Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11308

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Καλοκαίρι στις συνθήκες κρίσης για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της

Με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες και κυρίως οι μητέρες που δεν έχουν τρόπο να απασχολήσουν δημιουργικά το παιδί τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ασχολήθηκε η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ στο Π. Φάληρο.

Το ζήτημα του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και της αξιοποίησής του δεν αφορά βέβαια μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τη διάρκειά τους, όμως, το πρόβλημα αποκτά οξυμένες διαστάσεις. Τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά βρίσκονται, υποτίθεται, σε διακοπές. Συνήθως, όμως, είναι αναγκασμένα να περνούν το χρόνο τους κλεισμένα στο σπίτι, μπροστά στην τηλεόραση, είτε να συνοδεύουν τους γονείς, και συνήθως τη μητέρα, στο χώρο δουλειάς. Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη στις συνθήκες του φετινού καλοκαιριού, καθώς η καπιταλιστική κρίση στερεί από ακόμα περισσότερες οικογένειες τη δυνατότητα έστω και για ολιγοήμερες διακοπές.

Η ΟΓΕ διεκδικεί το κράτος να εξασφαλίζει φθηνές διακοπές για όλους τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν οργανωμένες κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά. Τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης να είναι δωρεάν και να απευθύνονται σε όλα τα παιδιά. Να γίνονται από κατάλληλους παιδαγωγούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους, γυμναστές, μουσικολόγους, θεατρολόγους και εικαστικούς) για να εξασφαλίζεται σωστό περιεχόμενο στη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία του παιδιού, σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών και της εποχής. Ιδιαίτερα τώρα, την περίοδο της κρίσης, με τα κρούσματα υποσιτισμού, να εξασφαλίζεται πλήρης, ποιοτική και δωρεάν διατροφή για τα παιδιά.«CANTO GENERAL»
«Σήμερα, όπως και τότε, θα γεννηθείς απ' το λαό»

Σαράντα χρόνια, μετά την πρώτη παρουσίαση, το έργο σύμβολο των αγωνιζόμενων λαών θα παιχτεί στο «Ηρώδειο», στις 17 του Ιούλη.


ΣΕΛ.  4  -  5
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Χωρίς κρατική στήριξη

Η χρηματοδότηση της κινηματογραφικής παραγωγής είναι πλέον υπόθεση της «αγοράς» με τον πλέον επίσημο τρόπο.


ΣΕΛ.  6
Εκθεση για τη Ρωσική Πρωτοπορία στο Δίον

ΣΕΛ.  6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΔΟΕ
Η σκοτεινή... παρέα των «αθανάτων»

ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εκατόν είκοσι χρόνια από την ανακάλυψη του ηλεκτρονίου

ΣΕΛ.  9


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org