ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2013
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το ΚΚΕ μπορεί να ενσαρκώσει τη λαϊκή θέληση για μια άλλη πορεία

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης την περασμένη Παρασκευή, σε εκδήλωση για τα 95χρονα του Κόμματος

Κάλεσμα για συστράτευση και πάλη δίπλα στο ΚΚΕ απηύθυνε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε λαϊκό γλέντι που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος.

Με καταιγισμό χειροκροτημάτων και με το σύνθημα «9 δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» εκατοντάδες κόσμου υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του κάλεσε από το βήμα όλους να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ, στα Σωματεία, στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα, στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στη Βουλή, στο δρόμο. Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, της λαϊκής συμμαχίας, τονίζοντας ότι 95 χρόνια μετά, το ΚΚΕ είναι πιο έμπειρο, γιατί έχει διδαχτεί από την πορεία του, παραμένοντας ακλόνητο στο σκοπό του. Και η απάντηση ήρθε από τον κόσμο μέσα από το σύνθημα «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», για να τονίσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των εξεγέρσεων, των επαναστάσεων, ο αιώνας της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Αμέσως μετά ακολούθησε γλέντι με κρητική παραδοσιακή μουσική, χορό και φαγητό με την προσφορά δεκάδων μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος.

Ενισχύστε μαχητικά το ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

«Σας καλούμε όλους για άλλη μια φορά να στρατευθείτε στον αγώνα στο πλάι του ΚΚΕ. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να του εμπιστευτείτε την ψήφο σας στις ευρωεκλογές στις 25 Μάη του 2014. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει πολιτικά την αντίθεση στην ΕΕ που μεγαλώνει, παλεύοντας για αποδέσμευση, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει η χώρα μας.

Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία, μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους.

Ταυτόχρονα καλούμε να ενισχύσετε μαχητικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη τη χώρα, με σήμα κατατεθέν το γαρίφαλο του αγώνα μας και στην Περιφέρεια της Κρήτης και στους δήμους της περιοχής, όλης της χώρας. Εδώ έχουν θέση όλοι οι αγωνιστές, ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν μέχρι χτες, αρκεί να θέλουν να συμβάλουν στη μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, που θα αντιστρατεύεται τα μονοπωλιακά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γνωρίζει μόνο την εκμετάλλευση του εργάτη, το ξεκλήρισμα του αγρότη, το λουκέτο του αυτοαπασχολούμενου, την πανάκριβη υποβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία, την αρπαγή της κατοικίας του φτωχού, τη στυγνή φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και τόσα άλλα.

Παρακολουθούμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας ο παλιός δικομματισμός να γίνει διπολισμός με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς, με ό,τι επιπλέον στις παρυφές τους δημιουργηθεί, όπως η προσπάθεια για τη δημιουργία νέου σχήματος της "κεντροαριστεράς", τύπου "ιταλικής Ελιάς".

Βέβαια, το σύστημα πότε προετοιμάζει, δημιουργεί νέα ακροδεξιά σχήματα, πότε κεντροδεξιά, πότε κεντροαριστερά και βάλε. Πότε αξιοποιεί την αριστερίστικη τυχοδιωκτική φρασεολογία και πότε εμφανίζει τους ναζιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής. Και ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, παντού!

Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο, γιατί σήμερα αρχίζει το Συνέδριο του ΚΕΑ, όπου συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ευρωπαϊκό κόμμα που το ΚΚΕ από την αρχή είχε καταγγείλει, ως το μακρύ χέρι της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσα στο εργατικό κίνημα των χωρών της ΕΕ, για τη χειραγώγηση των λαϊκών δυνάμεων. Στηρίζει τη στρατηγική της ΕΕ και στοχεύει στην υποταγή του κινήματος στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Αυτού του κόμματος υποψήφιος για την Κομισιόν θέλει να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό μοιράζει δεξιά και αριστερά διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης και συμμόρφωσης στις επιταγές των μονοπωλιακών ομίλων, προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη για να γίνει αυτός το τσιράκι τους στην Ελλάδα.

Είμαστε παντού όπου αγωνιά η εργατική τάξη

Μας λένε ότι δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε! Τους απαντάμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος! Γιατί, το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στη λαϊκή διακυβέρνηση, τότε που ο λαός, αποφασισμένος, θα πάρει τις δικές του ευθύνες, θα διεκδικήσει και θα αναλάβει την εξουσία του, θα σχεδιάσει την οικονομία του. Αλλωστε, γι' αυτό το ΚΚΕ παλεύει, για να γίνει πιο δυνατό σήμερα, να διαμορφώσει παντού μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και δράση που θα στηρίζεται σε ισχυρές δυνάμεις μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στους συλλόγους, στους δήμους και τις περιφέρειες, στην Ευρωβουλή και στο Κοινοβούλιο, παντού: Για υπεράσπιση μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, για τα λαϊκά δικαιώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, που με την εργατιά μπροστά θα ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει τελικά τάξη στην εξουσία.

Πρωτοστατούμε στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Σε κάθε κλάδο, τόπο δουλειάς, μόρφωσης, κατοικίας, εκεί που ζει και αναπνέει, που αγωνιά η εργατική τάξη, τα λαϊκά νοικοκυριά. Για να μην περάσει καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, κανένας πλειστηριασμός. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην κατοικία, σε αυτό που κατέκτησε ο λαός μας δεκαετίες τώρα με κόπους και βάσανα. Για να μην υπάρξει κανένας φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας, την αγροικία, την παραθεριστική κατοικία. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι για τη φτωχολογιά.

Να μειωθούν άμεσα, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τους πλειστηριασμούς και τους φόρους, όλα τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, είτε αφορούν στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια ή κάρτες.

Να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση. Αμεση ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά μπορεί να δώσει μόνο η δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η μείωση για ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, η κατάργηση όλων των φόρων και των χαρατσιών στα τιμολόγια καθώς και η απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και η επανασύνδεσή της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, όπως απαιτεί το ΚΚΕ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου ο λαός να μην παγώνει, να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις.

Να απαλλαγούν οι άνεργοι από φόρους, χαράτσια, οφειλές, χρέη, από τα πανάκριβα εισιτήρια στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από πληρωμές σε νοσοκομειακές μονάδες, έστω κι αν είναι ανασφάλιστοι και τόσα άλλα που προβλέπουν οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Να μη μείνει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση, σε αυτήν τη λαίλαπα».

Εκδήλωση στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Πολιτιστική - αγωνιστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων λειτουργίας του Ιδρύματος (2008 - 2013) διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 18/12, στις 6.30 μ.μ., στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» και ενόψει των γιορτών.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό - πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσική, τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων κ.ά. Μουσική και τραγούδι από το μουσικό σχήμα «Φραγκοσυριανή» των μουσικών - τραγουδιστών Διονύση και Κώστα Χριστακόπουλου. Καλούνται συγγενείς των φιλοξενουμένων και φίλοι του Ιδρύματος να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μαζί με τους φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Παλαιστίνης, αύριο, Δευτέρα 16/12, και ώρα 13.00.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ