ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
«Πυρετός» ενόψει της συγκέντρωσης

Το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό «ραντεβού» των μελών, φίλων και επιρροών της ΚΝΕ δίνεται το ερχόμενο Σάββατο, στο Σπόρτιγκ, όπου πραγματοποιείται πολιτική εκδήλωση, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Με πυρετώδεις ρυθμούς, οι Κνίτικες Οργανώσεις όλης της Αθήνας εργάζονται για την επιτυχία της πολιτικής συγκέντρωσης, που πραγματοποιεί η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, το Σάββατο, 18/12, στις 7 το απόγευμα, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στις γειτονιές, στα νεολαιίστικα στέκια, στα σχολεία, στους χώρους δουλιάς, παντού, όπου ζει, εργάζεται, διασκεδάζει και αγωνίζεται η νεολαία, εκεί βρίσκονται τις τελευταίες μέρες με μεγαλύτερη συχνότητα και τα μέλη της ΚΝΕ, ενημερώνοντας για τη συγκέντρωση και καλώντας τους νέους να συμμετάσχουν σ' αυτήν. Ταυτόχρονα, σπίτι το σπίτι, μεταφέρουν το κάλεσμα και στους φίλους και τις επιρροές της Οργάνωσης, με την αισιοδοξία ότι η ανταπόκριση θα ξεπεράσει τις προσδοκίες τους.

Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε νέο να γυρίσει την πλάτη του στην «πολιτική της μιζέριας, της υποτέλειας και του συμβιβασμού» και να πάρει τη θέση του στο δρόμο του αγώνα και της νεανικής αντεπίθεσης.

Η ΚΝΕ, απευθυνόμενη σε πρώτο πρόσωπο σε κάθε νέο χωριστά, τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Αυτή η πολιτική που αποστρέφεσαι, αυτή η πολιτική που χαρακτηρίζεις βρώμικη και αποκρουστική, είναι η ίδια που σε θέλει στο περιθώριο χωρίς δικαιώματα, είναι η ίδια που προσφέρεται να σου δίνει απλόχερα ηρωίνη και μεθαδόνη. Είναι η ίδια πολιτική, που θέλει να τσακίσει τη μαθητική αγανάκτηση και οργή, που θέλει να φιμώσει τη νεανική αμφισβήτηση».

Η ΚΝΕ προειδοποιεί, όμως, και εκείνους που επιχειρούν με αυταρχικές μεθόδους να τσακίσουν τους αγώνες της νεολαίας. Τους μεταφέρει τη «φωνή» όλων των νέων, που αυτές τις μέρες δίνουν μάχη για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, των νέων που δίνουν μάχη για το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή. Μια «φωνή», που λέει πως οι αγώνες τους «δεν μπαίνουν στον γύψο, τα δικαιώματά μας δεν τα διαπραγματευόμαστε».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Παραπάνω από εφικτοί οι στόχοι

Κατά  54,04% έχει καλυφθεί το πανελλαδικό πλάνο και οι Κομματικές Οργανώσεις  του ΚΚΕ εντείνουν  στο έπακρο τη δουλιά τους, εκμεταλλευόμενες κάθε στιγμή των τριών βδομάδων που απομένουν 

 

Στην τελική ευθεία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Κόμματος και την εκπλήρωση των στόχων του ενόψει των βουλευτικών εκλογών, αλλά και του 16ου Συνεδρίου του, μπαίνουν οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας, εντείνοντας τη δράση τους, ώστε στις τρεις βδομάδες που απομένουν να καλύψουν και να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους. Οι δυνατότητες επίτευξης των στόχων είναι τεράστιες, όπως προκύπτει από την εμπειρία των προηγούμενων βδομάδων, διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε πλατύ άνοιγμα στο λαό, με το κουπόνι και την εκλογική διακήρυξη στο χέρι.

Μέχρι στιγμής το πανελλαδικό πλάνο έχει καλυφθεί κατά 54,04% και στο σχετικό κατάλογο η ιεράρχηση των Κομματικών Οργανώσεων, με βάση τα στοιχεία του τελευταίου οικονομικού κλεισίματος, έχει ως εξής: Ανατολική Πελοπόννησος με 79,74%. Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με 67,20%. Κομματική οργάνωση Αθήνας με 58,50%. Θεσσαλία με 54,94%. Βορειοδυτική Ελλάδα με 53%. Κομματική Οργάνωση Πειραιά με 51,06%. Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης με 50%. Δυτική Πελοπόννησος με 48,94%. Αιγαίο με 48,33%. Αττική με 45%. Ανατολική Στερεά - Εύβοια με 42,85%. Κρήτη με 41,44%. Κεντρική Μακεδονία με 40,40%. Δυτική Μακεδονία με 35,38%.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η ΚΝΕ από την κάλυψη του πλάνου της, έχοντας καλύψει ήδη το 81%. Από τις υπόλοιπες Οργανώσεις, αυτή του « Ριζοσπάστη» έχει καλύψει το 72% του πλάνου της, ενώ η Κομματική Οργάνωση του « 902» έχει καλύψει το 42%.

  • Η Κομματική Οργάνωση Βάσης του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων υπερκάλυψε το πλάνο της - που είχε οριστεί στις 750.000 δραχμές - από τον πρώτο κιόλας μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης. Η ΚΟΒ έθεσε ως στόχο το διπλασιασμό του πλάνου προς τιμήν του στελέχους του ΚΚΕ, Πολυχρόνη Βάη (Αχιλλέα Πετρίτη).
Χτυπούν το ΚΚΕ, στοχεύουν το λαό

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, μακριά και έξω από κάθε έννοια πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα. Μια επίθεση, που, αν και δεν εξέλειπε ποτέ, αποκτά πλέον νέα, ειδικού τύπου, χαρακτηριστικά, ακριβώς γιατί έχει ειδικά κίνητρα και ειδική αποστολή. Σταχυολογώντας ορισμένες από τις κατηγορίες και απειλές, που κατά κόρον εκτοξεύονται από κυβερνητικά στελέχη, δημοσιογράφους κ.ά., βλέπουμε πως το ΚΚΕ χαρακτηρίστηκε «κόμμα ανωμαλίας», που «κινείται εκτός των πλαισίων της δημοκρατικής νομιμότητας», «υποκινητής» κάθε κινητοποίησης. Από κοντά και απειλές τύπου «τέρμα η ασυλία» και παροτρύνσεις προς τον ελληνικό λαό για «δημοκρατικό αντικομμουνισμό»!

Ηπροσπάθεια ενοχοποίησης και σπίλωσης του ΚΚΕ, ο αντικομμουνιστικός οίστρος που κατέλαβε τους γκεμπελίσκους, που έχουν αναγάγει σε υπέρτατο καθήκον την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκδηλώνεται ταυτόχρονα και κλιμακώνεται σε συνάρτηση με την κλιμάκωση της πάλης του λαϊκού κινήματος. Γιατί στο «πρόσωπο» του ΚΚΕ συκοφαντούν όλους όσοι αγωνίζονται, απειλούν όσους δε δέχονται το «μονόδρομο» της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής τους, στοχεύοντας διά του «μαστιγίου» στην υποταγή τους στο «μονόδρομο» αυτό. Το μήνυμά τους έχει αποδέκτη ολόκληρο το λαϊκό κίνημα.

Ηανησυχία τους είναι δεδομένη. Η φλόγα πρέπει να σβηστεί πριν πάρει διαστάσεις πυρκαγιάς. Ξέρουν καλά πως η αντίσταση θα είναι μεγάλη, γιατί μεγάλα είναι τα δεινά, που επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό και γενικότερα στους λαούς των Βαλκανίων. Αμέσως μετά τις εκλογές - για παράδειγμα - η κυβέρνηση θα ανοίξει το φάκελο «ασφαλιστικό», που θα σημάνει την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης του εργατικού κινήματος. Μια «γεύση» των αντιασφαλιστικών σχεδίων δίνει και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι - μιας και είναι επίκαιρο - που συνυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στην 31η παράγραφό του διαβάζουμε: «Οι δημογραφικές μεταβολές θα απαιτήσουν πολιτικές παράτασης του ενεργού επαγγελματικού βίου»!

Τταυτόχρονα, μετά το Ελσίνκι ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, εντείνεται και αποκτά νέα, επικίνδυνα χαρακτηριστικά η προώθηση των συμφερόντων της Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια. Διαβάζουμε στο κείμενο συμπερασμάτων: «Η Ενωση επιθυμεί να συμβάλει στον εκδημοκρατισμό της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας» και «θα εντείνει το διάλογο με τις σερβικές δημοκρατικές δυνάμεις και με τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου»! Συνδυάζοντας τα παραπάνω με τη στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τότε προοιωνίζονται τραγικές εξελίξεις.

Αυτά είναι μερικά, ελάχιστα μόνο, απ' όσα έρχονται. Και ξέρουν καλά ότι ο ελληνικός λαός δε θα τα δεχτεί με σταυρωμένα χέρια. Ξέρουν καλύτερα ότι το ΚΚΕ θα ενημερώσει το λαό, θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ανατροπής των σχεδίων τους. Επιχειρούν, λοιπόν, από τώρα να προλάβουν τις εξελίξεις, που η πολιτική τους θα πυροδοτήσει. Η προσπάθεια «απομόνωσης» του ΚΚΕ από το λαό θα είναι το πρώτο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση. Το χτύπημα του πρωτοπόρου τμήματος του ελληνικού λαού και καθετί που αυτό πρεσβεύει, έχοντας ταυτιστεί στην υπέρ 80χρονη πορεία του με έννοιες όπως «αγώνας», «αντίσταση», «σύγκρουση», θα σημάνει το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Ο λαός, όμως, έχει τη δύναμη να αποτρέψει τα σχέδιά τους, θα κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του αντικομμουνισμού, θα εντείνει την πάλη του εναντίον αυτής της πολιτικής και θα απλώσει ασπίδα προστασίας, γύρω από τα δικαιώματά του. Αυτά τα δικαιώματα που, το ΚΚΕ, με πολλές θυσίες και πολύ αίμα, υπερασπίστηκε από τη μέρα ίδρυσής του, ως τα σήμερα.

Συνάντηση με το ΕΣΡ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σήμερα Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ