ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καλεί σε συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στα προαπαιτούμενα

Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και πολλές ακόμα πόλεις

Από παλιότερο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από παλιότερο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει σήμερα Τρίτη το ΠΑΜΕ, ενάντια στη νέα δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζονται το βράδυ στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, ενώ το ΜΑΣ δίνει και σήμερα τη μάχη στα πανεπιστήμια για τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών, με αποφάσεις Συλλόγων.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στα Συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις και να προετοιμάζονται για νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία το Γενάρη, με αιχμή το Ασφαλιστικό. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τα σημερινά συλλαλητήρια, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του "κατεπείγοντος", ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των "κόκκινων" δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.

Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ, πέρα από το βαθύ πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν αυτήν την περίοδο στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, "τσεκούρι" στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, έχουν διαμορφώσει την ευρύτερη τακτική τους, τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους για τη συνέχεια.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή! Τα μέτρα που φέρνουν, πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό!

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση για νέα απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί.

Αυτά σημαίνουν ένταση των συλλογικών διαδικασιών με συζητήσεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, πλατιές συνεδριάσεις των ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις. Να δυναμώσει η ενημέρωση για το Κοινωνικο-ασφαλιστικό παντού! Να μην περάσει η σιωπή, η συνενοχή στο έγκλημα που προετοιμάζουν!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Να στηριχθούν οι αγώνες σε κλάδους, εργοστάσια, τόπους δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις που πολλαπλασιάζονται, για την καταβολή δεδουλευμένων. Στηρίζουμε τους αγώνες και την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων στα "πεντάμηνα" προγράμματα, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών.

Χρειάζεται να αποκαλυφτεί ο επιζήμιος ρόλος των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι η ώρα περισσότεροι εργαζόμενοι, τίμιοι συνδικαλιστές να βοηθήσουν να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.

Το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αποφασιστική αναμέτρηση, συμπόρευση σε σκληρό αγώνα για το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ απαιτεί σήμερα απ' όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, κοινωνική συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ολοι στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ».

Ολοήμερος αγώνας για τα «πεντάμηνα»

Στάση εργασίας σήμερα από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας

Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης είναι η σημερινή για τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής και άλλων περιοχών, ιδιαίτερα των απασχολούμενων στα «πεντάμηνα», καθώς τα προγράμματα που τους εξασφάλιζαν ένα πενιχρό μεροκάματο τους προηγούμενους λίγους μήνες, λήγουν το ένα μετά το άλλο και περίπου 35.000 μισο-εργαζόμενοι σε δήμους όλης της χώρας ετοιμάζονται να επιστρέψουν ξανά στην ανεργία.

Στην Αττική, το Συνδικάτο ΟΤΑ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση για τους απασχολούμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και το απόγευμα στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο που καλούν τα ταξικά συνδικάτα της Αττικής ενάντια στο νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων. Για τη μεσημεριανή κινητοποίηση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει κηρύξει και στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα» διεκδικεί: Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να σταματήσουν τώρα τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας - προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών. Κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751 ευρώ. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει σήμερα στην Πάτρα, με 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (Νέα ΕΟ Πατρών - Αθηνών 158), με κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αχαΐας και της Επιτροπής Αγώνα στα «πεντάμηνα».

Επίσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Λάρισας προκηρύσσει στάση εργασίας (12 μ. - τέλος της βάρδιας) και καλεί σε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στις 12.30 μ.μ. Τέλος, συγκέντρωση θα γίνει στον ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας, στις 11.30 π.μ., από την Επιτροπή Αγώνα Εορδαίας στα «πεντάμηνα», ενώ σύσκεψη έγινε στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Θα παρευρεθεί ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί σήμερα και θα κάνει δηλώσεις στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Διαδηλώνουν και οι συνταξιούχοι

Από το Ρέθυμνο, όπου θα γίνει σήμερα (11 π.μ.) παγκρήτια συγκέντρωση, ξεκινάει ο νέος γύρος των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κλιμάκωση που σχεδιάζεται σε βάρος του Ασφαλιστικού. Ακολουθεί, αύριο Τέταρτη, η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 11 το πρωί, στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, με τη συμμετοχή Συνταξιουχικών Οργανώσεων από Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και Ηπειρο. Κορύφωση των κινητοποιήσεων θα είναι η συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα, την Πέμπτη 17/12, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), με τη συμμετοχή οργανώσεων από Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις προβάλλουν τα εξής αιτήματα: Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος άδειας. Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι. Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 6 μ.μ. Συγκεντρώσεις έχουν οριστεί και στις παρακάτω πόλεις:

-- Αλεξανδρούπολη, 6 μ.μ., Δημαρχείο

-- Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Αργος, 6 μ.μ., πλατεία Αγ. Πέτρου

-- Αρτα, 7 μ.μ., πλατεία Κιλκίς

-- Βέροια, 5.30 μ. (πικετοφορία)

-- Βόλος, 6.30 μ.μ., πλατεία Αγ. Νικολάου

-- Γιάννενα, 6 μ.μ., πλάτανος στην Αβέρωφ

-- Γιαννιτσά, 6.30 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

-- Εδεσσα, 6.30 μ.μ., Μικρά Καταρρακτάκια

-- Ζάκυνθος, 8.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

-- Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Θήβα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Καβάλα, 6.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη

-- Καλαμάτα, 10 π.μ., πεζόδρομος (έξω από την Εθνική)

-- Καρδίτσα, 6 μ.μ., Δημοτική Αγορά

-- Καστοριά, 6.30 μ.μ., παλιά Νομαρχία

-- Κατερίνη, 6 μ.μ., Συντριβάνι (πλατάνι)

-- Κιλκίς, 6 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

-- Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Κόρινθος, 7 μ.μ., πλατεία Περιβολακίων

-- Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου

-- Λάρισα, 6 μ.μ., Πλατεία Ταχυδρομείου

-- Νάουσα, 11 π.μ. (πικετοφορία)

-- Ξάνθη, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Πάτρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

-- Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Πύργος, 7 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ

-- Σέρρες, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

-- Σπάρτη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

-- Τρίκαλα, 6 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

-- Χαλκίδα, 6.30 μ.μ., πλατεία Αγοράς

-- Χανιά, 7 μ.μ., Νέα Καταστήματα



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ