ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπερκαλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο και συνεχίζουμε!

Στο 109,1% φτάνει η υπερκάλυψη λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της μεγάλης μάχης

Στο 109,1% φτάνει η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 20 Γενάρη. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των ΚΟ έχουν ξεπεράσει τους στόχους τους, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Κι όσες Οργανώσεις ακόμα δεν έχουν πιάσει το πλάνο τους, είναι μια «ανάσα» από την υπερκάλυψη, δίνοντας τη μάχη με το κουπόνι άνθρωπο τον άνθρωπο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Θυμίζουμε ότι η ΚΝΕ είχε πιάσει το πλάνο της από την περασμένη βδομάδα και τώρα βρίσκεται στο 115,46% της υπερκάλυψης.

Οι επόμενες μέρες είναι έτσι κι αλλιώς μέρες μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Οργανώσεων του Κόμματος, σε συνθήκες που οι πολιτικές εξελίξεις είναι πυκνές, με την κυβέρνηση να φέρνει προς ψήφιση τη Συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις, το νέο Ασφαλιστικό, τα μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων. Επομένως, η μάχη με το κουπόνι είναι ένα ακόμα σημαντικό όπλο για μέλη και φίλους του Κόμματος, για να φτάσουν πλατιά στα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Να ανοίξουν τη συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης της αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα, για την ανάγκη να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Τώρα κρίνεται μέρα τη μέρα η μάχη με το κουπόνι και για την άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ, που ολοκληρώνεται στον τερματισμό.

Μετά και το «κλείσιμο» της περασμένης Δευτέρας, με βάση το βαθμό υπερκάλυψης, στην πρώτη θέση παρέμεινε η ΚΟ Εξωτερικού, φτάνοντας στο 149,82% και στη δεύτερη θέση η ΚΟ Αιγαίου με 129,11%. Στην τρίτη θέση ξανά η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, με 125,88%, που αν και έχει υπερκαλύψει εδώ και αρκετές μέρες, έκανε το μεγαλύτερο «κλείσιμο» σε σχέση με τις υπόλοιπες ΚΟ (+13,32%). Στην 4η θέση βρίσκεται η ΚΟ Κρήτης με 120,01%, με την ΚΟ Πελοποννήσου με 112,64% να προσπαθεί να την προσεγγίσει. Η ΚΟ Θεσσαλίας, που είναι στο 111,63%, εξακολουθεί να προηγείται από την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, η οποία όμως δεν παραιτείται εύκολα, αφού έχει φτάσει στο 107,62%.


Ακολουθεί η ΚΟ Αττικής, που έπιασε το πλάνο της και φτάνει στο 106,09%, δείχνοντας τον ...δρόμο στην άμιλλά της με την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, η οποία έμεινε στο 97,05%. Η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας επίσης υπερκάλυψε, φτάνοντας στο 101%, ενώ η ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας είναι μια «ανάσα» πριν από την υπερκάλυψη, στο 96,87%. Τέλος, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει ήδη υπερκαλύψει φτάνοντας πια στο 124,5%.


ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση με θέμα την Ιστορία της εκδοτικής δραστηριότητας του Κόμματος

Από πρόσφατη ξενάγηση
Από πρόσφατη ξενάγηση
Στις 26 Γενάρη θα ολοκληρωθεί η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ».

Καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση μέλη και φίλοι του Κόμματος, αξιοποιώντας τη δυνατότητα για οργανωμένες ξεναγήσεις, είτε μέσω των Οργανώσεων είτε μεμονωμένα. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», αφού στον ίδιο χώρο λειτουργούν έκθεση και βιβλιοπωλείο.

Στις προθήκες της έκθεσης φιλοξενούνται ντοκουμέντα από το Αρχείο του Κόμματος και ιστορικές εκδόσεις από την 100χρονη Ιστορία μας, αποδεικνύοντας ότι πάντα το ΚΚΕ ιεραρχούσε ψηλά το καθήκον της ιδεολογικής και πολιτικής μάχης, της διάδοσης του μαρξιστικού βιβλίου, της αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία.

Από εκδόσεις και μεταφράσεις που κυκλοφόρησαν στα χρόνια της παρανομίας και μάλιστα καμουφλαρισμένα, μέχρι βιβλία που έμπαιναν παράνομα στις φυλακές και άλλα που αξιοποιήθηκαν για τη μόρφωση των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στα βουνά των ένοπλων αναμετρήσεων, όπως το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και στρατιωτικά εγχειρίδια. Ξεχωριστό κεφάλαιο της έκθεσης αφιερώνεται στην εκδοτική προσπάθεια στην πολιτική προσφυγιά. Στο χώρο επίσης υπάρχουν κατοπινές εκδόσεις από τα μετεμφυλιακά χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, φτάνοντας μέχρι το σημερινό εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

  • Οι ΚΟ «Ριζοσπάστη», «902» και Εργαζομένων στα ΜΜΕ Αττικής του ΚΚΕ καλούν σε επίσκεψη - ξενάγηση στην έκθεση, το Σάββατο 18 Γενάρη, στις 7 μ.μ.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Την Κυριακή 19 Γενάρη, στη 1 μ.μ., σε συνεστίαση της ΤΕ Εύβοιας, στο Γήπεδο Χαλκά - Αναστασιάδη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Οι ΚΟΒ Πολεοδομικού Συγκροτήματος Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν συνεστίαση την Παρασκευή 17 Γενάρη, στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο «Ερως» στη Νεάπολη. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 17 Γενάρη, στις 8 μ.μ., η ΤΕ Χανίων καλεί σε εκδήλωση - συνεστίαση, στα Παλαιά Ρούματα (ταβέρνα «Τζέκης»), με ομιλητή τον Δημήτρη Ανθούση, μέλος του ΤΓ Χανίων.

Η ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου καλεί σε γλέντι για την κοπή της πίτας της, την Κυριακή 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Γήπεδο Μετς (Μ. Μουσούρου 70).

Το Σάββατο 18 Γενάρη, η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής διοργανώνει live βραδιά με τους «Υπεραστικούς», στις 9.30 μ.μ., στην Αγ. Φιλοθέης 5β (πίσω από τη Μητρόπολη), στην Αθήνα.

Το Σάββατο 18 Γενάρη, στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Αποκόρωνα Χανίων καλούν σε εκδήλωση - συνεστίαση στο Δημοτικό Σχολείο στη Ραμνή, με ομιλητή τον Νικήτα Μελισσάκη, μέλος της ΤΕ Χανίων. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας» για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Η ΤΕ Φθιώτιδας καλεί σε λαϊκό γλέντι, την Κυριακή 19 Γενάρη, στη 1 μ.μ., στο κέντρο «Νύμφες» (7ο χλμ. Λαμίας - Δομοκού - διασταύρωση Δίβρης).

Την Κυριακή 19 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στη Ν. Χώρα Χανίων (ταβέρνα «Φραγκιός»), οι Οργανώσεις Τουρισμού - Επισιτισμού Χανίων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν ομιλία με θέμα: «O ρόλος των κομμουνιστών στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Η μάχη για Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και ΣΣΕ στο ύψος των αναγκών μας».

Την Κυριακή 19 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Κατερίνης «Εκάβη» η ΤΕ Πιερίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 24 Γενάρη, η ΚΟΒ Βιβλίου Αττικής πραγματοποιεί εκδήλωση - αφιέρωμα στην περίοδο της γέννησης του καπιταλισμού στην Ευρώπη (15ος - 17ος αιώνας), στις 7.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (Μαυροκορδάτου 3). Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση της έκδοσης «Η Ευρώπη στο προσκήνιο» του Ιστβαν Μάρκους (εκδ. «Σύγχρονη Εποχή»), από τον Γιώργο Φλεμετάκη, στέλεχος του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με έργα για κλασική κιθάρα από την Λίλα Παναγουλοπούλου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ