Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10301

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παριστάνουν τους έκπληκτους αυτοί που νομοθέτησαν τη «μερική ανεργία»

Τα κόμματα και οι δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου», που έσπευσαν, δήθεν, να κρατήσουν αποστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι αυτοί που νομοθέτησαν προκαταβολικά το αντιδραστικό μέτρο προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών. Οικονομική ολιγαρχία, ΕΕ και κυβέρνηση σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση για να εντείνουν την αντιλαϊκή - αντιδραστική τους επίθεση.


18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Εχουν προσκληθεί κι έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις εργασίες, 90 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα από 72 χώρες από όλο τον κόσμο

Ολα είναι έτοιμα για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη στις 18 Φλεβάρη, για την κορυφαία κομματική διαδικασία, το βασικό στόχο αυτού του Συνεδρίου που συνοψίζεται στο σύνθημά του: ΚΚΕ ισχυρό -Αντεπίθεση. Εχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για τη μέχρι τώρα πορεία της συζήτησης, για τα αποτελέσματα των προσυνεδριακών διαδικασιών, την υπερψήφιση των Θέσεων, το γεγονός που καταγράφεται, ότι το Κόμμα βγαίνει από αυτή τη διαδικασία πιο ώριμο, πιο δυνατό, πιο ατσαλωμένο, πιο ικανό να τα βγάλει πέρα με τα μεγάλα καθήκοντα που είναι μπροστά μας. Η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια συμμετοχή Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων δείχνει το ενδιαφέρον για το Συνέδριο του ΚΚΕ, αλλά και για το ότι ένα από τα δύο θέματα είναι οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα.


ΣΕΛ.  4  -  9

ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κριτήριο για κάθε κόμμα η στάση απέναντι στην ΚΑΠ

Οι θέσεις που διατύπωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ στο αγροτικό ζήτημα, αποκαλύπτουν τον εχθρικό τους ρόλο για τα πραγματικά συμφέροντα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Ολοι τους πέρασαν από τα μπλόκα, όλοι τους δήλωσαν «φίλοι» των αγροτών, αλλά η ΚΑΠ παραμένει για όλους τους ιερό και όσιο. Για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, δεν υπάρχει μέλλον στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΚΑΠ και χρειάζεται ενιαία πάλη της φτωχής αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Το ΚΚΕ δουλεύει γι' αυτό.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές

-- Ο σ. Σωτήρης Τσάλλας από τα Ψαχνά Εύβοιας πρόσφερε 12.000 ευρώ.

-- Ο σ. Νίκος Κυρίτσης πρόσφερε 1.000 ευρώ.

-- Ο Μιχάλης Γλυνάτσης προσφέρει 1.000 ευρώ.

-- Οι σ. Κυριάκος και Δημήτρης Μιντίδης προσφέρουν 1.000 ευρώ.

-- Η σ. Χρυσούλα Καλαμάρα προσφέρει, ως δεύτερη δόση, 1.000 ευρώ.

-- Ο Π.Π.Σ. προσφέρει 1.000 ευρώ, ως δεύτερη δόση.



ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Τα αντεργατικά μέτρα πέφτουν βροχή

Ο «Ρ» συζητάει με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην περιοχή, για την προσπάθεια της εργοδοσίας να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες από την οικονομική κρίση.


ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ