ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Μάη 2019
Σελ. /24
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
Οι κομμουνιστές, οι συνεργαζόμενοι μαζί μας δεν υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη της πάλης

Ο Κώστας Κατιμερτζόγλου, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση αναφέρθηκε στη συσσωρευμένη πείρα από τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και στο δήμο Ν. Ιωνίας.

Πείρα που επιβεβαιώνει, όπως σημείωσε, «ότι υπάρχει ένα ενιαίο αντιλαϊκό νήμα που συνδέει τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις κυβερνητικές αποφάσεις και την υλοποίησή τους από περιφερειακές και δημοτικές αρχές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ. Πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε η ψήφος να πιάσει τόπο. Να μη σκορπίσει αριστερά και δεξιά σε παραλλαγές του ίδιου νομίσματος», σημείωσε.

Οπως υπογράμμισε, το δίλημμα και για το λαό της Ν. Ιωνίας είναι αν «θα στηρίξουμε με την ψήφο μας αυτόν το δρόμο που μας έχει φέρει έως εδώ ή θα στηρίξουμε τη δύναμη του αγώνα και της αντεπίθεσης» και τον κάλεσε να μην ξεχάσει και να μη δώσει άφεση αμαρτιών σε περιφερειακές και δημοτικές αρχές που συνέβαλαν στην επιτυχία των αντιλαϊκών κυβερνητικών στόχων.

Οπως τόνισε - απευθυνόμενος στο λαό της περιοχής - «να μην ξεχάσεις ότι η περιφερειάρχης, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικές παρατάξεις οι προερχόμενες και στηριζόμενες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στήριξαν μαζί τις αντιδραστικές αλλαγές του "Καλλικράτη" και του "Κλεισθένη", όλο το πλαίσιο που έχει μετατρέψει δήμους και Περιφέρειες σε αποτελεσματικούς ιμάντες εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Μεταφέροντας με κατεύθυνση της ΕΕ ευαίσθητους τομείς αρμοδιοτήτων και οικονομικής διαχείρισης στους δήμους: Σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, ανοίγοντας το δρόμο της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης.

Να μην ξεχάσεις και γι' αυτό να μη δώσεις άφεση αμαρτιών στην παράταξη του κ. Γκότση, ως δημοτική αρχή, για να συμβάλει στην επιτυχία αυτών των αντιλαϊκών κυβερνητικών στόχων:

Αποδέχτηκε τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους και τις σχολικές επιτροπές. Τις παράνομες παρακρατήσεις από την πλευρά του κράτους, που έχουν φτάσει στα 15 δισ. και προέρχονται από την εξοντωτική φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων, χωρίς η κυβέρνηση να τα αποδίδει στην Τοπική Διοίκηση.

Κατέφυγε στην αύξηση των ιδίων πόρων και βάζοντας σε εφαρμογή τους μνημονιακούς νόμους, προχώρησε στην είσπραξη διαφόρων οφειλών ακόμα και από τροφεία, φόρους και πρόστιμα (και για ποσά που ήταν κάτω από 500 ευρώ) που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, στέλνοντάς τα σε τράπεζες και εφορίες.

Στάθηκε εχθρικά απέναντι στις διεκδικήσεις των ίδιων των υπαλλήλων του δήμου.

Προσανατολίζεται για τη στέγαση των 250 προνήπιων των τεσσάρων ετών, κυρίως στην τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε προαύλια σχολείων».

«Να μην ξεχάσεις επίσης τις ευθύνες τόσο της σημερινής δημοτικής αρχής όσο και των προηγούμενων, οι οποίες έχοντας άλλες προτεραιότητες παρέδωσαν δεκάδες χώρους, ειδικά παλιά εργοστάσια, σε μεγάλες τραπεζικές και εμπορικές αλυσίδες, παρά την τεράστια έλλειψη σχολικών, αθλητικών, χώρων αναψυχής και πρασίνου», σημείωσε, φέρνοντας παράλληλα μια σειρά από παραδείγματα για το πώς με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, τα τελευταία 16 χρόνια, για 4 δημοτικές θητείες, έχουν γίνει μόνο ένας παιδικός σταθμός και ένα μόνο νηπιαγωγείο, ότι για την ικανοποίηση της Οδηγίας της ΕΕ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με LED και για την αγορά δύο λεωφορείων για την τοπική συγκοινωνία, μαζί φέσωσαν τον δήμο ψηφίζοντας τον δανεισμό του με 1.622.200 ευρώ, ότι μαζί πανηγύρισαν για την ίδρυση των δύο ΤΟΜΥ στη θέση των δύο καταργημένων παραρτημάτων του ΙΚΑ, που υπολείπονται και σε ιατρικό προσωπικό και σε εξοπλισμό, για να δώσουν άλλοθι στο διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν, σε βάρος της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Και φυσικά, να μην ξεχάσει ακόμα ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν στην κυριολεξία η μόνη δύναμη» που στήριξε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του δήμου, πρωτοστάτησε στη δρομολόγηση λύσεων σε μια σειρά σοβαρά προβλήματα, αντιπαρατέθηκε στην προσαρμογή της λειτουργίας του δήμου στα μνημόνια, στήριξε τις λαϊκές διεκδικήσεις για την ανάκτηση των απωλειών του λαού, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κατήγγειλε την ανακύκλωση της φτώχειας, τη φοροληστεία, τα ματωμένα πλεονάσματα, τους πλειστηριασμούς, τις απολύσεις και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού στο δήμο.

«Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί μας δεν υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ακόμα πως «έχει σημασία σε αυτήν τη μάχη, η μια ψήφος να μην ακυρώνει την άλλη, αλλά να τη στηρίζει, να τη διευκολύνει. Να σταθούμε ενιαία σε όλες τις κάλπες. Να δώσουμε απάντηση σε όλη την κλίμακα εφαρμογής της αντιλαϊκής επίθεσης από την ΕΕ μέχρι τον δήμο. Δεν είμαστε διχασμένοι άνθρωποι, δεν πρέπει να κομματιάζουμε τα κριτήρια και την ψήφο μας ανάλογα με την κάλπη».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ