Σελ. /3
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Μάρτη 1998 - 2η έκδοση

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Καταστροφικές επιπτώσεις από την υποτίμηση της δραχμής

Μέχρι και 14,5% ορίστηκε η υποτίμηση της δραχμής. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις αποφάσεις της κυβέρνησης ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη μακράς διάρκειας

Τεράστια χιονοστιβάδα μέτρων σε βάρος του συνόλου του λαού, της δραχμής και της ελληνικής οικονομίας αποτελούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, που ανακοινώθηκαν χτες βράδυ στις Βρυξέλλες. Ακόμα σκληρότερη λιτότητα για το σύνολο των εργαζομένων, άμεση προώθηση μέτρων στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και συνοπτικές διαδικασίες για το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, είναι η ουσία των "συνοδευτικών μέτρων" που ακολουθούν την υποτίμηση της δραχμής. Πρόκειται - καταγγέλλει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ - για "μια νέα λαίλαπα κατά των εργατικών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος και του ξεπουλήματος των υπολοίπων ΔΕΚΟ".

Το ποσοστό υποτίμησης της δραχμής ορίστηκε μέχρι και 14,5%, ενώ ανάμεσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Σημίτη είναι η εκπόνηση νέου προγράμματος σύγκλισης, στη βάση των νέων δεδομένων. Ο πρωθυπουργός, πάντως, στο χτεσινοβραδινό του διάγγελμα, περιορίστηκε σε μια προπαγανδιστικού χαρακτήρα παρέμβαση, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει εθνική υπόθεση και νίκη του λαού την υποτίμηση της δραχμής!

"Θύματα των κυβερνητικών επιλογών, τονίζει το ΚΚΕ, θα είναι και πάλι η εργατική τάξη και γενικά τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Από την άλλη, κερδισμένοι θα είναι, και αυτή τη φορά, οι μονίμως κερδισμένοι. Το ξένο και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο. Ειδικότερα και άμεσα θα επωφεληθούν όσοι μεγαλοκεφαλαιούχοι συμμετέχουν σε διεθνείς οικονομικές δραστηριότητες, οι μεγαλοεξαγωγείς και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα".

"Ο μονόδρομος, που έχει εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες - καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ - αποδείχνεται και πάλι μονόδρομος για το μεγάλο κεφάλαιο και ξένος, αντίθετος με τα λαϊκά συμφέροντα. Ο μονόδρομος για το λαό είναι η σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους".


ΣΕΛ.  3,    16,    33



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ