίκησης, φωτίζουν τον δρόμο για τη μεγάλη κορύφωση των εκδηλώσεων στην Αθήνα, από μεθαύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης, Ζωγράφου.

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, ενώ και τις τρεις μέρες το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη

20.30 Χαιρετισμός του Ιάσονα Φανού, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

22.00 Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη

20.30 Ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.

21.15 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

22.00 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Σάββατο 19 Σεπτέμβρη

20.00 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

21.00 Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο.

Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος.

Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης.

Θα είναι ένα Φεστιβάλ που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από όλα τα άλλα. Εξάλλου, όλες οι εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις που έγιναν μέχρι τώρα, όπως και το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι, ήταν δείγμα της υπευθυνότητας που έδειξε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, δείγμα ότι μπορούν οι μεγάλες αυτές διοργανώσεις να προσαρμόζονται στις συνθήκες χωρίς να κάνουν καμιά έκπτωση στο περιεχόμενό τους, δείγμα ότι και τα καλυμμένα πρόσωπα έχουνε φωνή...

Ετσι και φέτος, το Φεστιβάλ θα εκπέμψει ηχηρά τα πολιτικά του μηνύματα, τον διεκδικητικό του χαρακτήρα για όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα η νεολαία και ο λαός. Θα «ταξιδέψουμε» και θα τραγουδήσουμε με τις μελωδίες του, τους καημούς, τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού μας, θα ανεμίσουμε τις κόκκινες σημαίες μας και θα υψώσουμε τις γροθιές μας δηλώνοντας... «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή!».

Ανταπόκριση αλληλεγγύης στις αιμοδοσίες της ΚΝΕ

Μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζει να βρίσκει το κάλεσμα της ΚΝΕ για προσφορά αίματος, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το πρωί της Κυριακής έγινε αιμοδοσία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τη συμμετοχή πολλών φίλων και μελών της ΚΝΕ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης, αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς υπάρχει έλλειψη σε αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Σ' αυτό το πλαίσιο οι εθελοντικές αιμοδοσίες της ΚΝΕ, που έχουν αρχίσει εδώ και δυο βδομάδες και οργανώνονται σε όλη τη χώρα, είναι ένα ακόμα δείγμα τού τι σημαίνει ότι το 46ο Φεστιβάλ προσαρμόζεται στις συνθήκες και γίνεται «αλλιώς»... κάνοντας πράξη μεταξύ άλλων το σύνθημα «Δίνουμε αίμα, "ανάσα" ζωής και αλληλεγγύης!».

Αιμοδοσίες γίνονται αυτό το διάστημα ως εξής:

Αθήνα: Πέμπτη 17/9, 9.00 - 19.00, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Λάρισα: Σήμερα Τρίτη, 9.00 - 13.00 και 18.00 - 20.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Γιάννενα: Πέμπτη 17/9, 16.00 - 20.00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Παρασκευή 18/9, 17.00 - 20.00, στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Αρτα: Κυριακή 20/9, 10.00 - 14.00, στο Εργατικό Κέντρο Αρτας.

Κέρκυρα: Αύριο Τετάρτη, 10.00 - 13.00, στον πεζόδρομο Πόρτα Ριάλα.

Από την εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον «Ευαγγελισμό»
Από την εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον «Ευαγγελισμό»
Κοζάνη: Σήμερα Τρίτη, 8.30 - 13.30 και 18.00 - 19.30, και αύριο Τετάρτη, 8.30 - 13.30, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Σάμος: Αύριο Τετάρτη μέχρι Παρασκευή 18/9, 10.00 - 14.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Μυτιλήνη: Πέμπτη 17/9, 9.00 - 14.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Κως: Σήμερα Τρίτη μέχρι Πέμπτη 17/9, 8.30 - 13.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κω «Ο Ιπποκράτης».

Χίος: Τετάρτη 7/10, 11.30 - 13.00 και 18.00 - 20.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο».

Το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στο χώρο του Φεστιβάλ

Στο χώρο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, όπως και κάθε χρόνο, θα λειτουργήσουν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και χώρος για την εγγραφή και ανανέωση συνδρομητών στα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», στην ΚΟΜΕΠ και στον «Ριζοσπάστη».

Ωστόσο, με βάση τις νέες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, το βιβλιοπωλείο θα λειτουργήσει... αλλιώς: Δεν θα έχει τη μορφή έκθεσης βιβλίου, όπως συνήθως, αλλά θα πωλούνται συγκεκριμένοι τίτλοι, που αφορούν κυρίως νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο φυλλάδιο με τις προσφορές της «Σύγχρονης Εποχής» και αντίστοιχο έντυπο παραγγελίας. Θα υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να παραγγέλνονται οι προσφορές στο χώρο του Φεστιβάλ, ώστε να τις παραλάβει κάποιος στο σπίτι του μέσω courier ή από το βιβλιοπωλείο.

Επιπλέον, θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τις προσφορές (που ισχύουν μέχρι 30/9/2020), όπως και όλες τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και μέσω του e-shop της, αλλά και επισκεπτόμενος τα βιβλιοπωλεία της.

Η «Σύγχρονη Εποχή», λοιπόν, πιστή στο ραντεβού της με το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», θα είναι και φέτος εκεί, αλλά αλλιώς!

Αξιοποίησε το e-shop και παράλαβε τα βιβλία στην πόρτα σου!

Σε επόμενα φύλλα

Το μήνυμα του 46ου Φεστιβάλ ακούστηκε ηχηρό την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας, το Φεστιβάλ έγινε πλατύ λαϊκό και νεανικό αντάμωμα τις προηγούμενες μέρες σε: Πάτρα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Γιάννενα, Αρτα, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Καστοριά, Γρεβενά, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ιεράπετρα.

Στα επόμενα φύλλα του ο «Ριζοσπάστης» θα φιλοξενήσει ρεπορτάζ και αποσπάσματα από τις κεντρικές ομιλίες για πολλά από τα παραπάνω Φεστιβάλ που έγιναν.

Για την πρόσβαση στο Φεστιβάλ

Οι λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ που διευκολύνουν την προσέλευση του κοινού στο χώρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια (κεντρική είσοδος από την οδό Ούλοφ Πάλμε), είναι:

«220» Ανω Ιλίσια - Ακαδημία (κυκλική).

«221» Πανεπιστημιούπολη - Ακαδημία (κυκλική).

«140» Πολύγωνο - Γλυφάδα. Αφετηρία από Δικαστήρια, στάση στην Ούλοφ Πάλμε.

«224» Καισαριανή - Ελ. Βενιζέλου.

«608» Γαλάτσι - Ακαδημία - Νεκροταφείο Ζωγράφου.

«250» Πανεπιστημιούπολη - Σταθμός Ευαγγελισμού (κυκλική).

«235» Ζωγράφου - Ακαδημία (κυκλική).

Για όσους δεν φοβούνται το περπάτημα, διευκολύνει και η στάση «Ευαγγελισμός» του Μετρό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ