ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες ενάντια στη φορολεηλασία

Πληθαίνουν κάθε μέρα τα ταξικά Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς του εργατικού κινήματος που παίρνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσης ώστε να οργανωθεί η μαζική αντίσταση και άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, συνολικά του λαού της χώρας.

1. Συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια και στην λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων διοργανώνει σήμερα Πέμπτη στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο, το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Οι ταξικές δυνάμεις και οι υπόλοιπες αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις μέσα από αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση καλούν σε οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των φοροχαρατσιών που ήδη αρχίζουν να στέλνονται και σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζεται τα εντάλματα πληρωμών να κατατεθούν στα σωματεία και να επιστραφούν στην Εφορία.

2. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Νάουσας έκανε χτες το ΔΣ του Σωματείου ΚΛΩΘΩ που ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 2,5 χρόνια καλούνται τώρα και αυτοί να πληρώσουν το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς». Το σωματείο κατήγγειλε ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρήκαν και δώσανε στην ΕΝΚΛΩ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα με κρατικές εγγυήσεις για να κλείσει εργοστάσια, να κάνει απολύσεις και σήμερα «ζητάνε τα ρέστα» από τους εργαζόμενους. Καλεί όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους (στα κλωστήρια Γ΄ - ΚΟΠΛΑΝ, τους απολυμένους της ΤΡΙΚΟΛΑΝ - Β' ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, τους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στην εισοδηματική ενίσχυση) να αρνηθούν να πληρώσουν. Να αντιδράσουν οργανωμένα και αγωνιστικά. Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στις 28 Σεπτέμβρη, 11 π.μ., έξω από την εφορία.

3. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, αύριο, Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα, σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου Χρυσομαλλούσα) με στόχο την οργάνωση και τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής στους αποστολείς τους.

4. Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου καλεί όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων της δύναμής του αλλά και όλους τους εργαζόμενους του νησιού σε δυο συσκέψεις. Η πρώτη σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα για τη δυτική Σάμο στα γραφεία των σωματείων Καρλοβάσου (οδός Γοργύρα). Η δεύτερη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα για την Ανατολική Σάμο στο Εργατικό Κέντρο.

5. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων στο νησί, την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο. Ταυτόχρονα, καλεί το λαό της Ζακύνθου να καταθέσει τα εντάλματα αφαίμαξης της εφορίας στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

6. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει γενική συνέλευση την Κυριακή, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του. Καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες, τους νέους, τις εργαζόμενες γυναίκες να καταθέσουν στο σωματείο τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την Εφορία και μαζικά με επικεφαλής το σωματείο τους να τα επιστρέψουν.

7. Στην ίδια κατεύθυνση ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων καλεί σε συμμετοχή στη γενική του συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος) και τους εργαζόμενους να καταθέτουν καθημερινά στα γραφεία του σωματείου αλλά και στη γενική συνέλευση τα εντάλματα πληρωμής από την Εφορία για τη μαζική επιστροφή τους.

8. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, με απόφασή του, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης, τα πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες να οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής και διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

9. Για το ίδιο ζήτημα η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας συνεδριάζει σήμερα στις 7.30 μ.μ.

10. Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας οργανώνει εξορμήσεις και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά τα εντάλματα πληρωμής στα σωματεία για να επιστραφούν με απαίτηση να καταργηθούν.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Δεν πληρώνουμε το χαράτσι

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» ψηφίζουν ομόφωνα να μην πληρώσουν το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς

902

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» ψηφίζουν ομόφωνα να μην πληρώσουν το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς
«Δεν πληρώνουμε το χαράτσι!», είπαν με μια φωνή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στη χτεσινή μαζική συγκέντρωση, η οποία μετατράπηκε σε γενική συνέλευση. Η πρόταση της διοίκησης του σωματείου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Οι εργαζόμενοι πήραν το λόγο και πρότειναν τρόπους για να εκφράσουν έμπρακτα την ανυπακοή τους στην πολιτική αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων: Να τα μαζέψουν όλα και να τα επιστρέψουν.

Την Πέμπτη 22/9 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» και πορεία για την άρνηση πληρωμής.

Εξόρμηση στην Εφορία Καλλιθέας

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας πραγματοποίησε χτες μαζική εξόρμηση στην Α' ΔΟΥ Καλλιθέας σχετικά με τα φοροχαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες. Μεγάλη ήταν και η αποδοχή στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής να οργανωθούν και μαζικά να επιστρέψουν τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και κατοίκων ζητούσε συγκεκριμένη επαφή με την Λαϊκή Επιτροπή, ώστε να καταθέσει τα εντάλματα πληρωμής.

Συνάντηση με την ΠΝΟ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ, σήμερα, Πέμπτη 15/9, στις 12 το μεσημέρι. Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ