ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Μάη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!
  • Συγκέντρωση την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Αμυνας, πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία και κατάληξη στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Πρωτοβουλίες αντιιμπεριαλιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα μέχρι και τις 30 Μάη

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης την Κυριακή από την Αθήνα, καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), για να δοθεί μαζική λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής, όπως και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, μετά τις νέες βάρβαρες επιθέσεις του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ. Δεκάδες φορείς και σωματεία καλούν επίσης σε συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν καθοριστεί:

-- Στις 16 Μάη, στην Αττική, συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Αμυνας, πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ και κατάληξη στην αμερικάνικη πρεσβεία

-- Στις 20 Μάη στην Πάτρα, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά, στον Βόλο

-- Στις 23 Μάη στην Κρήτη, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στην Ανδραβίδα (μηχανοκίνητη πορεία)

-- Στις 28 Μάη στη Ρόδο

-- Στις 29 Μάη στη Θεσσαλονίκη και στη βάση του Ακτίου, απ' όπου θα ακολουθήσει στη συνέχεια πορεία στην πόλη της Λευκάδας

-- Στις 30 Μάη στην Αλεξανδρούπολη, στην Καλαμάτα, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στη Σάμο, στο Στεφανοβίκειο (μηχανοκίνητη πορεία)

Παράλληλα, στις 22 Μάη, μέρα της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γρηγόρη Λαμπράκη, προγραμματίζονται δράσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γενέτειρά του, στην Κερασίτσα Αρκαδίας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Μαζική διαμαρτυρία κατά της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό οργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), το Σάββατο, 15 Μάη στις 12 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Με το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο Σάββατο 15 Μάη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, όπου θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org