ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Μάη 2011
Σελ. /32
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δείξε τη δύναμή σου! Μπες στην πάλη!

Κάλεσμα της ΚΝΕ στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΤΕΙ, μπροστά στις σπουδαστικές εκλογές της ερχόμενης Τετάρτης

Με ανακοίνωση - προκήρυξη, μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται ιδιαίτερα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΤΕΙ, καλώντας τους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και τη ζωή τους. Αναφέρεται ειδικά στα προβλήματα των ΤΕΙ και στην κύρια αγωνία των σπουδαστών, το δικαίωμα στη δουλειά, και δείχνει στους σπουδαστές ότι η θέση τους είναι στον αγώνα μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Η ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές να δείξουν τη δύναμή τους, επιλέγοντας τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση - προκήρυξη της ΚΝΕ στα ΤΕΙ έχει ως εξής:

«Σπουδαστή, σπουδάστρια

Ξέρεις καλά πώς είναι να δουλεύεις παράλληλα με τις σπουδές σου, να κάνεις πρακτική με τους χειρότερους όρους, να περιμένεις 6 μήνες στην "ουρά" για να μπεις σε ένα εργαστήριο. Ξέρεις τι σημαίνει να έχεις κακογραμμένες σημειώσεις αντί για βιβλία, να πληρώνεις ένα σωρό λεφτά για το νοίκι, για τα αναλώσιμα. Γνωρίζεις την αγωνία των γονιών σου για να σε βοηθήσουν, για να βγει ο μήνας στο σπίτι, για να μην απολυθούν.

Γι' αυτή την άθλια κατάσταση, που βιώνεις εσύ και η οικογένειά σου, υπάρχει υπεύθυνος: Είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ, που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, ενισχύει βιομήχανους κι εφοπλιστές να αυξάνουν τα κέρδη τους.

  • Σε θέλουν πελάτη στο ΤΕΙ - επιχείρηση, που θα πουλά πανάκριβα μια πλήρως υποβαθμισμένη γνώση.
  • Θέλουν να περιπλανιέσαι για μια ζωή μεταξύ ανεργίας και δουλειάς - λάστιχο, χωρίς ασφάλιση και συλλογική σύμβαση εργασίας, με μισθό 592 ευρώ. Η δουλειά σου να είναι φτηνή και ευέλικτη, να σε εντάσσουν και να σε αποσύρουν από την παραγωγή όποτε θέλουν με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
Φτάνει πια! Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν!

Είναι ψέμα ότι φταίμε όλοι για την κρίση και τη σημερινή κατάσταση. Φταίνε οι καπιταλιστές που "έσκασαν" από τα κέρδη λόγω της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Δεν είναι ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας που έχει 600 δισ. καταθέσεις στην Ελβετία! Οταν λένε "κάντε υπομονή, πρέπει να βάλουμε όλοι ένα χεράκι για να νοικοκυρευτεί ο τόπος", εννοούν: "Σκύψτε το κεφάλι, δεχτείτε τα πάντα για να βγει η πλουτοκρατία ενισχυμένη".

Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, όπως και όλη η νεολαία, δεν πρόκειται να λυθεί επειδή θα υπογραφούν κάποια επαγγελματικά δικαιώματα, όπως λένε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ για να σε κοροϊδέψουν. Οι απόφοιτοι, για παράδειγμα, από τα Τμήματα Δομικών Εργων και Εργων Υποδομής δε βρίσκουν δουλειά, γιατί ο κλάδος των κατασκευών βρίσκεται σε μόνιμη κρίση τα τελευταία χρόνια, γίνονται μόνον όσα έργα εξυπηρετούν το κεφάλαιο. Θα υπήρχε η ίδια ανεργία σε αυτόν τον κλάδο, αν υπήρχε ανάπτυξη προς όφελος του λαού με αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, φτηνή κατοικία για όλους, δρόμους χωρίς διόδια, νοσοκομεία, σχολεία; Σκέψου: Ποια υπογραφή επαγγελματικού δικαιώματος θα σου εξασφαλίσει σταθερή και ικανοποιητική δουλειά, όταν υπάρχει έκρηξη των απολύσεων, της δουλειάς - "λάστιχο", όταν ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα;

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ κλαψουρίζουν για την υποχρηματοδότηση και την οικονομική ασφυξία των ιδρυμάτων. Είναι οι ίδιοι, που, μαζί με την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ, πανηγύριζαν τα προηγούμενα χρόνια ότι με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τα ΤΕΙ θα γίνουν "ανώτατα", τα ψήφιζαν όλα και πρωτοστατούσαν για την υλοποίησή τους.

Ψηλά το κεφάλι!

Μην το βάζεις κάτω στις δυσκολίες που συναντάς στις σπουδές σου, στη δουλειά. Η οικογένειά σου και συ έχετε αξιοπρέπεια που δεν πουλιέται σε κανέναν δήθεν "φίλο" για μια σημείωση, μια θέση στο εργαστήριο, στην πρακτική, για μια δουλειά τριών μηνών. Θέλουν να "εξαγοράσουν" τη σιωπή σου, την ανοχή σου στην αντιλαϊκή πολιτική, την ψήφο σου, να νιώθεις ότι τους έχεις υποχρέωση.

Δείξε τη δύναμή σου! Μπες στην πάλη!

Είναι τιμή σου, που θα γίνεις μέρος της εργατικής τάξης, της τάξης που παράγει τον πλούτο στην κοινωνία, που έχει αστείρευτη δύναμη. Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του μπορούν να φέρουν τα πάνω - κάτω αν αποφασίσουν να μπουν στην πάλη. Το να απέχεις από το συλλογικό αγώνα και τις εκλογές δεν είναι λύση και αποδείχτηκε πιο έντονα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, που, παρά τη μεγάλη αποχή της νεολαίας, δεν "ίδρωσε το αυτί" της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αξιοποιούν αυτή σου τη στάση για να λένε ότι υπάρχει συμφωνία με την πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν τους φοβίζει το να είσαι ανοργάνωτος, μακριά από το κίνημα, κλεισμένος στο καβούκι σου, οι ίδιοι μέσω των καναλιών τους άλλωστε πλασάρουν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ενα μόνο πράγμα τους φοβίζει: Το να οργανωθείς και να παλέψεις για την ανατροπή της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - τρόικας - πλουτοκρατίας, που θέλει να γονατίσει το λαό, να μετατρέψει τη νεολαία σε σύγχρονους δούλους. Να παλέψεις για ανάπτυξη, που συμφέρει το λαό και όχι τα μονοπώλια.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είσαι μόνος σου!

Απέναντι στο δικό τους μονόδρομο των καπιταλιστών και των κομμάτων τους, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούν να δείξεις ανυπακοή και να απειθαρχήσεις με κάθε τρόπο, σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που παίρνεται σε βάρος των δικών σου αναγκών και της οικογένειάς σου.

Να συμμετάσχεις στην οργάνωση του αγώνα, στο κίνημα αντεπίθεσης, μέσα από τις επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε κάθε σχολή, εξάμηνο, εργαστήριο, να αξιοποιήσεις το όπλο των φοιτητικών εκλογών στο σύλλογό σου. Να γραφτείς στο σωματείο σου και να ενισχύσεις το ΠΑΜΕ. Μόνο έτσι μπορεί να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των δυνάμεων που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των παιδιών τους που σπουδάζουν, να δοθεί αποφασιστική μάχη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Με αυτό το περιεχόμενο, οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Να γίνει ο πλούτος που υπάρχει λαϊκή περιουσία, το τιμόνι της εξουσίας να πάρει ο λαός, για να οικοδομήσουμε το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Σε αυτήν την κοινωνία, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ