ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Μάη 2019
Σελ. /24
Κόκκινη ψήφος σε όλες τις κάλπες για τη ζωή που μας αξίζει!

Ο Δ. Σταθόπουλος
Ο Δ. Σταθόπουλος
Ο Δ. Σταθόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε πως τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις «είναι ψηφοδέλτια πάλης, διεκδίκησης ελπίδας και αγώνα με προοπτική, για πραγματική ανατροπή των όσων καθημερινά ζούμε και βιώνουμε».

Υπογράμμισε πως «η ΕΕ δεν βελτιώνεται, δεν γίνεται φιλολαϊκή, δεν εκδημοκρατίζεται», φέροντας ως παράδειγμα το πώς η ΕΕ, με επίφαση την πάταξη της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα καταδιώκει τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών κινημάτων, ενώ εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Προειδοποίησε ότι μέσα στην ΕΕ «δεν μπορούν ασφαλώς να αποκλειστούν πάσης φύσεως αντιδημοκρατικές εκτροπές αν στο μέλλον κινδυνέψει το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης των χωρών της ΕΕ και ειδικά αν κινδυνεύσει η κατανομή του πλούτου όπως είναι», ενώ στηλίτευσε τα περί λαϊκής κυριαρχίας που ακούγονται εντός της χώρας, διερωτώμενος «πώς είναι δυνατόν να υφίσταται κατ' ουσία η λαϊκή κυριαρχία όταν μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει πολύ κάτω απ' το όριο της φτώχειας και επομένως αδυνατεί αντικειμενικά να συμβάλει σε οτιδήποτε πέρα απ' την ημερήσια επιβίωση, πράγμα που του προκαλεί κατάθλιψη και πλήρη απομονωτισμό».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «γι' αυτό ακριβώς είναι αντικειμενικά απαραίτητο η φωνή και η επιρροή του ΚΚΕ να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εκτός των άλλων και με την ενίσχυσή του στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Για να μπει σιγά - σιγά σε σίγουρο δρόμο η πάλη για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα - με τον στίχο του ποιητή Κ. Βάρναλη - να μη «γίνουμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένοντας κάποιο θάμα».

Η πρώτη ψήφος και κάθε νεανική ψήφος να είναι κόκκινη!

Ο Ν. Ζαχαρόπουλος
Ο Ν. Ζαχαρόπουλος
Ο Ν. Ζαχαρόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, στάθηκε στη σημασία της ψήφου των νέων παιδιών, καλώντας τους να στείλουν το μήνυμα που πρέπει: «Η πρώτη ψήφος και κάθε νεανική ψήφος να είναι αγωνιστική, κόκκινη ψήφος (...) Γιατί η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά! Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε!». Πιο συγκεκριμένα, κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί δεν ανέχονται να ζουν με τα ψίχουλα, μέσα στη μιζέρια, τους μαθητές γιατί το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που στήριξε τις δίκαιες κινητοποιήσεις τους, όλους γιατί έχουν συμφέρον να εκλέξουν περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές ευρωβουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Τις μέρες που απομένουν, σημείωσε, «υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Το χρωστάμε στην Ιστορία μας, στην Ιστορία της πόλης και του λαού μας! Το χρωστάμε στους 15.000 Μικρασιάτες πρόσφυγες (...) Το χρωστάμε στους ανθρακωρύχους της Καλογρέζας, τους εργάτες των λατομείων και των λιγνιτωρυχείων, τους ταπητουργούς, τους κλωστοϋφαντουργούς (...) Το χρωστάμε στα 22 παλικάρια του Μπλόκου της Καλογρέζας. Στους 1.000 του εφεδρικού ΕΛΑΣ Νέας Ιωνίας, που κατέλαβαν το καλοκαίρι του '44 το εργοστάσιο της Μπριτάνια και έδιωξαν τους Γερμανούς ναζί κατακτητές από τη Νέα Ιωνία (...) Το χρωστάμε στους αγωνιστές της μεταπολεμικής περιόδου, τους απεργούς ανθρακωρύχους του '54. Στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης (...) Το χρωστάμε - αναφέρουμε μόνο ένα από τα εκατοντάδες ονόματα - στην συντρόφισσά μας, την Δέσποινα την Βενετσανοπούλου, που μετέφερε πάντα με σεμνότητα, χαμόγελο και αισιοδοξία όλες τις παραπάνω χρυσές σελίδες Ιστορίας του τόπου μας στις νεότερες γενιές. Την συντρόφισσα που το 1955 ήταν η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα δημοτική σύμβουλος στη Νέα Ιωνία (...) Ολοι αυτοί έχουν χαράξει το δρόμο μας. O δρόμος αυτός δεν έχει γυρισμό! (...) Μία και μοναδική επιλογή: Με το χέρι στην καρδιά, με το μυαλό καθαρό και τα μάτια ανοιχτά: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!».



Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Ν. Φιλαδέλφεια (δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Δεκελείας 97) θα μιλήσουν η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

-- Σε συγκέντρωση στο Γαλάτσι, στις 7.30 μ.μ., στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης (Αγ. Γλυκερίας & Γαλατσίου) θα μιλήσουν: Η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής, η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου.

-- Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, θα επισκεφτεί το Λαϊκό Νοσοκομείο για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, στις 9.30 π.μ., θα επισκεφθεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική του δήμου και τις τεχνικές υπηρεσίες του ΔΒΑ στο Σταθμό Λαρίσης Στις 11.30 π.μ. θα περιοδεύσει σε καταστήματα στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο. Στις 8 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης (Ιερά Οδός 151). Στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση - βραδιά Μεσογειακής Τζαζ της ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής του ΚΚΕ στο μπαρ «Ακροβάτης» (Αρχελάου 16) στο Παγκράτι.

-- Σε σύσκεψη αποφοίτων σοσιαλιστικών χωρών, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Νικόλαος»), θα μιλήσουν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό».

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον (πλατεία Δημαρχείου) θα μιλήσουν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Νίκος Σταματόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου.

-- Στη Νίκαια, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι), θα μιλήσουν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Αγγέλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στο Κερατσίνι (πλ. Λαού), στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσουν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και ο Γιώργος Καλαμαράς, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Μενίδι (αίθουσα Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων, Δεκελείας 42), θα μιλήσει σε σύσκεψη συνταξιούχων ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Παλαιό Φάληρο (πλατεία Ντάβαρη), θα μιλήσει η Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσει ο Νίκος Γαρδίκης, υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ελληνικό (πλατεία Σουρμένων) θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Ιωαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

-- Στις 7.30 μ.μ., στον Βύρωνα (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Βαγγέλης Γείτονας, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα.

-- Στις 8 μ.μ., στο Μαρούσι (πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού) θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός ε.α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Θανάσης Φωτόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου.

-- Στις 8 μ.μ., στη Βούλα (πλατεία Ιμίων) θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Κώστας Πασακυριάκος, υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Κορωπί (πλατεία Αγάλματος) θα μιλήσουν η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, υποψήφιος δήμαρχος Κορωπίου.

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σε σύσκεψη με παλαίμαχους του οικοδομικού κινήματος θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί την ΑΕΝ.

-- Στις 11 π.μ., στους εργαζόμενους στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα περιοδεύσει η Χριστίνα Σκαλούμπακα.

-- Στις 10 π.μ. η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ. ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί το υπ. Τουρισμού για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.45 π.μ. η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, θα επισκεφτούν την ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., σε σύσκεψη με φοιτητές της ΣΕΤΠ και ΣΕΤ (πρώην ΣΓΤΚΣ και ΣΤΕΤΡΟΔ) θα μιλήσει η Δέσποινα Μαστρολέων, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 2 μ.μ., σε σύσκεψη με φοιτητές της Ιατρικής θα μιλήσει η Αφροδίτη Ρέτζιου.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 10 π.μ. ο Ν.Σοφιανός θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Στις 7.30 μ.μ., στα Πετράλωνα (πλατεία Αγ. Αικατερίνης) θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Κωνσταντίνα Τσιουπρά και ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

-- Στις 8 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο της ΚΟ Αττικής, που λειτουργεί στην έδρα της (Αχαρνών 241), σε σύσκεψη υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης.

-- Στις 8 μ.μ., στη Μεταμόρφωση (κεντρική πλατεία) θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μιχάλης Μιχαήλ και ο Παναγιώτης Μακρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης.

-- Στα Κύθηρα, στις 7.30 μ.μ., στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στα Φράτσια θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

-- Στις 12 μ., στους εργαζόμενους στην Οδοντιατρική Σχολή θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 5.30 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ θα μιλήσουν σε σύσκεψη με μετανάστες, που διοργανώνει η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού, ο Αχμετ Μουσταφά, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

-- Στις 7.30 μ.μ., στα Μελίσσια (πλ. Αγ. Γεωργίου) θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βιτάλης και ο Σπύρος Κωνσταντάς, υποψήφιος δήμαρχος Μελισσίων - Πεντέλης.

-- Στις 12 μ., στους διοικητικούς εργαζόμενους της Πανεπιστημιούπολης 2 (πρώην ΤΕΙ - Π) θα μιλήσει η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αττική.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ