ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Το ΚΚΕ είναι το μόνο αντίπαλο δέος στις «αδιαπραγμάτευτες συμφωνίες» τους

Σε συγκέντρωση εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας

Το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» επισκέφτηκε χτες ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, όπου μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε ότι είναι ευκαιρία ο λαός να δείξει ότι κάνει ένα βήμα μπροστά, ότι χειραφετείται και δεν είναι διατεθειμένος να ζήσει πάλι μια από τα ίδια, με άλλα πρόσωπα. «Την επόμενη μέρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ» υπογράμμισε, «αυτό είναι που δε θέλουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν το λαό στη γωνία, να μη διεκδικεί, γιατί έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα και πολιτικές. Ανάμεσα στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει για την αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, την αναγνώριση του χρέους, την ενίσχυση των μονοπωλίων, είναι και το αδυνάτισμα του ΚΚΕ για να έχουν το πεδίο ελεύθερο στη νέα επέλαση που ετοιμάζουν. Γι' αυτό ζητάνε την ανοχή από το Κόμμα μας. Από τη μία ζητάνε ανοχή και από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει παρανοϊκή την αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι' αυτό πρέπει άνθρωποι λαϊκοί, εργαζόμενοι που νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες να τους γυρίσουν την πλάτη και να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Ειδικά τώρα που οι επιθέσεις φιλίας από την αξιωματική αντιπολίτευση θα ενταθούν, κανένας δεν πρέπει να υποκύψει. Είναι καθαρό ότι θέλουν να υποκλέψουν τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση, το δίκαιο αίσθημα να ξεφορτωθούμε τη ΝΔ και την πολιτική της. Ομως, όλοι πρέπει να σκεφτούν την επόμενη μέρα και να μη δώσουν την ευκαιρία να τους ξεγελάσουν ξανά, να έρθουν κι άλλα χαμένα χρόνια».

Ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τον αληθινό αντίπαλο

«Καταλαβαίνουμε ότι το ΚΚΕ θέλει να ανατραπεί η σημερινή πολιτική και να οικοδομηθεί ένα άλλο σύστημα στην Ελλάδα», ανέφερε μια εργαζόμενη, «όμως αυτό θα πολεμηθεί από μηχανισμούς εντός και εκτός Ελλάδας». Ορμώμενος από την επισήμανση αυτή, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε ότι αυτή η μοναδικά ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι σίγουρο ότι θα βρει αντίπαλους. Αυτούς μπορεί να τους αντιμετωπίσει μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός, που βέβαια θα βρει και συμπαραστάτες λαούς από άλλες χώρες. Οπως είπε «αντίπαλοι σε αυτήν την πορεία, όπως και σήμερα, είναι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι. Επίσης, οι συνεργάτες τους διεθνώς, όπως το Σίτι του Λονδίνου, οι λέσχες των πλουτοκρατών όπως στο Κόμο, που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συχνάζουν και μετά ξαναφορούν το φιλολαϊκό προφίλ».

Σε αυτήν τη βάση, κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη γραμμή της ρήξης, επιλέγοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ: «Ετσι την "επόμενη μέρα" απέναντι στις "αδιαπραγμάτευτες συμφωνίες" των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων υποστηρικτών, θα υπάρχει αντίπαλο δέος, το ισχυρό ΚΚΕ, για να οργανώνεται η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και για τη ζωή που μας αξίζει».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Καμιά ανοχή σε κυβερνήσεις που δίνουν χέρι βοήθειας στο σύστημα

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Με το μυαλό, την καρδιά και την ψήφο τους να κάνουν πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της Λάρισας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

Ηταν εκεί εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος της τάξης τους. Αυτοαπασχολούμενοι που βλέπουν στο ΚΚΕ το κόμμα που λέει πάντα την αλήθεια για το λαό και παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα. Αγρότες που έφτασαν από τα χωριά του Νομού για να εκδηλώσουν τη στήριξή τους στο κόμμα που πάντα στέκεται στο πλευρό τους, πρωτοστατεί στους αγώνες τους για να μην ξεκληριστούν από τη γη τους, για να μείνουν στα χωριά τους, έδωσαν το ζεστό τους χειροκρότημα όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα αγροτικά προβλήματα και στις θέσεις του Κόμματος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Ιδιαίτερα μαζική εξάλλου ήταν η συμμετοχή των νέων ανθρώπων, με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια τους και τα συνθήματά τους να δίνουν νεανικό αγωνιστικό παλμό στη συγκέντρωση.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα.

***

Φίλες και φίλοι.

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Να πάμε στην κάλπη με το μυαλό μας στην επόμενη μέρα. Μόνο έτσι θα μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε την Κυριακή της κάλπης και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος: Η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, που έχουν ματώσει για να ικανοποιούν την ανάγκη για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους.

Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η νέα ΚΑΠ, η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, το ξεκλήρισμα της θεσσαλικής και ελληνικής αγροτιάς, η βαριά φορολογία και η συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερους.

H πολιτική της ΚΑΠ και της συγκυβέρνησης έκλεισε τα 4 από τα 5 εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και πρόσφατα κήρυξε στάση πληρωμών για τους 250 εργαζόμενους και τους 4.000 τευτλοπαραγωγούς, που, αν και παρέδωσαν την παραγωγή τους, είναι απλήρωτοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ΚΑΠ και της ΕΕ και πουθενά δε δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τα άγρια μέτρα, π.χ., τον ΕΝΦΙΑ στο σπίτι, την αποθήκη, το στάβλο, τη φορολόγηση στο χωράφι και το χαράτσι στον ΟΣΔΕ, στις γεωτρήσεις κ.α. Αντίθετα, εχθρεύεται την εκτροπή του Αχελώου που θα δώσει ανάσα στην περιοχή, και μάλιστα φτάνει στο σημείο ό,τι έχει μισοφτιαχτεί και σχεδόν τελειωμένα έργα - όπως το έργο της Μεσοχώρας - να ζητάει την καταστροφή τους!

Η επιλογή διαπραγματευτή είναι δίλημμα της αστικής τάξης, όχι του λαού

Την επόμενη μέρα, μια ακόμα κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας, με κορμό είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ, θα συνεχίσει ακριβώς από κει που σταμάτησε η προηγούμενη και θα βαδίσει στα ίδια αντιλαϊκά μονοπάτια - ακόμα και με διαφορετική περπατησιά - της στρατηγικής της ΕΕ, της ενίσχυσης των προνομίων των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Και σε όσους με δυσπιστία ακούν το ΚΚΕ να λέει πως κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, εμείς απλά ρωτάμε:

  • Ενάντια στους λαούς δεν είναι οι αποφάσεις - δεσμεύσεις της ΕΕ που και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζουν;
  • Στις πλάτες του λαού δε φορτώνουν το χρέος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που, παρά τις διαφορές τους, θέλουν να το ρυθμίσουν γιατί θέλουν ξανά γεμάτα κρατικά ταμεία για να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις των καπιταλιστών;
  • Τα κέρδη τους που αβγαταίνουν από το σμπαράλιασμα των εργατικών δικαιωμάτων δε θέλουν να διασφαλίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τα σχέδιά τους για την καπιταλιστική ανάπτυξη;

Το δίλημμα ποια κυβέρνηση - για ποια διαπραγμάτευση δεν είναι δίλημμα που αφορά το λαό, αλλά δίλημμα που αφορά τμήματα της αστικής τάξης, μονοπωλιακούς ομίλους που, είτε με επιμήκυνση χρέους που ζητάει η ΝΔ είτε με κούρεμα, χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκούν να ανακάμψουν τα κέρδη τους.

Η ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί αν η ίδια δεν υπογράψει τη «συμφωνία της επόμενης μέρας» και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση.

Τις συμφωνίες της ΝΔ τις γνώρισε, τις έζησε στο πετσί του ο λαός, πληρώνοντας ακριβά το μάρμαρο.

Συμφωνία όμως θα υπογράψει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ας αφήσει τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης.

Γιατί διαπραγμάτευση σημαίνει ακριβώς αυτό: Συμφωνία με όρους, δηλαδή μνημόνιο. Μπορεί να μην το πουν μνημόνιο, μπορεί να το πουν μανιφέστο, συνθήκη, ας το πουν όπως θέλουν. Η ουσία δεν αλλάζει. Νέα μέτρα σε βάρος του λαού θα περιέχει.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που κοκορομαχούν, κρύβουν από το λαό ότι η όποια ρύθμιση του χρέους και η όποια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους, ζητείται όχι για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για ν' αυξηθεί κυρίως η κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ελπίδα του λαού είναι να έχει ζωή με δικαιώματα, όχι χαμοζωή με ψίχουλα

Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών και επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα. Βροντοφωνάζουν όμως ότι θα εγγυηθούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, ακόμα και με παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και με φορολογική μεταρρύθμιση, ευνοϊκή για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η 13η σύνταξη - κι αυτή μόνο για τις συντάξεις ως 700 ευρώ - που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που υπόσχεται η ΝΔ για λίγους.

Και κανείς δεν απαντά: Η 14η πότε θα επιστραφεί; Ο 13ος και ο 14ος μισθός πότε θα επανέλθουν; Το έχουμε ξαναπεί: Του Αγίου «Ποτέ».

Ακόμα κι αυτός ο κατώτατος μισθός των 751 ευρώ, μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, το μόνο που μπορεί να κάνει επί της ουσίας είναι να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους μισθούς που σήμερα είναι ακόμα πάνω από τα 751.

Και επειδή δεν είμαστε αφελείς, στην ερώτησή μας ποιος εργοδότης θα δώσει τα 751, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καθησυχάσει τους μεγαλοεργοδότες λέγοντας: «Θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη», όπως μείωση ή απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές, φοροαπαλλαγές και άλλα κερδοφόρα για τους καπιταλιστές! Αρα πάλι κι αυτή η ρύθμιση, αν γίνει, τη μεγαλοεργοδοσία τελικά ωφελεί περισσότερο και όχι τους εργάτες και υπαλλήλους.

Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη ό,τι έχασε από το εισόδημά της, ό,τι έχασε από τις κατακτήσεις της.

Γιατί ποτέ τα μονοπώλια δεν πρόκειται να δώσουν πίσω - με εξαίρεση ορισμένα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι τους - από αυτά που πήραν από τους εργαζόμενους, αυτά που τους έκλεψαν.

Γιατί ψίχουλα για το λαό περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που από πρόγραμμα 100 ημερών έγινε κυβερνητικό πρόγραμμα 4ετίας.

Και έχει το θράσος κιόλας ο ΣΥΡΙΖΑ να εκβιάζει το λαό πως, αν δεν πάρει αυτοδυναμία, δε θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εκβιάζει για τα ψίχουλα... Και μεις ρωτάμε: Από πότε η ελπίδα για την εργατική - λαϊκή οικογένεια ταυτίζεται με τα ψίχουλα;

  • Από πότε η ελπίδα για τον άνεργο είναι ένα πιάτο φαΐ με κουπόνια σίτισης;
  • Από πότε η ελπίδα είναι μια θέση εργασίας λίγων μηνών σε προγράμματα απασχόλησης των 300 ευρώ και με επιδότηση για τον εργοδότη;
  • Από πότε η ελπίδα του συνταξιούχου να μπορεί να ζει χωρίς να επιβαρύνει τα παιδιά του είναι το 1,38 ευρώ τη μέρα;

Η ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας το 2015 είναι να έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της με δωρεάν παιδεία, υγεία, περίθαλψη, είναι να έχει ζωή με δικαιώματα και όχι χαμοζωή.

Και η ελπίδα του λαού δεν μπορεί να ταυτιστεί με την ελπίδα της αστικής τάξης, του μονοπωλιακού κεφαλαίου να κερδίζει ολοένα και περισσότερο από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Για να μπορεί να επενδύει με σίγουρο και ασφαλές κέρδος, να μη σκοντάφτει σε εργατικές απαιτήσεις και τελικά να μην απειλείται η εξουσία της.

Η ελπίδα έρχεται - με το ΣΥΡΙΖΑ - όχι για την εργατική τάξη, το λαό, αλλά για την αστική τάξη, το κεφάλαιο.

Θέλουν συνενοχή του ΚΚΕ στην αντιλαϊκή πολιτική, κάλυψη στην ήδη λερωμένη φωλιά τους

Τελευταία, μαζί με τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αναμασούν τα στελέχη του, ακούσαμε και τον πρόεδρό του να λέει - με περίσσιο θράσος πράγματι - ότι θεωρεί αδιανόητο το ΚΚΕ να σφυρίζει κλέφτικα, να απέχει από αυτήν την ιστορική στιγμή!

Ομως, ανοχή σημαίνει εντολή σε κυβερνητικό πρόγραμμα. Και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Ανοχή ζητάει ο Τσίπρας για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως λέει, «απελευθερώνει το λαό από τα βαριά δεσμά του μνημονίου»! Ομως απελευθέρωση από τα βαριά δεσμά του μνημονίου σημαίνει κατάργηση όλων των εφαρμοστικών αντιλαϊκών νόμων - κι αυτό δεν υπάρχει πουθενά στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Απελευθέρωση από τα βαριά δεσμά του μνημονίου σημαίνει δίνω πίσω στο λαό ό,τι του πήραν με το μνημόνιο. Ούτε αυτό υπάρχει στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό είναι το πραγματικά αδιανόητο. Αδιανόητο είναι σήμερα να ζητάς ανοχή για να συνεχίσεις στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, να μη βγάζεις άχνα για όλα αυτά που έχασε ο λαός τα τελευταία χρόνια. Να θέλεις το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους, να γίνονται το άλλοθι της δικής σου υποχώρησης, μετάλλαξης, κωλοτούμπας.

Αδιανόητο - για όσους αισθάνονται ακόμα ότι είναι αριστεροί - είναι να ακούν τον κ. Τσίπρα να λέει ότι η θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι αδιαμφισβήτητη. Οι αριστεροί ήταν πάντα ενάντια στην ΕΕ, την ΕΟΚ παλιότερα, και το ΝΑΤΟ - ας θυμηθούμε την ΕΔΑ που χαρακτήριζε την ΕΟΚ «λάκκο των λεόντων», ας θυμηθούμε τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ - πριν μεταλλαχτεί πλήρως και αυτό - που έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Αδιανόητο για έναν αριστερό είναι τα διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στο Σίτι και στο Κόμο, στις μαζώξεις του ΣΕΒ, που τους παρακαλάει για να γίνει αυτός το «γκεσέμι» τους, για να τους υπηρετήσει πιστά, να μην ανησυχούν.

Αδιανόητο είναι να ζητάς από το λαό εντολή ανάθεσης, οδηγώντας από το 2012 το κίνημα, το λαό, σε υποχώρηση, παρά το υψηλό σου ποσοστό. Γιατί πάντα οι αριστεροί πάλευαν για να υπάρχει μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, στόχευαν να οδηγείται σιγά - σιγά η πάλη του κινήματος ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σάπιο σύστημα και το κράτος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα έχει πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού, και τότε ο ίδιος ο λαός δε θα έδειχνε καμιά ανοχή στο ΚΚΕ, όπως κανένας λαός δεν έδειξε ανοχή σε κομμουνιστικά κόμματα που έδωσαν χέρι βοηθείας στο σύστημα στηρίζοντας τις κυβερνήσεις του.

Και ανοχή σε κυβέρνηση που είναι μέσα στο colpogrosso της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σημαίνει χειρότερα δεινά για το λαό αύριο. Συνενοχή του ΚΚΕ θέλουν, όχι μόνο ανοχή! Να τους δώσει με το κύρος του, με την εμπιστοσύνη, με τη συνέπεια και εντιμότητα που το διακρίνει, την κάλυψη στην ήδη λερωμένη φωλιά τους.

Δε θα τους περάσει!

Φίλες και φίλοι.

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δε θεωρούμε ότι είναι αφελής κανένας τους εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ θα κάνει το καθήκον του την επομένη των εκλογών, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση.

Γι' αυτό έχουν βάλει στόχο όλοι τους να βγει αποδυναμωμένη η ενοχλητική φωνή του ΚΚΕ μετά από τις εκλογές.

Ομως οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι αριστεροί, προοδευτικοί και ριζοσπάστες άνθρωποι της πατρίδας μας θα τους απαντήσουν στις 25 Γενάρη. Δε θα τους περάσει! Θα δυναμώσουν το ΚΚΕ στη Βουλή, ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στη Βουλή.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι

Περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης στις αποθήκες της «Μαρινόπουλος» στο Δρυμό

Motion Team

Στις αποθήκες του ομίλου «Μαρινόπουλος» στο Δρυμό Θεσσαλονίκης περιόδευσε, χτες, η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Παρά την άρνηση της επιχείρησης να επιτρέψει την περιοδεία του ΚΚΕ στο χώρο, το πολυμελές κλιμάκιο με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του Κόμματος μπήκε μέσα και συζήτησε με τους εργαζόμενους την ώρα του διαλείμματος. Εξήγησε στους εργαζόμενους για ποιο λόγο η επιχείρηση δεν θέλει το ΚΚΕ μέσα στα πόδια της, δεν θέλει το ΚΚΕ μέσα στους χώρους δουλειάς. Γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που έχει μόνιμο μέτωπο συνολικά ενάντια στο κεφάλαιο και τις αξιώσεις του, ενώ και σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση έχει καταγγείλει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και στη Βουλή τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της, όπως ότι έκοψε το επίδομα γάμου και μείωσε τους μισθούς των εργαζομένων.

Στη συγκεκριμένη αποθήκη απασχολούνται εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, αλλά και εργολαβικοί εργαζόμενοι με μισθούς πείνας.

Η Σ. Καλαντίδου τόνισε ότι στο εμπόριο, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι του κλάδου συσσωρεύουν τεράστια κέρδη, οι εργαζόμενοι δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη χαραμίσουν την ψήφο τους. Εχουν πείρα και ξέρουν πως κανένα από τα κόμματα που προβάλλουν το μονόδρομο της ΕΕ, δεν πρόκειται να καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να πάρει πίσω την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αναπληρώσει όσα έχασαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης. «Ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε κουβέντα γι' αυτά», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι μία και μοναδική: Είμαστε δυνατοί, μπορούμε με οργανωμένο αγώνα να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε τις απώλειες που χάσαμε στην περίοδο της κρίσης, ενισχύουμε το ΚΚΕ για να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί την επόμενη μέρα».

Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Πέμπτη:

-- Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Παπαδημητρίου», στις 6.00 μ.μ.

  • Αύριο Παρασκευή:

-- Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, θα μιλήσει στην Καλαμάτα, στη συγκέντρωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας.

-- Η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Πέραμα, στις 18.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου.

-- Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Λαύριο, στις 18.30, στο «Μηχανουργείο».

-- Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Κιλκίς, στις 12 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

  • Το Σάββατο 17/1:

-- Ο Κώστας Αβραμόπουλος θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση, στην Ξάνθη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ο Κύριλλος Παπασταύρου θα μιλήσει στις 6 μ.μ. σε εκδήλωση στο Μαρούσι, στην αίθουσα του Δημαρχείου. Θα χαιρετίσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας.

  • Την Κυριακή 18/1:

-- Ο Δημήτρης Γόντικας θα μιλήσει στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Βύρωνα, στον κινηματογράφο «Ν. Ελβετία» (Λουΐζα). Θα χαιρετίσει η Θεοδώρα Δριμάλα, υποψήφια βουλευτής Β' Αθήνας.

-- Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης θα μιλήσει στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Θα χαιρετίσει ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθήνας.

-- Η Ελένη Μπέλλου θα μιλήσει στις 12.00 σε συγκέντρωση στη Ν. Φιλαδέλφεια στο Πνευματικό Κέντρο.

-- Ο Νίκος Σοφιανός θα μιλήσει στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στα Κάτω Πατήσια στον κινηματογράφο «Στούντιο» στην πλατεία Αμερικής (Σταυρουπόλεως και Σπάρτης).

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος:

-- Αύριο Παρασκευή, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Καισαριανή, στις 19.00, στο Δημαρχείο.

-- Το Σάββατο 17/1, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη, στις 19.00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης.

-- Την Κυριακή 18/1, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Ανεσις».

-- Την Τρίτη 20/1, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αστόρια».

-- Την Τετάρτη 21/2, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, (ελικοδρόμιο).
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org