ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Μάρτη 2015
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Τα παλούκια

Το θέατρο της διαπραγμάτευσης που έχει μετατραπεί με άψογο, είναι η αλήθεια, προπαγανδιστικό, εκβιαστικό μηχανισμό, σε παράσταση οπερετικής αντιστασιακής ραψωδίας, έχει πολλά παλούκια που χρειάζονται προσοχή στην πλεύση από τούδε και στο εξής. Η τεχνητή λίμνη - βάλτος της πρώτη φορά αριστεράς έχει καλύψει ιδεολογικά χωρία και πανύψηλα δέντρα ιδεολογικών και γενικών αξιών και τώρα που τραβιούνται τα νερά του άφραγκου συμβιβασμού της ευρωκαπιταλιστικής ρουφήχτρας και δουλεύουν στο φουλ οι αποστραγγιστές νοημοσύνης, οι πέραν του Ατλαντικού, τα παλούκια ξεφυτρώνουν κι απειλούν και τα ταχύπλοα και τις βάρκες όπου ο λαός υποχρεούται να τραβάει το κουπί της ανοχής, της υπομονής, της απαντοχής κι άλλα τέτοια αλαζονικά βαρύγδουπα.

Γιατί είναι παλούκι για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, πόσω μάλλον για δημόσια ομιλούντα, να μην τολμάει ν' ανοίξει το στόμα του εκτός γραμμής συριζανελισμού. Γιατί αυτός ο συριζανελισμός είναι το κυρίαρχο εθνικό πατριωτικό, αριστερό - έλεος - ρεύμα που απαιτεί σεβασμό στη Χρυσή Αυγή, παράτες, χαλιά και ταρατατζούμ στρωμένα απ' το υπουργείο Αμυνας ως τα κοινοβουλευτικά ανάκτορα, όπου κατοικοεδρεύει μόνον η αυτοκράτειρα της αστικοδημοκρατικής νομιμότητας. Με τυπικούρες και νομιμούρες μοιράζονται φυλλάδια πορείας στο άγνωστο, την ώρα που στο ένα κόμμα της συγκυβέρνησης εισχωρούν χρυσαυγίτες, εγγραφόμενοι ως ανελίτες απ' τη μια μέρα στην άλλη.

Είναι παλούκι να στήνονται στο άψε - σβήσε στο τσιπροβαρουφιστάν παραληρηματικό ιδεολόγημα, νέου τύπου τρομοκρατικά πακέτα και να παραδίδονται στο μετεκλογικό πόπολο ως πακέτα σωτηρίας του τύπου «σε ανατίναξα για το καλό σου». Πακετάκια όπως θα κάνουμε τον μπόγια, θα συλλέξουμε τους μετανάστες, θα τους περάσουμε κολάρο με ταξιδιωτικά έγγραφα και με αόρατα τρένα - βαπόρια, ξεδιάντροπους συρμούς άλλων εποχών, θα τους εκβράσουμε - ξεφορτώσουμε στην κοιλιά του ανθελληνικού ευρωκήτους!...

Γιατί είναι παλούκι να ανατίθεται ο τάχα μου δήθεν αντιναζιστικός αγώνας σε φυλλάδια των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μοιράζονται ταμάμ σε στρατόπεδα - σχολεία, στα πλαίσια να σου κάμει η αριστερά τα γαλόνια και τη μούρη κρέας, όπως δεν τόλμησε μετεκλογικά μήτε το ΠΑΣΟΚ, μήτε και η δεξιά.

Γιατί είναι παλούκι να ετοιμάζεται μόνιμος ευρωστρατός με πρώτη ιμπεριαλιστική επέμβαση - άλλοθι την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, κι εδώ οι εθνομουτζαχεντίν να μας απειλούν με ορδές τζιχαντιστών που θα πλακώσουν πιο γρήγορα και πιο άμεσα απ' τους χουλιγκάνους των γηπέδων.

Οσο πλησιάζουν οι μέρες της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης - κόμμα, που προσγειώθηκε τρίτη στα κεφάλια μας, παραμονή της 21ης Απριλίου, πληθαίνουν οι φωνές που προγκάρουν, κριτικάρουν ή απλώς αποπειρώνται να αμφισβητήσουν τις επιλογές που ενέκριναν οι πνιγμένοι στα φράγκα Τεξανοί, οι Βατικάνιοι πνευματικοί πραιτοριανοί του φιλάνθρωπου καπιταλισμού και οι καλά κρυμμένοι στο δαιδαλώδες τραπεζοχρηματοπιστωτικό σύστημα Ιταλιάνοι, Ελβετοί μαφιοζόμαγκες του χρήματος απ' το Κόμο ως τα περίχωρα της Μόσχας.

Θέλει προσοχή και σκάψιμο χαρακωμάτων η διατήρηση των θέσεων, απ' τις οποίες επιμένει κανείς να ιεραρχεί τις ανάγκες της πλειονότητας του εργαζόμενου - άνεργου λαού υπεράνω κάθε τενεκεδένιας «αξιοπρέπειας» που πουλιέται με το κιλό ή ρευστοποιημένη στο χρηματιστήριο των κλασικών εμποράκων των εθνών, ραντίζει την αγωνία με αξιοπρέπεια σα φτηνό πατσουλί, για να κρυφτεί η μπόχα του ανελέητου εσωτερικού δανεισμού και να ξαρμυρίσει η προτροπή να βοηθάνε οι φτωχοί τους φτωχότερους κι όλοι μαζί τ' αφεντικά που ετοιμάζονται να υποδεχτούν ξαμολημένα με τη βούλα των θεσμών και της Δικαιοσύνης τα χρήσιμα σκυλιά τους*.

Θέλει προσοχή το παλούκι που θέλει με τη σειρά του τη σβάστικα όχι σε αγκράφα, μήτε σε τατουάζ αλλά σε μικροτσίπ υποδόρια φυτεμένο στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας του 21ου αιώνα...

* Εκτός φυλακής για... τυπικούς λόγους.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ