ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
Σελ. /28
ΛΑΡΙΣΑ
Πρωτοπόροι αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Λάρισας παρουσιάστηκε χτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Παζιάνας, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, ενώ χαιρέτισαν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Κώστας Κουρελάς φοιτητής Πληροφορικής, Νίκος Νταφούλης γιατρός, Σωκράτης Σωκράτους εκπαιδευτικός, Αποστόλης Φωτιάδης τραπεζοϋπάλληλος

Οπως είπε ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που παρουσιάστηκε απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι κοινό χαρακτηριστικό έχουν την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες, την ανησυχία για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών. «Ολοι όσοι μετέχουν στο "κόκκινο ψηφοδέλτιο" της ανατροπής στέκονται απέναντι στα προβλήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς να τους καταβάλλουν η μοιρολατρία και η απογοήτευση, πιστεύουν στις δυνάμεις τους, στον δρόμο του αγώνα, δεν βολεύονται με τη μιζέρια, δεν υποτάσσονται στη δύναμη του αντιπάλου», τόνισε.

Ανέδειξε ότι η σημερινή όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή υλοποίησαν όλη την αντιλαϊκή αντιδραστική πολιτική που εκπορεύεται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Οπως είπε, «η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ, κ.ά. στη Λάρισα μεγαλώνει την ανταποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (άμεσων ή έμμεσων όπως οι εργολαβίες), την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη χρησιμοποίηση των όποιων εργαλείων υπάρχουν κάθε φορά στα χέρια των δημάρχων για να προωθηθούν η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολαβικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στον τόπο μας. Ετσι οι Λαρισαίοι κλήθηκαν να πληρώσουν το μάρμαρο με φόρους και τέλη κάθε μορφής που φτάνουν τα 27 εκατ. ευρώ, σταθεροποιώντας ένα ετήσιο "ματωμένο" πλεόνασμα 4 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια...».

Ο Π. Κρίκης
Ο Π. Κρίκης
Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι και η Λάρισα μετατρέπεται σε «μαγνήτη» κινδύνων, αφού βρίσκεται στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ανέδειξε ότι με απόφαση της κυβέρνησης παρατάθηκε η παραμονή των αμερικανικών μη επανδρωμένων «αεροχημάτων» («Drones») και εγκαθίσταται ΝΑΤΟική βάση ιπτάμενων τάνκερ στην 110 ΠΜ. «Η "αφωνία" των άλλων υποψήφιων δημάρχων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, για έναν κόσμο που αισθάνεται και αυτοπροσδιορίζεται σήμερα ως αριστερός και ριζοσπάστης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είπε μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε να ελαφρυνθούν ορισμένες κοινωνικές ομάδες π.χ. πολύτεκνοι, ΑμεΑ, χαμηλά εισοδήματα, απαιτήσαμε την κατάργηση των τροφείων και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, τη μείωση των ανταποδοτικών εισφορών στις σχολές και τις λέσχες πολιτισμού, στην πινακοθήκη, στο Ωδείο κ.ά.

Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων και των συμβασιούχων του δήμου στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Υπερασπιστήκαμε το νερό ως κοινωνικό αγαθό, κόντρα στη λογική εμπορευματοποίησης της δημοτικής αρχής (...) Θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα έργα που έχουν άμεση σχέση με τις λαϊκές ανάγκες όπως την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων, την αντιπυρική προστασία...».

Και ολοκλήρωσε σημειώνοντας: «Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι η απάντηση του λαού στις παγίδες που αρχίζουν να στήνονται μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, είτε με νέα είτε με αναπαλαιωμένα "πρόσωπα", με ψεύτικα διλήμματα που κρύβουν την ουσία. Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική αρχή, ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό. Να είναι ισχυρή η Εργατική - Λαϊκή Αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται...».

Ο Νίκος Σοφιανός στη γειτονιά του Αγ. Νικολάου

Σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη γειτονιά του Αγίου Νικόλαου, στο καφενείο «OASIS», μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συζήτησε με κατοίκους της γειτονιάς για σοβαρά ζητήματα της περιοχής, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ανάγκη κινητοποίησης των κατοίκων γύρω από αυτά.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, επίσης, ο ηθοποιός Δημήτρης Τζουμάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Με ακροδεξιά στήριξη ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος - μέλος της ΝΔ

Την ένθερμη υποστήριξη διαφόρων φασιστικών και ακροδεξιών στοιχείων, γνωστών για τη δράση τους στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού, απολαμβάνει ο κατά τ' άλλα «ανεξάρτητος» υποψήφιος για το δήμο, Σταύρος Τσίρμπας. Το γεγονός αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων - Καματερού, ως μία ακόμα απόδειξη για όσους παραμονές των εκλογών ξαφνικά «βλέπουν το φως» της ...ανεξαρτησίας. Οπως άλλωστε επισημαίνει ο συνδυασμός του ΚΚΕ, ο συγκεκριμένος υποψήφιος, που είναι μέλος της ΝΔ, ήταν μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος της διοίκησης Σαράντη, δηλαδή του «επίσημου» υποψήφιου της ΝΔ. Σήμερα κατεβαίνει ως «ακομμάτιστος», περιστοιχισμένος από διάφορους φασίστες, οι οποίοι μάλιστα τον συνοδεύουν στα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ οι φωτογραφίες και οι φιλοφρονήσεις δίνουν και παίρνουν μεταξύ τους στα μέσα «κοινωνικής δικτύωσης». Για το «ψάρεμα» αυτό στα βρώμικα νερά των φασιστοειδών και για το «ξέπλυμα» που τους κάνει ο δήθεν «ανεξάρτητος» συνδυασμός, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι είναι «απαράδεκτο σε μια εργατική - λαϊκή γειτονιά όπως οι Αγιοι Ανάργυροι και το Καματερό να φιγουράρουν στις δημοτικές εκλογές ακροδεξιά - φασιστικά στοιχεία. Δεν έχουν καμιά δουλειά στα μέρη μας. Εχει μεγάλες ευθύνες ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος απολαμβάνει της στήριξής τους.

Ο λαός της πόλης μας πρέπει να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές. Να στείλει δυνατό μήνυμα απομόνωσης των φασιστών, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού. Να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού και στην Περιφέρεια Αττικής.

Η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, είναι όρος απαραίτητος για να χτυπηθεί η ακροδεξιά στη ρίζα της, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε αυτό το σύστημα, στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές
Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 3 μ.μ., στη Φυσικομαθηματική Σχολή, στο Αμφιθέατρο 21 (Μαθηματικό). Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., ο Νίκος Ζαπάντης, υποψήφιος δήμαρχος Φυλής, θα περιοδεύσει στα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας των Α. Λιοσίων.

Αύριο, Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο Αιγάλεω (Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου), θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.

Την Κυριακή 17 Μάρτη:

-- Στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.), θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σε εκδήλωση - συζήτηση της ΤΟ Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση, η κατάσταση στα σχολεία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα γίνουν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπαιδευτικούς και γονείς στο δήμο Αθήνας.

-- Στις 11.30 π.μ., στο Ιλιον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ιλίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 7 μ.μ., στους Θρακομακεδόνες, στο Πνευματικό Κέντρο (κεντρική πλατεία), θα μιλήσει ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τη Δευτέρα 18 Μάρτη:

-- Στις 11 π.μ., ο Νίκος Σοφιανός θα επισκεφθεί το Εθνικό Θέατρο.

-- Στις 10 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, θα επισκεφθεί το ΑΤ Πειραιά (στο Δημοτικό Θέατρο).

-- Στις 7 μ.μ., στην Καλλιθέα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Μαντζαγριωτάκη 76) θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

-- Στις 7.30 μ.μ., στα Μέγαρα (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), σε παρουσίαση τμήματος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα μιλήσει ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 11 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα επισκεφθεί το κτίριο διοίκησης και την τεχνική υπηρεσία του ΑΠΘ.

-- Στις 11 π.μ., ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Καυταντζόγλειου και του Αλεξάνδρειου (Παλαί ντε Σπορ).

Αύριο, Σάββατο:

-- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Νάουσας καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Φαρμακευτική κάνναβη - ναρκωτικά: Μύθοι και αλήθειες», στις 7 μ.μ., στην Εστία Μουσών. Θα μιλήσουν ο Θωμάς Τσουκαλάς, υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, ο Παναγιώτης Γεωργάκας, νευρολόγος - ψυχίατρος, πρώην διευθυντής ΕΣΥ, επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» και ο Ελευθέριος Μέλλος, ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής, σε Αιγινήτειο Νοσοκομείο Αθηνών - ΟΚΑΝΑ.

Σε άλλες περιοχές

Αύριο, Σάββατο 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στη Λευκάδα (αίθουσα του Εργατικού Κέντρου), θα παρουσιαστούν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο και την Περιφέρεια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Βεροιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας.

Την Κυριακή 17 Μάρτη, στις 11.30 π.μ. στη Φλώρινα (αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου), θα μιλήσουν ο Θανάσης Χαστάς, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, και η Ευθυμία (Μιμίκα) Ναλπαντίδου, υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας. Θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ

Οι Κλαδικές Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα, με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για σύγχρονα δικαιώματα». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ1

Ο Νίκος Σοφιανός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη, το Σάββατο 16 Μάρτη και ώρα 12.30 το μεσημέρι.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ