ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση - κάλεσμα στους φοιτητές για ισχυρό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη

ΚΚΕ

Η ψήφος που μετράει!

Στις 7 Ιούλη στηρίζουμε τη δύναμη που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε: Το ΚΚΕ.

-- Για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός και η νεολαία. Για να είναι σε καλύτερη θέση τα δικαιώματά μας, να συνεχίσουμε τον αναγκαίο αγώνα για μόρφωση και εργασία με σύγχρονα δικαιώματα.

-- Για να πούμε τέλος στη ζωή με ψίχουλα, μνημόνια, ανασφάλεια.

-- Για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα που μας ετοίμασαν οι «προηγούμενοι» και θα φέρουν οι «επόμενοι».

-- Για να γίνει πράξη η ελπίδα να ζήσουμε καλύτερα!

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

-- Με δημόσια και δωρεάν Παιδεία, μόρφωση, μέριμνα για όλους.

-- Με πτυχίο ως μόνη προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας με δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

-- Με Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση για όλους, καθολική και δωρεάν.

-- Με πρόσβαση στον αθλητισμό, ψυχαγωγία, πολιτισμό για όλους δωρεάν.

Είναι στο χέρι μας! Με ισχυρό ΚΚΕ και συλλογικό, μαζικό αγώνα σε κάθε σχολή, σχολείο, γειτονιά, χώρο δουλειάς.

  • Την επόμενη μέρα των εκλογών, που όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ, χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαχητικούς αγώνες ενάντια στο σύστημα, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις που το υπηρετούν.
  • Ο ανυποχώρητος αγώνας για να ανατρέψουμε το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης και να φτιάξουμε έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων μας», τον σοσιαλισμό, δίνει προοπτική σε κάθε εστία αντίστασης και αγώνα.
  • Παλεύουμε για να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός. Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που δεν τα διπλώνει μπροστά στα «δύσκολα», δεν υποτάσσεται στο σύστημα. Γιατί έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, για να υπηρετήσουν η επιστήμη, η έρευνα και η καινοτομία τον εργαζόμενο άνθρωπο και τη βελτίωση της ζωής του και όχι τα κέρδη μίας χούφτας εκμεταλλευτών, όπως συμβαίνει σήμερα. Για να απολαμβάνει ο εργαζόμενος λαός τον πλούτο που παράγει με το μυαλό, τον κόπο και τα χέρια του.

Τιμωρούμε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ! ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ φυλάκισαν τα όνειρά μας για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων και τώρα έχουν το θράσος να ζητούν συγχωροχάρτι από τη νέα γενιά.

Ολοι μαζί παίζουν στο ίδιο έργο... με διαφορετικούς υπότιτλους!

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Εστίες με ενοίκια, δίνοντας «αέρα» στην ΝΔ που ακόμα δεν το είχε ξεστομίσει.

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη μείωση όσων φοιτητών δικαιούνται δωρεάν σίτιση, παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα της ΝΔ.

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ως «αριστερή» την πρόταση της ΝΔ για περιορισμό της διανομής δωρεάν συγγραμμάτων.

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις υιοθετώντας ουσιαστικά την ατζέντα της ΝΔ περί «ανομίας», βάζοντας στο στόχαστρο τους φοιτητικούς συλλόγους, ταυτίζοντας τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους με ενέργειες άσχετες με τους συλλόγους και το φοιτητικό κίνημα.

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και επέκτεινε την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, που στην πράξη σημαίνει να μην εξασφαλίζεται το αναγκαίο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, ασφυκτική λειτουργία των ιδρυμάτων.

-- Τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την Ανώτατη Εκπαίδευση είναι «αντιγραφή» από την πολιτική της ΕΕ. Μετατρέπουν τους φοιτητές σε πελάτες δεξιοτήτων και σεμιναρίων, με πτυχία «σούπες», που δεν κατοχυρώνουν την πρόσβαση στη δουλειά με δικαιώματα. Γι' αυτό ο καλύτερος χειροκροτητής της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που πολλαπλασίασε τις διαφοροποιήσεις στα πτυχία, ήταν η ΝΔ!

Δεν χαραμίζουμε ψήφο σε κόμματα «μίας χρήσης»...

...τέτοια κόμματα αποδείχθηκαν οι ακροδεξιοί ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, ο Λεβέντης κ.ά. Προβλήθηκαν και στηρίχθηκαν από το σύστημα, στήριξαν με διάφορους τρόπους την αντιλαϊκή πολιτική και τώρα ετοιμάζονται τα επόμενα. Τέτοιο είναι το κόμμα του Βαρουφάκη. Η «ρεαλιστική σύγκρουση» που προτείνει είναι τόσο επικίνδυνη που υπερπροβάλλεται από τα ΜΜΕ του συστήματος. Ο ίδιος έχει πει ότι θα συνεργαζόταν τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο που υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν ο Βαρουφάκης, άδειασαν τα ταμεία των πανεπιστημίων, επεκτάθηκε το 2ο μνημόνιο και άνοιξε ο δρόμος για το 3ο, μετέτρεψαν την ελπίδα του λαού για αλλαγή, σε συμβιβασμό και υποταγή. Ξαναζεσταμένη σούπα δεν τρώμε...

Σε αυτό το έργο εμείς... δεν μένουμε θεατές!

Ψηφίζουμε ανατρεπτικά και αντισυστημικά! Για να ανατρέψουμε όλους αυτούς που μας έφεραν ως εδώ.

Ψηφίζουμε αντιφασιστικά! Για να χτυπήσουμε κι άλλο τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή, να βγει από τη Βουλή. Για να κοπεί ο βήχας σε άλλα αντιδραστικά μορφώματα (Βελόπουλος).

Ψηφίζουμε ανυπότακτα! Για να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι στους νόμους, στις κυβερνήσεις, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που μας θέλουν στην άκρη για να διαλύουν ελεύθεροι τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε με προοπτική! Για να ανοίξει ο δρόμος για τα δικαιώματά μας, για τη ζωή που θέλουμε και αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε.

Εκδρομές Οργανώσεων της ΚΝΕ

Μονοήμερη εκδρομή «στην Ιστορία και στις ομορφιές του τόπου μας» οργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ το Σάββατο 15 Ιούνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 1949, στο χωριό Αμπελάκια του νομού Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσει μπάνιο στην παραλία του Στομίου της Λάρισας. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και συμμετοχές στο τηλέφωνο 6948.482.728 ή στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη Θεσσαλία.

Επίσης το Σάββατο 15 Ιούνη, η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει επίσκεψη στο Μνημείο των Μαχητών του ΔΣΕ στη Φλώρινα. Στο χώρο του Μνημείου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και θα ακολουθήσει συζήτηση για τον ΔΣΕ, για τη δράση του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και για τη Μάχη της Φλώρινας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην πόλη της Φλώρινας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ