ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 43% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Τις δυνατότητες που υπάρχουν για να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης αποτυπώνουν η πανελλαδική άμιλλα και τα ποσοστά κάλυψης των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο κατά σειρά πανελλαδικό «κλείσιμο», το ποσοστό κάλυψης φτάνει στο 43%, με τις περισσότερες ΚΟ να καλύπτουν πάνω από το 43,5% του πλάνου τους.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των ΚΟ, στην πρώτη θέση πέρασε η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με ποσοστό κάλυψης 48,29%, στη δεύτερη θέση η ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας με 48,10% και στην τρίτη η ΚΟ Αττικής με 45,68%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 45,52%, Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 45,35%, Αιγαίου με 44,74%, Εξωτερικού με 43,83%, Κ.Μακεδονίας με 41%, Ηπείρου με 40,02%, Θεσσαλίας με 39,02%, Κρήτης με 35,05% και Δ. Μακεδονίας με 30,01%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 37,80% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 55,92%.

Οσο η μάχη κλιμακώνεται από τις ΚΟ, τόσο περισσότερο εντείνεται και η άμιλλα ανάμεσά τους, μια ακόμα μορφή για να ανεβαίνει η συλλογική προσπάθεια. Θυμίζουμε ότι εκτός από την πανελλαδική άμιλλα, υπάρχουν και αυτές ανάμεσα σε συγκεκριμένες Οργανώσεις, όπως ανάμεσα στις ΚΟ Αττικής και Κ. Μακεδονίας, όπου η διαφορά στην κάλυψη του πλάνου μεγάλωσε αυτή τη βδομάδα υπέρ της πρώτης. Επίσης ανάμεσα στην ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας και την ΚΟ Πελοποννήσου, όπου η πρώτη πέρασε μπροστά μετά το πρόσφατο «κλείσιμο», αφήνοντας τους Πελοποννήσιους στην 4η θέση...

Τα κριτήρια που έχει θέσει η Γραμματεία της ΚΕ για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής είναι, εκτός από το βαθμό υπερκάλυψης του πλάνου, η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα»), η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη και ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος. Ενώ, ως βραβεία θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες και τα εξής: Για την 1η Οργάνωση η σημαία του Κόμματος και τεχνολογικός εξοπλισμός, για τη 2η Οργάνωση τεχνολογικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος και για την 3η Οργάνωση τεχνολογικός εξοπλισμός.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη η μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση

Στις 26 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Η εκδήλωση, που θα αποτελέσει την κορύφωση μιας πλούσιας πολιτικής δραστηριότητας, με δεκάδες εκδηλώσεις στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό. Οι εξορμήσεις με την πρόσκληση και το κάλεσμα της ΚΕ για μαζική συμμετοχή είναι καθημερινές στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες, ενώ διαρκείς είναι και οι πρόβες για το μεγάλο πολυθέαμα που θα απολαύσουν οι συγκεντρωμένοι. Στην αρένα του ΣΕΦ οι δεκάδες συντελεστές θα ζωντανέψουν τις συγκλονιστικές στιγμές της Επανάστασης, αλλά και πλευρές της μαχητικής προετοιμασίας των μπολσεβίκων τα χρόνια πριν το '17. Επίσης, οι δεκάδες συντελεστές θα ξεδιπλώσουν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε όλους τους τομείς, αλλά και τις ανεπάρκειες και τις αντιφάσεις που έκαναν δυνατή την επικράτηση της αντεπανάστασης.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά την ομιλία θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

Πούλμαν για την εκδήλωση

Πούλμαν για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) θα αναχωρήσουν από συνοικίες της Αττικής την Κυριακή 26 Νοέμβρη, προς διευκόλυνση της συμμετοχής στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν κανονιστεί τα εξής:

Από Δυτική Αθήνα:

-- Μενίδι, στις 5 μ.μ. από την πλατεία Κάραβου.

-- Ανω Λιόσια, στις 5 μ.μ. από την τριγωνική πλατεία Ανω Λιοσίων (όπισθεν δημαρχείου).

-- Περιστέρι, στις 5.15 μ.μ., από τα εξής σημεία: Πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Δέγλερη, πλατεία Λόφου και ΚΕΠ Νέας Ζωής (Πελοπίδα και Βύρωνος).

-- Ιλιον, στις 5.15 μ.μ., από ΟΤΕ Ιλίου.

-- Αγιοι Ανάργυροι, στις 5.15 μ.μ., από την πλατεία Αγ. Αναργύρων.

-- Πετρούπολη, στις 5 μ.μ., από την πλατεία ΗΡΩ

-- Αιγάλεω, στις 5.15 μ.μ., από την πλατεία Εσταυρωμένου (επί της Ιεράς Οδού).

-- Χαϊδάρι, στις 5.15 μ.μ., από την πλατεία Δημαρχείου.

-- Αγ. Βαρβάρα, στις 5.15 μ.μ., από Μεγ. Αλεξάνδρου & Ελ. Βενιζέλου (Ταχυδρομείο).

Από Πειραιά:

-- Νίκαια, στις 5 μ.μ., από τα εξής σημεία: Περιβολάκι, πλατεία Κουμπάκη, πλατεία Χαλκηδόνας και Κρατικό Νοσοκομείο.

-- Κορυδαλλός, στις 5 μ.μ., από το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες), Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη.

-- Πέραμα, στις 5 μ.μ., από τα γραφεία του ΚΚΕ, Λ. Ειρήνης 73.

-- Κερατσίνι, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Χαραυγής.

Από Νότια Αθήνα:

-- Μπραχάμι, στις 5.30 μ.μ., από Αγίου Δημητρίου 163.

-- Γλυφάδα, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Αγίου Τρύφωνα.

-- Ελληνικό, στις 5.15 μ.μ., από την πλατεία Σουρμένων.

-- Αργυρούπολη, στις 5.30 μ.μ., από το δημαρχείο Αργυρούπολης (Λεωφόρος Κύπρου).

Από Μεσόγεια - Λαύριο:

-- Λαύριο, στις 4 μ.μ., από Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

-- Καλύβια, στις 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία Καλυβίων.

-- Κορωπί, στις 4 μ.μ., από Σκλαβενίτη.

-- Παλλήνη, στις 4 μ.μ., από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.

-- Αρτέμιδα, στις 4 μ.μ., από τη «Μέδουσα».

-- Νέα Μάκρη, στις 4 μ.μ., από την πλατεία Νέας Μάκρης.

Στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην Πάρνηθα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην Πάρνηθα (Λ. Πάρνηθος 308 - Αχαρναί), σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι. Στις 12.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ