ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία

Με εκλογές εν κρυπτώ, «νεκραναστάσεις» σωματείων - σφραγίδων, νέα φαινόμενα εκφυλισμού και νοθείας, στρώνεται ο δρόμος προς το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Δίπλα στις εργοδοτικές πιέσεις προς τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε «αρχαιρεσίες», μαζί με προϊσταμένους και διευθυντές, αυτοαπασχολούμενους και δημόσιους υπαλλήλους, προστίθενται τα «νεόφερτα προγράμματα "επιχειρηματικότητας"/ΕΣΠΑ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αναλαμβάνει η ΟΙΥΕ μέσω της πλειοψηφίας της».

Τις τελευταίες μέρες, οι εργατοπατέρες στήνουν εκλογές - φιάσκο σε «σωματείο» - φάντασμα στο Ηράκλειο Κρήτης («Σωματείο Εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης»), η πρόεδρος του οποίου είναι... αυτοαπασχολούμενη ασφαλιστική σύμβουλος, διατηρώντας ενεργή ατομική επιχείρηση. Επίσης, έχουν πιαστεί στα πράσα να προσπαθούν να οργανώσουν με την εργοδοσία εκλογές στο επιχειρησιακό σωματείο στο πολυκατάστημα «Attica» στην Αθήνα, πίσω από την πλάτη των εργαζομένων, κρύβοντας ακόμα και την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Ανάλογα κρούσματα καταγράφονται σε άλλες πόλεις (Ξάνθη, Θήβα).

Την ίδια στιγμή, ο γνωστός εργοδότης - «συνδικαλιστής» Δ. Καραγεωργόπουλος αναμασά σε ανακοινώσεις του τις αισχρότητες για «κομματικούς μισθοφόρους» και «τραμπούκους» που δήθεν επιτίθενται και τρομοκρατούν εργαζόμενους!

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, πρόκειται για τον «συνδικαλιστή» που, πλαισιωμένος και από την υπόλοιπη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος - Βασιλόπουλος - Κιουτσούκης), «τάχα έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης της "Fortuna Gaming", όμως συνεχίζει να την αξιοποιεί στις συναλλαγές του έως σήμερα». Παράλληλα, διατηρεί «μια σειρά ανώνυμα site δήθεν ειδησεογραφικά αλλά και άλλα, τα οποία είναι στο σύνολό τους ενταγμένα στην επιχείρηση - ομπρέλα της "Good Morning"», δηλαδή της μιας από τις τέσσερις εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται, και προσπαθεί μέσω αυτών να συνεχίσει «απρόσκοπτα το στήσιμο σωματείων - μαϊμού με εργοδότες και νόθους».

Το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει πως το πολυσέλιδο κείμενο που κατατέθηκε στο δικαστήριο, αποκαλύπτοντας τις βρωμιές τους, είχε αποτέλεσμα ο Καραγεωργόπουλος και οι συνοδοιπόροι του να βρεθούν εκτός της Προσωρινής Διοίκησης της ΟΙΥΕ.

«Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία. Εξω από τα σωματεία η εργοδοσία», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα, σε κάθε πόλη, σε κάθε σωματείο. «Οι πρόσφατοι αγώνες των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, στη "Mellon", των μεταλλωρύχων, στη "Frigoglass" δείχνουν ότι η εργατική τάξη μπορεί με την οργάνωση, με τη συσπείρωσή της κόντρα στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις να αγωνιστεί για τη ζωή της, τη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», καταλήγει.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ