ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Οχτώβρη 2017
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές, στη νεολαία, σε κάθε φίλο του Κόμματος, σε όλους εκείνους που εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του στο λαό και το κίνημα, που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ μια μαχητική δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Τους καλούμε να συμβάλλουν από το υστέρημά τους, για την επιτυχία της Εξόρμησης.

Η φετινή Οικονομική Εξόρμηση πραγματοποιείται παραμονές του 2018, τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Το ΚΚΕ άντεξε και αντέχει εδώ και έναν αιώνα γιατί εκφράζει το πραγματικά νέο, τη μόνη διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, την πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αντεξε κι αντέχει, όμως, επιπλέον γιατί σε όλη την ιστορική του διαδρομή στηρίχτηκε στην εργατική τάξη, στο λαό. Αυτοί ήταν οι βασικοί αιμοδότες του ΚΚΕ, ακόμη και στα πιο δύσκολα, τα πιο «μαύρα» χρόνια.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ ενισχύει τη δράση του μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό, για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι όσα έχασαν στα χρόνια της κρίσης, για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Συμβάλλει στην ενίσχυση της πάλης του λαού απέναντι στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου, της πάλης που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Είναι ενίσχυση της δύναμης που μάχεται για το δίκιο του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ δίνει απάντηση στον αντικομμουνισμό, στη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ, στην παραχάραξη, στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ΕΕ, τα αστικά επιτελεία, τα οποία επιδιώκουν να μη μάθουν, να μη διδαχτούν οι νεότερες γενιές από τις ηρωικές σελίδες της λαϊκής πάλης στη χώρα μας και διεθνώς.

Βοηθά το Κόμμα της εργατικής τάξης να αναπτύσσει και να εκλαϊκεύει τις θέσεις του για τους αγώνες, να μάχεται για την ιστορική αλήθεια, να προβάλλει το επαναστατικό και προοδευτικό έργο του λαού. Να αναπτύσσει τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη, να συνεχίζει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Το ΚΚΕ επιδιώκει με αποφασιστικότητα να στηρίζεται οικονομικά στα μέλη και τους φίλους του. Αυτή είναι η απάντηση στα εμπόδια που προσπαθούν να θέσουν, με βάση τους τελευταίους αντιδραστικούς νόμους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Με αυτούς τους νόμους καθορίζεται να δίνονται στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα και τα στοιχεία απλών ανθρώπων που με ένα μικρό ποσό στηρίζουν ένα κόμμα. Αυτά τα αντιδραστικά μέτρα δεν πρόκειται να τα αποδεχτούν το ΚΚΕ και ο λαός.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όσους στήριξαν το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι. Απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησαν στο τσάκισμα του λαού τα προηγούμενα χρόνια. Η λύση δεν βρίσκεται στη συνεχή εναλλαγή ίδιας κοπής κομμάτων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας ετοιμάζεται ο άλλος να τον αντικαταστήσει. Δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κυβερνήσεων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ.

Η ελπίδα, η προοπτική βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στο δρόμο της ρήξης με το σύστημα και την εξουσία του. Εδώ είναι η θέση του ανέργου, του εργάτη, του φτωχού αγρότη και αυτοαπασχολούμενου, των γυναικών και των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Το ΚΚΕ μάχεται για να δυναμώσουν η εργατική - λαϊκή ετοιμότητα και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια. Αυτά τα σχέδια υπηρετεί η λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, η οποία στην ουσία είναι η αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Απευθυνόμαστε άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Για να υπερκαλυφθούν όλοι οι στόχοι των Οργανώσεων.

Τιμάμε τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία το 1917. Δυναμώνουμε τις συζητήσεις, τις εκδηλώσεις που οργανώνονται αυτήν την περίοδο σε όλη την Ελλάδα. Αντλούμε δύναμη από το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος

αναγκαίος και ρεαλιστικός!

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2017

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ΚΕ του ΚΚΕ

Κορύφωση αποτελεί η εκδήλωση στις 26 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Σειρά μεγάλων πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, 1917 - 2017.

Οι εκδηλώσεις της ΚΕ θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

Σήμερα η διεθνιστική εκδήλωση

Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού, σήμερα Κυριακή στις 6.30 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, θα πραγματοποιηθεί διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης». Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά επαναστατικά τραγούδια.

Κόμματα και εκπρόσωποι που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση:

1. Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας - Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

2. Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία - Λάουρα Μπεργκαμίνι, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

3. Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν - Αϊνούρ Κουρμάνοφ, μέλος του Προεδρείου του Κόμματος.

4. Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας - Ινα Μπελοκούροβα, μέλος της Διοίκησης του Κόμματος.

5. Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού - Πάβελ Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος.

6. Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα - Μπουλέλουα Τουνισίουα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

7. Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας - Μαρίνα Πιλάεβα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων.

8. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) - Ιλια Φέρμπεροφ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΚΕ.

9. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας - Αννα Ρουσνόφ, στέλεχος του Κόμματος.

10. Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας - Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Εκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων και συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου), θα εγκαινιαστεί η εξαιρετική έκθεση με εκατοντάδες ντοκουμέντα για την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και όλη την περίοδο μέχρι την αντεπανάσταση (δείτε αναλυτικά στη σελίδα 17).

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στο Μέγαρο Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης διευθυντή ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα τριών κορυφαίων Σοβιετικών συνθετών, με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση: Του Αράμ Χατσατουριάν, του Σεργκέι Προκόφιεφ και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς (δείτε αναλυτικά στη σελίδα 18).

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης

Τιμώντας τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, οι Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων και συσκέψεων για το επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την κεντρική εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα για αύριο Δευτέρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-- Στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Ευόσμου, παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «Πάσα Αγγελίνα», με ομιλητή τον Περικλή Παπαδόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αστρον», στη Μενεμένη, παρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό» με ομιλήτρια τη Στέλλα Καινουργιάκη, μέλος της ΤΕ Εμπορίου - Υπηρεσιών.

Ο Δ. Κουτσούμπας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και τον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο, αύριο, Δευτέρα 16/10 και ώρα 19.30.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ