ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Συνεχίζεται εντατικά το πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ όλης της χώρας. Στα πλαίσια αυτής της Πολιτικής Εξόρμησης, θα πραγματοποιηθούν, τις μέρες αυτές, οι παρακάτω πολιτικές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα μιλήσουν μέλη του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ:

Αύριο Κυριακή:

  • Σε πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Φίλιππος» στη Λιβαδειά, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση και συνεργασία των ριζοσπαστικών δυνάμεων», θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
  • Σε συνεστίαση της ΚΟΒ Αγ. Σοφίας του ΚΚΕ, στις 12 το μεσημέρι, στην ταβέρνα «Μέδουσα» (Χαϊδαρίου & Γραβιάς, πλησίον «Παπαστράτειου» κολυμβητηρίου), προς τιμήν των 85 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Δημήτρης Ζάχαρης.

Την Πέμπτη, 20/11:

  • Σε συγκέντρωση οικοδόμων στο Μενίδι, στα γραφεία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δεκελείας 42, στις 6.30μ.μ. θα μιλήσει ο Δημήτρης Ζάχαρης για τις εκλογές, τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τις θέσεις του Κόμματος.

Την Πέμπτη, 27/11:

  • Σε συγκέντρωση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Παπαδημητρίου» στη Χαλκίδα, για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ για τη συσπείρωση και τη συμμαχία στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.
ΚΚΕ
Σταθερά υπέρ της απλής αναλογικής

Σε ανακοίνωσή του για το νέο εκλογικό νόμο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ είναι σταθερά υπέρ της απλής αναλογικής.

Ο νέος εκλογικός νόμος, που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, παραμένει καλπονοθευτικός. Αποσκοπεί στη θωράκιση του αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος, στην ενίσχυση του δικομματισμού και του διπολισμού.

Ο μόνιμος ισχυρισμός της κυβέρνησης και της ΝΔ, ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αναδείχνει σταθερές κυβερνήσεις, είναι ταξικός, προσκρούει στα λαϊκά συμφέροντα. Ο λαός έχει ανάγκη από σταθερή φιλολαϊκή κυβέρνηση και εξουσία.

Ο χωρισμός περιφερειών και η αύξηση των σταυρών προτίμησης σε άλλες αποτελούν εκλογικά μαγειρέματα».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μετά τις εκλογές

Χωρίς να αποδοκιμάσει ή αποκηρύξει το νέο καλπονοθευτικό κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της ΝΔ προτίμησε το σχολιασμό της διαδικασίας και την υπεκφυγή. «Το ζήτημα του εκλογικού νόμου, που, άκαιρα και ανεύθυνα, θέτει η κυβέρνηση, καταλήγει σε πρωτοφανές φιάσκο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός του για μη συμμετοχή «σε διάλογο - παρωδία». «Δε νομιμοποιούμε απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, μεθοδεύσεις τακτικισμού, καιροσκοπισμού και μικροκομματισμού», συμπλήρωσε ο Θ. Ρουσόπουλος. «Συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, λίγο πριν τις εκλογές, δεν μπορεί να γίνει», τόνισε. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να παραπέμψει να τονίσει ότι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος δεν είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά ...μια κυβέρνηση της ΝΔ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκδήλωση για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ τιμώντας τα 85 χρόνια ΚΚΕ (1918 - 2003), στην πρώτη γραμμή αγώνων - θυσιών - προσφοράς στην εργατική τάξη, στο λαό, στη νεολαία, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος στην εκδήλωση την Πέμπτη 20 Νοέμβρη, στις 6.30μ.μ., στο κτίριο όπου ιδρύθηκε το ΚΚΕ (Μιαούλη και Μπουμπουλίνας) για να τιμήσουν μαζί τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές του κομμουνιστικού - λαϊκού κινήματος.

Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα, στον ΠΕΙΡΑΙΑ στις 17 - 20 Νοέμβρη 1918 πραγματοποιήθηκε το Α' Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ, (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας) μετέπειτα ΚΚΕ.

Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ.

  • Το χρονικό θα διαβαστεί από τον ηθοποιό Βασίλη Κολοβό.
  • Θα τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το Α' Συνέδριο του ΚΚΕ.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ