ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αθλια και συκοφαντική επίθεση στο δήμο Πάτρας με αφορμή ακύρωση συναυλίας

Σε διάφορα ΜΜΕ και μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» προστέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην ...Αθήνα για να επιτεθεί στη δημοτική αρχή Πάτρας για την ακύρωση συναυλίας για τεχνικούς λόγους!

Μία συκοφαντική και χυδαία επίθεση σε βάρος του δήμου Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή τη μη πραγματοποίηση συναυλίας - για τεχνικούς λόγους - του συγκροτήματος «Rotting Christ» στον δημοτικό χώρο «Αίγλη».

Διάφορα ΜΜΕ και μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για ένα «πρωτοφανές περιστατικό», για «λογοκρισία», χτυπώντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή της Πάτρας και μάλιστα αναπαράγοντας ολόκληρη την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας. Σε αυτήν αναφέρεται ότι «άτομα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών πίεσαν το δήμο να ακυρώσει το event και να μη μας παραχωρήσει την "Αίγλη" λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού», για να καταλήξει ότι στον «καθόλα κομμουνιστικό δήμο» «ζούμε μεσαιωνικές στιγμές».

Στη συκοφαντική επίθεση ήρθε να προστεθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο «Facebook» είχε το θράσος να εξισώσει τη διακοπή παράστασης στη Θεσσαλονίκη από φασιστική ομάδα με τη μη πραγματοποίηση της συναυλίας. Με εκφράσεις όπως «Οι λογοκριτές ξανάρχονται» καταλήγει ότι «παρακολουθώ εξαιρετικά ανήσυχος την υποχώρηση του δήμου Πατρέων στις πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και με θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής». Ξεχνώντας (;) βέβαια ότι με την ίδια δημοτική αρχή, το εν λόγω συγκρότημα από τη συγκεκριμένη αίθουσα είχε ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία του πριν από τρία χρόνια...

Για όλα τα παραπάνω εξέδωσε ανακοίνωση και ο δήμος Πατρέων, στην οποία εξηγεί αναλυτικά τους λόγους ακύρωσης της συναυλίας, σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων και ότι αυτήν την εξέλιξη τη γνωστοποίησε και στη διοργανώτρια εταιρεία. Στην ίδια ανακοίνωση σημείωνε ανάμεσα σε άλλα: «Οσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, η διοργανώτρια εταιρεία έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί».

Απάντηση στις αθλιότητες Ηλιόπουλου

Στη συνέχεια εξέδωσε και νέα ανακοίνωση απαντώντας στις αθλιότητες Ηλιοπούλου: «Ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, κ. Ηλιόπουλος, με σημερινή του δήλωση αναμασά την άθλια συκοφαντία περί δήθεν "λογοκρισίας". Είναι θράσος και πρόκληση ο μέχρι πρότινος υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που συγκυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τους εθνικιστές του Καμμένου και που στελέχη της φωτογραφίζονταν με χρυσαυγίτες στο Καστελλόριζο, να επιχειρεί να ταυτίσει τη δημοτική αρχή της Πάτρας με τους φασίστες. Μιλώντας για "λογοκρισία" παραποιεί την πραγματικότητα, αντιγράφοντας τον Γκέμπελς.

Η δημοτική αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Ο πατραϊκός λαός και οι μαζικοί φορείς του, που με την κινητοποίησή τους και το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης συνέβαλαν στην αθώωση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, που δικάστηκε γιατί δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή, έχουν βγάλει συμπεράσματα και θα δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές του Μαΐου».

«Εκ του φυσικού και μη» μέχρι τις 20 Μάρτη

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον ζωγράφο Β. Διονυσόπουλο
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον ζωγράφο Β. Διονυσόπουλο
Την αναδρομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Διονυσόπουλου με τίτλο «Εκ του φυσικού και μη» επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος και ξεναγήθηκε από τον ζωγράφο.

Μέσα από την έκθεση, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εικαστική πορεία και διαδρομή του Β. Διονυσόπουλου, από τα παλαιότερα έργα του, αυτά της δεκαετίας του '80, όπου αντλούσε τα θέματά του από την καθημερινότητα, μέχρι και τη ζωγραφική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, όπου ο Διονυσόπουλος αναμετράται με το τοπίο της Μεθώνης, το μέρος όπου έχει διαλέξει να ζήσει και να δημιουργήσει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλυπτά του καλλιτέχνη.

Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει και στον «Ριζοσπάστη» ο ζωγράφος: «Μέσα από τη "γλώσσα" της ζωγραφικής περνάω τη διήγησή μου σχετικά με τη φύση, το παρόν, το παρελθόν. Θέλω να δώσω την εικόνα της πραγματικής ομορφιάς, όχι της ωραιοποίησης, της "βιτρίνας", της fast food διασκέδασης. Είναι η δική μου εργασία, μελέτη. Μεταφέρω όλα αυτά που βλέπω γύρω μου με το φίλτρο της δικής μου σκέψης».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Μάρτη.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη - Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00.

Τελευταία παράσταση

Σήμερα Παρασκευή 15 Μάρτη στο Θέατρο «Βαφείο» (Αγίου Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, μετρό «Κεραμεικός», τηλ. 210.3425.637) ολοκληρώνεται για τη φετινή σεζόν η παράσταση «Μαγιακόφσκι».

Η παράσταση του Θιάσου «Μοντέρνοι Καιροί», βασισμένη στο πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του - ποίηση, κείμενα για την τέχνη, επιστολές, άρθρα, ομιλίες και σελίδες ημερολογίου - ζωντανεύει τον ποιητή και τη συνταρακτική εποχή στην οποία έζησε και δημιούργησε. Το σίγουρο είναι πως, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Νταλιάνης,«ο Μαγιακόφσκι μπορεί να μας εμπνεύσει, να μας συγκινήσει, να μας ζεστάνει και να μας κάνει να βλέπουμε με τα δικά του μάτια, πάντα μπροστά, σε ένα φωτεινό μέλλον».

Ερμηνεύει η Εβίτα Παπασπύρου.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
«Ο Ν. Ηλιόπουλος κάνει προεκλογικό αγώνα με αθλιότητες»

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Για τις αθλιότητες του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δήμο Πάτρας έκανε δήλωση ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Ο κ. Ηλιόπουλος, η λύση ανάγκης για το δήμο της Αθήνας που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση όσον αφορά την εκλογική μάχη στην Αθήνα, γι' αυτό και επέλεξε να κάνει προεκλογικό αγώνα με αθλιότητες για το δήμο Πάτρας.

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας τώρα, και πριν περιφερειακός σύμβουλος με την κ. Δούρου, αντί να παρακολουθεί με ανησυχία την τροπολογία της κυβέρνησής του στον Ποινικό Κώδικα, που ρίχνει στα μαλακά την ηγεσία της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, κουνάει το δάχτυλο αναπαράγοντας ψέματα για υποτιθέμενη λογοκρισία του δήμου σε συναυλία ενός συγκροτήματος.

Δεν προλάβαινε, υλοποιώντας τα μνημόνια που ψήφισε μαζί με τον Καμμένο και τους άλλους ακροδεξιούς υπουργούς, με τους οποίους βρισκόταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο, να μάθει ότι ο δήμος της Πάτρας είναι ο δήμος που απαγόρευσε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ΧΑ στην πόλη, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να οδηγηθεί σε δίκη από τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση γι' αυτήν του την επιλογή.

Ο λαός της Αθήνας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Εξιτήριο έλαβε ο Μίκης Θεοδωράκης

Εξιτήριο έλαβε χτες το μεσημέρι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 26 Φλεβάρη, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Οπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιακής του λειτουργίας εξ αποστάσεως.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ