ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Μάη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μαχητικής συντρόφισσας ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ, δημοσιογράφου του «902», που τόσο άδικα και πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας, αλλά και που τόσο παλικαρίσια και περήφανα στάθηκε έως το τελευταίο λεπτό της ζωής της, επιδεικνύοντας απαράμιλλο σθένος ακόμη και στην πιο άνιση μάχη με την ασθένεια, η Ζέττα Καραμπέρη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ασπροπύργου.

***

Η σ. Μαρία Μετσοβίτη προσφέρει στη μνήμη του σ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΖΟΥ 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αιτωλικού. Ο σ. Γιάννης Αραζός ήταν ο τελευταίος επιζών απ' αυτούς που πέρασαν από το κολαστήριο του Αουσβιτς.

***

ΦΩΤΟ

Πέντε σκληρά και πικρά χρόνια πέρασαν από τον παντοτινό αποχωρισμό του μονάκριβου πολυαγαπημένου μας γιου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ. Στη μνήμη του προσφέρουμε μέσω ΚΟ ΟΤΕ στο ΚΚΕ 100 ευρώ και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οι γονείς του, Ανδριανος και Γεωργία

***

ΦΩΤΟ

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τότε που «έφυγε» ο αξέχαστος σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΓΗΣ. Εκλεγμένο μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, είχε το προτέρημα να συνδυάζει την κομματικότητα στην αταλάντευτη επαναστατική πάλη με την προσήνεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Οι σύντροφοί του προσφέρουν 30 ευρώ στο Κόμμα.

***

ΦΩΤΟ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη της αγωνίστριας ΖΩΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ - ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ, πιστής οπαδού στα πανανθρώπινα ιδεώδη και ιδανικά της εργατικής τάξης πάντα δίπλα στην πρωτοπορία το Κόμμα μας, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, το ποσό των 300 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, συμβάλλοντας στο παραπέρα άνοιγμα της δουλειάς μας για την υπόθεση του σοσιαλισμού.

***

ΦΩΤΟ

Ο σ. Χρήστος Τσεκλιάς και η οικογένειά του, στη μνήμη της μητέρας του, ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΤΣΕΚΛΙΑ, που καταγόταν από Παπαδάτες Πρεβέζης και «έφυγε» από τη ζωή στις 24 Απρίλη 2012, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ προσφέρουν 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΪΚΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - καπετάνιος του ΕΛΑΣ, πήρε μέρος στη μάχη του Μυστρά. Εξορίστηκε για τη δράση του σε Μακρόνησο, Φολέγανδρο, Γιούρα, Αϊ - Στράτη και Ικαρία, ενώ για τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα φυλακίστηκε 3,5 χρόνια.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης.

Η κόρη του, Μαρία Ράικου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΣΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης. Ο Ευάγγελος Βάσσιος, χρόνια μετανάστης στη Γερμανία, είχε πλούσια δράση. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα, πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ, μπολιασμένος με τα ιδανικά και τις αρχές του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
Η γυναίκα του, Μαρία Ράικου

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 12 χρόνια που «έφυγε» απ' τη ζωή ο αγωνιστής και κομμουνιστής ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ. Γεννήθηκε το 1921 στο Αλιβέρι Εύβοιας. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (1941 - 1944) ως μέλος του ΕΑΜ από το Μάη του 1942 έως το Δεκέμβρη του 1943, ως μέλος των αντάρτικων ομάδων από το Γενάρη του 1944 μέχρι το τέλος του ΕΛΑΣ, στο ένοπλο τμήμα του. Πήρε μέρος στις μάχες του Αλιβερίου και στο Παρθένι, όπου τραυματίστηκε στο χέρι.

Ο χαρακτήρας του, η καθαρότητα στην πολιτική του σκέψη, η ηρεμία, το ήθος και η λεβεντιά που τον διέκριναν ήταν χαρακτηριστικά που ακόμα και οι αντίπαλοί του είχαν σε εκτίμηση. Πάλευε πάντα και προσπαθούσε με ήρεμο τρόπο να πείθει τον περίγυρό του ότι μόνο με αγώνα ταξικό έχει τη δυνατότητα η εργατιά να αλλάξει τη ροή της Ιστορίας. Τίμησε μέχρι την τελευταία του πνοή τα ιδανικά της τάξης του και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο γιος του Γιώργος και τα εγγόνια του Ζαφείρης και Μαρία προσφέρουν στη ΚΟΒ Αλιβερίου το ποσό των 80 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 14 Απρίλη 2016 «έφυγε» απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο σύντροφος ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΣ από την Κάτω Παναγιά Ηλείας. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1982, την τετραετία 1982 έως 1986 και την οκταετία 1990 έως 1998 ήταν κοινοτικός σύμβουλος του Κόμματος, στην κοινότητα της Κάτω Παναγιάς. Τη δεκαετία 1986 έως 1996 μετακόμισε στην Πάτρα, όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν Γραμματέας της ΚΟΒ Ζαρουχλέικων Πάτρας του ΚΚΕ. Το 1996 εγκαταστάθηκε οριστικά στο χωριό του την Κάτω Παναγιά Ηλείας και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πάντα μπροστάρης στη ζωή και στον αγώνα πιστός στις αρχές και στις ιδέες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι φίλοι του και οι σύντροφοί του στην ΚΟΒ Κάμπου Ηλείας του ΚΚΕ προσφέρουν για την ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 200 ευρώ.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ, ο Γιάννης Τσοποτός προσφέρει 30 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΤΟ Βόλου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Μάρτη συνοδεύσαμε το σύντροφό μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ στη γη του Πόρου και του Γαλατά.

Κατατάχθηκε στο ναυτικό αρχές του 1939 ως μόνιμος υπαξιωματικός. Βρισκόταν στο «Αβέρωφ» που μέσω Κρήτης πήγε στη Μέση Ανατολή. Το φθινόπωρο του '41 μπήκε σε πλοίο εξυπηρέτησης υποβρύχιων και σε λίγο βρισκόταν να υπηρετεί στο υποβρύχιο «Νηρέας». Μετά βρέθηκε στο καταδρομικό «Αετός» σαν πυροβολητής και συμμετείχε σαν αντιστασιακός στην ηρωική στάση του '44 που βασικό της αίτημα ήταν να σταλούν τα πλοία στο μέτωπο ενάντια στους Γερμανούς. Τον αντάμειψαν, στέλνοντάς τον με τα χιλιάδες άλλα παλικάρια στα περιβόητα «σύρματα» στο Γκαντούρ και Τνιπί.

Απολύθηκε το '46 και ασχολήθηκε με το γραφείο μεταφορών στον Πόρο, πάντα πιστός στις ιδέες του και δραστήριος κομμουνιστής. Στη δικτατορία τον έστειλαν στη Γυάρο. Με τη μεταπολίτευση τον αποκατέστησαν στο ναυτικό σαν συνταξιούχο με το βαθμό του υποπλοιάρχου.

Ηταν ο επικεφαλής και η ψυχή του ΚΚΕ από τότε μέχρι σήμερα στην περιοχή Πόρου - Γαλατά Τροιζηνίας. Συντηρούσε τα γραφεία του από τη σύνταξή του. Στην κρίση που είχαμε το '90 κράτησε παλικαρίσια στάση, πιστός στις ιδέες μας για την ιστορική επιλογή οργάνωσης της εργατικής τάξης στο Κόμμα της και την επιμονή στην ιστορική ανάγκη ανατροπής ενός βάρβαρου συστήματος που έφαγε τα ψωμιά του και σαπίζει προκαλώντας συμφορές. Για τη μοναδική επιλογή της Ανθρωπότητας, βαρβαρότητα ή σοσιαλισμός, για την προσμονή πως μετά από αγώνες και θυσίες θα εγκαθιδρύσουμε, το Βασίλειο της Πανανθρώπινης Φιλιάς, που λέει ο μεγάλος μας Βάρναλης.

Στη μνήμη του ο σ. Κ. Τζατζάνης προσφέρει στην οργάνωσή του Α' Διαμερίσματος Πειραιά, 50 ευρώ.

ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΕΡΒΕΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΝΑΡΔΗ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 11 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΒΑΪΟΣ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ, ένας σεμνός και ακούραστος μαχητής. Βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή.

Η κόρη του Κατερίνα και οι εγγονές του Βάια και Ηρώ προσφέρουν στη μνήμη του στο ΚΚΕ το κόμμα που ήταν μέλος του μέχρι το τέλος της ζωής του 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ που «έφυγε» πρόσφατα, οπαδού και φίλου του ΚΚΕ, προσφέρω 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», για την ενίσχυση του Κόμματος.

Η ξαδέλφη του Τασούλα Βασδέκη

***

Ο Μήτσος Γεωργακόπουλος προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, στη μνήμη των συντρόφων και συναγωνιστών που έπεσαν αγωνιζόμενοι για τη λευτεριά της πατρίδας και του λαού μας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 22 χρόνια, την 1/7/1994, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο ΚΚΕ 170 ευρώ.

Η γυναίκα του Πόπη Τσουκαλά

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από την Τέρπυλλο Κιλκίς, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Για τον σύντροφο και φίλο ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΗΛ που «έφυγε» πρόωρα και άδικα από τη ζωή στις 16 Μάρτη 2016 προσφέρω στο κόμμα του, στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κατασκευών της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο σύντροφός του και φίλος του Σωτήρης Κανούλας

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα αγώνων του λαού μας, κομμουνίστριας, ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, από το χωριό Καστανιές Κιλκίς. Τη «θεία» Ευρυδίκη τη γνώρισα στα μέσα του 1981 όταν επέστρεψα με προσωρινή άδεια στην Ελλάδα. Η πρώτη γνωριμία έγινε μέσω του γιου της, συντρόφου Κώστα, τον οποίο γνώριζα από το εξωτερικό. Η συμπεριφορά της και ο τρόπος περιποίησής της μου θύμιζε το σπιτικό μου, όταν ακόμα ήμουν Αετόπουλο και περνούσαν από το σπίτι μας διάφορα στελέχη και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΒΑΪΟΣ
ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΒΑΪΟΣ
Μαζί με το σύζυγός της ΒΕΡΒΕΡΗ, τον οποίο δεν είχα την τύχη να γνωρίσω, παρά τις δυσκολίες και τους κατατρεγμούς που πέρασαν στη ζωή τους, μεγάλωσαν τέσσερα παιδιά με σωστό προσανατολισμό, τα οποία μέχρι και σήμερα βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα. Τέτοιες αγωνίστριες γιαγιάδες που άλλες «έφυγαν» από τη ζωή και άλλες ζουν ακόμα ανάμεσά μας, δεν πρέπει να ξεχνιούνται ποτέ, ιδιαίτερα από τη νεολαία μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη της αγωνίστριας Ευρυδίκης και του συζύγου της Βερβέρη προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Στάθης Φωτιάδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ από τον Ταξιάρχη Γρεβενών, πιστού οπαδού του Κόμματος, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ.

Οι κόρες του Χρύσα και Μαρία Μπαχτσεβάνου

***

ΦΩΤΟ

Η ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ γεννήθηκε το 1927. Στον ΔΣΕ εντάχθηκε το 1948. Με την ήττα του ΔΣΕ πέρασε στην πολιτική προσφυγιά, στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης, στην οποία έζησε για 35 χρόνια. Εκεί παντρεύτηκε τον Στάθη Μωυσιάδη με τον οποίο απέκτησε δυο παιδιά, τον Κώστα και την Ανατολή. Η οικογένεια επαναπατρίστηκε τον Ιούλη του 1985 στο Χειμερινό Βοΐου Κοζάνης όπου ζούσαμε μέχρι σήμερα. Η Αγγελική πέθανε στις 26/3/2016. Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Στάθης Μωυσιάδης, προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης της Τομεακής Υπαίθρου Κοζάνης.

ΚΟΥΓΙΑΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΟΥΓΙΑΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 2/5/2016 έκλεισαν επτά χρόνια από το θάνατο του σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΗΠΟΥΡΟΥ επί χρόνια μέλους της ΚΟΒ Περισσού. Γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Εμαθε να διαβάζει και να γράφει στο πανεπιστήμιο της ζωής και του αγώνα. Από παιδί είχε πολλά όνειρα. Μπήκε στη σκληρή βιοπάλη και μαζί στο κυνήγι της γνώσης. Ο,τι ξεκινούσε να κάνει, του το σκότωνε η απανθρωπιά του κοινωνικού συστήματος. Εντάχθηκε στο επαναστατικό κίνημα. Αρχισε να γράφει. Πρωτοδημοσίευσε προπολεμικά διηγήματα και ποιήματα στα «Νεοελληνικά Γράμματα» του Δ. Φωτιάδη! Ο,τι έγραψε κατοπινά και έως το θάνατό του, καλύπτοντας τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και την πολιτική προσφυγιά, ασκώντας μαζί και το λειτούργημα του δημοσιογράφου, είχαν το χρώμα της ιδεολογίας του, ακουμπούσαν στο Κόκκινο Λάβαρο. Συνοπτικά έγραψε διηγήματα, ποιήματα, χρονικά του αγώνα, βιβλιοκρισίες, μυθιστορήματα, σκετς, μεταφράσεις από τα γερμανικά.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ευαγγελία Κηπουρού και ο γιος του Κώστας, που ζει στη Λιψία της πρώην ΓΛΔ, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού, που το υπηρέτησε σ' όλη του τη ζωή (όπως βέβαια και ο αδελφός του «Μαλαίτσικος») 100 ευρώ.

Θα τον θυμόμαστε όσο ζούμε με τρυφερότητα και αγάπη.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Γενάρη πέθανε η ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΖΙΒΛΙΚΑΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Γεννήθηκε στην Πεπονιά Βόιου Κοζάνης το 1930 από μεγάλη αγροτική οικογένεια. Στα 17 της κατατάχθηκε στον ΔΣΕ, όπου υπηρέτησε στην πολιτοφυλακή. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν σαν πολιτικός πρόσφυγας. Εκεί παντρεύτηκε τον Δημήτρη Τσιβλικάκη - Παπαδάκη, ανθυπολοχαγό του ΔΣΕ και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τάσο και τον Βασίλη, τα οποία μεγάλωσαν με αγάπη και νοσταλγία για την Ελλάδα. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε ως βρεφοκόμος, μετά σε οικοδομή και τέλος σε εργοστάσιο παραγωγής αεροπλάνων. Το 1975 επαναπατρίστηκε. Από τη μικρή μου σύνταξη δίνω 30 ευρώ για τον αγώνα του ΚΚΕ που τόσο αγάπησε, μέσω της ΚΟΒ Μίκρας Θεσσαλονίκης.

Νικήτας Χονδρούδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 30/4/2014 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής γιατρός ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ. Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη των αδερφών του ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΡΗΓΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ που δολοφονήθηκαν για την κομμουνιστική τους δράση από το αστικό κράτος, προσφέρω ως ενίσχυση στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Μιλτιάδης Χρ. Παραθυράς

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΪΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΪΚΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Η αντιστασιακή του δράση τού στοίχισε την καταδίκη σε ισόβια από έκτακτο στρατοδικείο. Αφέθηκε ελεύθερος το 1961 και συνέχισε τους αγώνες του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελισάβετ και τα παιδιά του Γιώργος, Δημήτρης και Ελβίρα Δημητριάδου προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαγκαδά.

***

Ο σύντροφος Νεντόπουλος Νίκος προσφέρει μέσω ΚΟΒ Κουφαλίων 50 ευρώ στο Κόμμα στη μνήμη των συντρόφων από τα Κουφάλια που έδωσαν τα καλύτερά τους χρόνια για να κρατήσουν ζωντανό το ΚΚΕ στο χωριό μας. Αυτοί ήταν οι: ΜΗΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΝΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΝΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΠΟΥΝΤΟΣ ΤΑΣΟΣ και ΣΠΟΡΙΤΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9/5/2016 συμπληρώνονται δύο χρόνια που «έφυγε» νωρίς από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ. Η απουσία του έχει αφήσει ένα τρομερό κενό και πόνο που όσο περνά ο καιρός αντί να γιατρεύεται πονάει περισσότερο. Μας λείπει αφόρητα. Τον έχουμε όμως ζωντανό στο νου και στην καρδιά μας. Και θα είναι έτσι όσο εμείς ζούμε. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση ως την τελευταία του πνοή, το ποσό των 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

ΖΩΗ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ - ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ
ΖΩΗ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ - ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ
Η γυναίκα του, τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του ΘΩΜΑ ΚΟΥΓΙΑΓΚΑ, γιατρού που για τις ιδέες του φυλακίστηκε και εξορίστηκε στον Αι Στράτη και αλλού, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Η γυναίκα του Μαίρη, τα παιδιά του Αντώνης - Θανάσης Κουγιαγκάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, με φυλακές και εξορίες, ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΣΒΕΣΤΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 10 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Μαίρη Κουγιαγκά


ΒΕΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΕΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΕΚΛΙΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΣΕΚΛΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΖΙΒΛΙΚΑΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΤΖΙΒΛΙΚΑΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΣΙΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΣΙΟΣ

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΣ
ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ